- 12 Mart 2020
- 4.385
- 6.633
- 108
Anladım canımVar canım da yuz yuze konusmak daha iyi doktorumla çok yogun oluyor zaten en ufak agrımda arıyorum falan bunun için aramak istemiyorum
Yaptırıcam o zaman ya ama şeker yüklemesi yaptırmicam zaten saglıklı beslenen biriyim şekerimin olacagını sanmıyorumBen yaptırdım kalp damarlarından, böbreklerine kadar her şeyine bakıyorlar. Mesela yarık dudak veya damak varsa doğumdan önce bilinmesi, doğduktan sonra bebeğin beslenmesinin hazırlanabilmesi için iyi oluyormuş ya da damarlarda bir sorun varsa doğumdan hemen sonra müdahale edilebilir. Yani normal ultrason cihazıyla yaptı doktor benim 35-40 dk. falan sürdü yani bir seferden çok birşey olacağını sanmıyorum canım. Bir de renkli yüzünü çekti bakmaya doyamıyorum
Ben bir de eşim hiç görmediği içinde yaptırmak istedim ama iyiki yaptırmışım diyorum şimdiYaptırıcam o zaman ya ama şeker yüklemesi yaptırmicam zaten saglıklı beslenen biriyim şekerimin olacagını sanmıyorum
Benim normalde hiç şekerim yoktu . Evde tesadüfen babamın cihazıyla ölçtüm bir saatlik tokluk 171 çıktı . Hamilelikte ne olacağı belli olmuyor ama baştan sağlıklı besleniyorsa yapılmayabilir. Ben 171 i görünce diyabetli gibi beslemeye başladımYaptırıcam o zaman ya ama şeker yüklemesi yaptırmicam zaten saglıklı beslenen biriyim şekerimin olacagını sanmıyorum
Canım bende evde takip ediyorum şeker ölçüm cihazımız var evden takip etmekte de fayda var az çok anlıyor insanBenim normalde hiç şekerim yoktu . Evde tesadüfen babamın cihazıyla ölçtüm bir saatlik tokluk 171 çıktı . Hamilelikte ne olacağı belli olmuyor ama baştan sağlıklı besleniyorsa yapılmayabilir. Ben 171 i görünce diyabetli gibi beslemeye başladım
Tansiyon olmasınbugun ole bir basim donuyro ki anlatamam
Aynen canım evde hep takip ediyorum ona göre de beslenmemi değiştirdim . Biraz karbonhidrat abartsam hemen şekerim yükseliyor .benim gebelikten önce şeker sorunum yoktu. Bi de ara öğün yapmasam hemen 70 e 65 e düşüyor şekerCanım bende evde takip ediyorum şeker ölçüm cihazımız var evden takip etmekte de fayda var az çok anlıyor insan
Ay benim de 2. Gebelikte cıkmıştı hemde ilk haftada normal kan testinde cıkmıştı o yuzden şimdi bende kesin yaptırcamBenim normalde hiç şekerim yoktu . Evde tesadüfen babamın cihazıyla ölçtüm bir saatlik tokluk 171 çıktı . Hamilelikte ne olacağı belli olmuyor ama baştan sağlıklı besleniyorsa yapılmayabilir. Ben 171 i görünce diyabetli gibi beslemeye başladım
Bi tanıdığının varsa canım evdeki cihazla ölçülsün . Ben beslenmeme çok dikkat ediyorum ama insilüne ihtiyaç olur mu diye yaptırayım diyorum . 24 haftadan sonra iyice diyabet artıyormuş çünkü ay ay çok farklıymışAy benim de 2. Gebelikte cıkmıştı hemde ilk haftada normal kan testinde cıkmıştı o yuzden şimdi bende kesin yaptırcam
Hamur işi, pilav makarna tüketmiyorum paketli gıda, tatlı vs de tüketmem tatlı ihtiyacımı cevizli sucuk yiyerek gideriyorum o da zaten pekmez ve Cevizden oluşuyor daha saglıklı binde bir çikolata yerim önceden çok severdim ama hamilelikte tiksindim yani zaten beslenme seklim öyle meyve falan da aşırıya kaçamıyorum ondaki şeker de etkiler diye sorun olmaz sanırım ya yaptırmamaya kararlıyım şeker yüklemesiniBen bir de eşim hiç görmediği içinde yaptırmak istedim ama iyiki yaptırmışım diyorum şimdiİnsanın içi rahatlıyor ama yine de sen bilirsin canım ☺
Şeker yüklemesinde bende kararsızım ama okuduğum kadarıyla yaptırmak istemeyenler için sanki şeker varmış gibi beslenmelerini öneriyorlar. Yani sen dikkat ediyorsan bir sorun olacağını sanmıyorum
Ben hep hafif besleniyorum canım daha önce kilo konusunda takıntılı oldugumdan ablam da bu yüzden diyor yaptırma sen zaten saglıklı besleniyorsun diyeBenim normalde hiç şekerim yoktu . Evde tesadüfen babamın cihazıyla ölçtüm bir saatlik tokluk 171 çıktı . Hamilelikte ne olacağı belli olmuyor ama baştan sağlıklı besleniyorsa yapılmayabilir. Ben 171 i görünce diyabetli gibi beslemeye başladım
Eğer öyleyseniz yaptırmayın ben gebeliğimin başında kusmaktan 8 kilo verdim hala gebelikten önceki kiloma gelemedim ama gelmek de istemiyorum çünkü bizim 300 ek kaloriye ihtiyacımız varmış . Boşuna o kadar kiloyu almaya gerek yokBen hep hafif besleniyorum canım daha önce kilo konusunda takıntılı oldugumdan ablam da bu yüzden diyor yaptırma sen zaten saglıklı besleniyorsun diye
Kiloyu bende sorun ediyorum vücudum çok müsait ondan zaten daha önce hamur işi, pilav vs hep bıraktım sadece sabah kahvaltıda saglam yaparım o zaman ekmek yerim onun dışında hep hafif şeyler Salata meyve Yogurt tüketiyorum çorba pişirip onu kaşıklıyorum ekmeksiz.. tatlı krizi olunca da cevizli sucuk yiyorum daha saglıklı diye pekmezden yapılıyor sonuçta hem içindeki Ceviz bebegim için de faydalı çünkü sade kuru Ceviz yiyemiyorum ya suda ıslamam gerekiyor yada böyle cevizli sucuk olarak yiyebiliyorum çikolatayı severdim hamileligin başında tiksindim onu da bıraktım zatenEğer öyleyseniz yaptırmayın ben gebeliğimin başında kusmaktan 8 kilo verdim hala gebelikten önceki kiloma gelemedim ama gelmek de istemiyorum çünkü bizim 300 ek kaloriye ihtiyacımız varmış . Boşuna o kadar kiloyu almaya gerek yok
Var canım bu gelikte hiç çıkmadı şükür bende oyle saglıklı beslenmeye dikkat ediyorum zaten sekerli de sevmem o yonden zorlanmıyorumBi tanıdığının varsa canım evdeki cihazla ölçülsün . Ben beslenmeme çok dikkat ediyorum ama insilüne ihtiyaç olur mu diye yaptırayım diyorum . 24 haftadan sonra iyice diyabet artıyormuş çünkü ay ay çok farklıymış
Malesef öyle insanlar var, bizde mart ayında yeni eve taşındık site içinde ve korona olunca yeni yeni tanıyorum insanları geçen akşam bir kadın ilk soru burada mı oturuyorsun evet kaç yılık evlisin 8 cocuk yok galiba yolcumuz var kısmetse dedim doğal mı tüp mü dedi ya... insanların bu rahatlığı meraklılığı beni çok üzüyor en yakınım olan kişiler bana bu sormazken o kadına üzüldüm.. doğal tüp de olabilirdi allah nasıl nasip ederse dedim. ve devamında bizim karşı daireye de taşınmışlar bugun dedi 10 yıllık evlilermiş çocukları yok olmuyor herhalde dedi iki kat şaşırdım ve suratına bakarak uzaklaştım oradan..Bugün işe geldim, yemekhanede çalışan teyze bana sürekli bebek var mı diye sorardı, hamilelikten sonra ilk kez karşılaştık yine sordu evet var dedim. Eğildi kulağıma diyo ki “normal di mi?” Normal derken? Dedim. Tüp bebek falan değil yani? Diyo. İnsanların ne garip merakları var yaaa diyicektim anormali de mi varmış
Çok iyi besleniyorsunuzKiloyu bende sorun ediyorum vücudum çok müsait ondan zaten daha önce hamur işi, pilav vs hep bıraktım sadece sabah kahvaltıda saglam yaparım o zaman ekmek yerim onun dışında hep hafif şeyler Salata meyve Yogurt tüketiyorum çorba pişirip onu kaşıklıyorum ekmeksiz.. tatlı krizi olunca da cevizli sucuk yiyorum daha saglıklı diye pekmezden yapılıyor sonuçta hem içindeki Ceviz bebegim için de faydalı çünkü sade kuru Ceviz yiyemiyorum ya suda ıslamam gerekiyor yada böyle cevizli sucuk olarak yiyebiliyorum çikolatayı severdim hamileligin başında tiksindim onu da bıraktım zaten
Ben ekmek makarna pilav severdim ama hepsini kestim rahatladım daVar canım bu gelikte hiç çıkmadı şükür bende oyle saglıklı beslenmeye dikkat ediyorum zaten sekerli de sevmem o yonden zorlanmıyorum
Nefret ediyorum böyle insanlardan . Ben üç tüp bebek denedim olmadı . Üç kere doğal yolla hamile kaldım . İkisinin kalbi durdu . Allah ne takdir ederse o olur , bi de doğal ya da tüp bebek ne fark eder ki bebek sahibi olmak bizim becerimiz mi . Eşimin akrabaları bana sorardı. Kestirip atardım benim özelimden kime neMalesef öyle insanlar var, bizde mart ayında yeni eve taşındık site içinde ve korona olunca yeni yeni tanıyorum insanları geçen akşam bir kadın ilk soru burada mı oturuyorsun evet kaç yılık evlisin 8 cocuk yok galiba yolcumuz var kısmetse dedim doğal mı tüp mü dedi ya... insanların bu rahatlığı meraklılığı beni çok üzüyor en yakınım olan kişiler bana bu sormazken o kadına üzüldüm.. doğal tüp de olabilirdi allah nasıl nasip ederse dedim. ve devamında bizim karşı daireye de taşınmışlar bugun dedi 10 yıllık evlilermiş çocukları yok olmuyor herhalde dedi iki kat şaşırdım ve suratına bakarak uzaklaştım oradan..
eve gidince düşündükçe baya doldum ağladım.. çünkü geçip gitmiyor yaşananlar hala en derinden hissediyorum yaşadığım her günü umutla beklediğim 8 yılı hala da bekliyoruz Allah nasıl nasip ederse öyle olacak sonumuz hiç birşey geçmiş değil..
Hayırlı olsun canım sağlıkla gelsin darısı başımıza inşallahMerhaba güzel anneler
Bugün detaylı ultrasona girdim, Allah'a şükürler olsun bebegim saglikliymis. gelişimi 1 hafta önde gorunuyor dedi. Boyu 23,8cm, ağırlığı 391 Gr olmuş.
Veee haftalardır ısrarla cinsiyetini gostermeyen bebiş bugün cinsiyetini belli etti. Kızım olacakmış inşaallahikili testte doktor %75 erkek demişti ama kızmış meğer
Rabbim evlatlarımıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşaallahtahmini doğum tarihi 10 Aralık görünüyor dedi doktor. Bu arada ikili testimi de, detaylı Usg'yi de Perinatolog yaptı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?