2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Buna cevabi olan yok mu aceba ne gibi egzersiz harekeler yaptiriyorsunuz
Canım bizimki kilolu değil ama eğer dönmüyorsa daha dönmesine teşvik hareketler var onları yaptırabilirsin aynı zamanda bebek egzersizleri ve masajı var yüzüstü koyup en ilgisini çeken oyuncağını koyabilirsin önüne ve yürüteci azalt bence ablamın kızı var 15 aylık yürüteç kullanıyor ve hala yürümüyor yürümeyi birak benim oğlan ondan daha iyi basıyor ona söylüyorum at şu yürüteci diye ama dinlemiyor beni yani o ayda bir bebeğe yaptirabileceklerin bunlar fış fış kayıkçı felan oynamakta iyi bir egzersizmis bebekler için

Yok valla cay kasigi meyve ve sebze. 2 gundur muz deniyorum. Muzu yedi ama. Dun ufak bir muzun ceyregini bugun de yarisini verdm tamamini yedi. Az once kiyma ve tatli patates yaptim. 2 cay kasigi anca yedi. Bi de yogurdu guzel yiyor. Bazi gun sebzeyi hic yemiyo. Dilini degdiriyo kafasini ceviriyor.

Selamlar, uzun zamandır girememiştim herkes için her şey yolundadır umarım bebişler iyidir. Birkaç gündüz gece beslenmesi konusuna takınca sizlere yazmak geldi aklıma. Geceleri bebeğiniz kaç kez uyanıyor ve emmeden nasıl geri uyutuyorsunuz?
Ben 20-21 arası uyutuyorum 00 da kalkıyor en uzun uykusu bu. Ondan sonra gece 2-4-5-7 peş peşe saat başı iki saatte bir uyanıyor. Huzursuzlanıyor ve emmeden geri uyumuyor. Artık yavaş yavaş gece beslenmesini kesmek istiyorum. Sizde durumlar nasıl?

Evet bende ailece yediğimiz yoğurttan veriyorum ama sabahtan çıkarıp dışarda bekletiyorum soğuk olmasın diye bazende unutuyorum başka bir kolaylığı varmı acaba bu işin
Zaten çıkarıp bir iki karıştırınca hemen ılınıyor. Ama bizimki pek sevmedi. Diş çıkarınca soğuk yese faydası olurdu.

Ispanakta nitrat olduğu için pişirildiği zaman tüketilmesi gerekiyor sonra ısıtmamak lazım.
Sizin uykular yine iyiymiş bizimki bazen her saat uyanıyor bazen emzirmeden kucağıma alıp pış pışlıyorum ama genelde emziriyorum yorgun olduğumda hiç ayağa kalkamıyorum. Kendi düşüncem gece beslenmesini kesmek için erken buluyorum daha. İhtiyacı varken emsin diyorum bu aralar diş çıkarma huysuzluğu da var o yüzden emip uyuyor

Bak ilk uyandığında yemiyorlar doğru çünkü daha kolay olan mama ya da meme emmeyi istiyorlar hemen uyuyup sonra uyandığında ek gıdayı güzel yiyorlar

Bebeğinizle aktivite oyun olarak neler yapıyorsunuz her gün yaptığınız etkinlik var mı? Temizlik yemek günlük koşturmaca derken bazen anca yetişiyorum . Önceden planlıyorum yarın şunu şunu yapalım diye ama bazen hiç bir şey yapamıyoruz. Yaptığımız şeyler söyle gün içinde: birlikte yemek yapıyoruz bol bol konuşuyorum bazen kucakta bazen mama sandalyesinde, hemencecik şarjlı süpürge ile hızlandırılmış bir rutin temizlik, ek gıda maceraları, hava güzelse biraz dışarı çıkıyoruz....derken akşam oluveriyor. 2 günde bir banyomuz var biraz su ile oynuyoruz. Her gün kitap okuyalım diye planlamıştım ama ne mümkün ara sıra kendi halinde oynuyor oyuncakları ile konuşuyor, kucakta fış fış kayıkçı, hoppala zıppala gibi minik oyunlarımız var bez değiştirdikten sonra.
Oysa ne hayallerim vardı etkinlikler hazırlayacaktım (hala umudum var ) şimdi küçük biraz daha büyüsün diye avutuyorum kendimi.

7 ay geçti bile inşallah gelecek aylar geçirdiğimiz zamanlardan daha iyi olur

Bence üzme kendini asıl etkinlikleri 1 yaşından sonra yapacaksınız zaten, sonra saatlerce birlikte oyun oynamak isteyecek birde tecrübe ettim bebeğin abisi ablası olması çok işe yarıyor abiye çok gülüyor bizimki en sevdiği eğitici oyuncağı abisi

ben çalışıyorum
annem işte gün içinde sıralama muhabbet ve genel olarak yemek yedirmeye çabalamaca yapıyor :)) balkon saatleri oluyormuş kuşlara bakıyorlar ekmeknvs koyup sonra oturup oyuncaklarla oynamaca ben geldiğimde de anne baba falan gibi kelimeleri söyüyorum çok ilgisini çekiyor iyice tane tane konuşuyorum
bunundışında mıncırmaca yuvarlanmaca

kızlar merhaba, bir konuyu sormak istiyorum. benim bebiş bazen elleri titredigini görüyorum. hani bazen ıııhhhhh ıııhhhhhh diye sesler çıkartırya, o sesi çıkartırken sanki biraz kendini kasar gibi bir yüz ifadesi oluşuyor, ve o esnada ellerinin titredigini görüyorum. siz de yaşıyormusunuz böyle birşey ?

Hayır ben fark etmedim bebeğimde böyle bişey.

benım kızımda da var. ozellıkle heyecanlanınca ellerını kaldırıyor ve titriyor. ellerıyle gel gel yapar gıbı acıp kapatıyor. doktora kac kere sordum normal dıo. zamanla azalacak koordıne etmeye calısıyor dıo. ama her bebekte olmuyor benim de gördüğüm

ya kızlar sabah komşumu kahvaltıya çağırdım pankek yapmıştım bize normal unla sütle benim minnoş da ağladı istedi mecbur verdim eline 2 tane yedi şuana kadar birşey olmadı ama bi zararı olur mu ki acaba bundan sonra da öyle yapsam da yese nolur ki zaten yediği en fazla 2 3 tane büyük oğlum tam buğdayla yoğurtla yaptığımı yemiyo zor oluyo ona ayrı miniğe ayrı yapmak

olmaz herhalde yaa maaşallah ya 2 tane yemiş bir de
biz de ekmek veriyorduk gerçi annem ekmek vermeyin demişler artık vermiycem dedi ama kesin veririz dayanamayız :)
ya biz yiyince iştahları mı açılıyor nedir baya yiyıorlar
bizimki de dün yarım köfte yedi

oyy maşallah aynen hem iştahları açılıyo hemde farklı tatlar istiyolar bence bizimki de sofraya oturduk mu ağlıyo hemm hımm diye yemeklerimize saldırıyor geçen pizza yapmıştım ağladı uzattım tadına baktı sevdi yine istedi yoğurtla kandırayım dedim kendini yırtarcasına ağladı bende üzerinden malzemeleri sıyırıp ekmekten verdim bi dilim yedi de kendine geldi çocuğum dün de mercimek çorbasının tadını aldı ağlamaya başladı sıpa çok fenalar ya onlar da haklılar yemeklerinde tat tuz yok ki kendimiz yemeyiz onlara yediriyoruz

ya valla enteresanlar işte
benimki ona özel hazırlandığını anlayınca yemiyor sanki
onda oruç tutar gibi niyet çok önemli, onu yedirme niyetiyle hazırlandıysa zinhar yemiyor
valla ben pürelerini tadıyorum gayet de güzel oluyor ama yok yok yani

hahahaaaa benimki çok ayırt etmiyor Allah'a şükür yeterki ağzına birşeyler girsin yemek olsun ama bizimkileri de ayrı iştahla yiyor püreden çorbadan sıkıldı bence çünkü hep katı şeyler istiyo ekmek et pilav gibi

teşekkür ederim, biraz daha detay verebilirmisiniz ? benim yaşadıgım durum ile aynımı diye anlamak için soruyorum, kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…