kızlar sonucu yarın doktora sorcam da şimdi şekerli sıwıyı içtikten 1 saat sonra şekerim 166ydı 166 çıktıktan bi saat sonra yine kan werdim bu, sefer 143e düştü bildigim kadarıyla 140 sınırdı benimki 143 şimdi bem seker miyim degilmiyim
kızlar benim belden aşağısı kalınlaşmış ya dar etekleri alttan zor geçiriyorum. çok erken değil mi? (normalde de armut tipi vücudum zaten alt kısmım genişti )
bişe olmaz canım ya bende ince belli normal kalcalara sahip biriydim şimdi kocaman toto basenler göbekten hiç, bahsetmiyorum bebemiz saglıkla gelsinde eritiriz bizde azim war
Kızlar hastaneye geldim dr a şeker yüklemesi sonucunu göstermek için diyet polikliniğine gönderdi ailede var mıydı diye sordu ne ailede ne kızımıa hamileyken çıkmıştı dedim şimdi sıra bekliyorum ama telaş oldum
kızlar sonucu yarın doktora sorcam da şimdi şekerli sıwıyı içtikten 1 saat sonra şekerim 166ydı 166 çıktıktan bi saat sonra yine kan werdim bu, sefer 143e düştü bildigim kadarıyla 140 sınırdı benimki 143 şimdi bem seker miyim degilmiyim
canım işime çok önem gösteriyodum taa ki gece uyuklayana kadarmış adamlar beni şutluyodu az daha ama artık sadece kendimi düşünühprum sewerek calısmıyprum zaten
Günaydın kızlar herkese hayırlı ve sağlıklı hamilelik diliyorum
Dün detaylı ultrasonum vardı
Önce iyi haber kızım olucakmış bir oğlum var
Diğer sorunlar midesi küçük gözlendi tekrar takip edilecek
Ve bağırsakta parlama göründü bunun sonuçlarının en başında Down sendromu ve Kistik fibroz diye hastalıklar yatıyor
Veya hiç bir şey de olmayabilir
Karından sıvı alınmasını önerdiler kabul etmedim
Aklımda da bir sürü soru şüphe
Bu tarz durumlar yaşayan varmı nasıl sonuçlandı neler yapabilirim fikirlerinize ihtiyacım var
24. Haftada covid izni canım ben de inşaallah doktorun ultrason raporuyla gelecek haftadan itibaren 32. Haftaya kadar idari olarak covid iznine ayrılcam
*4c li çalışanlar (devlet memuru statüsünde olanlar ) 24. hafta itibariyle idari izne ayrılıyorlar. 24. hafta-32. hafta arasında idari izinliler. sonrasında 32. haftada çalışır raporu veya çalışamaz raporu almak gerekiyor. bu sadece kamu çalışanları için geçerli.
*4a lı çalışanlar (özel sektör) 32. hafta da çalışabilir veya çalışamaz raporu alırlar. 32. hafta da çalışabilir raporu alırsanız en geç 37. haftaya kadar çalışabilirsiniz. doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta toplam 112 gün analık raporu kullanırsınız. doğum öncesinde izne çıktığınız tarihle doğumunuzun gerçekleştiği tarih doğum öncesi izninizdir. Doğum öncesinde kullandığınız izinlerinizi 112 günden çıkararak doğum sonrasında kullanacağınız izin gün sayısını bulabilirsiniz.
Çalışabilir veya çalışamaz raporunuzu 32. haftada değil de daha geç alırsanız doğum sonrasına aktarılacak gün sayınız da geç aldığınız süre kadar eksilir. umarım anlatabilmişimdir :)
Sağlık ocağından geldim kızlar yetanozun 2. Dozunu yaptırdım şimdilik ağrı yok inşallah olmaz ben tam koruyuculuk olsun dedim 6 ay sonra gel 3. Dozu yapalım dedi sanırım 5 e tamamlanacak onu sorup öğrenincem inşallah bebeğinle gelirsin artık 3. Doza dedi
kan idrar tahlili verdim iğneden dolayı oluşan bezeleri sordum koldan yapabilirsin dedi ben bebeğe yakın olsun diye karından yapıyordum hep dedim hiç farketmez dedi
Hemoroid için krem verdi bebeğe Zararı ver mo dedim kana karışacak ordan plesanta duvarını geçecek o kadar ilerleyemez krem merak etme dedi kan ilacı kabızlık oda hemoroid yaparmış
Son olarak şeker yüklemesi sonuçlarımı gösterdim 120. Dk biraz yüksek buldu insilıne gerek yok ama diyet yap dedi sizlere sorum şekeri düşürmek için ne yemeliyim
Uzun oldu idare edin
Kizlar sizlere bir sorum olacak. 24-32.haftalarda idari izinli olacağız. 32. Haftadan sonraki 8 haftalık dönemde çalışabilir raporu alip son 3 haftaya kadar çalışabiliyor muyuz. Yoksa mecburi bir sekilde 32-40 arasında da izinli mi olmak zorundayız