2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
her gün yoğurt yapmak mümkün değil yahu
ama dolaptan direk çıkarınca çok soğuk olabilir.
O nedenle yemeden önce biz bi saat bekletiyoruz dışarda
Yoğurdu haftalık yapıyorumda sebze,çorba meyve püresi gibi gıdaları öğünlük yapıyorum demek istedim çok az yediği için kalanı israf oluyo

400 lük kullanıyorum. İlk şişemiz henüz. Eczacı ayını sorup onu vermişti. 600 için sınır hangi aydan başlıyor acaba?

Evet hafif sakali var ama dedesinde de oluyor. Babasinda da. Anlamadim aslinda hic yabanci yapmyor kimseyi herkese gülüyor ama enistenin sesini duyunca o tarafa bile bakmiyor hic diger tarafa ceviripbasini oyle agliyor
Oy yavrum yaa. Anlayabilsek keşke ne düşündüklerini, hissettiklerini.
Hiç muhatap bile kabul etmiyo desene

Kafa terlemesi demir eksikliğinde olurmuş evet ama tek sebebi o değil tabi benim iki cocugumunda terliyor çünkü babalarıda öyle genetikte etkili yani birde alerjik bebeklerde de kafa terlemesi oluyor
alıntılamışım kalmış canım, yani genetik aşırı terleyen yok ama aksi gibi 7. ayda da kontrolümüz yok
8. Ay için gittiğimde soracağım 2 gündür biraz azaldı gibi ama Efor sarfedince ister istemez terliyor özellikle emerken ve yüzüstü dururken...
yani mantıken biz de efor sarfettiğimizde terliyoruz çok normal ki o bilmediği şeyleri yapmaya çalışıyor daha fazla enerji harcıyor

İnşallah bir sıkıntı yoktur.

6. ayda da kan değerlerine bakıldı aslında öyle bir şey çıkmamıştı.

ayyy böyle anneanne-babaanne-dedelere ağlayınca çok üzülüyorum ben yaaa
öyle tatlı ki onlar gözünün içine bakıyorlar onlara az sevimlilik yapsınlar oynasınlar diye...

Evet hafif sakali var ama dedesinde de oluyor. Babasinda da. Anlamadim aslinda hic yabanci yapmyor kimseyi herkese gülüyor ama enistenin sesini duyunca o tarafa bile bakmiyor hic diger tarafa ceviripbasini oyle agliyor
eniştemle delirmeceler

sadece çay kaşığı mı yiyor 2 3 ten fazladır yaa
bizimkisi de 2 3 tatlı kaşığını yiyor iştahla sonra zorla yediriyorum
o kase bitmeden içim rahat etmiyor bi de 2 -3 çay kaşıklık bişey hazırlanmıyor ki yaa
kalanı da hep atılıyor yazık oluyor.
Yoğurdu haftalık yapıyorumda sebze,çorba meyve püresi gibi gıdaları öğünlük yapıyorum demek istedim çok az yediği için kalanı israf oluyo
ben sebze haşlıyorum annem baktığı için annem de öyle
2 kavanoza koyuyor biri bi gün diğeri ertesi gün mecbur
ama o gün yemediği israf oluyor maalesef
diğer kavanozu da ertesi günü marine usülü ısıtıp yediriyoruz.

Ben ek gida az veriyorum daha versem yer de. Dün sabah ceyrek muz yarin yesil elma rende yedi. Öğlen yogurt iki yemek kasigi yarim yumurta sarisi. Bu sabah iki yemek kasigi yogurt pekmez karışımı. Verdim. Onceki gun oglen yer elmasi haslamistim eline veriyorum. Genelde total yedigi yarim ile bir cay bardagi atasi miktar günlük. Bol su icirmeye calisiyorum. Kalkinca yatarken her ogun.

Yani bizim ek gıda nasıl gidiyor ben yorum yapamıyorum
bazen kendimi yokuş aşağı salmışımda koşuyormuşum gibi hissediyorum.

Sabah kalkınca yemiyor onu deneyimledim. Normalde tam yumurta sarısı yer ya da çok az kalır 3 öğüne geçeyim sabah vereyim dedim kahvaltı bir gün malesef yemedi ben de 1. uykusundan sonra vermeye devam ettim...
Genelde 1 yumurta sarısı, az labne ya da 3 yk yoğurt ve 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi koyuyorum
Hepsi bitmiyor her zaman ama bittiği de oluyor hiç zorlamıyorum kalanlarda az oluyor zaten 1 tatlı kaşığı belki...

Dün Ihlamur içerisine, ekmek, pekmez, yumurta, peynir karıştırıp verdim onu da yedi az bişi kaldı çayı 1 çay bardağı koymuştum..

Akşam yarım ekmek ve Tarhana çorbası verdim az az yedi
Geçen Sebze çorbası yapmıştım onu da yemişti az az

Muzlu İrmikli bir kahvaltı yapmıştım dışarı çıkarken yemelik yanımıza almıştık onu da yedi genel olarak ....

Bugün Ispanak, havuç, patates, az pirinç haşlayacağım bakalım yiyecek mi ?

Ispanak verdi iseniz nasıl yaptınız ?

ya normaldir herhalde yaa
bizim de bak kan değerlerine bakılacak 9. ay
of hepsi bir aya denk gelecek kötü oldu

he bu arada sebze çorbasını vs. Marine usulü bende ısıtıp 2. gün verdim çok aşırı zararı olacağını sanmıyorum...
1 çay bardağı çorba yapamıyorum ki
Kalan tarhana çorbasını da ben yiyorum Tuzsuz Tuzsuz

ya normaldir herhalde yaa
bizim de bak kan değerlerine bakılacak 9. ay
of hepsi bir aya denk gelecek kötü oldu
bizim karaciğer değerlerimiz biraz yüksek çıkmıştı alt-ast değerler...

9. ayda tekrar kontrol ederiz dedi doktor inşallah düzelir... Her aya yeni bir endişe konusu

ya ıspanağı okumuştum ben sanırım daha sonra verin içinde bir şey vardı demişler ne vardı hatırlamıyorum da tam olarak
sanki 8-9 ay sonrası gibi hatırlıyorum yaa...
yine iyi yiyormuş daha ne
bizimki akşam öğünü yemiyor
bizimle oturursa bizim yediklerimizden 4-5 lokma yiyor
4-5 lokma iyi mi kötü mü bilemiyorum bana doymuyor gibi geliyor
ben istiyorum ki yapayım bi kase sabah öğlen akşam 3 kase yesin
böyle tattırıp yiyince ne yedi ne yemedi anlayamıyorum
ama kaseye hazırlayınca inatla ona özel hazırlandığını anlamış gibi yemiyor.
hiç yemiyor hem de.
geçen pırasa yapmıştık biz de oturucaz yemek yiycez
verdim yedi verdim yedi valla araştıramadım veriliyor mu verilmiyor mu
ama günü gününe uymuyor işte bu akşam versem hiç yemeyebilir.

bizim karaciğer değerlerimiz biraz yüksek çıkmıştı alt-ast değerler...

9. ayda tekrar kontrol ederiz dedi doktor inşallah düzelir... Her aya yeni bir endişe konusu

biz baktırmadık bile
yani hiç istenmedi neden istenmedi acaba
ya da sizden neden istendi
inşallah bir şey çıkmaz bak şu an midem buruldu ellerim terledi

Hıh bende öyle bir kase yesin istiyorum ama o bir kaşık anca yiyo sonra biz sofraya oturunca nasıl yalanıyo içim gidiyo tattırıyorum tuzluda olsa azcık

Aynı bende istiyorum ki 1 kase yesin
Ama doktor bana şey demişti canım hedefimiz günde 2 çay bardağı bu 10. Ayda da olabilir yani ben genelde 1 çay bardağı yada yarım çay bardağı hazırlıyorum en azından
biz baktırmadık bile
yani hiç istenmedi neden istenmedi acaba
ya da sizden neden istendi
inşallah bir şey çıkmaz bak şu an midem buruldu ellerim terledi
Yok yau öylesine kontrol amaçlı, bir kez de kusması için almışlardı bir kezde yeni doğduğunda almışlardı...

Yani canımı sıkmamaya çalışıyorum çünkü onlar çok hızlı iyi ediyorlar kendilerini küçük savaşçılar

sıkma canını tabi ki
belki bir anlık öyle çıkmıştır inşallah düzelmişti bile

ben verdim geçen gün çorba şeklinde çok güzel yedi maşallah 1 kase bitirdi hatta ağladı yine hemm diye zeytinyağında minik bir soğan doğradım kavurdum sonra biraz ıspanak ve tatlı kaşığı ucuyla salça koyup yumuşayana kadar kavurdum biraz pirinç ve su 1 küp de tavuk suyu ekledim pişirdim ezip yedirdim 2 gün yaptım bir sıkıntı olmadı şükür sevdi

Bizimki de ilk uykudan sonra yapıyor kahvaltı, günün ilk öğünü emmek oluyor yani :)

bizim de az az yiyor ya, bi tek yoğurt dolu dolu yeniyor. Asla zorlamayın demişti doktor, sonra elinizde kaşık evin her yerinde koşturursunuz büyüdüğünde diye vurguladı ama bakalım

ıspanak veriyorum ben, kıymalı yaptım iyice ezdim yedi bi kez epey. Yemediği de oldu tabi. Kıymayı suda pişirip sonra ıspanakları ilave edip pişirdim, çatalla ezdim azcık da zeytinyağı.

Buna cevabi olan yok mu aceba ne gibi egzersiz harekeler yaptiriyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…