Kızlar merhaba Doğumu yaklaşan arkadaşlarım bebeğin sarılık olmaması için gece saat başı uyandırılmalı meme yada mama içirilmeli ve ışık gece gündüz açık olmalıymış büyüklerden öğrendiğimiz eski üsül yani birde günlük bir çay kaşığı şekerli su sarılık değerinin yükselmemesi için şimdi grupta çoğu bebeğin sarılık haberini okuyunca üzüldüm inş hemen geçer Doğum yapıcak arkadaşlar ile paylaşmak istedim
Doğrudur genetik faktörler de etkili olabilir. Bende aslında K vit de vurdurmayacaktım ama kaşla göz arası onu yapmışlar . İnşallah huzurla sağlıkla istediğimiz gibi büyütmeyi nasip etsin Allah
Allah hayırlı eylesin sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah
Aşı reddi sık karşılaşılan bir şey olmadığı için personel otomatikleşmiş aşı konusunda. Normalde her müdahalede ailenin izni alınması gerekirken sormadan her işlemi yapma hakkı buluyorlar kendilerinde. O yüzden hem dilekçe hazırlamak hem bütün personeli sıkı sıkı tembihlemek gerekiyor. Gerçi herkesi tembihledigim halde yine aşı yapmışlar diyen anneleri de çok okudum. Ben de bu durumu yaşamaktan endişe ediyorum hep.
İnşAllah gerek kalmaz. Bi iki kere eşim aç diye kıyamadı biberon denedi kaşıkla uğraşmasin hemen doysun diye onu bile farketti. Bi daha hic vermedik. Bizede doktor emzik deneyin emmesi gelişir dedi. Bizim doktorumuz kiloya çok taktı. Dogum kilosunu yakalayamadı diye mama vermemizi istiyor.
EDS yöntemini denesene. cok faydali oluyor. internetten youtube dan arastirip izleyebilirsin. memeyi ince beslenme borusu ile birlikte bebege veriyorsun o meme emdigini saniyor ama aslinda sen o borunun diger ucunu hazirladigin biberon sisesine koyuyorsun aslinda mama emiyor. ama surekli emdigi icin memede tetikleniyor sütün artmasina fayda sagliyor.
Kuzum ilk iki gün süt gelmedi cok azdı mecbur bebe aç kalmasın diye ilk doğduğunda 15 cc verdik sonra 30 cc ye çıktık üçüncü gündü sonra baktık doymuyor üç saate bir 40 60 arası verdim şimdi cok şükür süt gelmeye başladı memeden sonra aranınca 30 cc yapıyorum ama onu bitirmeden uykuya geçiyor
Kızlar benim bebeğimin sarılığı anne karnında başlamıştı doğduğunda var dedi doktor dikkat edin dedi. Zaten ben çok kötüydüm sütüm gelmedi sürekli mama vermeye çalıştık. Şekerli su da ilk gün bi kaç defa verdik. Eve geldikten sonrada sürekli emzirdim annem de sürekli mamayla besledi kaşıkla verdik memeyi de reddetmedi hem emzirdim hem mama verdik çok şükür değeri yükselmedi. Bebeğiniz uyuyo diye aman uyusun demeyin ağlamasını beklemeyin sürekli sürekli besleyin. Allah yardımcınız olsun bol bol sütünüz olsun. Doğacaklarda doğanlarda sağlıklı olsun inşallah
Aynen bende öyleyim doktor dediki iri bebekler arsız olurmus doyduklarını bilmezlermiş o yüzden emzik kullancaksın dedi benimkide kusuyor yine emmek istiyor mama veriyordum gece yataeken bana verme dedi cünkü mamadan sonrada aranıyor
Ben doğdugundan beri 3 kez gittim doktor gaz damlası verdi bakalm veriyorum ama bugün etkisini görmedim sanırım bir süre kullanmam gerekecek öyle etkisi olcak
Kizlar ic camasirimda hafif islaklik var ama su geliyor olabilirmi daha onceki iki hamileligimde hic yasamadim agrilarla gittim sadece.bugun perdeleri yika utule as yoruldum biraz belki de ondandir