2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
benimki herhalde senin gibi bi gebe bekliyor. 1 kg alcak, masallah ben 3.5 kg adim bozuldu bugun.

Ay bende yiyorum hepsini. Beyaz peyniri gene midem bulanıyor diye bir dönemi ekmek arası beyaz peynir ve ayranla geçirdim

Hastaya gore degisiyor olsa gerek.
Doktor bana sadece sut icmeyi, Hakiki koy tavugu olmadikca tavugu, maydonoz yemeyi yasakladi ve zencefilden kacinmami istedi. Haftada 2 kez somon ye, her gun yumurta ve yogurt muhakkak ye dedi. bunun haricinde istedigini 1 porsiyon ye ikincisini istersen yeme dedi. Abartmadan ye dedi yani.

Yalniz bende buyuk myom tanisi var. Bu yuzden yuksek risk grubundayim. Bir cok kisiye bu saydiklarim yasak degil mesela. Mumkun oldugunca kafeinsiz kahve ic dedi ama benim ilk tiksindigim sey kahve olmustu.

Badem, ceviz, incir atistiriyorum ara ogunlerde de. Su ana kadar kg almadim. Sonrasi Allah kerim. İstahim da henuz yerinde degil bunu da belirteyim.

Doktor ilk 3 ay kesinlikle alma dedi. 2 hafta once de onumuzdeki haftaya kadar yani 3 hafta icin artik kilo almaya baslayabilirsin. Bir sonraki randevuya kadar 1 kg alabilirsin dedi.

ya kesinlikle alma demesi riskli olduğu için mi onu tam anlayamadım
ben de dün bir elbise giydim bacaklarımın üstü basen kısmı falan kilo almış
o kadar çirkin geldim ki kendime çok canım sıkıldı
şimdi yürüyüşe tamamen başlayacağım ve gece tatlıları kesiyorum.

Spor deyince iyi hatirlattin. Yazmayi unutmusum. Her gun en az 15000 adim atiyorum. Km olarak yazamiyorum eskisi gibi degil tempom artik. Fakat inanilmaz yuruyoruz esimle. Doktor normal dogum icin yuruyus sart dedi her gun en az 1 saat yuruyus verdi.

Portakal gozumde tutuyor. Esim yerken kokluyorum, yetiyor. Gebelikte midemi mahvetti ki normalde midemde sikinti da yok.

bana bunların yerine atistirmalik olarak;
biber
kereviz sapi
bezelye tanesi
salatalik
brokoli
karnabahar
tavsiye etti. E ben bunları havuç yara portakal yer gibi nasıl çiğ çiğ yisem bende de o mide yok amerikan usulu benim mayam amerikali degilki bunlar bende ise yarasın.
beyaz peynir yerine cheddar , swiss, provalon, american falan önerdi onlarida ben sevmiyorum, ne yicem sasirdim

Gece tatli mi?
Bende mi bir sorun var acaba? Esim zorlamasa yemek yemeyecegim, oylesi bir istahsizlik. Gecen haftalarda 2 gun ust uste aksam yemegi olarak 2 dilim baklava yedim sadece. Ama baska sey yok yaninda.

Dogum sonrasi kg vermek zor oluyor ve ozellikle normal dogum yapmak isteyenler icin tavsiye etmiyormus.

Bak iyi hatırlattın onu, yuruyebilirimde spora gitmektense en azından hava alirim Dort duvar icinde spor yapmaktansa

benimki herhalde senin gibi bi gebe bekliyor. 1 kg alcak, masallah ben 3.5 kg adim bozuldu bugun.

Ya bende alırdım da oğlan sağolsun birde benim genelde iştahsızlık oluyor ilk aylar. Yarı yok için 3,5 çok da değil

Bezelye tanesi nedir Allasen doktor deseydin ya.

Günaydın.cok yazılmış hepsini okuyup anlayamadım ama peynir i yasaklayan Dr varmi ben çok tüketiyorum.ilk hamileligimde kalsiyum çok alıyordum süt vs plesanta kireçlenmesi yaşadım kizim son ay hiç kilo almadi.kalsiyumdan olabiliyormuş.sakinca gören Dr oldumu

Benimki bugun bana beyaz peynir yeme digerlerini yiyebilirsin dedi, bide taze mozarella disinda

Bak iyi hatırlattın onu, yuruyebilirimde spora gitmektense en azından hava alirim Dort duvar icinde spor yapmaktansa

Doktorum gebelikte en iyi spor yurumektir diyor. 1 saat mola vermeden yuru, gerekirse 100 adim atmis ol ama 1 saat yuru araliksiz diyor. Acikcasi uzman biri olmadan diger sporlardan korkar yapamam ben.

Benimki bugun bana beyaz peynir yeme digerlerini yiyebilirsin dedi, bide taze mozarella disinda
Beya peynir, yumusak peynir, mozarella fln yememen gerekiyormus ne yazik ki. Kasar peynir yiyebilirsiniz.

Ablam krem peynirleri yeyip durmustum ben nerden biliyosun bunlari cok bilmek de iyi ddgilmis diyor Sucuk salan yemeyisim sok etyisi yaratti hele. Nasil yenmiyomus diyo. Olur mu oyle sey diyo.

Yazılanları okuyunca kendimi tuhaf hissettim bende kilo alabilmek için uğraşıyorum doktorumda gözümün içine bakıyor artik kilo almaya başlayım diye .-10 kilo ile kapanışı geçen hafta yaptım çok şükür 1 kilo almışım sanırım yada kabizliktanda olabilir ilk hamileliğimde bilinçsizce 25 kilo ile doğuma girmiştim tabi asla bu kadar almayı istemem. 10 15 kilo alsak idael diye düşünüyorum

bende bisey yemicem ya açlık grevine giriyorum bu ay anasını satiyim offff iyice stres yaptı bugun beni onu yeme bunu yeme çok kilo almissin bilmem ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…