Yoğurdu haftalık yapıyorumda sebze,çorba meyve püresi gibi gıdaları öğünlük yapıyorum demek istedim çok az yediği için kalanı israf oluyoher gün yoğurt yapmak mümkün değil yahu
ama dolaptan direk çıkarınca çok soğuk olabilir.
O nedenle yemeden önce biz bi saat bekletiyoruz dışarda
400 lük kullanıyorum. İlk şişemiz henüz. Eczacı ayını sorup onu vermişti. 600 için sınır hangi aydan başlıyor acaba?Ocean D vitamini kullananlara bir sorum olacak, 600IU mu kullanıyorsunuz 400 mü?
Doktor reçetesiyle aldığımızda 600 almışız geçen aylarda.
Şimdi kendim gittim aldım 400 verdi eczacı, bebeğin ayını sorup. Ben de emin olamadım evdeki neydi diye, aldım geçtim.
Eczacının dediğine göre 7 yaş civarı yetişkin çocuklar içinmiş 600.400 lük kullanıyorum. İlk şişemiz henüz. Eczacı ayını sorup onu vermişti. 600 için sınır hangi aydan başlıyor acaba?
Oy yavrum yaa. Anlayabilsek keşke ne düşündüklerini, hissettiklerini.Evet hafif sakali var ama dedesinde de oluyor. Babasinda da. Anlamadim aslinda hic yabanci yapmyor kimseyi herkese gülüyor ama enistenin sesini duyunca o tarafa bile bakmiyor hic diger tarafa ceviripbasini oyle agliyor
alıntılamışım kalmış canım, yani genetik aşırı terleyen yok ama aksi gibi 7. ayda da kontrolümüz yokKafa terlemesi demir eksikliğinde olurmuş evet ama tek sebebi o değil tabi benim iki cocugumunda terliyor çünkü babalarıda öyle genetikte etkili yani birde alerjik bebeklerde de kafa terlemesi oluyor
yani mantıken biz de efor sarfettiğimizde terliyoruz çok normal ki o bilmediği şeyleri yapmaya çalışıyor daha fazla enerji harcıyorBizde hep var; emerken, yüz üstü oynarken , kucağımda zıplarken, bazen yemek yerken , uyurken kafası çok terliyor. Doktora sormuştum ben çok terliyor diye efor sarfettiği zamanlarda, uyurken ve dış ćikartma döneminde terler dedi. Demir eksikliği göstergesi mi bilmiyorum o yüzden yorum yapmam doğru olmaz.
ayyy böyle anneanne-babaanne-dedelere ağlayınca çok üzülüyorum ben yaaaYaa yerim onu sadece ablamın kocasına ağlıyor deyince gülesim geldi çünkü bizimki de sadece benim babamdan korkup ağlıyorsakalı felanda yok babamda üzülüyor yazık çaktırmadan eşimin babasını gördüğü zaman ağlayıp anlamadığını sormaya çalışıyor ama geçici bir durum bu büyük oğlum 1bucuk yaşa doğru bırakmıştı yabancılara ağlamayı
eniştemle delirmecelerEvet hafif sakali var ama dedesinde de oluyor. Babasinda da. Anlamadim aslinda hic yabanci yapmyor kimseyi herkese gülüyor ama enistenin sesini duyunca o tarafa bile bakmiyor hic diger tarafa ceviripbasini oyle agliyor
Sabah benm kiz 2-3 cay kasigi armut elma yiyor. Oglen sebze genelde 1 ya da 2 cay kasigi. Aksamuzeri de yogurt veriyorum. Onu yarim cay bardagi yiyor. Bence yeterli. Doktor bana yedigi kadar ver dedi. Zorlama dedi. Yeterli demisti. Bizim rota ve menenjit a 3. Dozlari olcak 8. Ayda. Haftaya gitcez bakalm doktora.
ben sebze haşlıyorum annem baktığı için annem de öyleYoğurdu haftalık yapıyorumda sebze,çorba meyve püresi gibi gıdaları öğünlük yapıyorum demek istedim çok az yediği için kalanı israf oluyo
yani mantıken biz de efor sarfettiğimizde terliyoruz çok normal ki o bilmediği şeyleri yapmaya çalışıyor daha fazla enerji harcıyor
İnşallah bir sıkıntı yoktur.
6. ayda da kan değerlerine bakıldı aslında öyle bir şey çıkmamıştı.
bizim karaciğer değerlerimiz biraz yüksek çıkmıştı alt-ast değerler...ya normaldir herhalde yaa
bizim de bak kan değerlerine bakılacak 9. ay
of hepsi bir aya denk gelecek kötü oldu
Yani bizim ek gıda nasıl gidiyor ben yorum yapamıyorum
bazen kendimi yokuş aşağı salmışımda koşuyormuşum gibi hissediyorum.
Sabah kalkınca yemiyor onu deneyimledim. Normalde tam yumurta sarısı yer ya da çok az kalır 3 öğüne geçeyim sabah vereyim dedim kahvaltı bir gün malesef yemedi ben de 1. uykusundan sonra vermeye devam ettim...
Genelde 1 yumurta sarısı, az labne ya da 3 yk yoğurt ve 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi koyuyorum
Hepsi bitmiyor her zaman ama bittiği de oluyor hiç zorlamıyorum kalanlarda az oluyor zaten 1 tatlı kaşığı belki...
Dün Ihlamur içerisine, ekmek, pekmez, yumurta, peynir karıştırıp verdim onu da yedi az bişi kaldı çayı 1 çay bardağı koymuştum..
Akşam yarım ekmek ve Tarhana çorbası verdim az az yedi
Geçen Sebze çorbası yapmıştım onu da yemişti az az
Muzlu İrmikli bir kahvaltı yapmıştım dışarı çıkarken yemelik yanımıza almıştık onu da yedi genel olarak ....
Bugün Ispanak, havuç, patates, az pirinç haşlayacağım bakalım yiyecek mi ?
Ispanak verdi iseniz nasıl yaptınız ?
bizim karaciğer değerlerimiz biraz yüksek çıkmıştı alt-ast değerler...
9. ayda tekrar kontrol ederiz dedi doktor inşallah düzelir... Her aya yeni bir endişe konusu
Hıh bende öyle bir kase yesin istiyorum ama o bir kaşık anca yiyo sonra biz sofraya oturunca nasıl yalanıyo içim gidiyo tattırıyorum tuzluda olsa azcıkya ıspanağı okumuştum ben sanırım daha sonra verin içinde bir şey vardı demişler ne vardı hatırlamıyorum da tam olarak
sanki 8-9 ay sonrası gibi hatırlıyorum yaa...
yine iyi yiyormuş daha ne
bizimki akşam öğünü yemiyor
bizimle oturursa bizim yediklerimizden 4-5 lokma yiyor
4-5 lokma iyi mi kötü mü bilemiyorum bana doymuyor gibi geliyor
ben istiyorum ki yapayım bi kase sabah öğlen akşam 3 kase yesin
böyle tattırıp yiyince ne yedi ne yemedi anlayamıyorum
ama kaseye hazırlayınca inatla ona özel hazırlandığını anlamış gibi yemiyor.
hiç yemiyor hem de.
geçen pırasa yapmıştık biz de oturucaz yemek yiycez
verdim yedi verdim yedi valla araştıramadım veriliyor mu verilmiyor mu
ama günü gününe uymuyor işte bu akşam versem hiç yemeyebilir.
tattır yaa ben de yapıyorumHıh bende öyle bir kase yesin istiyorum ama o bir kaşık anca yiyo sonra biz sofraya oturunca nasıl yalanıyo içim gidiyo tattırıyorum tuzluda olsa azcık
Aynı bende istiyorum ki 1 kase yesinya ıspanağı okumuştum ben sanırım daha sonra verin içinde bir şey vardı demişler ne vardı hatırlamıyorum da tam olarak
sanki 8-9 ay sonrası gibi hatırlıyorum yaa...
yine iyi yiyormuş daha ne
bizimki akşam öğünü yemiyor
bizimle oturursa bizim yediklerimizden 4-5 lokma yiyor
4-5 lokma iyi mi kötü mü bilemiyorum bana doymuyor gibi geliyor
ben istiyorum ki yapayım bi kase sabah öğlen akşam 3 kase yesin
böyle tattırıp yiyince ne yedi ne yemedi anlayamıyorum
ama kaseye hazırlayınca inatla ona özel hazırlandığını anlamış gibi yemiyor.
hiç yemiyor hem de.
geçen pırasa yapmıştık biz de oturucaz yemek yiycez
verdim yedi verdim yedi valla araştıramadım veriliyor mu verilmiyor mu
ama günü gününe uymuyor işte bu akşam versem hiç yemeyebilir.
Yok yau öylesine kontrol amaçlı, bir kez de kusması için almışlardı bir kezde yeni doğduğunda almışlardı...biz baktırmadık bile
yani hiç istenmedi neden istenmedi acaba
ya da sizden neden istendi
inşallah bir şey çıkmaz bak şu an midem buruldu ellerim terledi
Aynı bende istiyorum ki 1 kase yesin
Ama doktor bana şey demişti canım hedefimiz günde 2 çay bardağı bu 10. Ayda da olabiliryani ben genelde 1 çay bardağı yada yarım çay bardağı hazırlıyorum en azından
Yok yau öylesine kontrol amaçlı, bir kez de kusması için almışlardı bir kezde yeni doğduğunda almışlardı...
Yani canımı sıkmamaya çalışıyorum çünkü onlar çok hızlı iyi ediyorlar kendilerini küçük savaşçılar
ben verdim geçen gün çorba şeklinde çok güzel yedi maşallah 1 kase bitirdi hatta ağladı yine hemm diyeYani bizim ek gıda nasıl gidiyor ben yorum yapamıyorum
Sabah kalkınca yemiyor onu deneyimledim. Normalde tam yumurta sarısı yer ya da çok az kalır 3 öğüne geçeyim sabah vereyim dedim kahvaltı bir gün malesef yemedi ben de 1. uykusundan sonra vermeye devam ettim...
Genelde 1 yumurta sarısı, az labne ya da 3 yk yoğurt ve 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi koyuyorum
Hepsi bitmiyor her zaman ama bittiği de oluyor hiç zorlamıyorum kalanlarda az oluyor zaten 1 tatlı kaşığı belki...
Dün Ihlamur içerisine, ekmek, pekmez, yumurta, peynir karıştırıp verdim onu da yedi az bişi kaldı çayı 1 çay bardağı koymuştum..
Muzlu İrmikli bir kahvaltı yapmıştım dışarı çıkarken yemelik yanımıza almıştık onu da yedi genel olarak ....
Bizimki de ilk uykudan sonra yapıyor kahvaltı, günün ilk öğünü emmek oluyor yani :)Yani bizim ek gıda nasıl gidiyor ben yorum yapamıyorum
Buna cevabi olan yok mu aceba ne gibi egzersiz harekeler yaptiriyorsunuzBebegi 10 kili üzeri olan anneler hareketlenmeler nasil bana neler tavsiye edersiniz. Her firsatta yüz ustu koyuyorum ayaklarini ittirmeye basladi kendini cekmeye calisiyor ama napsin kucuk kuzum kilo hareketsizligi hareketsizlik de kiloyi destekleyerek topaklanip durdu simdiye kadar yoksa kaslarinin yeterince gelismis oldugunu dusunuyorum. Ayaklarinin altindan ittiriyorum. Yurutecte zaman geciriyordu gunde ortalama 1 saat veya 1 saat 15 dakika gibi. Dün zipzip monte ettik nasil sevdi anlatamam hoppala dedikeri. Ama bunlar yerde geçirdiği zamani da kisitlasin istemiyorum ama mecburen biraz oyle oluyor mama sandalyesinde de gunde en az 1 saat duruyor cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?