2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Normal canım öyle hemen düzene girmiyor ilk doğumunda her ay hamilemiyim diye test yapıyordum neredeyse 1 yılı buluyor eski düzenine girmesi
Yaa, yalnız olmadığımı bilmek güzel oldu :) rüyalarıma giriyor resmen, kabus desem daha doğru.

Doktorum iki tane hap önermişti emzirme döneminde kullanılabilecek, sanırım o fikre yaklaşıyorum.

Teşekkürler, ne marka veriyorsunuz ? Migros veya bim veya a101 gibi marketlerde hiç göremedim

Teşekkür ederim, peynir kendim yapamam nerden satın alabilirim acaba ? Büyük marketlerde varmı bildiğiniz ?

Teşekkür ederim, peynir kendim yapamam nerden satın alabilirim acaba ? Büyük marketlerde varmı bildiğiniz ?
Hiçbilgim yok, belki güvendiğiniz bir markayı alıp bir gece suda bekletebilirsiniz. Yanlış yönlendirmek istemem ama.

Yapmı çok çok kolay, hele lor 5 dklık iş.labne de yoğurttan farksız, niye yapamayasınız ki bemce bi düşünün :)

allah korusun ya sen aşı yüzünden mi havale geçirirse diyorsun?
yok öyle bir ateşi olacağını hiç sanmam çünkü aşı bu içindeki virüs oranı ayarlıdır.
bizim ikinci aşıda eminim calpol vermeseydim de olurdu, boşu boşuna kutuyu açmış oldum ilk defa ateş düşürücü verdim hatta.

K kelebek1979 canım ben evde peynir yaptım yemedi 2 defa
şimdi normal ne peynir kullanıyorsak onu veriyorum
labne ve tuzsuz peynir olanlardan, tuzluysa da suyunu bekletip tuzunu azaltacak şekilde.

Yaa, yalnız olmadığımı bilmek güzel oldu :) rüyalarıma giriyor resmen, kabus desem daha doğru.

Doktorum iki tane hap önermişti emzirme döneminde kullanılabilecek, sanırım o fikre yaklaşıyorum.

ya benim adetim hemen düzene girdi günü gününe 3. ayda hem de
bi ohh diyemedim
bir de bunun açılımı şu an doğurmaya çok müsaitim gibi geliyor
geçen işte 1 gün gecikti ama belirtileri 1 hafta öncesinden başlamıştı
dedim allahım acaba?!
kürtaja karşı biri değilim hani zor bir durumda kalacak insanlar açısından
ama yani şu durumda aldırmak allah göstermesin çok büyük bir günah gibi geliyor evliyiz mutluyuz keyfi gibi o nedenle bu seçeneği düşünemem bile. sonra hiç düşünmemeyi tercih ettim inanın naparım bilmiyorum.

Luna 2-3 gundur sol kulagini ovalamaya calisiyor elini yumruk yapip. Umarim disleri buyuyor diyedir. Orta kulak iltihapindan cok korkarim. Insallah gecer.

Bebekleriniz artık tamamen desteksiz oturuyor mu bizimki eskisine göre iyi tutuyor kendini ama ayaklarıyla çok oynadığı için bu aralar onlara uzandığında ya da oyuncağına uzandığı zaman devriliyor birde hiç sevmiyor oturmayı ayağa kalkmak için geriye atıyor kendini durmadan koltuk altından tutup yürütmemizi istiyor

Ay evet canım yüksek ateşe bağlı havale durumu bizim kızım bünyesi ters biraz doktor önceki aşılarda ateş yapmaz dediklerinde ateş yaptı , ateş yapar dediklerinde ateş yapmadı asiya gitmeden calpol verdim 1 çay kaşığı gerçi. Şuan uyuyor ateşi normal ama içim pırpır resmen 10 dakkada bir başındayım

Kızlar biz 7.ay kontrolünden geldik.
Genel olarak 510 grm kilo almis 2 cm boyu uzamis.
Geçen ay ek gıda tadımlarıydı bu ay öğün oluşturdu. 3 ana öğün + 2 ara öğün + gece maması şeklinde. Öğünleri şu şekilde yapti;
Kahvaltı: 1 yumurta sarisi( sabah yemediği kısmını öğle verilecek) , 1 tam ceviz ( ezilecek) , 1 çay k. Zeytin yağı, 1-2 tatlı kaşığı pekmez ( mümkünse organik pancar pekmezi eğer bulamazsan üzüm de olur ) , 1-2 yemek k. tuzsuz lor/labne ( sütü limonla kestirebilirsin/ sutu süzme peynirle mayalayabilirsin yada yoğurdu kestirip yapabilirsin dedi, her gün farklı farklı verelim dedi) , 1/2 çay bardağı ıhlamur.
Ara öğün: meyve +yoğurt
Ögle: çorba + yoğurt ( 6.ayda denenen sebzelerden 2-3 tanesini karıştırıp çorba yap dedi)
Ara öğun: meyve + yoğurt
Akşam: püre + yoğurt ( öğle yaptığın çorbadan daha yoğun kıvamlı olsun dedi yani yoğun çorba )
Gece maması : 2 türk kahvesi fincanı yoğurt içine 1/2 yerli müz, 1 çay kaşığı Zeytin yağı, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tam ezilmiş ceviz, 1 yemek kaşığı bebek ismi gibi tavada kavurup ici ne ekle ( bebek irmiği yerine 1 ölçek mama da olur) o şekilde pisirmeden verilecekmis uyumadan yarim saat 45 dakika önce.
Yine öğünlerden 15 dakika sonra emzirme.
Çorbaları suyla değil dana kemik iliği suyuyla pişir dedi. Dana ilikli kemiği kısık ateşte 8-9 saat pişir sonra poşetleyip buzluğa at dedi. Haftada 3 defa da çorbalara siniri yağı alınmış 3 kere çekilmiş kuzu kıyma ilave et dedi.
Bebek irmiği dışında hiçbir bakliyat kullanmak yok dedi 7.ayda. 8.ayda gecilecekmis yulaf pirinç un vs.gibi şeylere.
Menenjit aşılarımızı olduk 2 tane.
9.ayda kızamık aşısını özellikle sor sadcee kızamiksa yaptır ama 12 ay karna aşısıysa yaptırma dedi. Dönüşte aşıları sisteme işletmek için sağlık ocağına uğradım 9.ay kızamık aşısını sordum türkiye de şuan sadece kızamik aşısı yok 12 ay karna asiyi yapıyoruz dedi. 12.ayda yeniden yapıyoruz dedi.
Bizim kız emekleme emaresi yok hep ayağa kalksın yürüsün derdinde tut ellerinden bol bol yürüt dedi. Emeklemek gelişim göstergesi değil endiselenmeyin dedi. Doğa çok fazla her yeri tirnakliyor kollarım boynum yuzum tırnak içinde onu dedim nasıl önüne geçebilirim diye geçemezsin ince motor becerileri kuvvetleniyor ondan yapıyor dedi evde en sevdiğiniz oyuncak yastık fermuarını açıp kapatıyor, çok iyi bu analitik düşünceyi geliştiren en iyi materyal dedi. Devam edin dedi. Bu ay için uyku saat düzenlemesi yapmamı önerdi. Ve alt iki dişi çıkmak üzere tahminen 8.ayda iki alt dişle geleceksiniz dedi ama daha görünürde bir şey yok. Tetagil e devam ve yarım su bardağı Zeytin yağı içine 1 avuç karanfili ezip 1 gece oda sıcaklığında bekletip dolaba koyup ara ara damaklarina masaj yapın dedi. Geri kalanı Doğa'nın günlük oyun rutinleri giib konular üzerine konustu.
Belki birilerine faydalı olmuştur umarım

Evet bizde de öyle bir şeye uzandığında devriliyor. Öne doğru hamle yaptığında popoyu kaldırıp önce emekler duruma sonra yüz üstü yatma durumuna geçiyor. Yanlara doğru eğildiğinde koluyla düşmemek için destek vermeye çalışıyor ama geriye hop diye düşüyor bir anda ben uzun zamandır yürütüyorum hiç de koltuk altından felan tutmadım direk elini tutuyorum hatta ben elini değil o benim elimi tutuyor. O parmağıma sıkıca yapışıyor. Düşeceğini anladığımda ben tutuyorum sadece. Hatta öyle özgüven patlaması yaşıyor ki hanfendi elimi bırakıyor 3-4 saniye bazen 10 saniye ayakta duruyor sonra popo üstü oturuyor yere başlıyor gülmeye ardından yine parmağımı tutup ayağa kalkıyor. Önce iki eliyle tutuyor hafif kontrol sağladığında bir elini bırakıyor☺

Çorbaları suyla değil dana kemik iliği suyuyla pişir dedi. Dana ilikli kemiği kısık ateşte 8-9 saat pişir sonra poşetleyip buzluğa at dedi.

biz de böyle yapıyoruz.
yalnız geri kalan listeyi bizim çocuk hayatta yiyemez
günde 2 kere ek gıdayı komple yerse şükrediyoruz.

bu ne demek aşı yok mu?
napıcaz kızamık aşılarını peki
trnin aşı borcu var aşılar gelmiyor diyorlardı umarım bize yansımaz

Benim de yemiyor ama ben yine hazırlıyordum şimdiye kadar bundan sonra da hazırlarım .
Canim asi konusuna gelince eğer sağlık ocağına sormazsan 9.ayda gittiğinde 12.ay kkk karma aşılarını yapıyorlarmış. Aynı asiyi 12.ayda yeniden yapıyorlar. Aslinda 9 ayda sadece kizamik asisi var ama ellerinde yokmus. Olmadigi icin 12.ay aşısını yapıyolar. 12.ayda yeniden aynı asi vuruluyor. Bizim doktor söylemeseydi uyarmasaydı bende yaptirirdim kızamık diye karma asi olduğunu bilmeden.9.ayda sağlık ocağına sorun özellikle sadece kızamik aşısı mi yoksa 12.ay karma kkk aşısı mi diye. Eğer 12.ay aşısı ise gerek yok zaten 12.ayda yeniden yapılacak ha yok sadece kizamiksa yaptırın. Ben takipli oldugumuz sağlık ocağına sordum elindeki 12.ay kkk aşısı imiş. O yüzden yaptırmayacağım 9.ayda zaten 12.ayda vurulacak.

bana da 9. ay geldiğinde konuşacağız demişti
bakalım daha var 1 ay

Kesinlikle aynı fikirdeyim, zamanı gelince versin Allah diyelim, öncelik isteyenlerin olsun Çocuğuma ihanet etmiş gibi hissederim diyorum şu an öyle bir şey olsa.
hala da olmadım, korkular korkulaar, pek fena..

Güvendiğiniz bir markanın peynirini akşamdan suya ıslatıp verebilirsiniz. Ben yogurttan yapıyorum lor peyniri hatta suyu iyice süzülsün diye uzerine ağırlık koyarsam beyaz peynir gibi sert oluyor. Zeytin denemedim henüz, onu da çekirdeğini çıkarıp suya ıslatıp veririm diye düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun bende bu hafta iyi değildim pek boğazım ağrıyınca korktum aman bebeğe bişi olmasın diye. Hayırlı olsun kardeşinizin nişanı.
Ben 2 defa regl oldum düzenli değil bu ayı pas geçtim bir yıla düzelir diye bekliyorum bakalım.

Bizde de bir aydır hecelemeler var Z zelihanur un dediği gibi yeni bişi çıkmadan önce ağız sessizce açıp kapanıyor ısınma hareketi gibi.

Iyice kucak bebesi oldu ya yerde vakit geçirmeyi hiç istemiyor. Yüzüstü dönünce popoyu kaldırıyor indiriyor hemen başını tan çevirip yatıyor çok yorulmuş gibi zamanı gelince hazır olduğunda yapar ne olsa.

Rheaa bizim bu ay kontrol yoktu teşekkürler ayrıntılı paylaşım için menenjit aşısının birini bitirdik 8.ay diğerine başlayacağız ilk dozunda hiç bir şey olmadı ikinci dozda biraz ateş oldu 37.8 i geçmedi ama sabaha kadar sürdü. Umarım sorunsuzca atlatır Doğa bebek. Bende bu ay kıyma eklemeye başladım çorbalara hala günde 2 kez veriyorum sabah kahvaltı akşama doğru da yoğurt/çorba/püre gibi hazırlıyorum. Belki araya bir ara öğün eklerim. Doktorun ek gıdadan 15 dk sonra emzirin demesi dikkatimi çekti. Oğluma ne yedirirsem yedireyim mama sandalyesinden kalkıp emmek istiyor. Bende şaşırıyordum demekki varmış bir sebebi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…