Gebeliğe Hazırlık 2020 Anne Adayları 💕

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ya ben de olsam hemen söylemek istemem mesela hani bir şey olur kaybederim, belli olmuyor bu işler.belki o yüzden söylemiyorlar.

Ama tiroid ilacının dozunu ayarlatman lazım.
Neyse doktora gidecekmişsin zaten.
yok doktor gecen haftapazartesi telefonda söyledi, 4.3 cikmis degerim, daha önce 25 mg aldim dedim, yoky etmez 50 mg ile baslayalim ama bi hafta bekle dedi, tatil dönüsü görüsürüz acelesi yok dedi, ama ben o kadar cörekotu yapmisim bi ihtimal gebeysem diye basladim ilaca türkiyede annemde varmis, ayrica burda recetesiz de satilmiyor, cok da pahali ilac, yedek olarak türkiyedeki paketi kenarda tutucam. ya ilk ay bitince kan veririm ona göre tekrar ayarlarlar, gecen sefer 4.8 idi ocakta iste, mahalle doktorum 25 lik az gelir demisti cirkeflik yapip 25 lik istemistim , 1 ay sonra da 3,1 e inmisti tamam yeterli bunla devam edelim demisti, ben 50 gun kullanip birakmistim, birakinca 1 ay gectikten sonra yine 4.3 cikmis. bakalim 2.5 civarina indireyim merak ediyorum gercekten etkisi olacak mi. ya bi de tsh yuksekken gebe kaldiysan o bebek tutuyor abi tutacak bebek geliyor , tsh i dusurur de zirt pirt gebe kalirsam da düsük olup durursa diye de korkuyorum bi yandan. cocuk güclüyse zaten tutuyor, dogacaksa doguyor. Oglum cok guclu bir canli, karnimda da öyleydi hala öyle. hic hasta olmaz, herkes ölür hastaliktan bunun burnu dahi akmaz. yoksa gebelikte düserdi zaten ben hergun 10-15 km yürüyordum yüzüyordum falan. 7 aylikken esimle dag tirmanisi yapmistik 18 km yürümüsüm kasilmalar baslamisti anlamamistim iyi bisi rahim hazirlaniypor sanmistim da doktorum kizmisti sonradan erken mi dogurmak istiyosun aklini basina topla diye.

İlkine hamile kalmayı zar zor başardın, buna da kalacaksın güveniyorum ben sana
ilki denemeyi birakinca oldu, zaten ne zamn diyet yapsam kilo aliyorum , ne zamanki kendimi oldugum gibi kabul ediyorum o zaman anlamadan 2-3 kilo gidiveriyor bunun gibi gebelik de bende. Vakti ne zamansa olur ama bu süre zarfinda umarim yine hic ikinciyle isim yok diyen birileri yirtik dondan cikar gibi cikip ah gebeymisim kazayla olmus diye bana yazip durmaz, 4 aydir yazmayan bi arkim yazmis sabah, ikinciyi hayatta istemem diyodu, kesin hamile ondan naber nasilsin yazdi , ama hazirladim kendimi, gebeyim derse sasirmicam diye. :)

Kız sen beni güldürmek için mi varsın Allahım yaaaaaa dağ tırmanışı yapmak için hamile kalmayı mı beklediniz Hahhaha hem de 7 aylık.
Bak ne dicem. Çocuk kısmı öyle bizim düşündüğümüz kadar pamuk ipliğine bağlı değil, sadece rahmin alt kısmına yakın yerleşirse biraz risk oluyor. Yoksa sağlıklı bir bebek her halükarda tutunuyor sıkı sıkı.
Oğlanı emzirme süren uzunsa ve normal doğurduysan bağışıklığı daha kuvvetlidir.. Kolay hasta olmaz.

Anam senin arkadaşların da dünyaya çocuk doğurmaya gelmiş hahahahhahaa

Günaydın kızlar, Büşra ve Yeşim testlere moral bozmak yok daha çok var, zaten siz bozmazsınız dimi test bağımlıları sizi :)

Anam senin arkadaşların da dünyaya çocuk doğurmaya gelmiş hahahahhahaa
küstügüm bi arkadasim vardi tavri yüzünden, Istanbul da dügünde tabiiki denk geldim , kiyamadim nasil kiyayim canim o benim , sarildim agladim , baktim karnina dedim demek bu sefer kiz, evet dedi, 7 aylik olmus bile.. bilmeden üzdü beni ama yine de cok üzdü, onun sokundan bozuldu adet düzenim zaten , 6 haftalik gebeymis ruyamda gördum , gebesin sen kiz dedim , yok degilim esimle konusmuyoruz bile dedi. ama gebeymis, ki duzenli adet olur, yani cok alinmistim , hic duymak istemedigim bi anda watsaptan ultrason fotosu atmisti 10 haftalik gebeyken o cok koymustu iste. Ama nasi kiyarim canim o benim yani

Zaten benim annem çocuğum olduğunu görmüştü rüyasında.
Bizden hiç duymadan.
Ben de görmüştüm bir erkek çocuk.
O yüzden erkek olacağına çok emindik.
Yalnız ben biraz daha sarı saçlı bir çocuk görmüştüm.
Benim oğlan hastanede karışmış olmasın

Günaydın kızlar, Büşra ve Yeşim testlere moral bozmak yok daha çok var, zaten siz bozmazsınız dimi test bağımlıları sizi :)
Yok kuzum henüz erken ya moral bozmadım ben. Ama pazartesi negatif görürsem biraz ister istemez üzüntü olur tabi.

Sibel 4 testim kaldı.
Perşembe adet günüm.
Cumartesi pazar pazartesi yapıcam. O son bir taneyi ne zaman yapıyım.

Benim adam testte pozitif görür görmez ikisine de telefon açtı söyledi tövbe yarabbim. Bn şimdi bu adama nasıl diyim hamileyim diye
Esim diyorki eger hamileysen 1-2 ay sonda soyleriz sasirdim kaldim ben de en azindan kalp atisini duyunca soyleyelim bari dedim
Cocuk yok ortada ben daha ne zaman soylerizi dusunuyorum

Ilk cocuklarinizi annenize ve kayinvalidenize ne zaman soyledininiz kizlar
Biz kan testinde pozitifi gördüğümüz gibi söyledik, kız o zaman insan düşünmüyor ki bişey olur mu yok söylemeyelim diye filan cahilliğimize geldi desem ikincide söylemeyelim dedik yine söyledik :)

Yarin yapma bence pazar pazartesi yapsan daha iyi olmaz mi

B Birgarip_
ahah o da iyiymis, doktorum söyle salla demisti, anneme 7 haftalikken söyle söylemistim. bi cikolata paketim vardi üzerinde koca nazar boncugu olan , icine gebelik testi ve patik koymustum, ortaya koymustum onu eve davet etmistim , kutuyu cikolata diye acti anlamadi testi :) öldüm gülmekten yaa, aciklamak zorunda kalmistim :)
kaynanama da sype da söylemistik , hic goruntulu konusmazdik, cok sasirmislardi hayrola falan, 1 hafta önce de almayadaydik ve kaynanam bana 8 yilin sonunda ben de artik torun istiyorum demisti ve ben hic alakam yok gibi konu degistirmistim. kayinbabam 2 dakka kalip goruntuden cikip gitmisti, ee yeni bisi var mi demisti kaynanam , esim de benim gebe oldugumu söylemisti kadin sok olmustu cok komikti:) aa dusunuyomuydunuz falan diyebilmisti:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…