Benim doktorum yaptirmami onerdi daha once ona giden bir arkadasimda yaptirmamisti gerekli gormedigini normaldede yaptirmamiz gerekiyor ama yaptirmiyoruz hamilelikte bunu yuklemeye gerek olmadigini ates ve agri yaptigi icin hamileyi strese soktugunu soyledi. Hastane ortaminda dogum yapildigi icin gerekli degil dedi bende cok arastirdim evet yaptiran cok fazla ama ben doktorumu dinlemeye karar verdim.Canım bebek doğduktan sonra da peşpeşe tetanos aşısı bebeğe vurulacakmis. Bakmıştım ama tam aylarını hatırlamıyorum. Ilk doz zamanım geçti zaten benim de, yinede tek doz yaptırsam mi diye düşünüyorum. Baktigim yazılarda olmazsa olmaz bir asi uygulaması değil yazan da var. Sana doktor mu dedi vurdurma diye yoksa kendi kararın mi?
Evet kötü zamana denk geldik o açıdan. Yürüsen de maskeyle nefessiz kalıyorsun terliyorsun. Zor valla. Ben de arada yürümeye çalışıyorum yoksa tüm gün evdeyimOo maşallah fazlaymış. Ne güzel spor olur. Ben hasret kaldım eşim hiç yürütmüyor dışarda. Virüsten dolayı. Böyle hayal etmemiştim.
Bazen çok bunalıyorum. Bazen eşimede hak veriyorum. Kaldim arada. İnşAllah biran önce normal hayatımıza döneriz.Evet kötü zamana denk geldik o açıdan. Yürüsen de maskeyle nefessiz kalıyorsun terliyorsun. Zor valla. Ben de arada yürümeye çalışıyorum yoksa tüm gün evdeyim
İnşallah canım. Bak benim çok yakın bir arkadaşımda virüs çıkmış şimdi haberi geldi. Ve ben çok yakın arkadaşım diye onunla görüşmüştüm 3 hafta önce falan. Allah korusun o zaman da virüslü olsaydı bana bulaşsaydıBazen çok bunalıyorum. Bazen eşimede hak veriyorum. Kaldim arada. İnşAllah biran önce normal hayatımıza döneriz.
Benimde perşembe randevum varSelam kızlarnasılsınız bayadır yazamıyorum, özledim sizleri☺ Bu hafta kontrolü olan var mi? Benim Perşembe günü kontrolüm var çok özledim bebişimi inşaAllah her şey iyi gidiyordur
Cumartesi gideceğim ben de canım inşallahSelam kızlarnasılsınız bayadır yazamıyorum, özledim sizleri☺ Bu hafta kontrolü olan var mi? Benim Perşembe günü kontrolüm var çok özledim bebişimi inşaAllah her şey iyi gidiyordur
Benim bugün başka bir hemşire kimliğimden bakıp gördü 1. Aşıyı olduğumu ve ne zaman olduğumu. Ben ona kartımı göstermemiştim aşı olacağımı bilmediğim için. Bi baktım elinde iğneyle geliyor:) Yani kartı kaybetsek de gözüküyor demek ki :) ve öyle bir kaç günden hiç bir şey olmaz. Haftasonuna da denk gelebilirdi sonuçtaHıı tamam o zaman içim rahatladı canım 2 aydan birşey olmuyorsa 3 günden hiç bişi olmazYa hemşire aşı kartını verirken bu kartı kimliğin gibi sakla sakın kaybetme bu çok önemli falan diye abartınca bende orada yazan tarihi kaçırmayayım dedim
Hiç duymadım da yaşamadım da. Bence kesinlikle doktora söyle canım.Selam kizlar benim ozellikle geceleri uykumdan uyandircak sekilde ellerimde bileklerimde uyusma ve agri oluyor kalsiyum ve magnezyumda iciyorum ama fayda yokyasayan ya da onerisi olan var mi
E nabızda da görünüyor canım aşılarımızın hepsi. Benim eski kartım kayıp 5 sene geçti üstünden saklayamadım. Hemşire sorduğunda e nabızdan bakıp söyledim. Oğlumun da bütün aşılarını görebiliyorum mesela. Hangi tarihte vurulduğu yazıyor.Benim bugün başka bir hemşire kimliğimden bakıp gördü 1. Aşıyı olduğumu ve ne zaman olduğumu. Ben ona kartımı göstermemiştim aşı olacağımı bilmediğim için. Bi baktım elinde iğneyle geliyor:) Yani kartı kaybetsek de gözüküyor demek ki :) ve öyle bir kaç günden hiç bir şey olmaz. Haftasonuna da denk gelebilirdi sonuçta
Bebeğin haftasıyla uyumlu olmaması zayıf ya da Allah esirgesin bir sorun olduğu anlamına gelmiyor. Genellikle adeti düzensiz ya da adet döngüsü uzun olan kadınlarda yumurtanın döllenmesi beklenenden geç olabiliyor. Yani normalde 28 günde bir adet olan kadının yumurtası adet başlangıcından sonraki 14. günde dolleniyorsa, sizinki iç üreme organlarınıza has bir durum olarak 25. Günde döllenmiş olabilir örneğin. Bu durumda son adet tarihiniz aynı da olsa onun bebeği sizinkinden 11 gün önde gider ultrason ölçümlerinde.Ben zaten dikkat ediyorum canım ama çok değil yememe içmeme artık hergün süt içicem ve protein ağırlıklı beslenicem insallah bidahaki kontrole kilo almış olur senim şuan kaç gram oldu
1inde hafif pütur vardı.artirayim suyu karnimda yer kalmiyor valla suyaBende çok iş yaptığım zaman dediğin gibi oluyor büyük ihtimal normaldir birde pütürlü varsa su miktarını arttır
Benim de cuma günü kontrolüm var bende merak içindeyim. Bi an önce cuma gelsin istiyorum. Herşey yolundadır inşallahSelam kızlarnasılsınız bayadır yazamıyorum, özledim sizleri☺ Bu hafta kontrolü olan var mi? Benim Perşembe günü kontrolüm var çok özledim bebişimi inşaAllah her şey iyi gidiyordur
Sizin eski bi konuya yaptığınız yorumlara denk gelmiştim. Orda ebe şenay yazıcıdan bahsetmiştiniz hatta. Bilgilendirici ve olumlu yöndeydi yorumlarınız, çok hoşuma gitmişti. Adınız aklımda kalmış, bi merhaba demek istedimBebeğin haftasıyla uyumlu olmaması zayıf ya da Allah esirgesin bir sorun olduğu anlamına gelmiyor. Genellikle adeti düzensiz ya da adet döngüsü uzun olan kadınlarda yumurtanın döllenmesi beklenenden geç olabiliyor. Yani normalde 28 günde bir adet olan kadının yumurtası adet başlangıcından sonraki 14. günde dolleniyorsa, sizinki iç üreme organlarınıza has bir durum olarak 25. Günde döllenmiş olabilir örneğin. Bu durumda son adet tarihiniz aynı da olsa onun bebeği sizinkinden 11 gün önde gider ultrason ölçümlerinde.
Bebeğin haftasıyla uyumlu olmaması sadece her kontrolde SAT ve ultrason ölçümleri arasındaki farkın açılması durumunda sorundur. Ya da örneğin baş ve karın gelişimi her ölçümde bir hafta geri çıkıyorken karın çevresinin zamanla iki üç hafta geri düşmesi gibi düzensiz gelişmesi de sorundur.
Sonuç olarak sizin durumunuzda bir anormallik yok, fazladan besin almanıza gerek yok, ki alsanız da bu ölçümleri etkilemeyecektir muhtemelen.
Tetanosun pasla ilgisi yok, tetanos mikrobu her yerde, en çok da toprak ve hayvan dışkısında yaşayabilir fakat oksijenle temas halinde etkisizdir. Yaralı parmağı örneğin hayvan dışkısına sokarsanız ya da doğrudan toprağa, o zaman oksijenle temas etmemiş tetanos mikrobunu yaradan alabilirsiniz. Kapması çok zor bir hastalık anlayacağınız. Ki zaten Türkiye gibi sağlık hizmetlerinin çok geliştiği ülkelerde tetanos tarih oldu artık.Canlar tetenoz çok önemli doğum esnasında Allah korusun kordunu kesecek makas belki paslı daha çok bu yüzden vuruluyo zaten kesinlikle vurulmanizi tavsiye ederim iki dozuda ikinci gebelikte belki bı doz vuruluyo koruma amaçlı onu tam bilmiyorum ilk gebelik olunca her şeyin önleminin alinmasi gerektiğini düşünüyorum Allah'tan gelene diyecek bişey yok ama elimizden geleni yok saymamiz gerekir.
Annelik uzun soluklu bir eğitime alıyor insanı, ben de ilgili bir öğrenci olmaya çalışıyorum. MerhabaSizin eski bi konuya yaptığınız yorumlara denk gelmiştim. Orda ebe şenay yazıcıdan bahsetmiştiniz hatta. Bilgilendirici ve olumlu yöndeydi yorumlarınız, çok hoşuma gitmişti. Adınız aklımda kalmış, bi merhaba demek istedim
Mutlu yıllar canım Rabbim sağlıklı sıhhatli huzurlu ve bebeğinle eşinle bir ömür nasip ederkizlar bugun benm dogum gunummmilk defa dogum gunumde bukadr heycanliyim. Allahimmmmmmm insallah bir sonraki yasima evladimla huzurla grmeyi nasip ederr
Böyle güzel şeyler yapınca devletimi tutup öpesim geliyorE nabızda da görünüyor canım aşılarımızın hepsi. Benim eski kartım kayıp 5 sene geçti üstünden saklayamadım. Hemşire sorduğunda e nabızdan bakıp söyledim. Oğlumun da bütün aşılarını görebiliyorum mesela. Hangi tarihte vurulduğu yazıyor.
Bi de bana tekrar tetanoz yapıldıktan sonra girdim baktım hemen aynı gün girilmişti sisteme
9 damla kullaniyorum ben canimKızlar merhabalar bende aranıza yeni katıldım :) bir kızım olucak inş :))) aranızda coledan d3 kullanan varmı?kullanıyorsanız kaçar damla alıyorsunuz
Tammm kuzum bende içim rahat bir şekilde kullanabilirim artık :))9 damla kullaniyorum ben canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?