Amin! Teşekkür ederim.Çok geçmiş olsun Allah yar ve yardımcınız olsun canım
Ben travmayı bakış açımı değiştirdiğimde atlattım. Bakış açımı değiştirenlerse kitaplar ve kitaplarda okuduklarımı uygulayan ebe ve doktorların paylaşımları oldu. Nasıl keşfettim hatırlamıyorum ama instagramda @ebesenayyazici hanımı takip etmek beni inanılmaz motive etti. Yayınlarını dinledim, önerdiği kitapları okudum. Hekim Aidin Salih hanımı tanıdım ve onun kitaplarından ögrendigim doğuma ilişkin tevekkülün dogum dahil hayatımın her alanını zorlaştıran, her şeyi kontrol altında tutma saplantısını hemen hemen yok ettiğini hissediyorum. Doktor Gülnihal Bülbül kitabında çok kere diyor ki gördüğüm ne kadar zor doğum varsa hepsinde gebe bir şeyleri kontrol altında tutmak için geriliyor ve kendini doğuma bırakmıyordu. Ilk dogumumdaki ben de tam olarak böyleydim. Bu sefer Allah'ın yardımıyla çok pozitif bir hikaye yazacağız yavrumla, inanıyorum.Merhaba, benim de sizin gibi bir doğum travmam olmuştu, hatta size yazmıştım özel mesajdan, belki hatırlarsınız. Dipsiz kuyu zamanlarımdı.
Bu mesajınızdaki pozitif bakış açınız çok güzel ve imrenilecek türden. Ve tabi motive edici.
Ben de umarım bir gün bu düşüncelerde yüzebilir ve ne kadar cesur bir kadın olduğumu tekrar hatırlayabilirim.
Evet gercekten ksk cok sallandi. Ve 8. Kat dsunebliyormsn. Cok severek aldgm evimden suan odum patliyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun kizina da masalah nasl guzel sahp ckms kendisineCanım sana da çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasınbiz yine de müstakil evde oturuyoruz, katlarda oturmak daha da korkunç. Ben genelde soğukkanlıyım bu durumlarda, hiç bir zaman korkmadım, ama bu sefer kızım evde tek başına olduğu için çok korktum. Onun sesini duyana kadar haldır haldır ağladım, karnım taş gibi oldu, serum aldım sonra. Hastanelerde doktorlar hemşireler zaten evlerine kaçmış çocukları evde diye... benim doktorum 2 çocuğunu da getirdi hastaneye, hemşirelerin çocukları da oralardaydı.
İn şa Allah deprem erken doğuma sebep olmaz. Sen negatif düşünme. Yeni binaların hepsi deprem dayanıklı yapılıyor. Karşıyaka çok sallandı, denize yakın oralar. Biz Karabağ’larda (Eski İzmirde) oturuyoruz. Buradaki evler 2-4 kat, eski ama temelleri sağlam. İki gündür sallanıyoruz ama 4,5-5 olanları sadece hissediyoruz. Alıştık artık.
Allaha emanet ol canım. İyi düşün, güzel şeyleri düşün
Tekrarı ne zaman olucak Allah bilir ancak, bol bol dua et, bende ediyorum.
8 kat çok yüksek, çok şiddetli hissedilirEvet gercekten ksk cok sallandi. Ve 8. Kat dsunebliyormsn. Cok severek aldgm evimden suan odum patliyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun kizina da masalah nasl guzel sahp ckms kendisine
Doğum yaptığımda pandemi sebebiyle misafir kabul etmeyeceğimi uygun bir dille sosyal medyadan yazmayı planlıyorum. Herkes birbirinden duyar dedikodusunu yapar zaten haberleri olur.Çok korkuyorum ne kadar direnicez bu duruma veya sozumuzu gecirebilicez mi ne kadar koruyabilcez bebeklerimizi dusundukce midem sıkısıyor uyuyamiyorum
Maşallah ne güzel ben boşluyorum daha bir buçuk ay var diye. Neler koydunuz çantaya liste var mı? Bize de fikir olsun.Çantamı son kez düzenleyip eksikleri tamamlayıp kapattım artık. Vakit yaklaşınca bi küçük kettle bi de yiyecek kahvaltılık vs ekliycem artık bi onlar kaldı. Pusetimiz de yıkandı hazır o da. Kızçemizi bekliyoruz
Eki Görüntüle 2714218
Hazır olmak gerekiyor artık bence yavaştan. Burda kızlar paylaşmıştı onları baz aldım ama kasım annelerini de takip ediyorum doğum yapanlar yazıyolar onların dediklerinden de ekledim. Yarın detaylıca yazayım. Çok ıvır zıvır ekledim çünkü sonradan.Maşallah ne güzel ben boşluyorum daha bir buçuk ay var diye. Neler koydunuz çantaya liste var mı? Bize de fikir olsun.
Çok şükür Li hepiniz iyisiniz vefat edenlere Allah rahmet eylesin kızında maşallah çok akıllıymış ben Ankaradayım hissetmedim ama ben bile etkilendim haberlerden siz yaşayanları düşünemiyorum bile Allah bir daha yaşatmasınBen İzmirde oturuyorum. Daha 2 hamiş bayan vardı İzmirden. Kızlar öldüm korkudan o günbugün ancak kendime gelmeye başladım. Benim doktor kontrolüm vardı, çıktık eşimle 4-5 dk sonra başladı kızım evde tek başına kalmıştı. Allah kimseye yaşatmasın! Hala hatırlayınca ağlıyorum. Araba hareket ederken sanki bagajın üstünde biri zıplıyor... Binaların çatılarına bir baktım antenler, uydular bayrak gibi sallanıyor. Binalar yan gidip geri geliyordu. Kızımı arayıp ulaşamadım. Döndürdük arabayı 4-5 dk yolu 12 dakikada gittik, trafik felç, nerdeyse arabadan inip koşucaktım. İnsanlar sokakta çığlık atıyorlar, kabuz gibi sonra kızım ulaştı bize, tesadüf elinde saat vardı, ordan ulaştı. Sokağa çıktı, anahtarı da aldı, kimlik de aldım yanıma dedi, ben iyim siz de iyisiniz diye sordu. Bu 10 yaşında çocuk. Ben o anda ne duygular yaşadım anlatamam... bizim ev müstakil, girişte kameralar var, kaydı izleyip ağlıyorum, kızımın dışarı çıkıp, sağa sola bakması, korku dolu gözler. Kayınvalidem hemen indi aldı kızımı, beraber terasta oturdular. Kayınpederim yatalak ve anne deprem olunca başından ayrılmadı. Allah bir daha yaşatmasın
Eve döndük, ev alt üst oldukitaplıktan kitaplar yerde, kızımın çalışma masası yerinden 1 metre yerini değiştirdi, eşimin halterleri odanın ortasına geldi, bardaklar kırıldı
Aldık kızımı geri hastaneye döndük. Orda da artçılara yakalandım, NSTde benimle beraber 2 bayan vardı, 36 ve 39 hafta sancıları başladı korkudan.
Haberleri izleyemiyorum, morelim çok bozuk. Geceleri kızımın başında oturup öpüp kokluyorum.
Allah hepimizi korusun. Vefat edenlere Allah rahmet elesin.
amin canım inşallah yok ya işin şakası aslında nası korkuyorum anlatamam 37 38 i görsek keskeKız dur yav 1/2 hafta daha dursun bebişsıcak banyo da doğumu tetikler sen baya bays doğurmak istiyorsun şuan sanırım
En azından enfeksiyon geçsin tamamiyle. Normal.dogumla enfeksiyon bebeğe geçebilir biliyorsun dimi ? Bu yüzden bu haftalarda idrar tahlili bakar doktorlar. Rabbim sağlıklı dogum nasip etsin hepimize ❤
acil doktoru diye bende pek güvenemiyorım,Nisan mi o zaman benim nisan ağustos beri ara ara geliyor
pet koymadılar canım eliyle alttan muayene etti su, sızıntısı yok dedi nası anladı bende anlamadımSuyun falan mı sızıyor acaba ? Acilde baktılar mı suya ? Pet koyuyorlar rengi değişti mi diye bakıyorlar. Su gelince açılma hızlanıyor çünkü. Ay hayırlısı canım şu an bebeğin kilosu falan basıl baktılar mı gittiğinde
Anladım canım sağlıkla gelsin inşallah.Diğer arkadaşa söylediğim gibi canım benim.durumum biraz farklı, kolestaz olfugubicin bebek erken alınacak mecburen. Daha fazla beklemek risk oluşturacağı için gelişim önde diye ölçüme göre tarih vermiş olabilir doktorum. Zaten tam kesinleşmedi tarihimoz ama en geç 20 Kasım dedi.
Allah korumuş sizi çok şükür hepiniz iyisiniz biz Ankara da oturuyoruz ama eşim devlet memuru yayın alıp gidelim dedi İzmir e orada evimiz var Bayraklı da yıkılan evler bizim evimize 15 dk uzaklıkta kızımın burada okulu olmasa 3. Sınıf düzeni bozulmasın diye ve hamile olmasam ailem burada çünkü çoktan taşınmıştık o günden beri neler geçiyor aklımdan Allah yar ve yardımcınız olsunBen İzmirde oturuyorum. Daha 2 hamiş bayan vardı İzmirden. Kızlar öldüm korkudan o günbugün ancak kendime gelmeye başladım. Benim doktor kontrolüm vardı, çıktık eşimle 4-5 dk sonra başladı kızım evde tek başına kalmıştı. Allah kimseye yaşatmasın! Hala hatırlayınca ağlıyorum. Araba hareket ederken sanki bagajın üstünde biri zıplıyor... Binaların çatılarına bir baktım antenler, uydular bayrak gibi sallanıyor. Binalar yan gidip geri geliyordu. Kızımı arayıp ulaşamadım. Döndürdük arabayı 4-5 dk yolu 12 dakikada gittik, trafik felç, nerdeyse arabadan inip koşucaktım. İnsanlar sokakta çığlık atıyorlar, kabuz gibi sonra kızım ulaştı bize, tesadüf elinde saat vardı, ordan ulaştı. Sokağa çıktı, anahtarı da aldı, kimlik de aldım yanıma dedi, ben iyim siz de iyisiniz diye sordu. Bu 10 yaşında çocuk. Ben o anda ne duygular yaşadım anlatamam... bizim ev müstakil, girişte kameralar var, kaydı izleyip ağlıyorum, kızımın dışarı çıkıp, sağa sola bakması, korku dolu gözler. Kayınvalidem hemen indi aldı kızımı, beraber terasta oturdular. Kayınpederim yatalak ve anne deprem olunca başından ayrılmadı. Allah bir daha yaşatmasın
Eve döndük, ev alt üst oldukitaplıktan kitaplar yerde, kızımın çalışma masası yerinden 1 metre yerini değiştirdi, eşimin halterleri odanın ortasına geldi, bardaklar kırıldı
Aldık kızımı geri hastaneye döndük. Orda da artçılara yakalandım, NSTde benimle beraber 2 bayan vardı, 36 ve 39 hafta sancıları başladı korkudan.
Haberleri izleyemiyorum, morelim çok bozuk. Geceleri kızımın başında oturup öpüp kokluyorum.
Allah hepimizi korusun. Vefat edenlere Allah rahmet elesin.
Aa ne güzel inmiş. Bana külfet geliyor yuruyuse çıkmak ama mecbuurSeninle günlerimiz yakın Benim biraz aşağıda dediği için 36 dan sonra başlayacağım canım
Amiiiin kuzumAramızda 1.5 hafta var canım bende apartman içinde merdiven inip çıkıyım yaklaşık 4 hafta kadar var inş bu sefer kolay doğum olur Allah hepimizi kolay yollardan geçirsin
Amiiin kuzum. Tabi doktor durumu daha iyi bildigi icin zaten ona danışmak lazim once. Belki kanama vs olmasaydı sana da yap derdi. Kisisel sanırım bu öneriler. Sağlıklı sihhatli ve zamaninda gelsinler insallah da gerisi mühim değilBenim paşa da aynı canım ama benim doktor 2/3 hafta daha dikkat et diyor tabi bende lekelenme oluyor arada ondan dolayı. Evdealt kat üst kat bu ara çok yapıyorum isteyerek değil ama mecburen. Allah bir avazda vakitlice sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize ❣
En önemlisi o zaten. Sağlıklı bir şekilde gelsinler hepsi insallahİnşallah kuzum döndü gibi geliyor ama göreceğiz bakalımaynen hepsi ayrı dert ağrılar bende de mevcut ama napalım sağlıkla alırız inşallah kucağımıza miniklerimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?