Hastaneden bilgi alınca bize de haber ver canımpet koymadılar canım eliyle alttan muayene etti su, sızıntısı yok dedi nası anladı bende anlamadım
Ben lcw den aldım ikili takım lohusa takımı göğüs kısmında çıtçıtları var rahatlıkla emzirebiliyorsun yada yakası düğmeli takım alman lazım
Olsun canım kilo verilir sağlık olsun da inşallahKiz sanslisin 10 kilo aldim yarim dunya gibi gozukuyorum onceden de kilo olunca tuz biber oluyor
Hastane den çıkarken mantıklı Sinem Kobal dan gördüm hoşuma gitti ama bir farkla göbeği açık değildi tabi benim tercihimde o yönde olurdu
Kargo şirketleri ücretsiz olarak ulaştırıyomuş cnm İnstagram da görmüştümKızlar belki aranızda bilgisi olan vardır ben ankaradayım İzmir deprem bölgesine kadın pedi Çoçuk bezi mama göndermek istiyorum nasıl gönderebilirim sosyal medyadan birsey bulamadım ben tabi güvenli olması lazım gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmesini istiyorum
Sorma bende eşime laf anlatmaya çalışıyorum, sanıyor ki ben kendi akrabalarıma aynı tepkiyi göstermeyeceğim onunkilere garezim varlaf anlatana kadar canım çıkıyor. Kaynım yurtdışında, izin haftasını bebeğin doğumuna göre ayarlayacaktı gelecekmişti onu soruyorlardı geçenlerde. Allahtan gelmiş de dönecekmiş haftaya, doğuma kadar kalmayacak. Anneannesi de öyle şehirdışından geldi doğuma kadar kalmadan dönecekler şükür ki. Herkes benim doğum tarihime göre gelme planı yapmaya çalışıyor, kimseye de yüz vermiyorum. Tarihi belli değil deyip geçiştiriyorum. Bebek doğduğu gibi gelmeye ne meraklılar, biraz büyüsün anne de kendine gelsin bebekte, dediğin gibi bir kırkı çıksın. Alıp sevilecek halde oluyor sanki bütün gün ya uyuyacak ya emecek çocuk. Biraz düşünülse keşke de bişey demek zorunda kalmasak. Annemi de ben tembihledim hiçbir yere gidip gelme doğuma kadar sık dişini diye. İnsan kendi ailesine yine bir şekilde söylüyor da eş ailesi daha sıkıntılı. Çözüm önerilerine bende açığım
Merhaba, geçen sene aldım ben. Benim de 11 yıl bitti. 10. Yılımda aldım. İlk yıllar sözleşmeliydim onları saymamışlardı sanırım. Müdür yardımcısına sorun bence. Kademe dereceleri onlar yapıyor bizde.Şu an 5/2 tim aralıkta 5/3 olucam o bir kademe sayesinde 4/1 olabilirim yani 3 yıl sonra 3/1 olabilirim1 yıl bile olsa öne çekmedi güzel olur
Kim kırılırsa kırılsın söyleyin bence asıl hastaneye de gelmesinler hastane kabul etmiyor deyin. Korona vakaları iyice arttı bazıları sadece taşıyıcı olabiliyor yani kendinde hiçbir rahatsızlık yok fakat bulaştırabiliyor. Allah korusun siz yada bebeğiniz hasta olsa kim hesap verecekEşimin ailesine sezeryan olacağımı ve hemen toparlayamacagiki söyledim onlar bizimkilerden daha anlayışlılar. Iyilesince gelirsiniz dedim hiç sorun da yapmadılar. Benim annemler hem dikkat etmiyor hem çok geziyorlar. Doğum olur olmaz hastaneye gelecek sanırım kardeşlerim de, eve sonra gelin dicem.
Merhaba, geçen sene aldım ben. Benim de 11 yıl bitti. 10. Yılımda aldım. İlk yıllar sözleşmeliydim onları saymamışlardı sanırım. Müdür yardımcısına sorun bence. Kademe dereceleri onlar yapıyor bizde.
Selam Aleyküm arkadaşlar.
Doğumdan sonra göbek kaybolsun diye bizde kadınlar yumuşak Bir eşarp ile karnını sarıp sıkıca başlıyor günlerce. Sizde ne yapılır mesela.
Korse de takan oluyor.
Sizin bilginiz fikriniz nedir bilmek istiyorum.
Kim kırılırsa kırılsın söyleyin bence asıl hastaneye de gelmesinler hastane kabul etmiyor deyin. Korona vakaları iyice arttı bazıları sadece taşıyıcı olabiliyor yani kendinde hiçbir rahatsızlık yok fakat bulaştırabiliyor. Allah korusun siz yada bebeğiniz hasta olsa kim hesap verecek
Off ayni benim annemSöylüyorum ama karşıdakilerin anlaması ve anlayışlı olması gerekiyor. Kardeşlerim söyleyince gelmez de annem sen öyle deme ayıp olur diye diye beni iyice gerdi. Daha ne dicem bilmiyorum.
Söylüyorum ama karşıdakilerin anlaması ve anlayışlı olması gerekiyor. Kardeşlerim söyleyince gelmez de annem sen öyle deme ayıp olur diye diye beni iyice gerdi. Daha ne dicem bilmiyorum.
Beni de geriyor. Sanki virüs yokmuş gibi davranmamı istiyorSöylüyorum ama karşıdakilerin anlaması ve anlayışlı olması gerekiyor. Kardeşlerim söyleyince gelmez de annem sen öyle deme ayıp olur diye diye beni iyice gerdi. Daha ne dicem bilmiyorum.
Şunu da ekleyeyim birilerine ayıp olmasın diye kendinize hayatı zorlaştırmayın. Kardeşim eğer buna alınganlık edecek olsa hiç umursamazdım asıl ayıp bana ve tercihime yapıldığı içinSöylüyorum ama karşıdakilerin anlaması ve anlayışlı olması gerekiyor. Kardeşlerim söyleyince gelmez de annem sen öyle deme ayıp olur diye diye beni iyice gerdi. Daha ne dicem bilmiyorum.
Olsun yürümek iyidir canım sana da iyi gelirAa ne güzel inmiş. Bana külfet geliyor yuruyuse çıkmak ama mecbuur
Size de çok geçmiş olsun iyi olduğunuza sevindim. Kızınıza hayran oldum Maşallah nasıl akıllı davranmış nasıl korumuş kendini. Rabbim size ailenize ve evlatlarınıza sağlık sıhhat versin inşallah böyle şeyler bir daha yaşamazsınız bebişinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah.Ben İzmirde oturuyorum. Daha 2 hamiş bayan vardı İzmirden. Kızlar öldüm korkudan o günbugün ancak kendime gelmeye başladım. Benim doktor kontrolüm vardı, çıktık eşimle 4-5 dk sonra başladı kızım evde tek başına kalmıştı. Allah kimseye yaşatmasın! Hala hatırlayınca ağlıyorum. Araba hareket ederken sanki bagajın üstünde biri zıplıyor... Binaların çatılarına bir baktım antenler, uydular bayrak gibi sallanıyor. Binalar yan gidip geri geliyordu. Kızımı arayıp ulaşamadım. Döndürdük arabayı 4-5 dk yolu 12 dakikada gittik, trafik felç, nerdeyse arabadan inip koşucaktım. İnsanlar sokakta çığlık atıyorlar, kabuz gibi sonra kızım ulaştı bize, tesadüf elinde saat vardı, ordan ulaştı. Sokağa çıktı, anahtarı da aldı, kimlik de aldım yanıma dedi, ben iyim siz de iyisiniz diye sordu. Bu 10 yaşında çocuk. Ben o anda ne duygular yaşadım anlatamam... bizim ev müstakil, girişte kameralar var, kaydı izleyip ağlıyorum, kızımın dışarı çıkıp, sağa sola bakması, korku dolu gözler. Kayınvalidem hemen indi aldı kızımı, beraber terasta oturdular. Kayınpederim yatalak ve anne deprem olunca başından ayrılmadı. Allah bir daha yaşatmasın
Eve döndük, ev alt üst oldukitaplıktan kitaplar yerde, kızımın çalışma masası yerinden 1 metre yerini değiştirdi, eşimin halterleri odanın ortasına geldi, bardaklar kırıldı
Aldık kızımı geri hastaneye döndük. Orda da artçılara yakalandım, NSTde benimle beraber 2 bayan vardı, 36 ve 39 hafta sancıları başladı korkudan.
Haberleri izleyemiyorum, morelim çok bozuk. Geceleri kızımın başında oturup öpüp kokluyorum.
Allah hepimizi korusun. Vefat edenlere Allah rahmet elesin.
Aynen öyle size katılıyorum en iyisi böyle yapmak yoksa insanlar laftan anlamayacaklar. Siz de benim gibi Eskişehirde yaşıyordunuz değil mi yanlış mı hatırlıyorum?Doğum yaptığımda pandemi sebebiyle misafir kabul etmeyeceğimi uygun bir dille sosyal medyadan yazmayı planlıyorum. Herkes birbirinden duyar dedikodusunu yapar zaten haberleri olur.
Benim babam pandeminin ilk zamanlarında kapıya yazı asmıştı salgın nedeniyle misafir kabul edilmemektedir diye. Onun da resmini çekip facebookta paylaştı. Kimse de gelmedi öyle. Köyde yaşıyorlar çünkü çatkapı gelen giden çok oluyodu. Babamın arkasından da yüzüne de çok laf ettiler ama koah hastası olduğu için bunu yapmasa riske atacaktı kendini.
Kimse kırılacak üzülecek diye hiiiç dert etmeye gerek yok. Açık açık arayıp gelmek isteyenlere de kabul etmediğini söylemek gerekiyo.
Ben 7 aydır tek bir kimsenin evine misafirliğe gitmedim kimseyi de kabul etmedim bayramlar da dahil. Davet eden arkadaşlarımı nazikçe reddettim. Çatkapı gelen yakında oturan akrabalara da kapıyı bilerek açmadım geri döndüler. Kimsenin keyfi için değmez o hastalığı yaşamaya.
Bizde de aynı karınlarını sıkıca yazmalarla eşarplarla bağlarlar toplasın diye. Korse takanlar da var bakalım ben ne yapacağım bilmiyorum.Selam Aleyküm arkadaşlar.
Doğumdan sonra göbek kaybolsun diye bizde kadınlar yumuşak Bir eşarp ile karnını sarıp sıkıca başlıyor günlerce. Sizde ne yapılır mesela.
Korse de takan oluyor.
Sizin bilginiz fikriniz nedir bilmek istiyorum.
Doğal sürece uyan ve uygulayan doktor ve ebe faktörü çok çok önemli. İstanbul’da en bilindik ve instagramda en çok takip edilen doktorların olduğu özel bir kliniğe gittim doğumuma özel ebe girdi. Bu klinikteki doktorlar doğal doğum yanlısı bu içimi çok rahatlatıyordu. Ancak doğumdan sonra benim kafam yerine geldikçe, sürece hiç saygı duyulmadığını anlamaya başladım. Burada anlatmayacağım tabi. dışardan müdahalelerin bir kısmını engelleme gücüm vardı, engelledim de ama bir kısmını ben anlamadan uyguladıkları için kendimi sonrasında çok aciz hissettim. Güvenim zedelendi ve bunu çok özen göstererek yaptığım doktor seçimimde yaşadıysam bundan sonra birilerine güvenmem çok çok zor olur diye düşünüyorum. Kendime de. Bunu şu yüzden aktarmak istedim, bazı doktorlar o gösterdiği özeni ilgiyi şevkati bazen popülarizm için yapıyorlar, bu böyle yapılır dedikleri uygulamayı maalesef en baştan kendileri yapmıyolar, sırf doğum süresi kısalsın diye. umarım tüm anne adayları işinin ehli ve ahlaklı kişilere rast gelirsiniz.Ben travmayı bakış açımı değiştirdiğimde atlattım. Bakış açımı değiştirenlerse kitaplar ve kitaplarda okuduklarımı uygulayan ebe ve doktorların paylaşımları oldu. Nasıl keşfettim hatırlamıyorum ama instagramda @ebesenayyazici hanımı takip etmek beni inanılmaz motive etti. Yayınlarını dinledim, önerdiği kitapları okudum. Hekim Aidin Salih hanımı tanıdım ve onun kitaplarından ögrendigim doğuma ilişkin tevekkülün dogum dahil hayatımın her alanını zorlaştıran, her şeyi kontrol altında tutma saplantısını hemen hemen yok ettiğini hissediyorum. Doktor Gülnihal Bülbül kitabında çok kere diyor ki gördüğüm ne kadar zor doğum varsa hepsinde gebe bir şeyleri kontrol altında tutmak için geriliyor ve kendini doğuma bırakmıyordu. Ilk dogumumdaki ben de tam olarak böyleydim. Bu sefer Allah'ın yardımıyla çok pozitif bir hikaye yazacağız yavrumla, inanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?