2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
tugcekb P perlasmom Allah analı babalı büyütsün inşallah, gözünüz aydın
ladylone canım mama miktarı değişiyor, mememi ne kadar aktif emerse mamayı da o kadar az içiyor. Genelde 30 cc yapıyorum ama bazen 60 cc yapıyorum 40 50 civarı içtiği oluyor. Ya da 30 veriyorum hala aranıyor bir 30 daha yapıyorum. Ama hiç 60ı bitirmedi en fazla 50 içti. Sütüm de sağınca 40 ml falan çıkıo umarım artar

Kızlar ödemlerim çok kötü ya yürüyüş yap dedi doktor da bu nasıl mümkün olcak ki, evde 15 dk yürüsem ya da koşu bandında yeterli olur mu ki? Ayaklarım davul gibi bacaklarımda da var. Beni sezaryene alırken hemşire varis çorabı giydirdi ben ondan bu kadar ödem yaptğımı düşünüorum hatta doktorum kontrole gelince hemşireye kızdı ne gerek vardı çoraba diye yeşil çay içiorum, günde 2 bardağa kadar içiliomuş emzirirken, bu ödemi atmam lazım, nette çok kötü şeyler okuorum yok pıhtı atması yok bilmem ne ama doktorum kontrol bile etmedi gereksiz buldu sanırım. Sezaryen sonrası olur bol bol yürü dedi. sezaryen olan hanımlar sizde durumlar ne?

Canim tamamen anne sütüne donebilirsin.sutun mutlaka artar.tomrisin emzirme kampini yapabilirsen

Aşı propagandası ve bu kapsamda ebeveynlerin içine işlenen korku öylesine büyük ki insanlar aşı reddinin tek kaynağının komplo teorileri ve söylentiler olduğunu zannederek ikilemde kalıyor. Eşinize bu sebeple hak veriyorum, aşı reddi detay bilmeden alması zor bir karar. Ama sadece söylentiler, ulaşılabilen bir kaç doktor görüşü ya da ebeveynlerin kişisel araştırmaları dışında ulaşılabilecek çok sayıda akademik yayın var bu konuda. Bakın bu kitap mesela Miller’ın Eleştirel Aşı Literatürü Derlemesi | Bookmarqt Health Publishing

Kitapta 400 kadar akademik yayının Türkçe özeti yer alıyor. Ve hiçbiri filanca firmanın filanca vakfın fonladığı yanlı yayınlardan değil, her biri hakemli. Aynı şekilde kitabın kendisi de hakemli bir yayın. Eşiniz aşı yaptırmama sorumluluğunu alamayacağını düşünüyor. Ama aşılar hakkında dillendirilen şüpheler varken aşı yaptırma sorumluluğunu alabilmesi için de konuyu yeterince araştırması evladına borcu diye düşünüyorum nacizane.

Bir de sanırım dini hassasiyetleri olan bir ailesiniz, bu kısmı onun için ekleme gereği duydum. Aşılarda MRC-5 denilen bir hücre kullanılıyor, virüsü çoğaltmak için. Bu hücre kürtajla alınmış ceninlerden elde ediliyor. Virüs çoğaltıldıktan sonra üzerinde çoğaltıldığı hücreden tamamen arındırılamıyor aşıya konarken ve her aşıda virüs hangi hücrede üretildi ise o hücrenin ait olduğu canlının dna parçaları da bulunuyor. Yani MRC-5 kullanılmış bir çok aşıda(hepatit a, hepatit b, kızamık, su çiçeği, polio...) kız ve erkek cenin dnaları bulunuyor. Cenin kullanılmış bir ilacı kullanmaya razı olmak dini açıdan zaten sorun ama kız bebeğe erkek cenin dnası erkek bebeğe kız cenin dnası aşıyla beraber enjekte edilmesi durumu tam bir felaket. Yine aynı şekilde mesela rotavirus aşısı domuz hücresinde üretiliyor. Civciv, tavuk yumurtası, inek, maymun gibi daha bir çok canlının hücresi kullanılarak üretilen aşılar var. Tıpkı MRC-5 içeren aşıların insan dnası içermesi gibi diğer bütün aşılar o aşı üretilirken kullanılan canlı hücresinin dnasını içeriyor. Rekombinant DNA teknolojisiyle üretilen aşılarsa özellikle okunmalı. Konu inanılmaz geniş, iç rahatlığıyla karar verebilmek için sağlam okuma yapmak gerekiyor. Bunun için de farklı grupların yaydığı bilgiler ya da tecrübelerden daha ziyade yukarda linkini verdiğim kitap tamamen tarafsız ve bilimsel bilgi içermesi yönüyle çok kıymetli.

☝☝☝ biz varız canım. Damla kullanıyorum faydasını gördüm. Ben yine de yemeklerime kimyonu eksik etmiyorum.
Kızlar emzirirken kilo veren var mı aranızda
5 kiloyu doğumla beraber 1 hafta içinde vermişim. Sonrasında da 1 kilo verdim henüz. 9 kilo almıştım toplamda. Ama yediğim tatlıların haddi hesabı yok.
Kızlar yarın doğuma gideceğim. Normal doğum olacak inşallah.
ilk hamileliğim, çok heyecanlıyım.
Dualarınızı bekliyorum
Canım sağlıklı güzel haberlerini bekliyoruz. Sakin sabırla ona sağlıkla kavuşacağını düşünerek dua ederek bekle sancılarını.
Biz kavuştuk çok şükür. Herkesten Allah razı olsun. İnşallah herkes hayırlısıyla bebeklerine kavuşur. Detayları yazarım müsait olunca
Gözünüz aydın canım. Vaktin gelmişti ama ani bir doğum oldu sanırım. Geçmiş olsun.

Bu arada kızlar suni sancı alanlar sanırım serum ile veriliyor ve bildiğim kadarıyla sancılar direk biraz şiddetli başlıyor. Gözlemlediğim de biraz uzun sürüyor belki kisa sürede tam açıklığa ulaşanlar vardır.
Ama benim iki dogumumda da hiç sancım yokken propess denilen vajinal fitil ile başlatıldı. Bu fitil vajinal açılmayı sağlıyor. Yerleştiriyorlar 2 saat sonra etki gösteriyor ve hafiften başlayıp yavaş yavaş ilerliyor sancılar. Çok şükür ilk dogumum sıfırdan başlayıp 5 buçuk, ikinci dogumum da yaklaşık 6 saat sürdü ve bu süreler fitilin konulduğu andan bebeğin çıkışına kadar geçen süreler.
Diyeceğim o ki benim ikisinde de fitili aynı doktor uyguladı. Acaba bu talep edilebilen bir alternatif mi? Yani eğer öyleyse normal doğum düşünen arkadaşlar bunu doktorunuzla konuşup belki talep edebilirsiniz.
Bu arada iki doğumumu da devlet hastanesinde yaptım ve serum ile sancı verilmedi kesinlikle.

Hiç merak etme canım benim ilk doğumda öyle oldu normal dediler sonra birden gidiyor.Yesil çay yerine kiraz sapı ,ıhlamur falan iç bol bol su

Hiç merak etme canım benim ilk doğumda öyle oldu normal dediler sonra birden gidiyor.Yesil çay yerine kiraz sapı ,ıhlamur falan iç bol bol su
Neden kuzu kafein var diye mi? Kiraz sapı alayım madem, sağol peki ne zamana geçti senin kaç gün ya da hafta sürdü?

Ben doğdugundan beri 3 kez gittim doktor gaz damlası verdi bakalm veriyorum ama bugün etkisini görmedim sanırım bir süre kullanmam gerekecek öyle etkisi olcak
Bende kullanıyorum damla ama az etki ediyor sanırım. Rahatça yapamıyor bir türlü. Doktorla konuşacağım tekrar bakalım ne diyecek. Gece gündüz kalmadı dün gece 4 ü buldu uyuması bakalım bu gece napcak halen ayakta ağlıyo durup durup

Neden kuzu kafein var diye mi? Kiraz sapı alayım madem, sağol peki ne zamana geçti senin kaç gün ya da hafta sürdü?
Yağ yakıcı özelliği var ya icsende bir foncandan fazla içme diye düşündüm pek önerilmez genelde.1 hafta sürdü benim canım.Maydonoz,limon tüket birde süt için bol dereotu

Bu kadar beklemiyordum canım ben. ustune meme de yara olunca amin inşallah
Yanımızda yardımcı olmasa napardik
Gögüs ucu yaraların için gögüs pedlerine dahin yağı yani tahin nin üstünde çıkan bir yağ var ona batır ve gögüslerinin ucuna koy emzirmeden temizle ama onu kullanmanı tavsiye ederim çok işe yarıyor 2 emzirmede de faydasını gördüm eğer onu bulamazsan ayva çekirdeğini bir miktar suyla bir gece beklet jel kıvamını alacak onuda uygulayabilirsin bu arada hayırlı olsun

Kızlar iyi geceler, 4.30 da biraz suyum gelms ıslaklığı uyandm.pijamam vs islanms .kalçada hafif sızı var baska sancm yok .Bu durumu yaşayan oldu mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…