2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben hiç üç gün kuralına uymadım ama sizin ufaklık bayağı kızarmış ya geçmiş olsun

Benim Kızımda beş ay civarı çok olmaya başlamıştı ben çok endişelendim .Dr a sordum normal dedi ve 6 aydan sonra bir an da bitiverdi.

Sizin daha fazla belirti göstermiş. Bizim bu kadar olmadı . Hatta yumurta ve susam alerjisini bilmiyorken sadece kanlı kaka yapmıştı o şekilde öğrenmiştik.
Ağız kenarında kızarıklığı domates yedikten sonra oldu. Fotoğrafı paylaşayım.

Eklentiler

• 3C6AB2F2-5FB9-4629-AEB8-6863888E570D.webp
    23 KB · Görüntüleme: 57
7 .ayda kontrol e gidemedik yazdıkları n için teşekkürler.hos gitsekte baktıkları yok duzgun.burda herkese sorsam ba ba de de hecelemelerini yapmayan varmı? Büyük kizim6.ayda başlamıştı 7 buçuk ay olduk agulama fln var sadece

7 buçuk aylığız bizde canım dün başladı de de ba ba ge ge iki gündür böyle onun öncesinde de bir hafta ses çıkarmadan ağzını açıp kapadı yakındır sizinde hecelemesi

Agiz kenarinda olan kizarikliklar sonrasinda geciyorsa buna alerji diyemeyiz demisti bizim doktor. Bazen bizim kiz da kizariyor.
Biz de demiyoruz daha. Bazen an niiii gibi bseyler diyo ama ba ba de de demedi. Agu diyo hala. O level i atladik diyorum ama yok. İlla agu

Ayni anlattigim gibi. Baska nasil tarif ederim
Bilemiyorum. Ellerini kaldirip titriyor. Ve acip kapiyor. Ozellikle heyecanlaninca falan
çok teşekkür ederim, çok benziyor anlattıklarınız. en azından biraz olsun içim rahatladı, yalnız degilim diye.
ama diger taraftan da halen endişe etmiyor degilim, neden sadece siz cevap verdiniz diye acaba başka arkadaşlar bunları yaşamıyorda sadece biz mi yaşıyoruz diye ????
teşkrardan teşekkürler.

Yukarda yazdım ama görmediniz sanırım tekrar yazayım ben çok endişelenmistim cunki.bes aylikla 6 aylık arası çok sık yapıyordu.bir an da kesildi .bende prof a götürdüm üniversitede önemli değil demisti

Hatta bana moro refleksinin devamı gibi gelmişti niye bukadar devam etti fln diye çok sıkılmıştım.belki de onla ilgilidir bitmeye yakın artmıştır cunki birden arttı ve bir dönem öyle devam edip tık diye kesildi

Her doktor farklı söylüyor. Benim kafam çok karıştı . Olmadı 1 ay bekleyip tekrar deneme yapayım

Alerji öyle bir şey ki her alerjik bebek kendine has. O yüzden tek bir yöntem yok tedavide. Kimisi alerjisi olduğu gıdanın buharından bile etkileniyor, kimisi temastan, kimisi yediğinde... Temkinli olmakta fayda var anafilaksi seviyesindeyse. Çok geçmiş olsun

R rainmistik aling bizim evde iki abla var. Sürekli konuşma hali mevcut evde. Sessiz bir ortama girdiğim an beynim karıncalanıyor o kadar yani ben de her gün kısa da olsa bi türkü söylüyorum banyosunu yaptırırken standart türkümüz var onu söylüyorum o yüzden bizimki biraz erken başlamış olabilir. O da her zaman demiyor zaten. Keyfi yerindeyse, isterse ba-baa a-baa. Bu aralar daha çok dilini dudaklarının arasına alıp puurrfff tükürmeyi tercih ediyor her bebek farklı sıralamayla gelişiyor.

Son düzenleme:
Her doktor farklı söylüyor. Benim kafam çok karıştı . Olmadı 1 ay bekleyip tekrar deneme yapayım
Evet her doktorun uygulaması farklı oluyor. Kafa karışıklığı yaşamak bu yüzden çok normal. Kendimizden örnek vermek gerekirse mesela pırasa da ağız kenarları kızardı ufak ufak kabardı alerji oldu besini bırakayım mi diye sordum vücut bölgesinde özellikle göğüs ve kasıkta kızarıklık var mı diye sordu kakada kan ve pişik diye olmadığını söyledim o zaman besine devam dedi. Bende devam ettim. Biz halen 3 gün kuralına göre günde 3 öğün aynı besini buharda pişirip veriyoruz bir liste vermişti bize sırayla hangi sebze ve meyveleri vereceğimizi. Vücutta alerjik etki eden besinleri o gün kesip ek gıda verme sadece emzir o besini listenin sonuna at en son yeniden dene demişti. Şükür daha bir sıkıntı yaşamadık.

Ev kalabalik ne kadar sanslisin Biz ana kız sadece ikimiziz. Ne gelen var nede gittiğimiz biryer bütün gün konuşuyorum çocukla ne yapayım yoksa konuşmayı unutcam ba ba - de de bizde yok aaa-ga diyor bizim kız en cok ; bir de aaaa-baaaa ,aaaaa-niii başka yok ilk kelimeleri aga olmadı da ne bileyim hiç hayallerimi karşılamadı ooo puffflar ağzı boşsa tükürük atiyor eğer doluysa menüde ne varsa sağ olsun annesi yüz maskesi yoğunluktan yapamayinca kendine görev edindi herhalde

Kızlar bizim yarın 7.ay kontrolümüz var , gittiğimizde de menenjit aşılarını yaptıracağız. Ikisi birlikte yapılacak. Açıkçası o kadar gerginim ki ateş konusunda. Daha önce yaptıranlar vardı deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Gitmeden ilaç verdiniz mi?

Kızlar kahvaltıda peynir veriyırmusunuz ? Ne marka peynir ve ne özellikte olanı alıyorsunuz ? Tuzsuz diyorlar ama nerden bulacam tuzsuz olanı ? Aldıgınız markayı yazabilir misiniz ?

birde zeytin veriyormusunuz ? Sonuçta zeytin tuzlu olur, sıkıntı olurmu acaba ?

Bence 1hafta arayla yaptırın risk ve endişe olmaz :)

Biz menenjitleri 2 doz yaptirdik. Haftaya bi tanesinin 3. Dozunu da yaptircaz hatta. Digeri sanirim 1 yasinda. B tipi sikintiydi ates yapabilir dedi doktor ama bizde yapmadi. Sadece bacaginda asi yapilan yer katilasti bayagi sert beze oldu. Ama onu da soylemisti zaten doktor olabilir diye. Sonra kendiliginden gecti. B yi yaptirinca 4 saatte bir calpol verdirdi. Rota menenjit a ayni gun yapti. Menenjit b 1 hafta sonra yapti. 3 asi ayni gun agir olabilir diye.

biz de bir hafta arayla yaptırdık, doktor neme lazım kontrollü gidelim demişti. ikinci aşıdan sonra calpol verdirtti bize hemen verelim sonra ateşi çıkarsa bir daha verirsiniz dedi ama bizim hiç çıkmadı ateşi şükür
bence de bir hafta arayla yaptırsan daha iyi olur sanki ama hiçbi sıkıntı da olmayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…