Canım uyandır o zaman ben daha büyük sandım Allah korusun sarılıkta uyku yapar kaşıkla şırıngayla bir şekilde ver süt yada mama onun keyfini beklemeYok canım geçmedi 3 günlük daha
Yürüyüş ben de yapamadım yaşadığım ülkenin iklimi aşırı sıcak olduğu için. Evde her fırsatı değerlendirmeye çalıştım hareket olsun diye. Hoş zaten çocuklu evde oturmak da mümkün değilRamiz dursunu bende takip ediyorum gerçekten doğum sürecine inanan saygılı bir doktor. Hareket konusunda doğurduğum gün hariç bir kere bile yürüyüş yapamadım malesef. Evde de ev işleri dışında spor yada hareket yapamadım . Doğumdan 2 gün önce adaçayı papatya çayı falan aldım onları da 2 defa içmek nasip oldune hurma yiyebildim ne başka doğum kolaylaştırıcı birşey yapabildim ama Allah normal doğumu nasip etti. sadece evin içinde daima hareketliydim ve toplamda 6 kilo aldım bunlar normal doğum da önemli olabilir
Gebelikte varis çok yaygın görülüyor. Makat varisi yani basur da öyle. Üzerine bir de ıkınınca ya da doğum sonrası kabızlık sebebiyle ıkınınca varisli bölgede basur ya da anal hematom oluşuyor. Bende doğumdan sonra anal hematom oluşmuştu, hematomun basurdan farkı dokununca acıyan bir şişlik olması. Çok az doktor ikisi arasındaki farkı bilip uygun tedavi veriyor. Sizdeki anal hematomsa bir muddet sonra kendiliğinden boşalıyor kan ve sorun kalmıyor. Basurla ilgili deneyimim yok ama.Kızlar normal doğum yapıp da çok afedersiniz poposu ağrımayan var mıbenim ağrım var sanki bağsur var gibi korkuyorum bakmaya da doktor kontrolüm var cuma günü artık bakalım ne diyecek. Gerçi sordum sıcak suya otur birde eline zeytinyağ sürüp o bağsuru içeriye doğru ittir dedi de nasıl yapılan ya ayy düşününce bile fena oluyorum birde epizyo yırtılmam falan da olmadı 3. Ikınmada doğdu çocuk ama bu bağsur nasıl oluyor anlamadım.
Ohh ne güzel bütün işler bittiBencede canim kendileri de uyumadı yani uyuyamadıbu arada ben battaniyeyi de bitirdim yumuş yumuş çok tatlı oldu
Yok olur mu öyle şeyMerhaba bende sagiyorum ama oda sıcaklığında 3 saat içinde veriyorum bebeğime, buzluğa koyduktan sonra nasıl kullanıyoruz ? Çözülmesini bekleyip benmari usulü isiticaz mi ne kadar sürede tüketilmeli , çok soru sordum
Kızlar bu akşamüstünden beri benim kız yine zor uyanıyor ya, zorla sağdığım sütü verdim resmen. Sizce içtiğim süt artırıcı çaydaki rezene yüzünden olabilir mi? Sarılık oldu desem herhangi bir sarılık belirtisi yok. Doktora gitcez yarın ama çok canım sıkıldı
Bugünden umutluyumOhh ne güzel bütün işler bitti
Sırada bebeyi doğurmak var
Basur sudan sebep acımıyor yürürken otururken baskı var gibi hafif bir ağrı oluyor ama vajinanın taharetlenen kısımlarına su değince yada idrar yanma oluyor allahtan hemen geçiyor kurulanında. Dikişim falan da yok ilginç ama doktor hiç ilaç da vermemiş yarın bakalım ne dicek .Hadi ya basur mu acıyor yoksa vulva mı ? Dikişin yok çünkü yine de acı oluyor mu
O kadar iştahım açık ki ne bulursam yiyorum sürekli bir yeme içme halindeyim. Emzirdiğini için de hiç sakınmıyorum. Saol canım tavsiyelerin içinOradaki kaslar normal haline dönene kadar çok katı yememeye çalışmak ve zeytinyağı vs. gibi yaglarla her WC den önce o bölgeyi yumuşatmakdan başka yapılabilecek pek birşey yok gibi..Hametan da ihmal etme arada bir sür canim
Kardeşim doktor artık önce ona bir baktıracağım ne olduğunu anlar en azından doğru doktora yönlendirme yapar. Tabi yarın kadın doğum doktoruna da randevum var bakalım o ne diyecek . Saol canım bu dediklerini de araştıracağım .Canim hemoroid olmayabilir fissur de olmus olabilir yani catlak. Genel cerraha gorunsen fena olmaz ilerlemeden krem falan geciyo hemen ama ilerlerse kremde fayda etmiyor. Ilk dogumum normal dogumdu ve baya zorluydu dogumdan sonra oldu bende de baya ugrastim erkenden mudahale etmedigim icin derinlesmisti catlak. Doktora gorunene kadar da her tuvalet oncesi ve sonrasi sicak suya oturabiliyosan otur mutlaka ordaki kaslari gevsetiyo rahat tuvalete cikmani sagliyor. Kabiz olmasan bile catlak varsa agri oluyor.
Maşallah ne güzel -3 kilo olmak . Muhtemelen rahat güzel bir doğumunuz olacakYürüyüş ben de yapamadım yaşadığım ülkenin iklimi aşırı sıcak olduğu için. Evde her fırsatı değerlendirmeye çalıştım hareket olsun diye. Hoş zaten çocuklu evde oturmak da mümkün değilAma plates topunu mümkün mertebe kullanıyorum, her fırsatta bağdaş kurup oturuyorum, nefes egzersizi yapıyorum. Şeker ve ekmek tüketmemeye çalışıyorum ödem olmasın diye ve çok şükür bu gebeliğim ödem yönünden çok rahat geçiyor. İlk dört ayda verdiğim 7 kilonun 4ünü aldım, hala -3 kilodayım. Bebeğim 3000 gr civarı doğacak gibi. Sizin yazdıklarınıza bakınca rakamlar ve hikaye benzerliği sen de dikişsiz, müdahalesiz doğurabilirsin dese de biliyorum ki doğum kocaman bir sürpriz. Allah'tan sadece hayırlısını istiyorum. Umarım biz de bebeğimle sizinki kadar güzel bir hikaye yazabiliriz
Teşekkür ederim bilgiler için . Bunkarı da araştıracağım .Gebelikte varis çok yaygın görülüyor. Makat varisi yani basur da öyle. Üzerine bir de ıkınınca ya da doğum sonrası kabızlık sebebiyle ıkınınca varisli bölgede basur ya da anal hematom oluşuyor. Bende doğumdan sonra anal hematom oluşmuştu, hematomun basurdan farkı dokununca acıyan bir şişlik olması. Çok az doktor ikisi arasındaki farkı bilip uygun tedavi veriyor. Sizdeki anal hematomsa bir muddet sonra kendiliğinden boşalıyor kan ve sorun kalmıyor. Basurla ilgili deneyimim yok ama.
Buzluktan çıkardığın sütü buzdolabı gözünde çözülmesini bekle canım. Direk çözmek yerine bu daha doğru. Sonra zaten biberon içine alıp sıcak suda ilitacaksin. Kızım prematüre olduğu için buzlugum süt dolmuştu vaktiyle.Merhaba bende sagiyorum ama oda sıcaklığında 3 saat içinde veriyorum bebeğime, buzluğa koyduktan sonra nasıl kullanıyoruz ? Çözülmesini bekleyip benmari usulü isiticaz mi ne kadar sürede tüketilmeli , çok soru sordum
Harika bilgi valla teşekkür ederizBuzluktan çıkardığın sütü buzdolabı gözünde çözülmesini bekle canım. Direk çözmek yerine bu daha doğru. Sonra zaten biberon içine alıp sıcak suda ilitacaksin. Kızım prematüre olduğu için buzlugum süt dolmuştu vaktiyle.
Buzdolabı rafında 3 gün.buzlukta 3 ay
Çok güzel gözüküyor kuzumAslan beyi beklerken boş durmuyoruz
Ablası da istiyor iyi mi
Tam kış bebelerine göre yumuş yumuş öyle güzel ki
145 olan bebeğin kalp atisi 14 20 olan senin sancinCanım sen Almanya'da gidiyorsun kontrole. Sana birşey sormak istiyorum. Ben gidiyorum cihaza bağlıyorlar beni. Kalp atışını dinliyoruz. Ve sancı.
Benim hep bakıyorum cihaza 145 ile 150 arası çalışıyor. 14. 20 arası Birde rakamlar çıkıyor.
Almanca bilmediğim için anlamıyorum.
Bende sancı görünüyor mu. Nedir bı
Gerçekten birden bire boşalan bişey hazırladım artık ben kendimi bişey olursa artık çocuk bezi koycanBenim evde baslamişti ilkönce çişim geldi de tutamiyorum sandim:)) sonra bacaklarimdan asagya ilik sular suzulmeye basladi tutman imkansiz ne yapsan akiyo ustumu degistirdim bacaklarim titremeye basladi tabi ben yusuf yusuf:) ustumu degistirdim doktorumu aradim hastaneye gittim ve degistirdgim ustum de batmisti aklima ped takmak hic gelmemisti o zaman
Teşekkür ederimBuzluktan çıkardığın sütü buzdolabı gözünde çözülmesini bekle canım. Direk çözmek yerine bu daha doğru. Sonra zaten biberon içine alıp sıcak suda ilitacaksin. Kızım prematüre olduğu için buzlugum süt dolmuştu vaktiyle.
Buzdolabı rafında 3 gün.buzlukta 3 ay
Teşekkür ederim direk sıcak bilgiye ulaşmak gibisi yokYok olur mu öyle şeybenim bildiğim buzluktan çıkarıp süt poşetini bi kaseye derin bi kaba sıcak su köy onun içine birak orda erir. Bozulup bozulmadığını anlamak için az bi miktar alıp kaynat kesilirse bozulmuştur zaten. Buzluktan çıkan süt te 24 saat buzdolabında bekliyo . Benim bildiklerim bu yönde
Çatı muayenesi ne zaman yapılıyor acaba?Kızlar bende 38+3 oldum kızımı bekliyorum hicbir belirti yok çatı muayenesi oldum doğum kanala girmiş sabirsizlaniyorum artık normal doğumu beklemek çok zor ilk doğumun olucak bide :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?