2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Muzu seviyor mu? Filede vermeyi denedin mi?
İlk denemelerimde versim katiyen yemedi. Ne filede ne elinde ne ezerek.
Hiçbir besini kabul etmedi ama muhtemelen dişlerindendi çünkü bu tadım reddinin hemen akabinde alttaki iki dişi de ardarda çıktı. Damaklarına bir şey değmesi rahatsız etti galiba. Bu hafta tekrar denemelere başlıyorum. Ağırdan gidicem. Şimdilik yoğurt yiyo diye mutluyuz bugün patates denemesi var bakalım. İnşallah kabul eder.

Sakalı var mı benim eşim bi ara sakallıyken bi akrabamızın kızı aşırı korkmuştu ve belli bir büyüklüğe gelene kadar sakalları kesmesine rağmen hep tedirgin baktı eşime.

Yaa yerim onu sadece ablamın kocasına ağlıyor deyince gülesim geldi çünkü bizimki de sadece benim babamdan korkup ağlıyor sakalı felanda yok babamda üzülüyor yazık çaktırmadan eşimin babasını gördüğü zaman ağlayıp anlamadığını sormaya çalışıyor ama geçici bir durum bu büyük oğlum 1bucuk yaşa doğru bırakmıştı yabancılara ağlamayı

aling hahah bizimki de bi tek ablamın eşine ağlıyor ve dediğin gibi sık görüyor, ki çocuklar onu çok sever sakal da değil sebep, babası da sakallı çünkü, anlamıyoruz niye :)

Ocean D vitamini kullananlara bir sorum olacak, 600IU mu kullanıyorsunuz 400 mü?

Doktor reçetesiyle aldığımızda 600 almışız geçen aylarda.
Şimdi kendim gittim aldım 400 verdi eczacı, bebeğin ayını sorup. Ben de emin olamadım evdeki neydi diye, aldım geçtim.

400 canım 600 fazla gelir bizimkilere

Sakalı var mı benim eşim bi ara sakallıyken bi akrabamızın kızı aşırı korkmuştu ve belli bir büyüklüğe gelene kadar sakalları kesmesine rağmen hep tedirgin baktı eşime.
Evet hafif sakali var ama dedesinde de oluyor. Babasinda da. Anlamadim aslinda hic yabanci yapmyor kimseyi herkese gülüyor ama enistenin sesini duyunca o tarafa bile bakmiyor hic diger tarafa ceviripbasini oyle agliyor

Herkese merhaba bebeler büyüdükçe takip etmek yazmam zorlaşıyo ek gıda süreçi pek iç açıçı değil bizde zar zor tüm gün iki yemek kaşığı anca yiyodur birşey sorucam sizlere yoğurdu benim gibi haftalık yapıp dolaptan çıkarıp veriyomusunuz soğuk birde çok az yediği için yaptığım herşey artıyo iki gün yedirsem birşey olurmu her öğün tazemi yapmak lazım

Bizde aileye haftalık yapıyoruz, ondan kullanıyorum. Her gün taze yapmıyorum. Zaten yoğurdu sevemedi bir türlü.

Ben de haftada 2 kere yapiyorum yogurt. Daha dogrusu iste bittikce. Kendimiz de yiyoruz. Normalde de zaten yemiyor 1-2 cay kasigi yiyor. Gunluk pisiriyordum buharda. Sadece ise gidecegimde 1 gun onceden fazla pisiriyorum. O sekilde yanima alip eziyorum uzerinr zyagi. 2 oldu bu sekilde yaptim.

Bizde aileye haftalık yapıyoruz, ondan kullanıyorum. Her gün taze yapmıyorum. Zaten yoğurdu sevemedi bir türlü.
Evet bende ailece yediğimiz yoğurttan veriyorum ama sabahtan çıkarıp dışarda bekletiyorum soğuk olmasın diye bazende unutuyorum başka bir kolaylığı varmı acaba bu işin

Bende hep günlük yaptım sebze meyveleri çok çok az yiyor kalanı israf, 15 gün sonra işe başlıycam koşturmacada iki dünlük yapsak sorun olmaz herhalde.

Merhabalar size bir sorum olacak.biz desteksiz oturmaya başladık.ama bazen 1 dk sonra yana devriliyor bazen 10 dk sonra bazende daha uzun süre .ama eninde sonunda devriliyoruz.bizim desteksiz oturuyor dememiz için bebeğimizin hiç devrilmemesimi gerekir. Yoksa bu süreler yeterlimi ?yani desteksiz oturaniliyoruz diyebilirmiyim.

eninde sonunda bizimki de devriliyor
eğer ki 5-10 dk devrilmeden oturuyorsa bence desteksiz oturuyor demektir bu

her gün yoğurt yapmak mümkün değil yahu
ama dolaptan direk çıkarınca çok soğuk olabilir.
O nedenle yemeden önce biz bi saat bekletiyoruz dışarda

biz 8. ayımızda -ilk defa- aylık kontrole gitmeyeceğiz doktor çağırmadı
aşımız da yok. kendimi çok garip hissediyorum
diğer ay da hem kızmaık hem de menenjit aşıların diğer dozları olacak bakalım neler olacak
ek gıdamız kabus şeklinde ilerliyor, bir ara güzel yiyordu şimdi suyla kandırıp kandırıp yediriyoruz
hele akşam hiçç yemiyor geçen 3 kaşık verdim yuttu sandım hepsini ağzında biriktirmiş meğersem
bir hapşurmasıyla bütün her yan yemek oldu çok sinirlendim kızdım kızdım anlamadı maalesef sonra öptüm gülüyor :/
sabah yumurta sarısıyla belki 3 lokma ekmek öğlen de bir kase sebze püresiyle yoğurt yiyor sadece geri kalanı benim sütüm ve bunlara ek 2 biberon formula süt veriyorum. sizce yeterli mi?

biz de aynıyız sabah 2 bebe bisküvisi 1 yumurta sarısı 1 kaşık labne karıştırıp yediriyorum öğlen 1 kase çorba akşam da 1 kase yoğurt yiyor geri kalanı hep meme doktora sordum geçen gün 3 öğün ek gıda yeterli emiyorsa dedi ama sütümle doyduğunu hiç sanmıyorum ben mama da içmiyo eskisi gibi çok huzursuz değilse yeterlidir doyuyordur ya

Sabah benm kiz 2-3 cay kasigi armut elma yiyor. Oglen sebze genelde 1 ya da 2 cay kasigi. Aksamuzeri de yogurt veriyorum. Onu yarim cay bardagi yiyor. Bence yeterli. Doktor bana yedigi kadar ver dedi. Zorlama dedi. Yeterli demisti. Bizim rota ve menenjit a 3. Dozlari olcak 8. Ayda. Haftaya gitcez bakalm doktora.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…