Forumlarda biraz okudum yorumları, dediklerine göre prima premium care sıvı kakayı çabuk emdiği için çok fazla sızdırma yapmıyormuş. Bebeğin ilk zamanları için mantıklı ama katı gıdaya geçince çokta gerekli değil sleppy tercih edilebilir yazmışlar. Bende öyle yapıcam sanırım tabi bebişe de bağlı bakalım hangisini seçecek
Canım vitamin almıyor olabilirsin ama beslenme şekline dikkat ediyor gerekli vitaminleri yediklerinle alıyorsan sorun olmaz bence bide inan fark etmiyor sadece bu vitaminler bizim için önemli çünkü vücudumuzda olan bütün vitamini bebek alıyor bizim depolar boşalmasın diye takviye yapıyoruz aslında benim çevremde hiç kullanmayan var ve bebekte sorun olmadı ama sonradan kendisi baya sıkıntı yaşadı vitaminsizlikten
Açıkcası yediklerime çok da dikkat etmiyorum. Canım ne çekerse onu yiyorum yani. Ama vitamin kullanmazken kendimi daha zinde ve iyi hissediyorum anlamadım gitti
Benim bi arkadaşım var. Hiç almadı değil ama ilaca falan çok karşı olduğu için doktorun verdiklerini doğru dürüst içmedim hiç bi zaman dedi. Hatta almadım falan diyordu. Bebeği gayet sağlıklı, maşallah tosuncuk gibi. Kadın da 42 yaşında doğurdu ertesi gün evden çıkıp bebek gezdiriyordu maşallah
Maşallah valla kişi kendisini anlıyor galiba ya ben de ilaçları kendim bıraktım sonradan doktora sordum iyi ki bırakmışsın dedi ve ilaç içmediğimde kendimi daha iyi hissediyorum cidden. Bana yaramıyor bence ama bebişimin gelişimini kötü etkiler diye korkutorum sadece. Gerçi detaylıda falan gayet iyiydi, bu hafta sonu da gidicem bakalım anlıcaz var mı bi sıkıntı
Kızlar doğum soğuk havalara geleceği için ben gecelik almadım, malum üşümemek lazım, iki tane 3lü pijama takımı koyacağım çantama, bir tane de fazladan pijama altı.
Ben ilk doğumda alt üst takım bir de gecelik sabahlık takım almıştım. Sadece üst giydirmişti doktorum kanama olabiliyor diye. Gerçekten de öyle oldu yatarken altı giymedim bile. Ekim ayında doğum yapmıştım. Şimdi tam kış ayı hastane odaları genelde çok sıcak oluyor. Yine de tedbirli gitmek daha mantıklı
24 hafta doğum iznine pazartesi günü ayrılacağım diye kendimi şartlamıştım ama şimdi fark ettim ki Sat’a göre ben 23 haftalık olacağım pazartesi günü. Bebek başından beri bir hafta önde gittiği için ben 24 hafta diye gidiyorum. Doktor raporu bebeğin gelişimine göre mi yoksa Sata göre mi veriyor acaba? Başına böyle bişey gelen memur arkadaşlar var mı?
Maşallah valla kişi kendisini anlıyor galiba ya ben de ilaçları kendim bıraktım sonradan doktora sordum iyi ki bırakmışsın dedi ve ilaç içmediğimde kendimi daha iyi hissediyorum cidden. Bana yaramıyor bence ama bebişimin gelişimini kötü etkiler diye korkutorum sadece. Gerçi detaylıda falan gayet iyiydi, bu hafta sonu da gidicem bakalım anlıcaz var mı bi sıkıntı
Bebişler alacakları herşeyi bizden alıyorlar canım. Aslında vitamin destek takviye falan biz kendimiz için içiyoruz. O da seni kötü yapıyorsa yaramıyordur zaten. Hiç bişey olmaz inşallah. Yine de kontrolün yakınmış tabi en doğrusunu doktorun bilir. Ona da bir danışırsın
Oh maşallah ben aşırı iştahsızım son kontrolden sonra 2 hafta oldu hala kg almamış gözüküyorum balık yağı, omega , decavit kullandığım halde ben kg almayıp nasıl çocuk büyüyor onu da anlamadım artık moralim bozuyor kg almıyorum diye keşke biraz alsam
Ben demir ilacının beni çok kötü yaptıgını fark ediyorum ama doktor en önemli ilaç bu dediği için içiyorum. Sabah kahvaltısında onu içtikten sonra ne zaman peynir , süt ürünü tüketsem kusmaya başlıyorum.
Ben demir ilacının beni çok kötü yaptıgını fark ediyorum ama doktor en önemli ilaç bu dediği için içiyorum. Sabah kahvaltısında onu içtikten sonra ne zaman peynir , süt ürünü tüketsem kusmaya başlıyorum.
İlk hamileliğimde çok rahattım, 40.haftada banyo yıkayıp araba kullanıyordum. 42.haftada doğum yaptım. Bu sefer hiç öyle değil, ağrılarım var. Bugün ayak tırnaklarımı kestim, karnıma kasığıma ağrı girdi, ilk gebelikte 9 ay kesebilmistim. Yaş, vücudun ilk çocukta yıpranması çok etkiliyormus. Annem 9 aylık gibi zor egiliyorsun diyor.
Bu dediğine katılıyorum yaş ve yıpranmışlık çok önemli benim ilk bebeğim kızdı maşallah hoplayıp zıplayıp iş yapıyordum 27 yaşındaydım şimdi yaş 35 valla 6. Ayda azıcık iş yapsam yorulup yatıyorum yemek yapmak bile zor geliyor gündüz uyuyorum
Söyledim yeme dedi hapı iç bir süre yat kalkınca ye dedi o zaman da kusma oldu
Peynir vs yemeden de nasıl kahvaltı yapabilirim bilmiyorum açıkcası genellikle sırf bu yüzden muz yiyip geçiştiriyorum sabah kahvaltılarını
Söyledim yeme dedi hapı iç bir süre yat kalkınca ye dedi o zaman da kusma oldu
Peynir vs yemeden de nasıl kahvaltı yapabilirim bilmiyorum açıkcası genellikle sırf bu yüzden muz yiyip geçiştiriyorum sabah kahvaltılarını
Canım valla bence yaptığın doğru değil.. ben bu yüzden gece yatmadan önce içiyordum demir ilacını ve böyle yapan başka tanıdıklarım da var. Yine de sen bilirsin tabi ama kahvaltı ypmayacağına gece iç daha iyi