Bu kişiden kişiye değişebilir. Benüm acı eşiğim yüksekmiş hamilelikte öğrendik. Sancım 145 lerde çıkıyordu ama bana hafif hafif sancı geliyordu doktor nasıl duruyorsun diyordu falan. Bu arada normalde nazlıyımdır

Bende kendimi kapatma olduğu için ( vajinismusun bir çeşiti) bebeğimde iri idi doktorum riske atmadı. Çok üzüldüm çünkü arkadasım çok rahat bir normal doğum geçirmişti kuzenimse sezeryandı 20 gün toparlanamamıştı. Sezeryan istemiyorum diye ağlamıştım çok canım yanacak diye.
Spinal sezeryan oldum aman allahım ne bir sancı ne acı . Omurgaya sokulan iğnryi bile hissetmedim doğum ekibi anestezi uzmanı hepsi çok ilgiliydi. Gülüş cümbüş oldu doğum. İlk gece annem kalktı bebeğe sondam çıkmamıştı çünkü sondamı gece 2 de çıkarttılar( ameliyat gündüz 1 buçuk idi) hemen ayaklandım. Hastanede bile ben baktım.
Yani doğum hikayeleri dinleyerek korkmayın üzülmeyin bence. Hepimiz kendi hikayemizi yaşayacağız.
Artık normal doğumda kolay bilgiki ekipler sayesinde. Sezeryanda bence.