2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Banada tetenoz tek doz yapıldı başka asim var mı dedim aile hekimine hayr yok dedi neye göre yapılıyor acaba
Bana 2. Doz olacak dediler ama tarihini unuttum. Yarın asmyi arayıp bir sorayım. Sanki eylülde gel demişti. Ama hepatiti hiç söylemediler. İlk gebeliğimde tetanozu ben de tek doz olmuştum. Hemşire beni unutmuş çünkü çağırmadı Bişey olmadı şükür. Ama ilk dozu unutmuşlardı. 7. Ayda falan tek doz olmuştum. Sen de sağlık ocağını bir ara sor canım herkes iki doz oluyormuş de.

Bana da monural toz şase vermişti. Bol bol su iç dedi. Bi de doğal ev sirkesi varsa onunla sil tuvalet sonrası. Ev yoğurdu da faydalı bakterileri çoğaltıp enfeksiyonu azaltıyormuş ama ben oraya yoğurt koyamadım günah gibi geldi Bol bol bol su iç sürekli tuvalete çık öyle atılıyormuş enfeksiyon canım.

Humana ve kayısı hoşafı bende çok işe yaramıştı. Mama hastane yakınında hemen bulunabilir canım. Emmezse eşin aşağı inip alamaz mı? Yakın eczane yok mu ki? Sütün gelirse gereksiz çünkü. Ama tedbir amaçlı alınabilir tabi. Sütün gelse de içer ben 4. Ayında kilo alımı az olduğu için mama vermiştim mecbur.

Bu hastane icin coraptir battaniyedir hastane çıkışı serindekiler yetmez mi? 2 adet 10lu hastane cikisi aldim
Hastane çıkışı penye oluyor ya yeni doğanın ayakları çok üşür canım. İçinden bi çift çorap giydirsen iyi olur. Battaniye hastane çıkışındakiler yeter. Ama taburcu olurken hastaneden çıkarken üstüne örtmek için örme ya da yine boncuk tipi az kalın bi tane de bulunsun. Kış olacak sonuçta.

Sen tecrubelisin yenidoğan icin kac takım elbise gerekir. 0-3 için kac takim gerekir?

Sen tecrubelisin yenidoğan icin kac takım elbise gerekir. 0-3 için kac takim gerekir?
Korona olmadığı için o sırada çok fazla kıyafet hediye geliyordu. Bi de annem ilk torun diye almış da almış. Çoğunu hiç kullanamadan küçüldüler. O kız olduğu için ortak giyilebilecek şeyleri ayırdım. Alta görsel atayım oğlana neler aldığımı. Alttakilerin dışında 5-6 çift çorap yeter ilk 3 ay. Bi de kıyafetlerin ayları yanında yazıyor. 5-6 takım falan var ilk 3 ay için. İlk yazılı olanlar kızımdan oğlana kalanlar. Resim attıklarımı da yeni aldım. Bi de 10lu hastane çıkışı sipariş verdim o gelecek o kadar.

Eklentiler

• E731E498-1A80-491C-A1D6-5F1C63704576.webp
    55,7 KB · Görüntüleme: 73
  • 04E53224-56A8-4F2B-B94A-6495C37BFC0E.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 65
  • A4EB8EF2-25D4-4728-AE6D-3104199B498D.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 59
  • CDFDD1FE-B31F-4BA0-AD1B-9EAC5D00E876.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 59
  • 087A5273-AD60-49DA-AC5F-0898F9C6AF3F.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Merhaba kızlar 26 haftalik hamileyim ve kızım çok aşağıda hissediyorum baskı ve ağrılı bi şekilde sanki çıkacak aşağı vuruyor gibi ama kafası doğum pozisyonundaymiş kafası aşağıda ama açılmam vs rahim ağzında sıkıntı yok ama baSki olduğu belli daha çok küçük doktorum erken doğum riski olabilir dikkat etmen lazım dedi ev ici hareketleri sadece dedi korkuyorum ama daha çok erken bu sekilde olupta 38 haftaya kadar giden oldu mu ???

Seler yukelemesi istemedi.sadece tokluk sekerine bakilacak

Benim de ikinci gebelik bu sefer tek doz yapılacak dediler herkese farklı mu yapılıyor anlamadım ki

Olabilir canım mantıklı, ilk çocuk olacak Inşallah ve çok geç kavuşunca herşeyi tam olsun istiyorum

Bebekler 20. Haftadan sonra genellikle baş aşağı durmaya başlıyorlarmış canım, bunun doğum belirtisi olmadığını söylüyor doktorlar. Rahim ağzında incelme yoksa doktorun neden erken doğum riski olabilir dedi anlamadım. Bence endişelenme bir sonraki kontrolünde daha ayrıntılı sorup öğrenirsin. Benim de son iki muayenedir bebeğimin başı aşağıda ama doktorum bununla ilgili bişey söylemedi bana. Bazen pozisyon değiştirdiğini hissediyorum ama genelde tekmeleri hep aynı yerden olduğu için baş aşağı olduğunu anlıyorum. Bununla ilgili bir video izlemiştim seninle de paylaşayım

Kızlar sol bacağım ağrıyor bugün. Alt taraf. Neden olabilir fikri olan var mi

Kızlar biz bugünden itibaren 30. haftadan gün almışız, takvimimi görünce farkettim şaka gibi geliyor 30lu haftalara ulaşmış olmak. Doğuma az kaldığını daha çok hissediyorum sanki artık

Canım sanırım bir hafta filan var aramızda bende baskı ağrı hissettiğinde doktora gittim kasilmam varmış magnezyum başladı erken doğum gibisinden konuşmadı leke vs gelirse direk gel beklemeden dedi bende tedirginim ve dediğin gibi hep kasıklarımda filan hissediyorum ama bu haftalarda zaten yeni yeni yukarı çıkıyormuş. Yarın kontrole gitcem inşallah zamanında gelirler. İlaç filan baslanmadi mi nst ye girdin mi ?

Kızlar bir gecelik bir pijama hastanede bir gece kalmak için yetmez mi? 2 gecelik 1 pijama mı almalıyım bilemedim

Kızlar sol bacağım ağrıyor bugün. Alt taraf. Neden olabilir fikri olan var mi
Benim de sağ bacağımın alt tarafı sebepsiz yorulmadan ağrıyordu. Hem de sabah uykudan uyandığımda ağrıyordu. Doktoruma söyledim magnezyum başlattı. Çok iyi geldi bana 2 haftadır günlük kullanıyorum hiç ağrımıyor. Senin de belki magnezyum eksikliği olabilir. Doktoruna danış istersen

Hayır alttan muayene etti bi sıkıntı yok aşağıda dedi magnezyum ya da nstye sokmadı ama sızlar gibi ağrılarım oluyor o baskıyı hissediyorum

Canım benim sızlar gibi ağrılarım oluyor bunun için endişeliyim

Kizlar bende bugun oglusumun eksik kalan seylerini aldim kuveti pisik kremi vs ivir zivir seyler. Bi tek atesolcer almadim tek marka vardi baska yerden alirim dedim. Gecelik ve pijama alicam kendime de ama cok pahali degil mi ya bi lohusalikta giymek icin? Normalde o tarz gecelik giymem cunku benim icin lohusaliktan sonra cop olur veya 2. cocuk olursa diye dolapta bekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…