Yaa, yalnız olmadığımı bilmek güzel oldu :) rüyalarıma giriyor resmen, kabus desem daha doğru.Normal canım öyle hemen düzene girmiyor ilk doğumunda her ay hamilemiyim diye test yapıyordum neredeyse 1 yılı buluyor eski düzenine girmesi
Teşekkürler, ne marka veriyorsunuz ? Migros veya bim veya a101 gibi marketlerde hiç göremedimPeynir veriyorum ve tuzu gidene kadar suda bekletebilirsiniz. Su dolu Kapalı bir kapta buzdolabına koyun hem tuzu gider hemde çabuk bozulmazda. Zeytin çok elzem değil bence bölünse bile o kadar iri parçacığı henüz vermiyorum.
Teşekkür ederim, peynir kendim yapamamBurada pek çoğumuz peyniri kendisni yapıyor diye biliyorum. Ben lor ve labne yapıyorum, detaylı tarifler internette doluzeytin verin demişti doktorumuz, ben suda bekletip vermeyi denedim ama yine de gitmedi tuzu. Tuzsuz alacağım bu hafta.
Çok geçmiş olsun, zordur yaboğazım ağrıdı da geçenlerde, ödüm koptu geçecek diye.
İnşallah hemen etki eder ilaçlar da.
Kendin yapmayacaksan iyi bir markanın labnesini verebilirsin canım kendin bakarsın tuz oranı hangisinde en az ona göre yedirirsin bebeğineTeşekkür ederim, peynir kendim yapamamnerden satın alabilirim acaba ? Büyük marketlerde varmı bildiğiniz ?
Hiçbilgim yok, belki güvendiğiniz bir markayı alıp bir gece suda bekletebilirsiniz. Yanlış yönlendirmek istemem ama.Teşekkür ederim, peynir kendim yapamamnerden satın alabilirim acaba ? Büyük marketlerde varmı bildiğiniz ?
Inşallah bizde de ateş yapmaz. Nimenrix ve bexsero olcak aynı anda. Aynı anda yapmayı tercih ediyor kendisi. 9 ayda kızamık aşısı olmazsa birinin 2. Dozunu , diğerinin 2. Dozu da 13.ayda olacakmış. Huzursuzluk şişkinlik kısmında ziyade menenjit aşısında yüksek düşmeyen ateş ve havale beni co korkutuyor
Yaa, yalnız olmadığımı bilmek güzel oldu :) rüyalarıma giriyor resmen, kabus desem daha doğru.
Doktorum iki tane hap önermişti emzirme döneminde kullanılabilecek, sanırım o fikre yaklaşıyorum.
Ay evet canım yüksek ateşe bağlı havale durumuallah korusun ya sen aşı yüzünden mi havale geçirirse diyorsun?
yok öyle bir ateşi olacağını hiç sanmam çünkü aşı bu içindeki virüs oranı ayarlıdır.
bizim ikinci aşıda eminim calpol vermeseydim de olurdu, boşu boşuna kutuyu açmış oldum ilk defa ateş düşürücü verdim hatta.
Evet bizde de öyle bir şeye uzandığında devriliyor. Öne doğru hamle yaptığında popoyu kaldırıp önce emekler duruma sonra yüz üstü yatma durumuna geçiyor. Yanlara doğru eğildiğinde koluyla düşmemek için destek vermeye çalışıyor ama geriye hop diye düşüyor bir andaBebekleriniz artık tamamen desteksiz oturuyor mu bizimki eskisine göre iyi tutuyor kendini ama ayaklarıyla çok oynadığı için bu aralar onlara uzandığında ya da oyuncağına uzandığı zaman devriliyor birde hiç sevmiyor oturmayı ayağa kalkmak için geriye atıyor kendini durmadan koltuk altından tutup yürütmemizi istiyor
Çorbaları suyla değil dana kemik iliği suyuyla pişir dedi. Dana ilikli kemiği kısık ateşte 8-9 saat pişir sonra poşetleyip buzluğa at dedi.
bu ne demek aşı yok mu?9.ayda kızamık aşısını özellikle sor sadcee kızamiksa yaptır ama 12 ay karna aşısıysa yaptırma dedi. Dönüşte aşıları sisteme işletmek için sağlık ocağına uğradım 9.ay kızamık aşısını sordum türkiye de şuan sadece kızamik aşısı yok 12 ay karna asiyi yapıyoruz dedi. 12.ayda yeniden yapıyoruz dedi.
Benim de yemiyor ama ben yine hazırlıyordum şimdiye kadar bundan sonra da hazırlarım .biz de böyle yapıyoruz.
yalnız geri kalan listeyi bizim çocuk hayatta yiyemez
günde 2 kere ek gıdayı komple yerse şükrediyoruz.
bu ne demek aşı yok mu?
napıcaz kızamık aşılarını peki
trnin aşı borcu var aşılar gelmiyor diyorlardı umarım bize yansımaz
Benim de yemiyor ama ben yine hazırlıyordum şimdiye kadar bundan sonra da hazırlarım .
Canim asi konusuna gelince eğer sağlık ocağına sormazsan 9.ayda gittiğinde 12.ay kkk karma aşılarını yapıyorlarmış. Aynı asiyi 12.ayda yeniden yapıyorlar. Aslinda 9 ayda sadece kizamik asisi var ama ellerinde yokmus. Olmadigi icin 12.ay aşısını yapıyolar. 12.ayda yeniden aynı asi vuruluyor. Bizim doktor söylemeseydi uyarmasaydı bende yaptirirdim kızamık diye karma asi olduğunu bilmeden.9.ayda sağlık ocağına sorun özellikle sadece kızamik aşısı mi yoksa 12.ay karma kkk aşısı mi diye. Eğer 12.ay aşısı ise gerek yok zaten 12.ayda yeniden yapılacak ha yok sadece kizamiksa yaptırın. Ben takipli oldugumuz sağlık ocağına sordum elindeki 12.ay kkk aşısı imiş. O yüzden yaptırmayacağım 9.ayda zaten 12.ayda vurulacak.
Kesinlikle aynı fikirdeyim, zamanı gelince versin Allah diyelim, öncelik isteyenlerin olsun
ya benim adetim hemen düzene girdi günü gününe 3. ayda hem de
bi ohh diyemedim
bir de bunun açılımı şu an doğurmaya çok müsaitim gibi geliyor
geçen işte 1 gün gecikti ama belirtileri 1 hafta öncesinden başlamıştı
dedim allahım acaba?!
kürtaja karşı biri değilim hani zor bir durumda kalacak insanlar açısından
ama yani şu durumda aldırmak allah göstermesin çok büyük bir günah gibi geliyor evliyiz mutluyuz keyfi gibi o nedenle bu seçeneği düşünemem bile. sonra hiç düşünmemeyi tercih ettim inanın naparım bilmiyorum.
Bizim ki de emerken kulağını çekiyorLuna 2-3 gundur sol kulagini ovalamaya calisiyor elini yumruk yapip. Umarim disleri buyuyor diyedir. Orta kulak iltihapindan cok korkarim. Insallah gecer.
Güvendiğiniz bir markanın peynirini akşamdan suya ıslatıp verebilirsiniz. Ben yogurttan yapıyorum lor peyniri hatta suyu iyice süzülsün diye uzerine ağırlık koyarsam beyaz peynir gibi sert oluyor. Zeytin denemedim henüz, onu da çekirdeğini çıkarıp suya ıslatıp veririm diye düşünüyorum.Kızlar kahvaltıda peynir veriyırmusunuz ? Ne marka peynir ve ne özellikte olanı alıyorsunuz ? Tuzsuz diyorlar ama nerden bulacam tuzsuz olanı ? Aldıgınız markayı yazabilir misiniz ?
birde zeytin veriyormusunuz ? Sonuçta zeytin tuzlu olur, sıkıntı olurmu acaba ?
Çok geçmiş olsun bende bu hafta iyi değildim pek boğazım ağrıyınca korktum aman bebeğe bişi olmasın diye. Hayırlı olsun kardeşinizin nişanı.Selam kızlar uzun zamandır giremiyorum hem iş hem ev hem misafirlerim vardı hemde kardeşimin nişanı oldu bu arada nezle oldum hala geçmedi bebeğe de bulaştı iki gündür korkunc geçiyor sürekli bende kalmak istiyor çok ağlıyor akşam doktor a götürdük parol ve bir ilaç daha yazdı günde 7 kere serumfizyoliji ile temizliyor ama tam sümüklü oğlan oldu geçmiyor napcam bilmiyorum böyle soğuk algınlığina ne yapsam iyi olur bol bol emziyorum ek gıdayı tek öğüne düşürdüm anne sütü daha faydalı olur diye düşünüyorum ara ara ateşi oluyor parol biraz düşürsede etkisi kısa sürüyor .
Şubat ayında asi zamanı yaratılmıştı en son dün doktor tekrar tartı ayına göre normal kilo ama 1 ay 20 günde sadece 200 gram almış bunada ayrı üzüldüm
Emekleme geri geri var ileri atamıyor
Ayakta durmayı çok seviyoruz kucaktan kendini iterek yere inmeeye Çalışıyor bunlar iyi tabi de bu nezle bizi mahvetti
Ben 2 defa regl oldum düzenli değil bu ayı pas geçtim bir yıla düzelir diye bekliyorum bakalım.Ben de giremiyorum epeydir. Kızımız büyüyor, ba ba balar havada uçuyor, her gün yeni bir şebeklik peşinde. Dilerim hep güzellikler olsun hepimiz için
Kızlar, adet görmeye başlayanlarınıza bir sorum var, döngünüz eskisi gibi mi? Benim 28 günü şaşmazdı, geçen aylarda 35 i gördüm. Bu ay onu da aştı, korkular başladı test yapmaya cesaretim yok ihtimal dahilinde olmasa da imkansız olmadığını biliyoruz sonuçta
daha çok acı çeker gibi, o yüzden endişeleniyorum açıkçası. birkaç gün daha gözlemlicem. diştendir inşallah.Bizim ki de emerken kulağını çekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?