- 16 Nisan 2015
- 612
- 738
- 103
Ben hiç üç gün kuralına uymadım ama sizin ufaklık bayağı kızarmış ya geçmiş olsun
Benim Kızımda beş ay civarı çok olmaya başlamıştı ben çok endişelendim .Dr a sordum normal dedi ve 6 aydan sonra bir an da bitiverdi.benım kızımda da var. ozellıkle heyecanlanınca ellerını kaldırıyor ve titriyor. ellerıyle gel gel yapar gıbı acıp kapatıyor. doktora kac kere sordum normal dıo. zamanla azalacak koordıne etmeye calısıyor dıo. ama her bebekte olmuyor benim de gördüğüm
Sizin daha fazla belirti göstermiş. Bizim bu kadar olmadı . Hatta yumurta ve susam alerjisini bilmiyorken sadece kanlı kaka yapmıştı o şekilde öğrenmiştik.
7 .ayda kontrol e gidemedik yazdıkları n için teşekkürler.hos gitsekte baktıkları yok duzgun.burda herkese sorsam ba ba de de hecelemelerini yapmayan varmı? Büyük kizim6.ayda başlamıştı 7 buçuk ay olduk agulama fln var sadeceBiz bugün doktora gittik. 7.ay kontrolü için. Bir çoğunuzdan gün olarak küçük ama yine de yazayım
*desteksiz oturabiliyor mu
*bir eline nesneyi alıp diğer eline geçiriyor mu, ağzına alıyor mu
*da-da, ba-ba, a-ba gibi cevaplar veriyor mu
*konuştuğunuz zaman tepki, kendince cevap veriyor mu
Gelişimsel olarak bunlara dikkat çekti. Hepsinden geçtik
Oyuncaklar ve etkinlikler için her gün bir şeyle uğraşın dedi.
Bultak, üstüste geçen halkalar, üstüste konan kule vs. Bunları siz yapın o baksın dedi. Şu an görsel öğrenimi gelişiyormuş. Renkleri falan bu şekilde hafızaya yerleştiriyo. O yapmasın siz yapın görsün dedi.
Kitaplarda hareketli kitapları ona gösterin görsellere baksın siz de yavaş yavaş okuyun dedi
Her gün mutlaka konuşun dedi (evde iki ablası var mütemadiyen konuşuluyor)
Zeka kartlarından 8 adet belirleyin her gün 3 kere sadece isimleri tekrar edin dedi. Güneş, çiçek, kuş.. Vs. Daha sonraki aylarda bu kartları anlatmaya başlıcaz dedi. Güneşin halkaları, çiçeğin yaprakları vs.
Biz ek gıdaya geçemedik kabul etmiyo dedim. Fiziksel ve gelişimsel olarak bu gelişimde bir bebek ek gıdayı kabul etmiyorsa bu "annem izin vermiyor" demektir dedi
Öğün süresi 30dk bunun ilk 15dk'sı bebeğin son 15dk'sı annenin dedi. Yemeğini önüne koyun ilk 15dk ne yapıyorsa yapsın atsın, sıksın saçına sürsün göbeğine sürsün atarsa ağzına bir lokma atsın atmazsa son 15dk siz yedirin dedi. Yoğurt haricinde tüm besinleri öncelikle kendisi tüketmeli dedi. Önüne 10 parça havuç koydunuz dokuzunu attı sıktı parçaladı birini ağzına atsa amacımıza ulaşmış oluruz, o besinin tadını almış olur dedi. Mutlaka birlikte sofraya oturun ve aynı şeyleri yiyin dedi. Sizin yediğinizle onun yediği farklı olursa örnek almaz dedi. İleriki zamanlarda, besine alışınca yemek yaparken tuzunu baharatını atmadan önce bebeğinize de ayırın aynı şeyleri yiyin görsün dedi. Ek besini yemeden en az 2 saat öncesine kadar hiçbir şey tüketmesin , anne sütü almasın ki kan şekeri düşsün o besine ihtiyacı olsun dedi.
Bu kadar
7 buçuk aylığız bizde canım dün başladı de de ba ba ge ge iki gündür böyle onun öncesinde de bir hafta ses çıkarmadan ağzını açıp kapadı yakındır sizinde hecelemesi7 .ayda kontrol e gidemedik yazdıkları n için teşekkürler.hos gitsekte baktıkları yok duzgun.burda herkese sorsam ba ba de de hecelemelerini yapmayan varmı? Büyük kizim6.ayda başlamıştı 7 buçuk ay olduk agulama fln var sadece
Agiz kenarinda olan kizarikliklar sonrasinda geciyorsa buna alerji diyemeyiz demisti bizim doktor. Bazen bizim kiz da kizariyor.Sizin daha fazla belirti göstermiş. Bizim bu kadar olmadı . Hatta yumurta ve susam alerjisini bilmiyorken sadece kanlı kaka yapmıştı o şekilde öğrenmiştik.
Ağız kenarında kızarıklığı domates yedikten sonra oldu. Fotoğrafı paylaşayım.
Biz de demiyoruz daha. Bazen an niiii gibi bseyler diyo ama ba ba de de demedi. Agu diyo hala. O level i atladik diyorum ama yok. İlla agu7 .ayda kontrol e gidemedik yazdıkları n için teşekkürler.hos gitsekte baktıkları yok duzgun.burda herkese sorsam ba ba de de hecelemelerini yapmayan varmı? Büyük kizim6.ayda başlamıştı 7 buçuk ay olduk agulama fln var sadece
çok teşekkür ederim, çok benziyor anlattıklarınız. en azından biraz olsun içim rahatladı, yalnız degilim diye.Ayni anlattigim gibi. Baska nasil tarif ederim
Bilemiyorum. Ellerini kaldirip titriyor. Ve acip kapiyor. Ozellikle heyecanlaninca falan
Yukarda yazdım ama görmediniz sanırım tekrar yazayım ben çok endişelenmistim cunki.bes aylikla 6 aylık arası çok sık yapıyordu.bir an da kesildi .bende prof a götürdüm üniversitede önemli değil demistiçok teşekkür ederim, çok benziyor anlattıklarınız. en azından biraz olsun içim rahatladı, yalnız degilim diye.
ama diger taraftan da halen endişe etmiyor degilim, neden sadece siz cevap verdiniz diyeacaba başka arkadaşlar bunları yaşamıyorda sadece biz mi yaşıyoruz diye ????
teşkrardan teşekkürler.
Hatta bana moro refleksinin devamı gibi gelmişti niye bukadar devam etti fln diye çok sıkılmıştım.belki de onla ilgilidir bitmeye yakın artmıştır cunki birden arttı ve bir dönem öyle devam edip tık diye kesildiçok teşekkür ederim, çok benziyor anlattıklarınız. en azından biraz olsun içim rahatladı, yalnız degilim diye.
ama diger taraftan da halen endişe etmiyor degilim, neden sadece siz cevap verdiniz diyeacaba başka arkadaşlar bunları yaşamıyorda sadece biz mi yaşıyoruz diye ????
teşkrardan teşekkürler.
Her doktor farklı söylüyor. Benim kafam çok karıştı . Olmadı 1 ay bekleyip tekrar deneme yapayımAgiz kenarinda olan kizarikliklar sonrasinda geciyorsa buna alerji diyemeyiz demisti bizim doktor. Bazen bizim kiz da kizariyor.
Biz de demiyoruz daha. Bazen an niiii gibi bseyler diyo ama ba ba de de demedi. Agu diyo hala. O level i atladik diyorum ama yok. İlla agu
Alerji öyle bir şey ki her alerjik bebek kendine has. O yüzden tek bir yöntem yok tedavide. Kimisi alerjisi olduğu gıdanın buharından bile etkileniyor, kimisi temastan, kimisi yediğinde... Temkinli olmakta fayda var anafilaksi seviyesindeyse. Çok geçmiş olsunBenim iki oglumunda doktoru ümit bey büyük oglumda yumurta alerjisi vardı 1 yaşında geçti çok şükür şimdi bebegimde süt alerjisi var ama dana etini ye sen kesme dedi her bebekte capraz alerjen olmuyor dedi yiyorum bakalım bazı doktorlar da çok sıkı diyet öneriyor bence bazı bebekler çok sıkı diyetle duzeliyor bazi bebeklerde her seyi kesmeden ufak ufak yiyerek belki alerji seviyesi ile ilgilidir benim büyük oğlum anafilaksi geçirmişti ilk yumurta verdiğimde o yüzden biraz korkarak ilerliyorum
Evet her doktorun uygulaması farklı oluyor. Kafa karışıklığı yaşamak bu yüzden çok normal. Kendimizden örnek vermek gerekirse mesela pırasa da ağız kenarları kızardı ufak ufak kabardı alerji oldu besini bırakayım mi diye sordum vücut bölgesinde özellikle göğüs ve kasıkta kızarıklık var mı diye sordu kakada kan ve pişik diye olmadığını söyledim o zaman besine devam dedi. Bende devam ettim. Biz halen 3 gün kuralına göre günde 3 öğün aynı besini buharda pişirip veriyoruz bir liste vermişti bize sırayla hangi sebze ve meyveleri vereceğimizi. Vücutta alerjik etki eden besinleri o gün kesip ek gıda verme sadece emzir o besini listenin sonuna at en son yeniden dene demişti. Şükür daha bir sıkıntı yaşamadık.Her doktor farklı söylüyor. Benim kafam çok karıştı . Olmadı 1 ay bekleyip tekrar deneme yapayım
Ev kalabalik ne kadar sanslisinR rainmistikaling bizim evde iki abla var. Sürekli konuşma hali mevcut evde. Sessiz bir ortama girdiğim an beynim karıncalanıyor o kadar yani ben de her gün kısa da olsa bi türkü söylüyorum banyosunu yaptırırken standart türkümüz var onu söylüyorum o yüzden bizimki biraz erken başlamış olabilir. O da her zaman demiyor zaten. Keyfi yerindeyse, isterse ba-baa a-baa. Bu aralar daha çok dilini dudaklarının arasına alıp puurrfff tükürmeyi tercih ediyor her bebek farklı sıralamayla gelişiyor.
Bence 1hafta arayla yaptırın risk ve endişe olmaz :)Kızlar bizim yarın 7.ay kontrolümüz var , gittiğimizde de menenjit aşılarını yaptıracağız. Ikisi birlikte yapılacak. Açıkçası o kadar gerginim ki ateş konusunda. Daha önce yaptıranlar vardı deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Gitmeden ilaç verdiniz mi?
Biz menenjitleri 2 doz yaptirdik. Haftaya bi tanesinin 3. Dozunu da yaptircaz hatta. Digeri sanirim 1 yasinda. B tipi sikintiydi ates yapabilir dedi doktor ama bizde yapmadi. Sadece bacaginda asi yapilan yer katilasti bayagi sert beze oldu. Ama onu da soylemisti zaten doktor olabilir diye. Sonra kendiliginden gecti. B yi yaptirinca 4 saatte bir calpol verdirdi. Rota menenjit a ayni gun yapti. Menenjit b 1 hafta sonra yapti. 3 asi ayni gun agir olabilir diye.Kızlar bizim yarın 7.ay kontrolümüz var , gittiğimizde de menenjit aşılarını yaptıracağız. Ikisi birlikte yapılacak. Açıkçası o kadar gerginim ki ateş konusunda. Daha önce yaptıranlar vardı deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Gitmeden ilaç verdiniz mi?
Özellikle sormuştum 6.ay kontolunde iki asi arasında vakit koysak olmaz mı diye ben birlikte yapıyorum dedi.Bence 1hafta arayla yaptırın risk ve endişe olmaz :)
biz de bir hafta arayla yaptırdık, doktor neme lazım kontrollü gidelim demişti. ikinci aşıdan sonra calpol verdirtti bize hemen verelim sonra ateşi çıkarsa bir daha verirsiniz dedi ama bizim hiç çıkmadı ateşi şükürKızlar bizim yarın 7.ay kontrolümüz var , gittiğimizde de menenjit aşılarını yaptıracağız. Ikisi birlikte yapılacak. Açıkçası o kadar gerginim ki ateş konusunda. Daha önce yaptıranlar vardı deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Gitmeden ilaç verdiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?