Benim eniştem enfeksiyon uzmanı . Hamileler taşıyııcı oluyor genelde dedi gördüğü hastalar heo öyleymiş . Eğer geç kalınmamışsa kadınlar ağır geçirmiyor , ölenlerin hemen hemen hepsi erkekmiş
Ne öneriyor peki takviye ne yapalım birde tedavi ne benimde aklıma takılan şu Allah korusun hasta oksak röntgen bile çekilmeyiz tomografi de nasıl teşhis koyacaklar pcr testi geç çıkıyor bir sorsana tatlım tedavimiz neymiş
ya bide bana virüsten dolayı ücretsiz izne çıkıyorum dersen sorun olmaz dediler baksana arkadasın karantınada kalmıs yinede kesmişler yok anam yok yarın beni arıcaklar kararı bildirmek için ama ücretsizi kabul etmicem
Bu hamilelere yapılan muamele çok can sıkıcı. İlk gebeliğimde müdür az uğraşmadı benle hem de çok büyük bir şirkette çalışıyordum. Yok 2 ay izin kullandıracakmış üstüme yeni işler yüklemeler. Allah görüyor ne diyim bilemiyorum. Hakkını bırakma son 5 haftan kalmış. Doğum paranı da alırsın sonra çıkışını verip çıkarsınlar kendileri
Merhaba kızlar, herkes iyidir umarım. Evde tadilat, boya badana vs vardı yeni bitti, biz de annemle pazartesi itibariyle temizlikle uğraşıyoruz. Akşamları girip okuyorum yazdıklarınızı.
Bugun bebeğe alınacaklar listesi yapayım dedim aklıma geldi. Bizimkiler Allah nasip ederse kış bebegi olacagi için acaba dışarı çıkarırken nasıl birşey giydirmemiz lazim. Astronot tulum tarzı birşey mi alsam, mont için çok kucuk olurlar sanırım.
Astronot olabilir canım mont için çok küçükler. Ben ilk kızımda ( ekim doğumlu ) kalın peluş gibi elyaflı tulumlardan kullanmıştım. Zaten pusetten dışarı çıkaramıyorsun o kadar küçücük bebeği. Battaniye örtüp çıkarıyorduk
hamilelere tedavi uygulanmiyor sadece parol diyorlar. Ama kotu hissedersen nefes almanda sikinti yasarsan ambulans cagiriyosun kadin dogum uzmani da olan bi hastaneye goturuyorlar ama ne tedavi uyguluyorlar onu bilmiyorum. Cok sukur oyle sikintilarim olmadi cok hafif geciriyorum simdilik
hamilelere tedavi uygulanmiyor sadece parol diyorlar. Ama kotu hissedersen nefes almanda sikinti yasarsan ambulans cagiriyosun kadin dogum uzmani da olan bi hastaneye goturuyorlar ama ne tedavi uyguluyorlar onu bilmiyorum. Cok sukur oyle sikintilarim olmadi cok hafif geciriyorum simdilik
Ben içi polarlı kalın yumuşak bir tulum aldım bu kış için. Astronot tulum yenidoğanda kullanışlı olur mu bilemedim o yüzden daha yumuşak dokulu bişey olsun dedim
Kolay gelsin canım.
Bence de tulum şeklinde olması mantıklı. Çünkü bebekler kucakta taşınırken ister istemez beli sıyrılıyor yukari açılıyor. Sürekli onu indirip kontrol etmektense astronot tulumlar kolay oluyor kullanımı
Canım bence ilk aylarda en rahatı battaniye oluyor, ben 3 aydan sonra dışarıda tulum gibi şeyler giydirecegim. İlk çocuğumda da böyle kolay oldu. Battaniyemizin içi dolgulu, dışı yün, iç kumaşı pamuk, çok kalın yani.
Astronot olabilir canım mont için çok küçükler. Ben ilk kızımda ( ekim doğumlu ) kalın peluş gibi elyaflı tulumlardan kullanmıştım. Zaten pusetten dışarı çıkaramıyorsun o kadar küçücük bebeği. Battaniye örtüp çıkarıyorduk
Kızlar yazın hem mevsimi değil hem de kokar diye hiç balık alıp yiyemedik ama Eylül itibariyle sezon açılıyor. Hangi balıklar iyi olur bu mevsimde, besin değeri ve lezzet açısından balıktan anlayan varsa tavsiye ve tarif almak isterim biraz vitamin yükleyelim bebişlere
bizde yataklari ayirdik ayni odadayiz fakat ayni koltukta oturmuyoruz salonumuzda baya genis zaten. Yemegide ayri yiyoruz, tuvaletlerimiz de ayri. Fakat yinede temas oluyor tabi ayni evin icinde
Kızlar yazın hem mevsimi değil hem de kokar diye hiç balık alıp yiyemedik ama Eylül itibariyle sezon açılıyor. Hangi balıklar iyi olur bu mevsimde, besin değeri ve lezzet açısından balıktan anlayan varsa tavsiye ve tarif almak isterim biraz vitamin yükleyelim bebişlere
Bende karadenizliyim ama balık yapmayı değil yemeyi severim bekarken annem yapardı bol bol hamsi yerdik hep ama şimdi iş başa düşünce balıktan anlamadığımı farkettim. Levrek geldi benim de aklıma ama fırında yapsam daha mı güzel olur? Pek kokmasın istiyorum