2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Merhaba anneler, kızımda yumurta alerjisi olduğundan şüphem var. Bir-iki çay kaşığı haşlanmış yumurta sarısı verdikten 2 gün sonra kızarıklık çıktı. Bu süre normal mi? Yoksa başka bir şeye mi alerjisi?

Canım maşallah senin bebişe baya aktif bir bebek. Birde sanırım sen ay olarak ileridesin çoğu şeyi önce yaşıyorsun. Bizim tembelin oturmak harici başka planları yok şimdilik. Emekleme umudumda yok koca totosunu kaldırmak zor geliyor. Ama ayaklarını bastırınca iyi basıyor ve bir yere tutunca 4 5 saniye ayakta kendi duruyor belki emeklemeden yürüyenlerden olur kimbilir.

Bu arada ek gıda konusu ise bizim içinde fiyasko. Öyle böyle yediriyorum evet ama istekli değil zorla yiyor oda şarkı türkü.Miktar olarakta tatmin etmiyor açıkçası. İlk kızım koca kase yerdi bu çay bardağı bile bitirmiyor. Ben kaşık görünce atlayan bebelerden olsun istiyordumUmarım alışma dönemi olduğu içindir. Yoksa benim kafada hamilelikte sonra kalan 2 tel saçımda yemek davasına gidecek

Evet ilk doğum yapanlardanım. 13 temmuzda doğdu. Ama çok hevesli harekete. Oturabiliyor mu emin değilim. Sanırım onu es geçti. Hareketli olması bir yandan da kötü sürekli kafa, göz çarpıyor bi yerlere

Yedikten 72 saate kadar alerji belirtileri ortaya çıkabilirmiş canım. Benim kızımın da yumurta alerjisi var deri testinde belli oldu. Kan testinde de susama alerjisi çıktı. Alerji doktorumuzun verdiği listeye göre ilerlerken denemeler ile domatese alerjisi olduğunu anladım. Süt ve süt ürünlerine de büyük olasılıkla alerjisi var diye bekletiyoruz.
Bizim alerji belirtimiz huysuzluk ve tekrarlayan pişik oldu. Ama son domates yediğinde ağız kenarında kızarıklık oluştu.

Domates denemedim daha. Burada zannetmiyorum detaylı bir alerji testi yapıldığını. Doktoru tekrar yumurta dene dediği için denedim sanırım kesin yumurtadan. İnşallah geçer bir yaşından sonra. Karnında kızarıklık oluştu biz de leke leke. Öyle görünce içim acıyor geçer ama doktor da korkutmuştu solunumu falan da tutulabiliyormuş alerjide. Size de çok geçmiş olsun.​

Domates süt yumurta beyazi gibi besinler bizde 1 yıl yasaklı listesinde. 1 yaşından sonra verebilirsin demişti.

Bence yetiyordur. Aç olsa yer diye düşünüyorum. Bizim de ek gıda resmen kabus gerçi biz sizden 1 ay kadar geriyiz. Aynı beşini 3 gün gün de 3 öğün veriyorum. 2 kasıktan sonra ağzını kilitliyor yada ağzında biriktirip pufff diye suratıma püskürtüyor

Teşekkür ederim inşallah sizin bebeğiniz de yoktur..Normalde domates için bekletiliyor ama alerji doktorumuz erkenden denememizi istedi bir bildiği vardır diye denedim maalesef.

Yaşadığınız şehirde araştırma hastanesi varsa test yapılıyor aslında. En azından içiniz rahatlar.

Bu arada belki biliyorsuneğer yumurta alerjisi varsa bebeğinize kkk aşılarını kapsamlı bir hastanede yaptırmanızı istiyorlar. Biz Siirt’te oturuyoruz burada öyle bir hastane yok . Sırf bu aşı için memlekete gidip yaptıracağız.

Ispanak 5 gün önce verdim ben. Yaprak kısımlarını kopartıp buharda pişirdim sonra çatalla ezdim 1 çay kaşığı Zeytin Yağı koyup, yanına da yoğurt o şekilde tükettik 3 gün gün de 3 öğün ☺ tek ıspanak pek sevmedi ama yoğurtla karistirdigimda severek yedi.

Domates süt yumurta beyazi gibi besinler bizde 1 yıl yasaklı listesinde. 1 yaşından sonra verebilirsin demişti.
Evet ben de öyle biliyorum.
Doktorumuz Ankara’da Bulent Şekerel . Kendisi alerji konusunda iyi bir doktor olduğu için güvendim. Bebekler besinlerle ne kadar erken tanıştırılırsa o besine karşı alerjiyi tolare etme şansının yüksek olduğunu savunuyor.

Kızlar kızımı banyoda tek yıkayamıyordum. Babyjem’in banyo oturağını aldım. Bugün denedik gerçekten kolay oldu. Altı vakumlu duşakabinde kayma ihtimali olmuyor. Aynı zamanda önden açıp kapamalı. Benim gibi bu konuda sıkıntı yaşayan varsa tavsiye ederim

canım önden açılmalı değil de bizde de var öyle bir sandalye fakat gel gör ki duştan aşırı korktu yaaa
duş başlığı ile mi yıkıyorsun ?

canım önden açılmalı değil de bizde de var öyle bir sandalye fakat gel gör ki duştan aşırı korktu yaaa
duş başlığı ile mi yıkıyorsun ?
Evet duş başlığı ile yıkıyorum. Ama öncesinde oyuncak ördeklerimiz var onları yıkayarak başladık korkmasın diye. Böylece duş başlığına ve fışkıran suya alıştı. Sonra kendisi suyu yakalamaya çalıştı derken baktım bu iş tamam :)
Ama benim kızım suyu seven bir bebek onun etkisi de olabilir.

biz de öyle yaptık ama korktu 1-2 dakika sonra :)

dedim bir kaç kez ben yıkanayım de görsün

benim kızda suyu sever yaa, yani ağlamadı hiç yıkarken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…