2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Sidefer kullanıyoruz biz. İçinde damlalık da çıkıyor. Elimde bir sürü damlalık oldu sürekli kullandığımız için.
Damlalık çok işime yaradı. Her şeyde onu kullanıyorum. Yıka yıka kullan.

Ateş düşürücü vs gibi ilaçlarında kaşık yerine onu kullanıyorum. Kaşıkla içmeyi hiç sevmedi. Sevmediği gibi şurupların yarısı dökülüyordu araya gidiyordu. Damlalıkla 3 seferde veriyorum ama olsun içiyor ya en azından.

Çok sevmese ve de yemese de pekmez ve balı da onunla veriyorum. Kolaylık oluyor.

Bunların dışında Sanatsal etkinlikler için de kullanıyoruz.

merhaba kızlar uzun zamann girmeyince sayfalar sayfalar olmuş hepsini okudum geldim :)

adeno virüs var malesef Ada da geçirmişti ishal ve ateşle beraber herkeste farklı olabiliyormuş başlangıç.

1. konu memeyi bırakma, nasıl olcak bilmiyorum ama çok zor olacak diye hissedip hayır ya büyüttüğün kadar zor olmayacak diye kendimi rahatlatıyorum.. çok emen bir bebek değil ama öğle uykusundan önce, gece uykusundan önce ve gece 2-3 kere. bilmiyorum. örneğin öğlen dışarıda isek, meme emmeden arabada uyuyor ve akşama kadar aramıyor.

2. konu çiş kaka :) Ada sadece kaka yaptığında kimi zaman Ada kaka yaptı diyor. Benle beraber wc girdiğinde lazımlığa oturuyor ama pantolonu çıkarmıyor :) bir kaç kez soğuk geldi bacaklarına

3. konu ise konuşma konusu, canınızı hiç sıkmayın derim, Ada konuşuyor evet ama mesela geç yürümüştü geç emeklemişti ben çok oluruna bırakıyorum heralde. Şu an biz cümle kuruyoruz, sorularıma cevap veriyor vs.
mesela geçen altını değiştirirken istemedi, babaanne değiştirdi aşağıda dedi şaşırdım.. zaten bir anda cümlelere geçti, başlayınca devamı hızlıca geliyor.

4. konu ise, kan değerleri vs. Ada da pek eti seven bir çocuk değil ve tavuk vs hiç sevmiyor yerse 1 köfte yer genelde sebzeci ve hamurcu
Balık vs. küçükken daha çok yerdi şimdi onu da çok yemiyor..
Doktora sorduğumuzda balık yağ kullanmanıza gerek yok demişti. gerçi bizim doktor çok rahatta.

ben de çok takviye kullanmayı doğru bulmuyorum da beyin gelişimi vs açısından nasıl olur bilemiyorum..

inşallah yanlış yapmıyorumdur, bu konunun üstüne düşüp araştırmam lazım aslında....

Sabahları 6 da uyanıyor babasıyla yürüyüşe çıkıyorlar bende hem emzirmemiş oluyorum hem de biraz daha uyuyorum . Kahvaltının ortasında tutturuyor illa memeye gelecek. Gündüzleri azaltmayı düşünüyorum. Bende uyumadan önce emeceksin diyorum. Meme dışında beslenmesi fena değil yumurta yemiyor sadece. Öglen ve akşam yemeklerini seviyor etli yemek olursa hiç artırmadan bitirir. Aralarda da meyve kuruyemiş yiyor.

Bazı uzmanlar propolis balık yağı gibi takviyeler erken ergenliğe sebep olabilir diyorlar. O yüzden gunaşırı veririm tabi tekrar doktora danışacağım.
Bende sizin gibi düşündüm kilosu az, bu zamana kadar ilaç kullanmadan geldik çok şükür. Bağışıklığı iyi olsun da kiloya takılmıyorum. Bakalım umarım tahlil sonuçları da üzmez bizi.

Merhaba iyi olmanıza sevindim
Meme konusu beni de düşündürüyor. Memesiz uyusa da uyanınca asla es geçmiyor.
Bu aralar çiş kaka söylemiyor hatta reddediyor. Galiba birisi kaka yapmış diyorum bir anda kızıyor bana bende buraz zaman geçince ya bacaklarını popişi yikayalim diyip banyoya götürüyorum ya da popişe krem sürelim diyorum. Kreme hiç dayanamaz süslü şirin . Oğlumun dil gelişimi de fena değil bu aralar epey ilerleme kaydetti üç kelimelik cümleler kurabiliyor. En hoşuma giden de artık anne baba demiyor anemm babamm hatta mememmm diye sesleniyor .
Balık yağı konusunu yeniden burda da konuşalım bende beyin gelişimine katkı sağladığı için istiyorum

özellikle gece sanırsın ki kimbilir naptık asla susmak bilmiyorum. ama artık bunaldım biraz

Ben de bir damlalık edineyim o zaman, bazen ilaç içirmek savaşa dönüyor

Benimki de memeye isim takmış, memikoom diyor böyle sonunu uzatarak, sonra kikirdiyor. Dun gündüz sayamadim kaç kez emdi, yarım saate bir yokluyor mutlaka. En son ağzında memeyle oyuncaklarıyla oynamaya çalıştı ki oturup ağlayacaktim.

Sizde de hala devam mı kendi başına oynamama durumu? Ben muhakkak yanında oturmaliyim, mesela yan odaya da bir iş için tek gidersen ya gelir peşimden yada beni çağırır.

Balık yağı konusuna gelince, ben kışın verdim ama düzenli olamadi. Sık balık yemeye çalıştık, arayı açınca veriyordum. Doktorumuz öneriyordu, ben de istedim beyin gelisiminin tamamlanmasında ilk 3 yil kritik diye. Ama gene de araştırmak, içimize sineni yapmak lazım. Anne gönlü en iyisini bilir diyim

Meme düşkünlüğü beni de bunaltıyor. Dışarıda pek istemiyor ama bir yerlerde oturup yemek yiyorsak üzerine muhakkak emecek koca çocuk müslin örtüp emziriyorum yenidoğan gibi birde öteki öteki demez mi hiç hak geçirmez yani. Son azılar yolda galiba iki iyi bir kötü gidiyor günler yine.
Oğlumda hep beni istiyor yanında her işin içinde bulaşık yemek çamaşır... yemek hazırlarken sandalye çekip yanıma koyuyorum lavaboda suyla fln oynuyor. Arabalara düşkün her şeyden araba yapıyor seslerini taklit edip sürüyor sembolik oyun hayli fazla tepsiden otobüs yapmıştı dün sabah . Ben biraz uzaklaşsam anneeee gel otur diye sesleniyor tamam oglum anne burda sen oyna desem de otur diyor eliyle yanını gösteriyor. Biraz daha büyüyene kadar normal sanırım.

Daha öncelerde de yazmıştım yabancı kaygısından yana dertliydik. Zamanla hafifledi hatta gözüne kestirdiği birileri olursa elini uzatıp merhaba gibi şeyler söylüyor eşim öğretmiş sabahları önce sarılıyorum sonra bana elini uzatıyor hemen bir resmiyet
Birde parka gidince herkes yanıma gelsin istiyor abla gel abi gel arkadaş gel diyor istersen biz gidelim diyorum istemiyor.

Herkese selamlaar 2 yaşa doğru geliyoruz demek, vay be umarım herkes iyidir, bebişler iyidir
Ben yavaş yavaş meme bırakma konuşmaları yapmaya başladım da anca yaz sonu olur herhalde. Eğer evdeysem emerek uyuyor, annem bakıyorsa o uyutuyor güzelce. Akşamları uyumadan emiyor bir de ama artık emerken uyumuyor. Son günlerde yatağında uyumaya başladı yemek konusunda da fena değil bu aralar ama sürekli laf söz konuşma dikkat dağıtarak yediriyoruz, iyi bi şey değildir eminim ama “yesin de” modundayım.

Selam
Bende 5 gecedir gece emzirmeyi bıraktım yatarken de emmiyor yan yana yatıyoruz kendi uyuyor. İlk gece kötü geçti şimdilik iyi gidiyor birçok defa deneyip dayanamadım ve vazgeçmiştim. Vicdanen kötü hissediyordum artık kesin karar verdim ve hazırım dedim başladık .
Sabah 6 ya doğru uyanıyor emziriyorum 1 1 buçuk saat daha yatıyor güne başlıyoruz. Diğer türlü yatağa bağlıyordu beni de çok uyanıyordu.
Gündüz emerek uyuyor gün içinde de sınırladık en son 7 8 gibi kapanış yapıyoruz .

Biz de 1haftadir gece memesiz uyuyor, yani emiyor sonra kendini yatağa atiyor. Ama kendi kendine dalması 1saati buluyor. Kipirdanip konuşuyor falan. Birde yatma saatimiz iyice kaydı, normalde erken uyurken artık oturmak istiyor. Geçiş dönemidir inşallah pilim baya bitiyor çünkü. Yemek yeme de sıkıntımız var, emerse yemek istemiyor ama ben evde yoksam ya da beni görmezse güzel yiyormuş. Kahvaltimiz biraz sıkıntı, uyanınca emiyor, tok oluyor sanırım.

Aa çok güzel, böyle devam eder inşallah gece emmesi biter peki gece uyanıp meme istediğinde nasıl sakinleştirdiniz? Bizimki çook huysuzlaniyor o an. Ben de geceyi bıraktırmak istiyorum, sayısı azaldı birde bir süredir gece kendi kendine dalmaya çalışıyor. Ama uyanıp memeyi almazsa kıyamet

Bizimki henüz kusmedi ama kizmasi oluyor tabii. Bugün parkta yaşıt bir kız bebiş oglumun yüzüne vurdu. Böyle bir durgunlasti, üzüldü, dudak büzdü resmen. Küstü galiba. Normalde başka bebeklere dayanamaz ama bir daha yanaşmadı ona. Kizlardan ilk darbesini almis oldu sanirim

M Mirune epey az kalmış doğuma, inşallah sağlıkla kavuşacaksınız, ne güzel heyecan
Bu arada ben 2. Çocuk işini 2023 Haziran’a bıraktım, seçim sonuçlarına göre karar vereceğim
Haha guldurdun ama ben de olsam oyle yapardim. Cok mantikli. insallah 17 Temmuzdan sonra kavusuruz, sag ol.

Her şeyi göze aldım dediğim gibi kendimi hazır hissettim çünkü sırt ve bel ağrısı cok rahatsız ediyordu beni. Aşırı emmeye başlamıştı demek ki ihtiyacı var diyerek idare ettim. Ama artık bırakmamız lazım dediğim gün başladık kendi kendine uyuyordu gece emip yatağına yatıyordu gece uyandığında meme meme diyerek ağlıyordu ve ben haliyle yine iyi uyuyamiyordum. Ilk gece zor oldu hatta sabaha kadar da uyumasak yine de emzirmeyeceğim dedim. Uyudu 2 saat sonra uyanıp meme istedi yanımıza pipetli suluğunu koymuştum meme uyumuş istersen su içebilirsin dedim sen misin bunu diyen katıla katıla ağladı. Kucağımda gezdirdim 2 defa uyudu diye yatırdım uyandı 3.kez yatırdım uyudu tabi 1 buçuk saat geçti. Eşim kucağına almak isteyince daha çok ağlıyor anneden ayrılmak istemiyor. Sonra 2 kez daha kalktı daha kısa sürede uykuya geçti. Ilk gece benim hatam fazla açıklama yapmak oldu sanırım bence işin aslı az konuş öz konuş olmalı. Ertesi günlerde her emdiginde gece memelerinde uyuyacagini söyledim hatta göğüs pedi kapattık üzerini örttük uyusun artık dedik birde bebeklerin dişleri olmadığı için daha çok emiyorlar senin dişlerin var istediğin her şeyi yiyebilirsin diyorum.
Şimdilik uyanirsa kendi dalıyor kucağıma almaya gerek kalmıyor. Ben birseylere alistirirken defalarca farklı zamanlarda anlatıyorum artık daha iyi anladıkları için anlaşabiliyoruz.
Sabah yataktan kalkmadan emerse kahvaltıda az yiyor bende öğle uykusuna yatmadan yediriyorum porsiyonu fazla tutuyorum.

Selam canlar hepinizi okuyorum. Ne güzel hala devam ediyorsunuz buraya. Cem yaklaşık 2 ay erken doğmuştu. 6 temmuzda doğum günümüz tuvalet eğitimine başladık.

Sizler bu konuda ne durumdasıniz?
Selam
2 seneyi geçirdik acısıyla tatlısıyla hep derlerdi geriye tatlı anlar kalıyor diye umarım büyüdükçe tatlı anılarımız daha da fazla olur.
Bezi kirlendiginde rahatsız oluyor fakat çıkarmak istemiyor bende üstüne gitmiyorum özellikle kaka yapınca inkar ediyor . Hadi gel bacaklarını yikayalim diyerek duşa sokuyorum popişi de yikayalim derken hop bez çıkıyor ya da popişe krem sürelim diyorum. Bazen kiyafetleriyle lazimliğa oturuyor klozet adaptörüne mesafeli.
Siz nasıl bir süreç deneyimliyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…