2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Benim eşim annesinden genetik geçişli şeker hastası bende şeker rahatsızlığı yok ama yine de yükleme yaptırayım diyorum sizce yaptırmalı mıyım
Valla canım bence ilk gebelikte yapılmalı bende çok araştırıp korkmuştum herkes başka şeyler söylüyordu dua ede ede içmiştim ama hiç etkilemedi hamdolsun sonuçlarda temiz çıkınca içim rahatladı ikincide gerek görmedi mesela doktorum ilkinde çıkmadığı ve anormal bir durum görmediği için şimdi gerek görecek mi doktorum bakalım isterse yaptırırım bir kutu nutellayı 2 günde bitiren hamileler tanıyorum inan ki korktuğumuz kadar yüksek bir şeker yüklemesi değil ki doktorlar zararlı birşey önermez diye düşünüyorum tabi ki karar sizin

Kg almak yerine yine 2 kg daha vermişim bir ay da
Çocuğum 470 gram gelişimi gayet iyi dedi doktor ben sebze dışında hiç bişi yiyemiyorum ekmek kokuyor zaten hala
sadece tek korkum eşimden dolayı çocuğuma geçiş olur mu

Benimde faranjit var reflü de bu faranjiti arttırıyormuş her boğazım ağrıdığında ödüm kopuyor
Ne yapıyorsun peki boğazın ağrıdığında. Ateşim yok ama yutkunurken falan çok ağrıyor. Karbonatlı suyla gargara yapıyorum. Ihlamur yapıyorum içine kuşburnu atıyorum. BaL yiyorum.

Önemli olan senin beğenmen zaten

Haklısın canım yarın kendi doktoruma gidip detaylı sonucumu göstericem hem tetanoz aşısını hem de şeker yüklemesini soracağım bakalım ne diyecek. Tüp bebek annesi olduğum için transfer öncesi 3 doz şeker yüklemesi yapmışlardı sorun çıkmamıştı yine de endişeliyim hamilelikte farklı olur mu diye evde ölçüyorum aç tok yüksek değil gerçi

Selam kızlar nasılsınız?
Şu 20. Haftalardan 30. Lü haftalara bir geçeydik sağlıcakla yahu
Bende 1 haftadır ara ara lekelenme oluyor ve canım sıkılıyor iyice agrım yok ama leke görünce psikojik bacak bel ağrısı hissediyorum sanki. Bir gün var bir gün yok. Büyük wc sonrası oluyordu hep doktora gitmiştim hemoroid dedi. Ama bugün ki wc girmeden çamaşıra gelmişti.
Perşembe genel cerrahi gidicem hemoroid için. Sonra kendi doktoruma gidicem. Gerekirse progestan da kullanayim.
Son muayne de doktorum kalp şeklinde tabimden bahsetti. Bunu ilk kez dedi ve sıkıntılı bir durum değil dedi. Ama netten bakınca erken doğuma sebep teşkil edebiliyormus bunu detaylı konuşmam lazım.
Uzun oldu kusura bakmayın.
KIzim 24+3 te doğdu....
O yüzden bu kadar tedirginim lekelenme olmasa gayet iyiydim oysaki...
Hiç erken dogum olmasın grubumuzda inşallah her anne sağlıcakla vaktiyle kucaklasın yavrusunu Inşallah bende dahil.
Aminnnnnn

Inşallah birşey yok merak etme, esin de daha dikkat li olsun bu dönemde.

Plesanta yerleşimi normal mi acaba? Kontrole gittiğinizde bir sorun görse mutlaka söylerdi diye düşünüyorum doktorunuz
Allahım erken doğum stresiyle sınamasın hiç birimizi vaktinde kucağıza alalım inşallah
Bu haftalar da lekelenme normal karşılanmıyor ama sorun olsaydı da söylerlerdi mutlaka.. içini ferah tut o yüzden kontrole de git rahatlarsın zaten

Onu bilemem canım bebege geçermi sadece doktor bilir ona sor sen ama onun dışında sadece Sebze ile besleniyorsan şeker çıkmaz herhalde sende

Amin canım eşim test verdi bugün hastaneye gidip bide burada çıkanları hastaneye almıyorlar evde karantina veriyor ilaç falan veriyorlar tedavi evde oluyor komşunun karısı ve kızında yokmuş sadece kendisinde çıkmış şimdi evdeyken küçük kızına da bulaşır aslında bu evde tedavi anlamsız geldi bana

Inşallah birşey yok merak etme, esin de daha dikkat li olsun bu dönemde.
Dikkat ediyor aslında ama çocuklara dayanamıyor geçen ufaklık aglıyor diye aldı kucakladı sevdi eve getirdi neyseki küçük kızda bişey çıkmamış. Ama o da sevilmeyecek gibi değil dün annesi kapının önünü temizliyor o da kapının oraya oturmuş Hatice Hatice diye aglıyor taa yatak odasından duydum sesini annesi virüs yüzünden bırakmamış o da bana gelmek istediginden aglıyor içim cız etti valla. Zor ya dayanması uzak kalması ama mecburuz hamilelikten ilaç bile kullanamam perişan olurum bebege bişey olur Allah korusun

Benimde 2 düşügüm var ondan sonra genetik test yapıldi zaten bu dr düsükleri kan pıhtılasmasina baglayamayiz belkide genleri bozuktu öyle düstü dedi 3 dr kullan diyo bu dr da kullanma

Aynen ya devletteki dr ilgili ama giremiyorum bende özelde dobler ultrasyonda bakiyo net görüyorum insallah seker çikmaz canım sende de..bende bu hafta icinde yaptırcam seker yüklemesini

Tamam canım sagol
Aç gidiliyor öncesinde 8 saat açlık gerekiyor önce açlık kan şekeri veriyorsun eczaneden aldığım glikozlu kola kutusundaki sıvıyı içiyorsun bu 75 yada 50 mg olabiliyor dr belirliyor maçlık içeceğine açlık kan şekeri testini verdikten sonra yine dr un belirleyeceği 30-60-120. Dakikalarda kan veriyorsun bu süre zarfında hiçbirsey yiyip içmiyorsun sudan emin değilim ve çok efor sarfedeceği hareketlerden kaçınıyorsun

Benimde 2 düşügüm var ondan sonra genetik test yapıldi zaten bu dr düsükleri kan pıhtılasmasina baglayamayiz belkide genleri bozuktu öyle düstü dedi 3 dr kullan diyo bu dr da kullanma
Bir zararı yok iğnenin hayta kuzum kilolu doğmuştu ben iğneye bağladım erken doğum riskinde bebeğim kilolu olması avantaj küveze girmeden atlattık o dönemi kan sulandırıcı kullanınca ne yersen direkt bebeğe geçiyor diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum

Sağolasın canım epey detaylı anlatmışsın Allah razı olsun

Amin amin hepimiz zamanında sağlıkla kucağımıza alırız inşaallah

Günaydın annişler ,
24 . haftadayım ve rüya gibi geliyor öğrewndiğimde 7 haftalıkdı ve zaman nasıl gececek nasıl bekleyecegım hersey nasıl olacak dıye kara kara dusunuyordum , bugunumuze cok sukur
ben 4 haftalikken ogrendm daha adetime 1 gun vardi gulceksiniz ama esim anladi. goguslerin degisti senin kesin hamilesn dedi. icime kurt dusurdu gttm test aldm hamile cktm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…