Valla canım bence ilk gebelikte yapılmalı bende çok araştırıp korkmuştum herkes başka şeyler söylüyordu dua ede ede içmiştim ama hiç etkilemedi hamdolsun sonuçlarda temiz çıkınca içim rahatladı ikincide gerek görmedi mesela doktorum ilkinde çıkmadığı ve anormal bir durum görmediği için şimdi gerek görecek mi doktorum bakalım isterse yaptırırım bir kutu nutellayı 2 günde bitiren hamileler tanıyorum inan ki korktuğumuz kadar yüksek bir şeker yüklemesi değil ki doktorlar zararlı birşey önermez diye düşünüyorum tabi ki karar sizinBenim eşim annesinden genetik geçişli şeker hastası bende şeker rahatsızlığı yok ama yine de yükleme yaptırayım diyorum sizce yaptırmalı mıyım
Kg almak yerine yine 2 kg daha vermişim bir ay daCanım sende bir sorun yoksa yaptırmaya bilirsin de ama beslenmene dikkat etmen lazım yanı hamur işi pilav vs tatlı mümkün oldugu kadar uzak durmalısın ben bunları zaten yemediğim ve dikkat ettiğim için yaptırmayı istemedim bide yükselse fark ediyorum ben başım falan Bi garip oluyor anlıyorum yinede tabi sen bilirsin için rahat etmeyecekse yaptır. Ama bana ablam şeker yüklemesi çok sıkıntılı içirdikleri Şurup birden yüklendiği için bebegi sersemletiyor dedi yaptırmamış o hiç 3 çocuk dogurdu gayet de saglıklı bende yaptırmicam zaten dikkatliyim beslenmemde
Ne yapıyorsun peki boğazın ağrıdığında. Ateşim yok ama yutkunurken falan çok ağrıyor. Karbonatlı suyla gargara yapıyorum. Ihlamur yapıyorum içine kuşburnu atıyorum. BaL yiyorum.Benimde faranjit var reflü de bu faranjiti arttırıyormuş her boğazım ağrıdığında ödüm kopuyor
Önemli olan senin beğenmen zatenKilosu var canım öyle çok aşırı degil tabi ama evlenince daha zayıftı adama evlendigimiz zaman baklavalar börekler açtım çeşit çeşit yemekler yaptım çok kilo aldı şimdi onun için ögünlerini düzenledim 6 aydır dengeli besleniyor baya da kilo verdi ama işte yine başladı yemeye gerçi yesin ya şu hali iyi bence yani çok kilolu degil balık etli oldu ben çok seviyorum bu halini
Aynen öyle. Allah korusunKendimizden değil de bebege bişey olur mu diye korkuyoruz
Haklısın canımValla canım bence ilk gebelikte yapılmalı bende çok araştırıp korkmuştum herkes başka şeyler söylüyordu dua ede ede içmiştim ama hiç etkilemedi hamdolsun sonuçlarda temiz çıkınca içim rahatladı ikincide gerek görmedi mesela doktorum ilkinde çıkmadığı ve anormal bir durum görmediği için şimdi gerek görecek mi doktorum bakalım isterse yaptırırım bir kutu nutellayı 2 günde bitiren hamileler tanıyorum inan ki korktuğumuz kadar yüksek bir şeker yüklemesi değil ki doktorlar zararlı birşey önermez diye düşünüyorum tabi ki karar sizin
Inşallah birşey yok merak etme, esin de daha dikkat li olsun bu dönemde.Canım zaten temasımız yok ama küçük kızı var eşim herkesten uzak duruyor ona gelince dayanamayıp unutuyor geçen gün kucakladı öptü eve getirdi çikolata vs verdi çocuklar taşıyıcı oluyor ya o beni korkutuyor. Bence kesin bize de bulaştı nasıl olacak ben hamileyim ilaç falan kullanamam bebege zarar verir mi acaba bu
Plesanta yerleşimi normal mi acaba? Kontrole gittiğinizde bir sorun görse mutlaka söylerdi diye düşünüyorum doktorunuzSelam kızlar nasılsınız?
Şu 20. Haftalardan 30. Lü haftalara bir geçeydik sağlıcakla yahu
Bende 1 haftadır ara ara lekelenme oluyor ve canım sıkılıyor iyice agrım yok ama leke görünce psikojik bacak bel ağrısı hissediyorum sanki. Bir gün var bir gün yok. Büyük wc sonrası oluyordu hep doktora gitmiştim hemoroid dedi. Ama bugün ki wc girmeden çamaşıra gelmişti.
Perşembe genel cerrahi gidicem hemoroid için. Sonra kendi doktoruma gidicem. Gerekirse progestan da kullanayim.
Son muayne de doktorum kalp şeklinde tabimden bahsetti. Bunu ilk kez dedi ve sıkıntılı bir durum değil dedi. Ama netten bakınca erken doğuma sebep teşkil edebiliyormus bunu detaylı konuşmam lazım.
Uzun oldu kusura bakmayın.
KIzim 24+3 te doğdu....
O yüzden bu kadar tedirginim lekelenme olmasa gayet iyiydim oysaki...
Hiç erken dogum olmasın grubumuzda inşallah her anne sağlıcakla vaktiyle kucaklasın yavrusunu Inşallah bende dahil.
Aminnnnnn
Onu bilemem canım bebege geçermi sadece doktor bilir ona sor sen ama onun dışında sadece Sebze ile besleniyorsan şeker çıkmaz herhalde sendeKg almak yerine yine 2 kg daha vermişim bir ay da
Çocuğum 470 gram gelişimi gayet iyi dedi doktor ben sebze dışında hiç bişi yiyemiyorum ekmek kokuyor zaten hala
sadece tek korkum eşimden dolayı çocuğuma geçiş olur mu
Amin canım eşim test verdi bugün hastaneye gidip bide burada çıkanları hastaneye almıyorlar evde karantina veriyor ilaç falan veriyorlar tedavi evde oluyor komşunun karısı ve kızında yokmuş sadece kendisinde çıkmış şimdi evdeyken küçük kızına da bulaşır aslında bu evde tedavi anlamsız geldi banaCanım malesef bayramda eşimin Almanya'daki akrabaları geldi evimize girdiler beraber gezmeye gittik bende maske vardı hep ama eşim burdaki evlerinde hep onlarla oturdu hem de maskesiz sürekli uyardığım halde dinlemedi ayrıca patronunun da annesinde babasında çıkmış bende kaç gündür hep korku içindeyim dediğin gibi en çok bebek için Allah korusun hepimizi umarım hiç birimizde çıkmaz o illet hastalık Allah hastane köşelerinde bu halde hiç uğraştırmasın
Aynen öyle ama çok tatlı oldu kız küçük bebekler olur ya onun cildi gibi de cildi var zaten yumuş yumuş oldu on numara yatak oluyor gidip üstüne yatıyorum adamınÖnemli olan senin beğenmen zaten
Dikkat ediyor aslında ama çocuklara dayanamıyor geçen ufaklık aglıyor diye aldı kucakladı sevdi eve getirdi neyseki küçük kızda bişey çıkmamış. Ama o da sevilmeyecek gibi değil dün annesi kapının önünü temizliyor o da kapının oraya oturmuş Hatice Hatice diye aglıyor taa yatak odasından duydum sesini annesi virüs yüzünden bırakmamış o da bana gelmek istediginden aglıyor içim cız etti valla. Zor ya dayanması uzak kalması ama mecburuz hamilelikten ilaç bile kullanamam perişan olurum bebege bişey olur Allah korusunInşallah birşey yok merak etme, esin de daha dikkat li olsun bu dönemde.
Benimde 2 düşügüm var ondan sonra genetik test yapıldi zaten bu dr düsükleri kan pıhtılasmasina baglayamayiz belkide genleri bozuktu öyle düstü dedi 3 dr kullan diyo bu dr da kullanmaCanım bende kullanıyorum kızımdan önce 2 düşüğüm var ben mthr de heterozigot taşıyıcıyım kaçıncı gen bölgesi hatırlamıyorum ama homozigotsa mutlaka kullanmalısın diye biliyorum heterozigot olanlarda kullanma zorunluluğu yok diye biliyorum benim 2 düşük olduğu içim dr riske atmak istemedi bi dr la tekrar konuş istersen
Aynen ya devletteki dr ilgili ama giremiyorum bende özelde dobler ultrasyonda bakiyo net görüyorumkızlar merabaaa dewletteyim şuan kontrolden çıktım şeker yüklemesi yapılcakmıs yarın 18 kilo almısım diyetisyene de gönderdi yarın şeker yüklemesi bitince diyetisyenede uğricam ama tatlıya aşeren biri için diyetttbebe çok şükür sağlıklıymıs ayın 20sindede özele gidicem ordada bebemi, izlicem dewletteki saolsun çok bilgili ama özeldki de bebeği izletiyo ikisinin odtasını bulamadım
Aç gidiliyor öncesinde 8 saat açlık gerekiyor önce açlık kan şekeri veriyorsun eczaneden aldığım glikozlu kola kutusundaki sıvıyı içiyorsun bu 75 yada 50 mg olabiliyor dr belirliyor maçlık içeceğine açlık kan şekeri testini verdikten sonra yine dr un belirleyeceği 30-60-120. Dakikalarda kan veriyorsun bu süre zarfında hiçbirsey yiyip içmiyorsun sudan emin değilim ve çok efor sarfedeceği hareketlerden kaçınıyorsunTamam canım sagol
Bir zararı yok iğnenin hayta kuzum kilolu doğmuştu ben iğneye bağladım erken doğum riskinde bebeğim kilolu olması avantaj küveze girmeden atlattık o dönemi kan sulandırıcı kullanınca ne yersen direkt bebeğe geçiyor diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorumBenimde 2 düşügüm var ondan sonra genetik test yapıldi zaten bu dr düsükleri kan pıhtılasmasina baglayamayiz belkide genleri bozuktu öyle düstü dedi 3 dr kullan diyo bu dr da kullanma
Sağolasın canım epey detaylı anlatmışsın Allah razı olsunAç gidiliyor öncesinde 8 saat açlık gerekiyor önce açlık kan şekeri veriyorsun eczaneden aldığım glikozlu kola kutusundaki sıvıyı içiyorsun bu 75 yada 50 mg olabiliyor dr belirliyor maçlık içeceğine açlık kan şekeri testini verdikten sonra yine dr un belirleyeceği 30-60-120. Dakikalarda kan veriyorsun bu süre zarfında hiçbirsey yiyip içmiyorsun sudan emin değilim ve çok efor sarfedeceği hareketlerden kaçınıyorsun
Amin amin hepimiz zamanında sağlıkla kucağımıza alırız inşaallahSelam kızlar nasılsınız?
Şu 20. Haftalardan 30. Lü haftalara bir geçeydik sağlıcakla yahu
Bende 1 haftadır ara ara lekelenme oluyor ve canım sıkılıyor iyice agrım yok ama leke görünce psikojik bacak bel ağrısı hissediyorum sanki. Bir gün var bir gün yok. Büyük wc sonrası oluyordu hep doktora gitmiştim hemoroid dedi. Ama bugün ki wc girmeden çamaşıra gelmişti.
Perşembe genel cerrahi gidicem hemoroid için. Sonra kendi doktoruma gidicem. Gerekirse progestan da kullanayim.
Son muayne de doktorum kalp şeklinde tabimden bahsetti. Bunu ilk kez dedi ve sıkıntılı bir durum değil dedi. Ama netten bakınca erken doğuma sebep teşkil edebiliyormus bunu detaylı konuşmam lazım.
Uzun oldu kusura bakmayın.
KIzim 24+3 te doğdu....
O yüzden bu kadar tedirginim lekelenme olmasa gayet iyiydim oysaki...
Hiç erken dogum olmasın grubumuzda inşallah her anne sağlıcakla vaktiyle kucaklasın yavrusunu Inşallah bende dahil.
Aminnnnnn
ben 4 haftalikken ogrendm daha adetime 1 gun vardiGünaydın annişler ,
24 . haftadayım ve rüya gibi geliyoröğrewndiğimde 7 haftalıkdı ve zaman nasıl gececek nasıl bekleyecegım hersey nasıl olacak dıye kara kara dusunuyordum , bugunumuze cok sukur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?