2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Yürüyüş ben de yapamadım yaşadığım ülkenin iklimi aşırı sıcak olduğu için. Evde her fırsatı değerlendirmeye çalıştım hareket olsun diye. Hoş zaten çocuklu evde oturmak da mümkün değil Ama plates topunu mümkün mertebe kullanıyorum, her fırsatta bağdaş kurup oturuyorum, nefes egzersizi yapıyorum. Şeker ve ekmek tüketmemeye çalışıyorum ödem olmasın diye ve çok şükür bu gebeliğim ödem yönünden çok rahat geçiyor. İlk dört ayda verdiğim 7 kilonun 4ünü aldım, hala -3 kilodayım. Bebeğim 3000 gr civarı doğacak gibi. Sizin yazdıklarınıza bakınca rakamlar ve hikaye benzerliği sen de dikişsiz, müdahalesiz doğurabilirsin dese de biliyorum ki doğum kocaman bir sürpriz. Allah'tan sadece hayırlısını istiyorum. Umarım biz de bebeğimle sizinki kadar güzel bir hikaye yazabiliriz

Gebelikte varis çok yaygın görülüyor. Makat varisi yani basur da öyle. Üzerine bir de ıkınınca ya da doğum sonrası kabızlık sebebiyle ıkınınca varisli bölgede basur ya da anal hematom oluşuyor. Bende doğumdan sonra anal hematom oluşmuştu, hematomun basurdan farkı dokununca acıyan bir şişlik olması. Çok az doktor ikisi arasındaki farkı bilip uygun tedavi veriyor. Sizdeki anal hematomsa bir muddet sonra kendiliğinden boşalıyor kan ve sorun kalmıyor. Basurla ilgili deneyimim yok ama.

Yok olur mu öyle şey benim bildiğim buzluktan çıkarıp süt poşetini bi kaseye derin bi kaba sıcak su köy onun içine birak orda erir. Bozulup bozulmadığını anlamak için az bi miktar alıp kaynat kesilirse bozulmuştur zaten. Buzluktan çıkan süt te 24 saat buzdolabında bekliyo . Benim bildiklerim bu yönde

Bak canını sıkma valla çok normal. Ama canını acut biraz topuklarini sık hemşireler bana öyle dedi. Biraz ağlar kendine gelsin. Hemşire bana ağlamaya başlayınca hemen susturma ciğerleri gelişsin demişti

Hadi ya basur mu acıyor yoksa vulva mı ? Dikişin yok çünkü yine de acı oluyor mu
Basur sudan sebep acımıyor yürürken otururken baskı var gibi hafif bir ağrı oluyor ama vajinanın taharetlenen kısımlarına su değince yada idrar yanma oluyor allahtan hemen geçiyor kurulanında. Dikişim falan da yok ilginç ama doktor hiç ilaç da vermemiş yarın bakalım ne dicek .
O kadar iştahım açık ki ne bulursam yiyorum sürekli bir yeme içme halindeyim. Emzirdiğini için de hiç sakınmıyorum. Saol canım tavsiyelerin için
Kardeşim doktor artık önce ona bir baktıracağım ne olduğunu anlar en azından doğru doktora yönlendirme yapar. Tabi yarın kadın doğum doktoruna da randevum var bakalım o ne diyecek . Saol canım bu dediklerini de araştıracağım .
Maşallah ne güzel -3 kilo olmak . Muhtemelen rahat güzel bir doğumunuz olacak taniki herşeyin hayırlısı Allah istediğinizi hayırlı kılsın ve inşallah en güzel şekilde yavrunuza kavuşmayı nasip etsin
Teşekkür ederim bilgiler için . Bunkarı da araştıracağım .

Buzluktan çıkardığın sütü buzdolabı gözünde çözülmesini bekle canım. Direk çözmek yerine bu daha doğru. Sonra zaten biberon içine alıp sıcak suda ilitacaksin. Kızım prematüre olduğu için buzlugum süt dolmuştu vaktiyle.
Buzdolabı rafında 3 gün.buzlukta 3 ay

Harika bilgi valla teşekkür ederiz

145 olan bebeğin kalp atisi 14 20 olan senin sancin

Gerçekten birden bire boşalan bişey hazırladım artık ben kendimi bişey olursa artık çocuk bezi koycan

Teşekkür ederim ben genelde sağıp 3 saat içinde veriyordum zaman geçtiyse çöp oluyordu o zaman sagip buzdolanin alt kısmında da saklayabilirim gün içerisinde kullanırım

Teşekkür ederim direk sıcak bilgiye ulaşmak gibisi yok P Pisagora

10. günden herkese merhaba Doğum yapınca yazamaz oldum buraya. Aslında vakit buldukça okuyorum fakat sayfalara yetişemediğim için yazamıyorum Doğum yapan anneler gözünüz aydın, sağlıkla büyüsün bebişleriniz Yapacak olanlara da şimdiden kolaylıklar dilerim, sağ sağlim evlatlarınıza kavuşun inşallah
Bizde baya toparladık artık. Göğüslerim 2. günden beri acıyordu ben sürekli lansinoh krem sürdüm ama acı devam etti en son kanamaya başladı. 3 gündür de dönüşümlü olarak kantaron yağı ve susam yağı sürüyordum. İyi geldi ama sürekli bir sızlama hali vardı bir de ilk emerken inanılmaz bir acı çekiyordum ha geçti ha geçecek diye gümüş kapakta almamıştım ama dün eşime söyledim artık gitti aldı taktığım gibi rahatladım gerçekten çamaşıra sürtmediği için yanma hissi anında gitti. Emzirmeye başlarken daha az acı hissediyorum artık 10 gün boşa acı çekmişim almak isteyen ama tereddüt edenleriniz var ise bence alınmalı.
Bir de 2. İyi ki almışım dediğim de emzirme yastığı onu da çok kararsız kalarak almıştım ama iyiki almışım. Bu arada çok sert olanları var ben arkadaşımdan gördüğüm daha yumuşak olanını aldım çok rahat ettim.
Ve gelelim Demir bey’e 2 gündür gece apartmanı inletiyoruz gaz sancılarımız başladı. Ben kimyonlu su içmeye başladım az biraz etkisi oldu ama bebişi pek rahatlatmadı. Bugün rezene aldım içtim, 2 kaşıkta bebişe verdim daha iyi gibi ama bir günü bir gününü tutmuyor. İyi geldi dediğim şey ertesi gün fayda etmiyor o yüzden ilerleyen zamanlarda göreceğiz işe yaradı mı yaramadı mı
Bizim gibi gaz sancısı çeken var mı? Varsa neler yapıyorsunuz ve en önemlisi işe yarıyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…