2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Canım ben senin yerinde olsam beklerdim, zor kavuşunca insan daha pimpirikli oluyor çok normal ama tedavi ile olan bebek ile doğal olan bebek arasında doğum şeklinin risk oranı arasında hiçbir fark olmuyor. İçini ferah tut kendine güven, bebeğine güven, sürekli olumlu düşün olumlu telkin et, doğal doğum için önünüzde hiçbir engel olmadığına sen inan ki bebeğin de gelirken strese girmesin. Benim o kadar içimde kaldı ki 2. doğumumu SSVD nasıl yaparım diye şimdiden araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Doğum anında bir aksilik olsa zaten sezaryene alırlar ama senin için ferah olur ben denedim çabaladım dersin en azından

Neden destek yerine kostek olmus üzüldüm halbuki annelerimize en cok ihtiyacımız oldugu zamandayuz b

Malesef öyle oldu canım en hassas olduğum günleri daha zorlaştırdı benim için. Ne diyim ki bu yaşıma kadar en zor anlatımda hep yalnızdım ve hep güçlü kalmaya çalıştım yine öyle oldu.
Bu gunler hic gecmeyecekmis gibi geliyor amin insallah kendimi unuttum yani artik dikislerimi filan beynen yoruldum fiziken o kadar degil ama bi karamsarlik yerini hic baska birseye birakmiyor

Güçlü ol canım seni çok iyi anlıyorum. Bu günler geçecek

Insallah canim Allah yardimcimiz olsun..

Kızlar selam Bugün sağlık ocağından aradılar oğlumun tsh’ı yüksek çıkmış tekrar topuk kanı verdik, canım sıkkın biraz. Umarım değeri düşmüştür yeni doğduğunda yüksek olabiliyormuş bizim ki 2.2 çıkmış. Böyle birşey yaşayan var mı aranızda? Eğer yine yüksek çıkarsa ömür boyu bi ilaç kullanacakmış sanırım

Hemen hemen 2 hafta geriden geliyor bebeğiniz. Benim kızım da gebeliğin başından beri 2 hafta geriden geliyordu. SATa göre 41+3te kendi sancımla başladı doğumum ve normal doğurdum. 40 haftadan sonra 3 günde bir kontrole gittim, 41den sonra her gün nst çektirip doktora yolladım. Doktorum görünürde bir engel olmaması durumunda 42 hafta sonuna kadar bekleme taraftarıydı hep. O yüzden hep çok sakindi beklerken, haliyle ben de sakindim.

Normal doğuma bu kadar istekliyseniz sıkı takip yapıldığı sürece sezaryenden daha riskli bir şey yapmış olmayacaksınız normal doğumu bekleyerek. Zaten doktorunuz da size bir şans vermeyi kabul etmiş. Sizin yerinizde olsam motivasyonumu yüksek tutup normal doğum için beklerdim. Bu süreçte doktorunuz daha sık kontrole çağıracaktır zaten. Ama her şeye rağmen sezaryen olursa da hiç üzmeyin kendinizi ve hayırlısı bu diye düşünün. Sonuçta siz elinizden geleni yapmış olacaksınız.

Ben varım. Kızımda aynen böyle olmuştu. Ne çok ağlamıştım internette yazanları okuyunca. Çok şükür ikinci topuk kanında sorun çıkmadı. İnşallah senin de öyle olur. Sıkma canını.

Sarımsağı güzelce ezip sızma zeytinyağı ile karıştırın ve sarımsak tanesi gelmemesine dikkat ederek çocuklarınızın ayak tabanlarına sürün. Bebeğin parmak aralarına surmeyin, kapalı kalacağı için tahriş olabilir. Yağı sürdükten sonra çorap giydirin. Cok hızlı sonuç veriyor üst solunum yolu rahatsızlıklarında. Yağın etkisi geçince burun yeniden tıkanır, hırıltı başlar, öksürük başlarsa yağı yenileyin. Etkisi geçtikçe hastalık bitene kadar kullanmaya devam edin. Ben 3 yaşındaki kızıma simdiye kadar sadece bir çay kaşığı ateş düşürücü verdim, bu tarifle bir kez bile ilaç ihtiyacımız olmadı.

Bence de kuzum bekleyebilirsin madem risk falan yok. Tekrar konuş doktorunla kuzum kendi sancılarınla gelsin istiyorsan. Bakalım ne diyecek beklemek istiyorum deyince.

Hiçbir sebep yokken direk sezaryene girmek mantıklı gelmedi bana. 42 haftaya kadar yolu var sonuçta. İnşallah ikiniz için de en sağlıklı kararı verirsiniz.
Bu arada sanırım doktorunun bahsettiği ilaç benim şu mesajımda anlattığım ilaç:

Bizim seninkinden farklı ama biyotinidaz eksikliği şüphesi çıktı ilk topuk kanında. Ikinciyi verdik ama daha sonuçlanmadı.
İnşallah ikincide temiz çıkar sonuçlarınız. Tsh tiroid ile ilgili sanırım. Benim bir öğrencim var onun da tiroid rahatsızlığı var doğumdan sonra belli olmuş. Sürekli ilaç kullanıyor ve 6 ayda bir kontrole gidiyor. Bu öğrencim sınıf birincisi ve çok zeki bir çocuk.

Bence de kuzum bekleyebilirsin madem risk falan yok. Tekrar konuş doktorunla kuzum kendi sancılarınla gelsin istiyorsan. Bakalım ne diyecek beklemek istiyorum deyince.

Ya aslında direk sezeryan demedi bnim normal doğum istediğimi biliyordu zaten geçen hafta bekliyelim bi hafta daha deddi bugun gidince yine muayene etti açılma olmayınca artık istersen riske atmayalım dedi. Bnde ağlayınca zaten önce suni denicem dedi tahlilleri falan yaptık geldik tekrar doktorun yanına yine ağlayınca fitilde denicem 5 te gel o zaman dedi fitili deneyip suni sancı yla destekli ek eğer bebek ters tepki verirse sezeryana alıcam dedi

Çok teşekkür ederim deneyeceğim mutlaka.

Yenidoğanların hormonları çok fazla oynayabiliyormuş canım. İnşallah bişey yoktur. Olsa bile ilacını düzenli kullandığında hiç bir sıkıntı olmuyormuş. Ama yine de iyi düşünelim iyi olsun. İkinci topuk kanı inşallah temiz çıkar

İyi geceler doguma yakın bebek hareketlerinde bir artma yada azalma oluyor mu bir kaç gün önce dogru düzgün hareket etmeyen bebegim bugün çok hareketli kafam karıştı hareketlerinde azalma olması gerekmiyor muydu

İnşallah bu sefer düşük çıkar kuzum ilaca gerek kalmaz
komşumun bebeği kullanıyor tsh için ilaç doğduğundan beri 3 yaşına geldi gayet sağlıklı bebeği görünür bir sorunu yok yavrucağın
kaç günde aradılar sonuçlandı acaba? E nabızdan bakıyorum ara ara sonuç göremiyorum bende merak ediyorum inşallah hiç kimse de sorun çıkmaz da sağlıkla büyütürüz evlatlarımızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…