Aa gerçekten teğet geçmiş. Çok şükürİnşallah canım. Bak benim çok yakın bir arkadaşımda virüs çıkmış şimdi haberi geldi. Ve ben çok yakın arkadaşım diye onunla görüşmüştüm 3 hafta önce falan. Allah korusun o zaman da virüslü olsaydı bana bulaşsaydışaka geliyor bazen bize ama valla teğet geçiyor bu meret
Uykudan uyandıracak şekilde değil de sabah kalkınca hafif şislik ve uyusukluk oluyor ellerimďe. Genelde solda. Biraz hareketden sonra normale dönüyorSelam kizlar benim ozellikle geceleri uykumdan uyandircak sekilde ellerimde bileklerimde uyusma ve agri oluyor kalsiyum ve magnezyumda iciyorum ama fayda yokyasayan ya da onerisi olan var mi
Ben en son 6 yıl önce 2 doz ilk hamileligimde yaptırdım doktorum istedi.simdi de tek doz yaptirmami istedi doktor cok tereddüt ettim ama yine yaptırdım.söyledikleriniz çok mantıklı geliyor.bebegin hareketleri belirgin şekilde azaldı.neyin doğru neyin yanlış olduğunu kesin bilmek isterdim annelik seruvenimde.Ama doktorlarin yapılması gerekir dediği şeyi yaptirmamak da çok zor oluyor.Tetanosun pasla ilgisi yok, tetanos mikrobu her yerde, en çok da toprak ve hayvan dışkısında yaşayabilir fakat oksijenle temas halinde etkisizdir. Yaralı parmağı örneğin hayvan dışkısına sokarsanız ya da doğrudan toprağa, o zaman oksijenle temas etmemiş tetanos mikrobunu yaradan alabilirsiniz. Kapması çok zor bir hastalık anlayacağınız. Ki zaten Türkiye gibi sağlık hizmetlerinin çok geliştiği ülkelerde tetanos tarih oldu artık.
Gebelerin sistem tarafından tetanos konusunda korkutulması kuşku verici. Çünkü tetanos aşısının koruyuculuğu maksimum 10 yıl, her yüz kişiden beşi aşıya rağmen antikor üretmiyor yani aşı bazı insanlarda hiç çalışmıyor. Fakat bebekler dahil kimseye antikor testi yapılmadan, son aşısını ne zaman yaptırdığı sorulmadan ameliyatlara çok kolay alınabiliyorlar. O ameliyatlarda kullanılan ekipmanın tetanosdan steril olup olmadığını kim biliyor? Biraz düşününce cevrenizde de kendi ailenizde de benzer ameliyat deneyimi yaşamış olanlar olduğunu farkedeceksiniz muhtemelen. Çok üzücü ama yaralanan bebeğe müdahale eden sağlık çalışanları bebeğin tetanos aşısı var mı yok mu hiç önemsemeden müdahale edip yolluyor, doğmuş bebeğin tetanos kapma riski yok gibi davranılıyor fakat anne karnında yaşamının en hassas dönemini yaşayan bebeğe tetanos aşısı bir cok korku senaryosu aracılığıyla dayatılıyor. Belki tetanos aşısı olan gebe aşının işe yaramadığı yuzde beşlik grupta değil mi, madem tetanos cok olagan bir tehdit o halde neden aşıdan sonra annenin antikor geliştirip geliştirmedigi ölçülmüyor ve yuzde beşlik dilimdeki bebegin hayatı riske sokuluyor?
Son olarak gebeler üzerinde deney yapmak etik olmadığı için gebelikte uygulanan tetanos aşılarının da klinik deneyi yapılmadan piyasaya sürülmüştür. Tetanos aşısından sonra bebek hareketlerinin durması ya da yolunda giden gebelikte tetanos aşısını takip eden haftalarda sorun oluşması tesadüf değil anlayacağınız.
Tetanosun pasla ilgisi yok, tetanos mikrobu her yerde, en çok da toprak ve hayvan dışkısında yaşayabilir fakat oksijenle temas halinde etkisizdir. Yaralı parmağı örneğin hayvan dışkısına sokarsanız ya da doğrudan toprağa, o zaman oksijenle temas etmemiş tetanos mikrobunu yaradan alabilirsiniz. Kapması çok zor bir hastalık anlayacağınız. Ki zaten Türkiye gibi sağlık hizmetlerinin çok geliştiği ülkelerde tetanos tarih oldu artık.
Gebelerin sistem tarafından tetanos konusunda korkutulması kuşku verici. Çünkü tetanos aşısının koruyuculuğu maksimum 10 yıl, her yüz kişiden beşi aşıya rağmen antikor üretmiyor yani aşı bazı insanlarda hiç çalışmıyor. Fakat bebekler dahil kimseye antikor testi yapılmadan, son aşısını ne zaman yaptırdığı sorulmadan ameliyatlara çok kolay alınabiliyorlar. O ameliyatlarda kullanılan ekipmanın tetanosdan steril olup olmadığını kim biliyor? Biraz düşününce cevrenizde de kendi ailenizde de benzer ameliyat deneyimi yaşamış olanlar olduğunu farkedeceksiniz muhtemelen. Çok üzücü ama yaralanan bebeğe müdahale eden sağlık çalışanları bebeğin tetanos aşısı var mı yok mu hiç önemsemeden müdahale edip yolluyor, doğmuş bebeğin tetanos kapma riski yok gibi davranılıyor fakat anne karnında yaşamının en hassas dönemini yaşayan bebeğe tetanos aşısı bir cok korku senaryosu aracılığıyla dayatılıyor. Belki tetanos aşısı olan gebe aşının işe yaramadığı yuzde beşlik grupta değil mi, madem tetanos cok olagan bir tehdit o halde neden aşıdan sonra annenin antikor geliştirip geliştirmedigi ölçülmüyor ve yuzde beşlik dilimdeki bebegin hayatı riske sokuluyor?
Son olarak gebeler üzerinde deney yapmak etik olmadığı için gebelikte uygulanan tetanos aşılarının da klinik deneyi yapılmadan piyasaya sürülmüştür. Tetanos aşısından sonra bebek hareketlerinin durması ya da yolunda giden gebelikte tetanos aşısını takip eden haftalarda sorun oluşması tesadüf değil anlayacağınız.
Uykudan uyandıracak şekilde değil de sabah kalkınca hafif şislik ve uyusukluk oluyor ellerimďe. Genelde solda. Biraz hareketden sonra normale dönüyor
Çok şükür yok. Genelde sola yatıyorum kolumdan destek alarak galiba ondan canımVerdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ❤ başka forumlarda tetanos aşısı yüzünden sorun yaşamış insanların yazdıklarını okuyunca ben de çok tereddüt ettim. Hemşire de düşük riskiniz varsa yapmayalım diyince ilk dozu olmadım haftası da geçmişti. Gerçi internette hamileliğin herhangi bir haftası yaptırılabilir yazıyor. Sanırım yaptirmicam
Boyun fıtığın veya düzlesmen varmıydı? Ondan olabiliyor arada uyuşukluk canım. Ihmal etme.
İnşAllah herşey yolundadır. Allah çok şükür demeyi nasip etsinBenimde yarın kontrolüm var inşallah hersey yolundadır heyecan içinde yarını oğlumu görmeyi bekliyorum
Marka olarak coledan 3 damla devit 3 9 damla doktor aynı değilmiş onlarTammm kuzum bende içim rahat bir şekilde kullanabilirim artık :))
Benim kontrolümde perşembe günü, bir ay boyunca o günü iple çekiyoruz 5 dk görebilmek iyi haberlerini alabilmek için, inşallah hepimiz güzel sağlıklı haberlerle dönerizSelam kızlarnasılsınız bayadır yazamıyorum, özledim sizleri Bu hafta kontrolü olan var mi? Benim Perşembe günü kontrolüm var çok özledim bebişimi inşaAllah her şey iyi gidiyordur
Aynen öyle cnm. Ben çok yakın arkadaşlarımla evde ya da bahçeli kafelerde görüşüyordum arada valla ama şimdi çok korktum. Kimseye güvenip görüşmemek lazım nereden geleceği belli değil bı virüsünAa gerçekten teğet geçmiş. Çok şükür
Benim eşim bu konuda normalde de tenkimli. Gebeliği öğrendikten sonra daha da arttı.
Desene tedbirli olmaya devam. Riske değmez. Zor ama sabretmek zorundayız heralde
Lafımı geri alıyorumBöyle güzel şeyler yapınca devletimi tutup öpesim geliyor
aa bak bunu ilk defa duydum he dur bakim müsait olunca ben direk gidiyim biDişçi randevuları bilerek kapatılıyor direk gidersen alırlar seni ben öyle yaptım
hosgeldin canım ben 5 damla kullanıyorumKızlar merhabalar bende aranıza yeni katıldım :) bir kızım olucak inş :))) aranızda coledan d3 kullanan varmı?kullanıyorsanız kaçar damla alıyorsunuz ☺
Aşılara kuşkuyla yaklaşan doktor sayısı da az değil aslında gittiğiniz doktorla alakalı konu. Hani nasıl ki normal doğum isteyen normal doğum yanlısı doktor arayıp duruyor her doktora güvenemiyor, aşı konusu da aynı. Hepsi aynı eğitimden geçiyor gibi gorunse de hepsi ayni ekolü benimsemiyor, mesleki gelişimini ayni duzeyde devam ettiremiyor. Ben ilk evladımda aşı mağduru olunca 3 yıldır durmadan aşıları okudum prospektüslerinden başlayarak. Şu an konu buradaki annelere yenidir diye kuşku kelimesini kullansam da benim kuşkum kalmadı aşılar hakkında. Konuyla ilgili çok yeni bir kitap yayınlandı, eleştirel aşı literatürü derlemesi. Sadece aşıya dair akademik çalışmaların özetini içeriyor. Her annenin aşıyla ilgili kararı ne olursa olsun aşıların bu kadar tartışıldığı bir dönemde bu kitap gibi gerçek bilgi sunan kaynaklardan konuyu bizzat okuyarak karar vermesinin dünyaya getirme sorumluluğunu üstlendiği yeni insana borcu olduğunu düşünüyorum.Ben en son 6 yıl önce 2 doz ilk hamileligimde yaptırdım doktorum istedi.simdi de tek doz yaptirmami istedi doktor cok tereddüt ettim ama yine yaptırdım.söyledikleriniz çok mantıklı geliyor.bebegin hareketleri belirgin şekilde azaldı.neyin doğru neyin yanlış olduğunu kesin bilmek isterdim annelik seruvenimde.Ama doktorlarin yapılması gerekir dediği şeyi yaptirmamak da çok zor oluyor.
Artık arkadaşla görüşme durumum yokta. Anne babama zorla götürüyor inan. Ablama olan hakkımdanda geçtim. Annemlere gitmeye saklıyorum. Çok vahim durumdayım.Aynen öyle cnm. Ben çok yakın arkadaşlarımla evde ya da bahçeli kafelerde görüşüyordum arada valla ama şimdi çok korktum. Kimseye güvenip görüşmemek lazım nereden geleceği belli değil bı virüsün
Bende net yorunca oluyor bugün yine alıntım oldu ama beyaz olsa keşkeKızlar akinti durumlariniz nasıl? Bende akıntı yoktu ama bugün biraz iş yaptım mutfağı süpürdüm sildim bikac dolap yerlestirdim biraz eğilip kalktım ve tüm gün akintim oldu wc ye gidislerimde.kokusuz beyaz birinde puturlu.Acaba akıntı kendimizi yorunca oluyor olabilir mi?
Ben ctesi canım şeker yükleme ve kan testlerim yapılacak. IInşallah o yine kadar bir sıkıntım olmaz ise tabi.Selam kızlarnasılsınız bayadır yazamıyorum, özledim sizleri☺ Bu hafta kontrolü olan var mi? Benim Perşembe günü kontrolüm var çok özledim bebişimi inşaAllah her şey iyi gidiyordur
Evet canim kız bebekBende dikkat ediyordum ama şimdi daha çok ağırlık verdim, haftanın nerdeyse her günü et yiyordum zaten yemeklere az da olsa et kemik giriyor bizde, midem yandıkça acıktıkça muz süt içiyordum. Bilmiyorum belki bizim bebekler minyondur sadece, 23. Haftadan sonra yağ depoları dolmaya başlıyormuş zaten bundan sonra hızlıca alırlar inşallah. Şuan kaç gram oldu bilmiyorum sonraki kontrolüm 10 gün sonra bende merak ediyorum. Seninki kız mı, kızlar kilo olarak biraz daha düşük olabiliyormuş erkek bebeklere göre
Benimde perşembe randevum var
Cumartesi gideceğim ben de canım inşallah
Benim de cuma günü kontrolüm var bende merak içindeyim. Bi an önce cuma gelsin istiyorum. Herşey yolundadır inşallah
Benimde yarın kontrolüm var inşallah hersey yolundadır heyecan içinde yarını oğlumu görmeyi bekliyorum
Benim kontrolümde perşembe günü, bir ay boyunca o günü iple çekiyoruz 5 dk görebilmek iyi haberlerini alabilmek için, inşallah hepimiz güzel sağlıklı haberlerle döneriz
Cümleten hayırlı haberler alalım inşaAllahBen ctesi canım şeker yükleme ve kan testlerim yapılacak. IInşallah o yine kadar bir sıkıntım olmaz ise tabi.
Hayırlı sağlıklı güzel haberler alalım insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?