2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
gecmis olsun canim. biz de oglumda 2,5 gun yatmistik cok zordu gercekten bu sariligin onlemi nedir? oglusumda sutum tam gelmemisti acemilik var geliyor sanip emzirmistim ama hep bos emmis bebek. mamayada deli gibi karsiydim o zamanki aklimla vermedim ondan sarilik oldu cocuk. simdi kizimda emzirsemde mamayla destekleyecegim. ama yine de sarilik olur mu acaba?

limpido ve C _cedric_ çok geçmiş olsun bundan sonrası sıkıntısız sağlık ve huzurla geçsin inşallah
İnşallsh inşallah çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim çok faydalı oldun en azından cesaret geldi. Yarin kontrolümüz var kilo alamamışsa artik bu yöntemi denemek zorunda kalacağım.
Kesinlikle bu yöntemi dene. Biberonla verme meme reddi olabilir yüksek ihtimalle. Ve çok da kolay 1-2 seferden sonra iyice alışıyorsun. Bende sarılığı tam olarak atana kadar böyle ek olarak sütümü sağıp vermeye devam edeceğim. Sonrasında zaten toparlar emme gücü artar inşallah buna bile gerek kalmaz

Ben son 1 aydır yaşıyorum bebek de baya aşağıda kemiklere baskı oluyor ondan kaynaklı sanırım
Doktor son kontrolde bol bol hareket et merdiven in çik doğumu kolaylaştirsin dedi ama bu agriyla degil hareket etmek 2 adim atirken bile zorlaniyorm. Seninki daha önceden baslamiş ama benim tek taraf daha yogunlukta senin de oyle mi

Canım benım sutum 2 gün gelmedi boş da olsa emzirmeye zorlamadım mama verdik. 3'üncü gün itibariyle sütüm geldi sağarak veriyorum genellikle ama gögüsüme aldığımda da emiyor bebeğim. Doktor çocuk aç kalmazsa sarılık değeri kolay kolay artmaz dedi. Hastane de sarılık değeri 5 çıktı aynen devam dedi beslenme düzenine demek ki önemli olan aç kalmaması

Bende yarın gideceğim belkide yatıracak açıklık ilerlediyse kasılıp duruyorum bunlarda hep sancı dün nst de baktım direk
Çok heycanli aslinda insallah bu yasadiklarin gercek sancilardir ve evde geciriyosundur acilma olmadan suni sanciyla cok zor oluyor ben simdiden kendim icin de ona dua etmeye basladim:)

Doktor son kontrolde bol bol hareket et merdiven in çik doğumu kolaylaştirsin dedi ama bu agriyla degil hareket etmek 2 adim atirken bile zorlaniyorm. Seninki daha önceden baslamiş ama benim tek taraf daha yogunlukta senin de oyle mi
Benim ağrılarım çok hareketler değil de bir süre yatınca veya oturunca oluyor ayakta çok ağrım olmuyor. Gece sağa sola gönderken çok zorluyor veya biraz koltukta uzansam çok zor kalkıyorum. Tek taraflı ağrı arka tarafımda oluyor bazen popodan bacağa doğru ağrı yapıyor

Çok heycanli aslinda insallah bu yasadiklarin gercek sancilardir ve evde geciriyosundur acilma olmadan suni sanciyla cok zor oluyor ben simdiden kendim icin de ona dua etmeye basladim:)
Evdeyim şuan hafif hafif sancılarım var onlara kalsa dün yatırıp suni sancı filan vereceklerdi valla heyecanlıyım bakalım yarın neler olacak

Sağol canım bence bi önlemi yok ya iyi beslemek diyorlar ama ben yeterince beslediğimi düşünüyorum ama yine de kaçınılmaz son oldu. Özellikle erken doğan bebeklerde daha sık olurmuş, ablam sağlıkçı anlattığına göre bu sarılığı yapan bi enzimin eksikliğiymiş ve o enzim anne karnında bebek doğum haftasına kadar kalmazsa tam gelişemiyormuş. Ben hem meme hem mama verdim hastaneden çıktığımızdan beri ama yine de olduk, umarım senin bebiş olmaz

Kızlar biberonla mama vermekten çekinmeyin ben de çok çekindim ama Lidya doğunca nöbetçi çocuk doktoru yoğun bakım doktoruydu da aynı zamanda. Dedi ki biz yoğun bakımda bebeklere 2 3 ay mama verdiğimiz oluyor ama annelerine kavuştuklarında memelerini alıyorlar bir sorun yaşamıyorlar dedi. Ben de başından beri mamayı biberonla veriyorum çok şükür mememi reddetmedi. Tabi bebekten bebeğe değişir ama mama vermeye de biberona da olumsuz bakmayın. Ben de vermek istemeyince doktor bana dedi ki unutma önce bebeğin sağlığı önemli olan. Tabi ki öncelik anne sütü ama mama gerekiyorsa da vereceksin dedi. Gerçi ben verdiğim halde yine sarılık oldu ama sınırın çok çok üstünde değildi şükür

Çocuk alerji ve immünoloji profesörü Alişan Yıldıran hepatit b aşısının sarılığa neden olduğunu söylüyor. Yeterli beslenmeye rağmen günümüzde hemen her bebekte bu yüzden sarılık görülüyormuş. Yani aşı yaptırıyorsanız önlem alamayabilirsiniz.

Canım açlıkla da ilgisi çok yok bence benim ilk oğlum çok güzel emiyordu ayda 1200 g aldığı halde sarılık oldu ve sarılığı 2 ay sürdü.
Beslenme etkili olsa bile her zaman tek neden olduğunu sanmıyorum . İlk oğlum küvözde kaldı falan orda hortumla mama vererek beslemişler 5 gün boyunca yine de olmuştu sarılık. Sonrasında beni deli gibi emdi yine 2 ay sürdü sarılık. İnşsllah bu oğlumun o kadar uzun sürmez insan stres oluyor ister istemez.
Alişan hocayı bende takip ediyorum kıymetli bir hoca. Lakin ben aşı vurdurmadım oğluma ona rağmen oldu . Sadece doğunca K vit vuruldu hepatit b vurdurmadım.

En sona ben kalcam diyen doğuruyor şu anki tarihlere göre ben de diyorum ki en sona ben kalacam Sende öyle şöyle bari
Ahahha bu yolu da ben açtım en sona ben kalcam dediğim gece doğurdum, tugcekb de 2 3 gün önce dedi sanırım deyin deyin kızlar doğurmak isteyen en sona ben kaldım yazsın ya da avmye gitsin o da bi seçenekti hatırlıosanız

E Efebay canım dün ben dikkatli baktım nst deyken birden toparlaninca çok durmuyo zaten iki üç saniyede olsa 10larda ilerlerse direk 70lere yükseldi kalp atimida oynuyo . Onların hepsi sancı demek işte toparlanma yumruk hissi

Bence beklemen iyi olmuş canim hatta yarin da acilman cok yoksa ve aksi bi durumda yoksa ben evde devam edeyim de :)
Öyle yapacağım canım hastanem yakın zaten açılma oluyo sanırım geceden beri çok toparlaniyo dünde gitmezdim de ara ara geldiğinden riske atmak istemedim içim rahatladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…