İnsan kime güveneceğine şaşırıyor dediğiniz gibi.Evet Bülent Bey alerjide gayet bilinen bir doktor. Malesef alerji alanında o kadar yetersiz bir kadro var ki olanlara dört elle sarılmak gerekiyor. Hacettepe Özge Hanım ve Ümit Bey de iyidir.
Geçen canlı yayında bir doktor da aynısını belirtti. Çocuk besinle geç tanışırsa alerji olma riski de artabiliyormuş. Kontrollü bir şekilde doktora danışarak bazı besinler erken verilebilir böyle bir riski varsa
Ne kadar ilgili bir doktor ..Biz bugün doktora gittik. 7.ay kontrolü için. Bir çoğunuzdan gün olarak küçük ama yine de yazayım
*desteksiz oturabiliyor mu
*bir eline nesneyi alıp diğer eline geçiriyor mu, ağzına alıyor mu
*da-da, ba-ba, a-ba gibi cevaplar veriyor mu
*konuştuğunuz zaman tepki, kendince cevap veriyor mu
Gelişimsel olarak bunlara dikkat çekti. Hepsinden geçtik
Oyuncaklar ve etkinlikler için her gün bir şeyle uğraşın dedi.
Bultak, üstüste geçen halkalar, üstüste konan kule vs. Bunları siz yapın o baksın dedi. Şu an görsel öğrenimi gelişiyormuş. Renkleri falan bu şekilde hafızaya yerleştiriyo. O yapmasın siz yapın görsün dedi.
Kitaplarda hareketli kitapları ona gösterin görsellere baksın siz de yavaş yavaş okuyun dedi
Her gün mutlaka konuşun dedi (evde iki ablası var mütemadiyen konuşuluyor)
Zeka kartlarından 8 adet belirleyin her gün 3 kere sadece isimleri tekrar edin dedi. Güneş, çiçek, kuş.. Vs. Daha sonraki aylarda bu kartları anlatmaya başlıcaz dedi. Güneşin halkaları, çiçeğin yaprakları vs.
Biz ek gıdaya geçemedik kabul etmiyo dedim. Fiziksel ve gelişimsel olarak bu gelişimde bir bebek ek gıdayı kabul etmiyorsa bu "annem izin vermiyor" demektir dedi
Öğün süresi 30dk bunun ilk 15dk'sı bebeğin son 15dk'sı annenin dedi. Yemeğini önüne koyun ilk 15dk ne yapıyorsa yapsın atsın, sıksın saçına sürsün göbeğine sürsün atarsa ağzına bir lokma atsın atmazsa son 15dk siz yedirin dedi. Yoğurt haricinde tüm besinleri öncelikle kendisi tüketmeli dedi. Önüne 10 parça havuç koydunuz dokuzunu attı sıktı parçaladı birini ağzına atsa amacımıza ulaşmış oluruz, o besinin tadını almış olur dedi. Mutlaka birlikte sofraya oturun ve aynı şeyleri yiyin dedi. Sizin yediğinizle onun yediği farklı olursa örnek almaz dedi. İleriki zamanlarda, besine alışınca yemek yaparken tuzunu baharatını atmadan önce bebeğinize de ayırın aynı şeyleri yiyin görsün dedi. Ek besini yemeden en az 2 saat öncesine kadar hiçbir şey tüketmesin , anne sütü almasın ki kan şekeri düşsün o besine ihtiyacı olsun dedi.
Bu kadar
Ayni anlattigim gibi. Baska nasil tarif ederimteşekkür ederim, biraz daha detay verebilirmisiniz ? benim yaşadıgım durum ile aynımı diye anlamak için soruyorum, kusura bakmayın.
Bizim bayagi bayagi tum vucudu boyle kizarip kabardi. Tam cekememistim fotolarda. O gun degisik iste havuc vermistim daha dogrusu havucu deniyorduk 3 er gun veriyorum ya.İlk resimdeki saçlı derideki gibi benek benek bizim. İsilik gibi. Kıyamam ya bir havuçtan mı böyle oldu bu yavrucağız?
İlkinde yanağında ve karnında idi. Şimdi yanakta çok hafif bir pembelik gördüm geçti karnında baya benek benek. Tüm vücut baya korkmuşsunuzdur. İlaçsız mı geçirdiniz?Bizim bayagi bayagi tum vucudu boyle kizarip kabardi. Tam cekememistim fotolarda. O gun degisik iste havuc vermistim daha dogrusu havucu deniyorduk 3 er gun veriyorum ya.
Evet ya ciddi korktm. Bi surup verdik yarim olcek 1 sefer.İlkinde yanağında ve karnında idi. Şimdi yanakta çok hafif bir pembelik gördüm geçti karnında baya benek benek. Tüm vücut baya korkmuşsunuzdur. İlaçsız mı geçirdiniz?
Kiyamam yaaa, Bizim doktor olası bir besin alerjisinde besini hemen kesip o gun hicbir ek gida vermeyin sadece anne sütü kullanın demişti.Evet ya ciddi korktm. Bi surup verdik yarim olcek 1 sefer.
havucun alerjen oldugunu bilmiyordum. Hic beklemiyordum bi de.
İnşallah en kısa zamanda geçer. Benim küçük kızım alerjikti. O zaman doktorlar 3 yaşına kadar alerjik bebeklerin %80i alerjiden kurtuluyor demişti. Kızım da 1.5yaşında süt, 2 yaşında yumurta derken 2.5 yaşında tamamen kurtuldu.İnsan kime güveneceğine şaşırıyor dediğiniz gibi.
Şimdilik Bülent Bey ile devam ediyoruz bakalım inşallah sonucu güzel olur
Evet birçok yerde güzel yorumlar okumuştum hakkında: Mustafa Çağlar Yörgüç. 9.aya kadar da takipli olduğumuz Ankara Üniversitesi'nde randevumuz yoktu iyi oldu, baya aydınlattı beni.Ne kadar ilgili bir doktor ..
Teşekkür ederim benim için faydalı oldu
Peki bu üç günde farklı bir besin tükettiniz mi siz? Anne sütünden geçme riski de var. Değişik bir şey tüketmediyseniz havuca tepki vermiş
Benim iki oglumunda doktoru ümit bey büyük oglumda yumurta alerjisi vardı 1 yaşında geçti çok şükür şimdi bebegimde süt alerjisi var ama dana etini ye sen kesme dedi her bebekte capraz alerjen olmuyor dedi yiyorum bakalım bazı doktorlar da çok sıkı diyet öneriyor bence bazı bebekler çok sıkı diyetle duzeliyor bazi bebeklerde her seyi kesmeden ufak ufak yiyerek belki alerji seviyesi ile ilgilidir benim büyük oğlum anafilaksi geçirmişti ilk yumurta verdiğimde o yüzden biraz korkarak ilerliyorumEvet Bülent Bey alerjide gayet bilinen bir doktor. Malesef alerji alanında o kadar yetersiz bir kadro var ki olanlara dört elle sarılmak gerekiyor. Hacettepe Özge Hanım ve Ümit Bey de iyidir.
Geçen canlı yayında bir doktor da aynısını belirtti. Çocuk besinle geç tanışırsa alerji olma riski de artabiliyormuş. Kontrollü bir şekilde doktora danışarak bazı besinler erken verilebilir böyle bir riski varsa
Oyy yavrum bizde havuçta çok kızardık vermedim bir daha 1 yaşına doğru tekrar deneyeceğim
Yok ven tuketmemistim. Doktor da ilk onu sordu. Bakalim onumuzdeki hafta randevumuz var. Detayli konusuruz muhtemelen.Peki bu üç günde farklı bir besin tükettiniz mi siz? Anne sütünden geçme riski de var. Değişik bir şey tüketmediyseniz havuca tepki vermiş
Hem de nasıllölüyorum resmen yorgunluktan, bu enerji nerden geliyor aklım almıyor resmen. Şöyle iki dakika otursun mümkün değil mama sandalyesinde kemeri takınca ağlamaktan helak oluyor hareketi kısıtlandı diye mecbur takmıyorum o zaman yanlardan kendini sarkıtıp uzanabildiğı her şeyi çekiyor eline geleni önce tadına bakıp sonra çaktırmadan yandan yere atıp sonra nasıl nereye düşmüş diye bakıyor ince motor becerileri için bir ara baya aktivite yapmıştım simdi yastıkların fermuarlarini açıp kapatıyor birde içindekileri çıkartıp etrafa atıyor kaydığında yada kalkmak istediğinde etrafa ne bulursa tutup çekiyor kalkmaya çalışıyor kaç tshirtun yakası maf oldu , perde gitti , kollarim yuzum cizik icinde kaldi vs daha bir sürü şey, valla 6 ayda böyleyse 6 yaşında ben kafada huniyle nasıl olurum belki değil ♀
Yaaaa. Ben bilmiyordum havuctan olabilecegini. Kereviz muz armut belki diyodm. Havucu okumamistm masum geliyodu.Oyy yavrum bizde havuçta çok kızardık vermedim bir daha 1 yaşına doğru tekrar deneyeceğim
Havucun alerji yaptığını çok duydum canım ben hatta havuçta olduysa diğer turunculara da dikkat etmek gerekiyormuş amann alerji bir bela ne ne zaman alerji yapacak belli olmuyorYaaaa. Ben bilmiyordum havuctan olabilecegini. Kereviz muz armut belki diyodm. Havucu okumamistm masum geliyodu.
Yeni nesil efsane geliyorayy o kadar ince motor çalışması yapmasamıydın kız acabavalla ne bileyim bizim gibi çocuk da görmedim diyordum meğer çoğu böyle desenize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?