Canım bizimki kilolu değil ama eğer dönmüyorsa daha dönmesine teşvik hareketler var onları yaptırabilirsin aynı zamanda bebek egzersizleri ve masajı var yüzüstü koyup en ilgisini çeken oyuncağını koyabilirsin önüne ve yürüteci azalt bence ablamın kızı var 15 aylık yürüteç kullanıyor ve hala yürümüyor yürümeyi birak benim oğlan ondan daha iyi basıyor ona söylüyorum at şu yürüteci diye ama dinlemiyor beni yani o ayda bir bebeğe yaptirabileceklerin bunlar fış fış kayıkçı felan oynamakta iyi bir egzersizmis bebekler içinBuna cevabi olan yok mu aceba ne gibi egzersiz harekeler yaptiriyorsunuz
Yok valla cay kasigi meyve ve sebze. 2 gundur muz deniyorum. Muzu yedi ama. Dun ufak bir muzun ceyregini bugun de yarisini verdm tamamini yedi. Az once kiyma ve tatli patates yaptim. 2 cay kasigi anca yedi. Bi de yogurdu guzel yiyor. Bazi gun sebzeyi hic yemiyo. Dilini degdiriyo kafasini ceviriyor.sadece çay kaşığı mı yiyor 2 3 ten fazladır yaa
bizimkisi de 2 3 tatlı kaşığını yiyor iştahla sonra zorla yediriyorum
o kase bitmeden içim rahat etmiyor bi de 2 -3 çay kaşıklık bişey hazırlanmıyor ki yaa
kalanı da hep atılıyor yazık oluyor.
ben sebze haşlıyorum annem baktığı için annem de öyle
2 kavanoza koyuyor biri bi gün diğeri ertesi gün mecbur
ama o gün yemediği israf oluyor maalesef
diğer kavanozu da ertesi günü marine usülü ısıtıp yediriyoruz.
Biz de sanirim 10 kilo olmusuzdur. Ben yere koyuyorum done done dolasiyor zaten. Hic hareket yptirmiyorum. Koltuklarin altindan cikartiyorum. Kendisi hareket ediyor. Harici bisey yaptirmiyorum ben hic.Buna cevabi olan yok mu aceba ne gibi egzersiz harekeler yaptiriyorsunuz
Zaten çıkarıp bir iki karıştırınca hemen ılınıyor. Ama bizimki pek sevmedi. Diş çıkarınca soğuk yese faydası olurdu.Evet bende ailece yediğimiz yoğurttan veriyorum ama sabahtan çıkarıp dışarda bekletiyorum soğuk olmasın diye bazende unutuyorum başka bir kolaylığı varmı acaba bu işin
Ispanakta nitrat olduğu için pişirildiği zaman tüketilmesi gerekiyor sonra ısıtmamak lazım.ya ıspanağı okumuştum ben sanırım daha sonra verin içinde bir şey vardı demişler ne vardı hatırlamıyorum da tam olarak
sanki 8-9 ay sonrası gibi hatırlıyorum yaa...
yine iyi yiyormuş daha ne
bizimki akşam öğünü yemiyor
bizimle oturursa bizim yediklerimizden 4-5 lokma yiyor
4-5 lokma iyi mi kötü mü bilemiyorum bana doymuyor gibi geliyor
ben istiyorum ki yapayım bi kase sabah öğlen akşam 3 kase yesin
böyle tattırıp yiyince ne yedi ne yemedi anlayamıyorum
ama kaseye hazırlayınca inatla ona özel hazırlandığını anlamış gibi yemiyor.
hiç yemiyor hem de.
geçen pırasa yapmıştık biz de oturucaz yemek yiycez
verdim yedi verdim yedi valla araştıramadım veriliyor mu verilmiyor mu
ama günü gününe uymuyor işte bu akşam versem hiç yemeyebilir.
Sizin uykular yine iyiymiş bizimki bazen her saat uyanıyorSelamlar, uzun zamandır girememiştim herkes için her şey yolundadır umarım bebişler iyidir. Birkaç gündüz gece beslenmesi konusuna takınca sizlere yazmak geldi aklıma. Geceleri bebeğiniz kaç kez uyanıyor ve emmeden nasıl geri uyutuyorsunuz?
Ben 20-21 arası uyutuyorum 00 da kalkıyor en uzun uykusu bu. Ondan sonra gece 2-4-5-7 peş peşe saat başı iki saatte bir uyanıyor. Huzursuzlanıyor ve emmeden geri uyumuyor. Artık yavaş yavaş gece beslenmesini kesmek istiyorum. Sizde durumlar nasıl?
Bak ilk uyandığında yemiyorlar doğru çünkü daha kolay olan mama ya da meme emmeyi istiyorlarYani bizim ek gıda nasıl gidiyor ben yorum yapamıyorum
bazen kendimi yokuş aşağı salmışımda koşuyormuşum gibi hissediyorum.
Sabah kalkınca yemiyor onu deneyimledim. Normalde tam yumurta sarısı yer ya da çok az kalır 3 öğüne geçeyim sabah vereyim dedim kahvaltı bir gün malesef yemedi ben de 1. uykusundan sonra vermeye devam ettim...
Genelde 1 yumurta sarısı, az labne ya da 3 yk yoğurt ve 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi koyuyorum
Hepsi bitmiyor her zaman ama bittiği de oluyor hiç zorlamıyorum kalanlarda az oluyor zaten 1 tatlı kaşığı belki...
Dün Ihlamur içerisine, ekmek, pekmez, yumurta, peynir karıştırıp verdim onu da yedi az bişi kaldı çayı 1 çay bardağı koymuştum..
Akşam yarım ekmek ve Tarhana çorbası verdim az az yedi
Geçen Sebze çorbası yapmıştım onu da yemişti az az
Muzlu İrmikli bir kahvaltı yapmıştım dışarı çıkarken yemelik yanımıza almıştık onu da yedi genel olarak ....
Bugün Ispanak, havuç, patates, az pirinç haşlayacağım bakalım yiyecek mi ?
Ispanak verdi iseniz nasıl yaptınız ?
Bizede aile hekimliği 9. Ayda kan alınacağını söyledi.biz baktırmadık bile
yani hiç istenmedi neden istenmedi acaba
ya da sizden neden istendi
inşallah bir şey çıkmaz bak şu an midem buruldu ellerim terledi
Bence üzme kendini asıl etkinlikleri 1 yaşından sonra yapacaksınız zaten, sonra saatlerce birlikte oyun oynamak isteyecekBebeğinizle aktivite oyun olarak neler yapıyorsunuz her gün yaptığınız etkinlik var mı? Temizlik yemek günlük koşturmaca derken bazen anca yetişiyorum. Önceden planlıyorum yarın şunu şunu yapalım diye ama bazen hiç bir şey yapamıyoruz. Yaptığımız şeyler söyle gün içinde: birlikte yemek yapıyoruz bol bol konuşuyorum bazen kucakta bazen mama sandalyesinde, hemencecik şarjlı süpürge ile hızlandırılmış bir rutin temizlik, ek gıda maceraları, hava güzelse biraz dışarı çıkıyoruz....derken akşam oluveriyor. 2 günde bir banyomuz var biraz su ile oynuyoruz. Her gün kitap okuyalım diye planlamıştım ama ne mümkün ara sıra kendi halinde oynuyor oyuncakları ile konuşuyor, kucakta fış fış kayıkçı, hoppala zıppala gibi minik oyunlarımız var bez değiştirdikten sonra.
Oysa ne hayallerim vardı etkinlikler hazırlayacaktım (hala umudum var) şimdi küçük biraz daha büyüsün diye avutuyorum kendimi.
7 ay geçti bile inşallah gelecek aylar geçirdiğimiz zamanlardan daha iyi olur
ben çalışıyorumBebeğinizle aktivite oyun olarak neler yapıyorsunuz her gün yaptığınız etkinlik var mı? Temizlik yemek günlük koşturmaca derken bazen anca yetişiyorum. Önceden planlıyorum yarın şunu şunu yapalım diye ama bazen hiç bir şey yapamıyoruz. Yaptığımız şeyler söyle gün içinde: birlikte yemek yapıyoruz bol bol konuşuyorum bazen kucakta bazen mama sandalyesinde, hemencecik şarjlı süpürge ile hızlandırılmış bir rutin temizlik, ek gıda maceraları, hava güzelse biraz dışarı çıkıyoruz....derken akşam oluveriyor. 2 günde bir banyomuz var biraz su ile oynuyoruz. Her gün kitap okuyalım diye planlamıştım ama ne mümkün ara sıra kendi halinde oynuyor oyuncakları ile konuşuyor, kucakta fış fış kayıkçı, hoppala zıppala gibi minik oyunlarımız var bez değiştirdikten sonra.
Oysa ne hayallerim vardı etkinlikler hazırlayacaktım (hala umudum var) şimdi küçük biraz daha büyüsün diye avutuyorum kendimi.
7 ay geçti bile inşallah gelecek aylar geçirdiğimiz zamanlardan daha iyi olur
Hayır ben fark etmedim bebeğimde böyle bişey.kızlar merhaba, bir konuyu sormak istiyorum. benim bebiş bazen elleri titredigini görüyorum. hani bazen ıııhhhhh ıııhhhhhh diye sesler çıkartırya, o sesi çıkartırken sanki biraz kendini kasar gibi bir yüz ifadesi oluşuyor, ve o esnada ellerinin titredigini görüyorum. siz de yaşıyormusunuz böyle birşey ?
benım kızımda da var. ozellıkle heyecanlanınca ellerını kaldırıyor ve titriyor. ellerıyle gel gel yapar gıbı acıp kapatıyor. doktora kac kere sordum normal dıo. zamanla azalacak koordıne etmeye calısıyor dıo. ama her bebekte olmuyor benim de gördüğümkızlar merhaba, bir konuyu sormak istiyorum. benim bebiş bazen elleri titredigini görüyorum. hani bazen ıııhhhhh ıııhhhhhh diye sesler çıkartırya, o sesi çıkartırken sanki biraz kendini kasar gibi bir yüz ifadesi oluşuyor, ve o esnada ellerinin titredigini görüyorum. siz de yaşıyormusunuz böyle birşey ?
ya kızlar sabah komşumu kahvaltıya çağırdım pankek yapmıştım bize normal unla sütle benim minnoş da ağladı istedi mecbur verdim eline 2 tane yedi şuana kadar birşey olmadı ama bi zararı olur mu ki acaba bundan sonra da öyle yapsam da yese nolur ki zaten yediği en fazla 2 3 tane büyük oğlum tam buğdayla yoğurtla yaptığımı yemiyo zor oluyo ona ayrı miniğe ayrı yapmak
oyy maşallaholmaz herhalde yaa maaşallah ya 2 tane yemiş bir de
biz de ekmek veriyorduk gerçi annem ekmek vermeyin demişler artık vermiycem dedi ama kesin veririz dayanamayız :)
ya biz yiyince iştahları mı açılıyor nedir baya yiyıorlar
bizimki de dün yarım köfte yedi
oyy maşallahaynen hem iştahları açılıyo hemde farklı tatlar istiyolar bence bizimki de sofraya oturduk mu ağlıyo hemm hımm diye yemeklerimize saldırıyor geçen pizza yapmıştım ağladı uzattım tadına baktı sevdi yine istedi yoğurtla kandırayım dedim kendini yırtarcasına ağladı bende üzerinden malzemeleri sıyırıp ekmekten verdim bi dilim yedi de kendine geldi çocuğum dün de mercimek çorbasının tadını aldı ağlamaya başladı sıpa çok fenalar ya onlar da haklılar yemeklerinde tat tuz yok ki kendimiz yemeyiz onlara yediriyoruz
hahahaaaa benimki çok ayırt etmiyor Allah'a şükür yeterki ağzına birşeyler girsin yemek olsun ama bizimkileri de ayrı iştahla yiyor püreden çorbadan sıkıldı bence çünkü hep katı şeyler istiyo ekmek et pilav gibiya valla enteresanlar işte
benimki ona özel hazırlandığını anlayınca yemiyor sanki
onda oruç tutar gibi niyet çok önemli, onu yedirme niyetiyle hazırlandıysa zinhar yemiyor
valla ben pürelerini tadıyorum gayet de güzel oluyor ama yok yok yani
teşekkür ederim, biraz daha detay verebilirmisiniz ? benim yaşadıgım durum ile aynımı diye anlamak için soruyorum, kusura bakmayın.benım kızımda da var. ozellıkle heyecanlanınca ellerını kaldırıyor ve titriyor. ellerıyle gel gel yapar gıbı acıp kapatıyor. doktora kac kere sordum normal dıo. zamanla azalacak koordıne etmeye calısıyor dıo. ama her bebekte olmuyor benim de gördüğüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?