2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Genede için rahatlasın istiyorsan sağlık ocağını ara. Tetenoz aşını şimdide ypabilirler. 17-20 hafta arasında ilk doz yapılıyor. İkinci dozda ilkinden 4 hafta sonra

2 hafta onden ya da geriden gitmesi normal diye kabul ediliyormus. Benimki cok ilginc oldu mesela. 5+3te kese gorulmedi, bi hafta sonra gorduler. Ondan sonraki her olcum bi hafta geriden geliyodu sata gore. Ovulasyonun 1 hafta gec olmus, sati one kaydiricaz dediler. En son gittigimde bilinen ilk sata uygundu gunu haftasi. Simdi zamanini yakalayip ilk sati mi goz onunde bulundurmaliyim bi hafta one mi gecti birden bilemiyorum ama cok onemli degil bebek buyudugu surece. 37. haftadan sonra her an dogabilir. Bebek ne zaman gelmek isterse o zaman gelecek, bir iki hafta geri onde sorun yaratmiyor dedi doktor.

Gunaydiinn 12 gun var kontrole gitmeme. Her gun gun sayiyorum. Gecmek bilmiyor. 1 au beklemek cok zor ya Ama o bir ayda ne kadar cok buyumus oldugunu gormek de insani muhtis mutlu ediyor. Ayin en sevdihim dakikalari yavrumuzu gordugumuz anlar. O elisleri koluslari kipir kipir. Kucagina almadan asik oluyosun. Insan her gun hayret ediyor karnimda bir bebek mi var gercekten diye. Oylesine muthis bi sey oyle buyuk bi mucize ki her an sukrediyorum. Cok seviyorum ya. Hamileligin tadini cikar diyolar ama cok sabirsizlaniyorum. 5 ay gecsin bi avazda. Kucagima alacagim gunu heyecanla bekliyorum.

aynen yaa
yani üstümdeki öyle bir endişe bulutu kalkacak ki 5 ay sonra
yerine yenileri gelecek

Ben aldım kızlar resmen daldım herşeye. pembe pembe almakta başka bir duyguymus rabbim hayırlısıyla kullanmayı nasip etsin

inşallah canım

Merhaba bende aşırı derece dış ağrısı çekiyorum ve augmentin pek bir zararı olmadığını duydum bi bilginiz var mı acaba?
Augmentin güvenilir bir ilaç doktorunuzla karar verin kullanıp kullanmayacağınıza.☺

Benimde Tek gelen reflü yatağını görümcem almış

Sizin ikili sonucunuz nasıldı? Bir riskli de bendenizim.
Bende yaş riaki yüksek çıktı ikilide. Amniyosentez yaptırabilirsin dedi doktor ama gerek yok sıkıntıya girmeye. Haftaya da üçlü için kan alacaklar bakalım. Hayırlısı olsun hepimiz için

Bende bugün dermatolojiye gidicem vücudumda egzama tarzı şeyler çıktığı için inşallah sknti yoktur gerçekten çok stres oluyor insan hamile olunca diğer türlü çok onemsemezdim

Merhaba bende aşırı derece dış ağrısı çekiyorum ve augmentin pek bir zararı olmadığını duydum bi bilginiz var mı acaba?
Bir diş hekimi olarak söyleyeyim augmentin gebelik kategorisi B dir, zaten A grubu bir antibiyotik de yoktur, yapılan araştırmalarda embriyoya fetusa herhangi bir olumsuzluğu yoktur, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde bu şekildedir, yani gebelikte hekiminiz de uygun görürse güvenle kullanılabilen bir ilaçtır. Ama lütfen hekiminize danışmadan antibiyotik kullanmayın sadece gebelik için değil hiçbir zaman, belki ufak bir müdaheleyle diş ağrınız geçirilebilir bir diş hekimine görünün, sevgiler

Arkadaşlar çalışan anneler bişey sorcam
Doğum iznine kac haftalıkken çıkılıyor bilen var mı

Arkadaşlar çalışan anneler bişey sorcam
Doğum iznine kac haftalıkken çıkılıyor bilen var mı
İş kanununa göre doğumdan 8 hafta önce ve 8 hafta sonra doğum izni. Yani 32. Haftandan sonra doğum iznine çıkabilirsin.
Ama doğum sonrası bana izin lazım diyorsan , doktorundan alacağın çalışabilir raporu ile max 37 haftaya kadar çalışabilirsin. Aradaki 5 haftayı doğum sonrasına kullanırsın.

ben doğum izninin tamamını doğumdan sonra kullanmak isteyen tayfadanım
keşke 40. haftaya kadar çalışabilsem

Bende bugün dermatolojiye gidicem vücudumda egzama tarzı şeyler çıktığı için inşallah sknti yoktur gerçekten çok stres oluyor insan hamile olunca diğer türlü çok onemsemezdim
Geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…