2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar selam Keyifler, bebişler iyidir umarım Cuma günü doktor kontrolüm var şeker yüklemesi yapacağım demişti geçen kontrolde ama ben hala karar veremedim ya. Kayınvalidem ebe ona danıştım o da açlık tokluk baktır yeter daha önce ki tahlillerinde şekerin iyiydi dedi. Bende bugün sabah sağlık ocağına gittim parmaktan ölçtü açlık şekerini. 90 çıktı ki 12 saat açlık yoktu dün gece 12 gibi dondurma yemiştim Hemşireye sordum gizli şeker varsa çıkmaz sen doktorun ne öneriyorsa onu uygula dedi. Kimi doktor istemiyor kimi istiyormuş. Ben bi yaptırayım diyorum bi yaptırmayayım diyorum arada kaldım.

Bende başlarda yaptırmak istemiyorum diyordum ama sonradan biraz detaylı araştırma yapınca içim rahat etmedi perşembe günü yaptırıcam randevu aldım aklımda hep acaba bişey olurmu sorusuyla hamileligimi geçirmek istemiyorum yaptırayım içim rahat etsin en iyisi. Sende için rahat etmezse diye yaptır bence

Türkiyede niye bu kadar seker yüklemesine karsi insan var ben bilmiyorum. Ben Almanyadayim hic sormuyorlar direk randevu veriyorlar. Bilinmeyen hamilelik sekeri komplikasyonlara yol acabilir. Doktorunla konustun mu bunu?

Canım sen bilirsin ben kendi doktorumun önerisini paylaşayım. İlk gebeliğimde başka bir doktora gidiyordum ilk başlarda Ne derse onu yaptık. Yüklemede şekerim yüksek çıktı ve dahiliyeye yönlendirdi diyet verdiler ilk zamanlar uyguladım hiç kilo almadım sonra ölçüm cihazıyla takip ettim genel olarak normaldı şekerim çoğu zaman düşüktü hatta. Şimdi doktorum kilo alımıma ve bebeğimin gelişimine bakarak şimdikik gerek yok gibi dedi. 11 eylülde randevum var o zamanki benim kilom ve bebeğimin gelişimine bakarak karar vericek belki açlık tokluk bakarız dedi bana da sordu tatlı yiyor musun diye. Benim de çok aram yok tatlıyla hiç yemiyorum diyemem ama aşırı bir düşkünlüğüm yok. Yani her doktor farklı ama ben doktoruma güveniyorum ve onun söylediği ne olursa ona uyacağım çünkü ezbere bir şekilde gitmiyor duruma göre karar veriyor

Türkiyede niye bu kadar seker yüklemesine karsi insan var ben bilmiyorum. Ben Almanyadayim hic sormuyorlar direk randevu veriyorlar. Bilinmeyen hamilelik sekeri komplikasyonlara yol acabilir. Doktorunla konustun mu bunu?
Canım sen daha iyi bilirsin ama avrupada beslenme şekli biraz daha tatlıya düşkün gibi. Örneğin kahvaltılar genelde donut veya tatlı çöreklerle yapılıyor. Hazır besinlere daha meyilliler belki bu yüzden direk yapılıyor olabilir mi ? Burda bir zorunluluk yok açlık tokluk şekerine de bakılsa olmaz mı ? Önceden böyle bir test yoktu. Bazı şeyler çok ezbere yapılıyor. Herkesin durumuna gebeliğim gidişhatına göre karar verilse daha mantıklı olmaz mı ?

Yok Almanya oyle degil. Ona bakarsa bizdede baklavalar, sutlu tatlilar. Almanlar hergun tatli yemez. Pazarlarin pasta yerler ama. Eskiden yokmus evet ama bak benim kayinvalidem cocuklarini hep 5 kilo yakin dogurmus birinide erken. Mihtemelen kendisinde her hamilelikte seker vardi. Ve birkacta kayibi olmus. Benim icim rahat etmez asla. Hem benim bildigim cok kisi var az kilo alipta sekeri cikan. Onada bakmiyor. Ha yaptirmam dersen senin cok cok dikkat et. Meyve, hamue isi falan baya aza indir. Zaten illerki haftalarda seker varsa bebisin kilosu fazla olur, suyu fazla olur. Bunlarda ultrasonda gorulur. Ben eskilerle karsilastirmayi dogru bulmuyorum. O zamanlarla buzamanlar ve kadinlar cok farkli artik. Doktorun gerek gormese yinede sen bilirsin. Icin rahat etmeze yaptirma. Cunku Türkiyedeki doktorlar bile bu konuda hem fikir degil

Bende yaptırmayı düşünüyordum aslında canım ama kayınvalidem diğer sonuçların iyi şeker olsa belirti verirdi dedi ama bugün kendi sağlık ocağımdaki ebeye sordum gizli şeker de olabilir bence doktorun ne öneriyorsa onu uygula dedi. Benimde tatlıyla çok aram yok aslında hergün tek şekerli türk kahvesi içiyorum onun dışında bir iki dilim ekmek ve yediğim meyvelerden aldığım şeker var ama onların çok fazla etkisi yoktur diye düşünüyorum. Aslında bu kadar takılmıyordum bu konuya ama günü gelince kafama takıyormuşum demek ki bunu görmüş oldum Evet canım yazdıklarını hatırlıyorum beslenmene dikkat ettiğin için yaptırmayı düşünmüyordun ki ben senin kadar dikkat etmiyorumdur. İlerisi için sıkıntı yaşamamak adına yaptırmak en mantıklısı sanırım
Canan Karatay’ın açıklamalarından sonra böyle oldu bence. Araştırıyorum yapılması daha sağlıklı diyorlar bazı doktorlarda önermiyor o yüzden kafamız karıştı aslında. Cuma günü randevum var doktoruma da danışıcam ama yazdıklarınızdan sonra yaptırmaya karar verdim

Birde canim bazilari hamilelikte dikkat etmelerine yani az seker az hamur isi yemelerine ragmen cikiyormus seker. Korkutmak istemiyorum kimseyi ama bence iyi dusunulmesi ve doktora danisilmasingereken bir konu

En guzeli kendi doktorumuza danismak zaten. Evet cogu hamile Canan Karatay yuzunden bu ikileme dusuyor.

Kızlar selam
Nasılsınız? Umarım herkes iyidir
sabah 2. Doz tetanoz aşısını oldum, geçen sefer hiç ağrım olmamıştı ama bu sefer farklı hemşire yaptı, inşallah yine olmaz:)
Maşallah İnşAllah bu seferde olmaz.
İlk dozda gundüz hafif ağrı vardı. Ama gece uykudan uyardı. O dereceydi. Perşembe yapilmıştı pazar tamamen geçmişti. Şimdiden ikinci dozu düşünmeye başladım.

Bizde de tatlılar var ama kişinin beslenme şekline göre değişir. Benim annem almancı o zamanlar kahvaltılarını tatlı çöreklerle yaptıklarından bahsediyor. Sandviç tarzı veya nutella fıstık ezmesi gibi şeyler bol tüketiliyor diye biliyorum. Mutlaka sağlıklı beslenen de vardır genelleme yapmak istemiyorum. Eskiden böyle bir test yoktu dememin sebebi gelenekselci olduğumdan değil bazı şeylerin çok abartıldığını düşündüğümden. Gebeler genel olarak dikkat etmeli sadece şeker yüklemesine bağlı değik genel olarak beslenme şeklimizi düzenlemeyiliz. Ama yüklemede yüksek çıkınca tabii o korkuyla mecburen dikkat ediliyor kendim de yaşadığım için biliyorum. Ben asla yaptırmam demiyorum zaten doktoruma güveniyorum ve onun yönlendirmesine göre ne derse onu yapacağım dediğim gibi ezbere bu testi yapmaması benim için artı puan demek

En guzeli kendi doktorumuza danismak zaten. Evet cogu hamile Canan Karatay yuzunden bu ikileme dusuyor.
Evet canım şeker yüklemesi diyince seneler önce Canan Karatay’ın bir avuç küp şekeri suyun içine attığı sahne geliyor gözümün önüne hatta 33 taneydi sanırım Meğer bilinçaltımızı ne kadar etkilemiş. İlerisi adına sıkıntı yaşamamak adına yaptırmak en doğrusu sanırım.
Bir de Almanya’da tetanoz aşısı yapılıyor mu?

Kızlar selam
Nasılsınız? Umarım herkes iyidir
sabah 2. Doz tetanoz aşısını oldum, geçen sefer hiç ağrım olmamıştı ama bu sefer farklı hemşire yaptı, inşallah yine olmaz:)
Geçmiş olsun umarım geçen seferki gibi ağrısız sancısız geçirirsin ilk doz ve ikinci doz arası tam 1 ay mıydı seninde? Ben geçen ay 27.sinde ilk dozu vurulmuştum bu ay da 27.sinde gel dedi ama 28.inde doktor kontrolüm var diyince o zaman kontrolden sonra gel sonuçları bende göreyim 2-3 gün geçince sorun olmaz dedi. Ama ben takıntılı olduğum için tam vaktinde gitmem gerekiyor aşamıyorum bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…