Canim tamamen anne sütüne donebilirsin.sutun mutlaka artar.tomrisin emzirme kampini yapabilirsen
Maydonoz suyu yapayım mı ya? Limon falan da koyarım cidden canımı sıkıo bu kadar ödem
Tek tek cevaplayamadım ama herkese çok teşekkür ederim. Bekleyen herkes yavrusuna kavuşsun inşallah. Benim muayene sonrası kanamam olmuştu dün de akıntıda kırmızılık gelince doktorumla görüştüm. Hemen hastaneye çağırdı 5 cm açılmam vardı direk suni sancıyla doğum başlatıldı. 1 saat sürdü. İlk doğumuma göre süresi kısa olsa da doğum daha zor geçti benim açımdan. Odaya gelince yoğun kanamam oldu gerçekten çok korktum. İki defa iğne yapıldı kanama kontrol altına alındı. Şimdi iyiyim çok şükür bebeğim de iyi Allahıma şükür. Dua eden herkesten Allah razı olsun yavrularımızı bize, bizi yavrularımıza bağışlasın Allahım. Bebeğim İpek52 cm 3330 gr doğdu 40+2
Rica ederim canımBende humana ve bestlak kullanıyorum canım diğerlerini de ekleyeyim. Teşekkür ederim
Benim çocuk doktorundan da yüzüm gülmedi canım adama kalsa sütüm gelmeyen kaç gün boyunca bebeğim ağlayacaktışuan daha iyi durumdayım en azından.
Canım benimde ayaklarım sezeryanim 3. Günü şişti ayakbileklerim bacaklarım ve ayaklarım bayağ kötüydü ayakta çok durmamaya çalıştım, ayağımın altına yastık koydum. Maydonoz yedim ama gerçekten sutumü sulandırdi. Ekinezya çayı içtim o da çok iyi geldi.
Aynen canım uykusuzluk çok zormus
Evet evet taa gebeliğin başında izlemistim. Cok faydalı bişey. Gerek kalırsa uygularim tabiEDS yöntemini denesene. cok faydali oluyor. internetten youtube dan arastirip izleyebilirsin. memeyi ince beslenme borusu ile birlikte bebege veriyorsun o meme emdigini saniyor ama aslinda sen o borunun diger ucunu hazirladigin biberon sisesine koyuyorsun aslinda mama emiyor. ama surekli emdigi icin memede tetikleniyor sütün artmasina fayda sagliyor.
Ben karşıydım ama kendi elimle veriyorum emmesi gelişsın diye. Daha çok uyku moduna gecer diye vermiyordum.Kendi sütünü sağıp emzirdikten sonra bu yöntemle vermeyi deneyebilirsin . Ben sütümü sağıp emzirdikten sonra içtiği kadar veriyorum. En azından şu sarılığı tamamen atlatana kadar böyle yapacağım. Bize de doktor emzik ver demişti emmesi gelişsin diye. Almamıştım ama almayı düşünüyorum çünküoğu zaman beni emzik gibi kullanıyor. Diğer oğlum da malesef beni emzik gibi kullanmıştı tam 25 ayçok zor oluyor o yüzden emziğe karşı değilim iyi bir emzik bulup kullanacağım.
Benimkide öyleydi bugün şaşırttı beni kafam karıştıBenim 2 haftam Var ve bebeğim çok hareketsiz. Nerde ise bazen hiç hareket etmiyor.
Gozunaydinn saglikla buyut insallahKızlar dün aksam 20.30 da bende kizimi kucagima aldım 37+3 haftalikken 2930 gr hastaneye geldigimde 8.5 cm aciklik vardi hemen dogum oldu şükürler olsun. Rabbim kalanlarada hayırlı dogumlar nasip etsin insallah
Gozunaydinn canim saglikla buyut insallahKızlar çok şükür biz kavuştuk1 de yatış sağlandı 7 de ezan okunduktan sonra miniğim geldi ilk doğum için gerçekten başarılı bagris cagrisla gecse de eşimin halası hastane personeliydi elimi bı dk olsun bırakmadı ebe doktor gerçekten çok iyi yaklaştılar biliyorsunuz ki cumartesi gece 1 cmdi bugün bı anda suyum geldi ki hastaneden de bir saat önce çıkmıştım doktor sezarydaydi hastaneye geldiğimde 4 cm açıklık vardi az suni sancı verildi ama benim zaten iki dk ya inmişti iki saat sonra 5 cm oldu iki saat sonra direk tam açıklık sağlandı çok şükür suni sancı o kadar çok verilmedi bile doktor acilen sezaryana girmişti ona biraz stres yaptım ama doktor bile şaşırdı hemen olmasına zar zor yetişti sürekli aradı son anda çok az vakum oldu gücüm kalmamıştı hiç aklımda yoktu çünkü hatta epidural isteyecektim süre çok uzuyo denildi . 4 dikişim var çok siyrikla kapattık Rabbim herkese nasip etsin inşallah evlat çok baskaymis 38+1 50 cm 3300 adı Asel . Kan uyuşmazlığımız vardı ama benim kanımdan mis bişey vurulmadi sütüm çok az geldi tutu bı gogusumu ama yinede her ihtimal karşı mama verdik simdilik iki kaşık filan bizden bu kadar takip edemiyorum şuan herkese teşekkür ederim etiket yapamadım kötü düşünceye asla kapilmayin rabbim gerçekten yardım ediyo sayılı kişi kaldık hayırlı doğumlariniz olsun inşallah
İnşallah öyle bir durumla karşılaşmazsınızAşı reddi sık karşılaşılan bir şey olmadığı için personel otomatikleşmiş aşı konusunda. Normalde her müdahalede ailenin izni alınması gerekirken sormadan her işlemi yapma hakkı buluyorlar kendilerinde. O yüzden hem dilekçe hazırlamak hem bütün personeli sıkı sıkı tembihlemek gerekiyor. Gerçi herkesi tembihledigim halde yine aşı yapmışlar diyen anneleri de çok okudum. Ben de bu durumu yaşamaktan endişe ediyorum hep.
Ben ancak yazıyorum alıntılara eklemişimKızlar doğuma giriyorum
Dua edin
bu kitabı alayım inşallah okuyayım en kısa zamanda hatta eşime de okutayımAşı propagandası ve bu kapsamda ebeveynlerin içine işlenen korku öylesine büyük ki insanlar aşı reddinin tek kaynağının komplo teorileri ve söylentiler olduğunu zannederek ikilemde kalıyor. Eşinize bu sebeple hak veriyorum, aşı reddi detay bilmeden alması zor bir karar. Ama sadece söylentiler, ulaşılabilen bir kaç doktor görüşü ya da ebeveynlerin kişisel araştırmaları dışında ulaşılabilecek çok sayıda akademik yayın var bu konuda. Bakın bu kitap mesela Miller’ın Eleştirel Aşı Literatürü Derlemesi | Bookmarqt Health Publishing
Kitapta 400 kadar akademik yayının Türkçe özeti yer alıyor. Ve hiçbiri filanca firmanın filanca vakfın fonladığı yanlı yayınlardan değil, her biri hakemli. Aynı şekilde kitabın kendisi de hakemli bir yayın. Eşiniz aşı yaptırmama sorumluluğunu alamayacağını düşünüyor. Ama aşılar hakkında dillendirilen şüpheler varken aşı yaptırma sorumluluğunu alabilmesi için de konuyu yeterince araştırması evladına borcu diye düşünüyorum nacizane.
Bir de sanırım dini hassasiyetleri olan bir ailesiniz, bu kısmı onun için ekleme gereği duydum. Aşılarda MRC-5 denilen bir hücre kullanılıyor, virüsü çoğaltmak için. Bu hücre kürtajla alınmış ceninlerden elde ediliyor. Virüs çoğaltıldıktan sonra üzerinde çoğaltıldığı hücreden tamamen arındırılamıyor aşıya konarken ve her aşıda virüs hangi hücrede üretildi ise o hücrenin ait olduğu canlının dna parçaları da bulunuyor. Yani MRC-5 kullanılmış bir çok aşıda(hepatit a, hepatit b, kızamık, su çiçeği, polio...) kız ve erkek cenin dnaları bulunuyor. Cenin kullanılmış bir ilacı kullanmaya razı olmak dini açıdan zaten sorun ama kız bebeğe erkek cenin dnası erkek bebeğe kız cenin dnası aşıyla beraber enjekte edilmesi durumu tam bir felaket. Yine aynı şekilde mesela rotavirus aşısı domuz hücresinde üretiliyor. Civciv, tavuk yumurtası, inek, maymun gibi daha bir çok canlının hücresi kullanılarak üretilen aşılar var. Tıpkı MRC-5 içeren aşıların insan dnası içermesi gibi diğer bütün aşılar o aşı üretilirken kullanılan canlı hücresinin dnasını içeriyor. Rekombinant DNA teknolojisiyle üretilen aşılarsa özellikle okunmalı. Konu inanılmaz geniş, iç rahatlığıyla karar verebilmek için sağlam okuma yapmak gerekiyor. Bunun için de farklı grupların yaydığı bilgiler ya da tecrübelerden daha ziyade yukarda linkini verdiğim kitap tamamen tarafsız ve bilimsel bilgi içermesi yönüyle çok kıymetli.
Alıntıları unutmuşum resmenTek tek cevaplayamadım ama herkese çok teşekkür ederim. Bekleyen herkes yavrusuna kavuşsun inşallah. Benim muayene sonrası kanamam olmuştu dün de akıntıda kırmızılık gelince doktorumla görüştüm. Hemen hastaneye çağırdı 5 cm açılmam vardı direk suni sancıyla doğum başlatıldı. 1 saat sürdü. İlk doğumuma göre süresi kısa olsa da doğum daha zor geçti benim açımdan. Odaya gelince yoğun kanamam oldu gerçekten çok korktum. İki defa iğne yapıldı kanama kontrol altına alındı. Şimdi iyiyim çok şükür bebeğim de iyi Allahıma şükür. Dua eden herkesten Allah razı olsun yavrularımızı bize, bizi yavrularımıza bağışlasın Allahım. Bebeğim İpek52 cm 3330 gr doğdu 40+2
kolay bir doğum olmuştur inşallahKızlar sabah kontrolüm vardı alttan bakmadı eve yolladı yurumen lazım dedi markete gitmiştim orda birden suyum geldi direk hastaneye geldik 4 cm açıklık var suni sancı verilcek sanırım suyum baya akiyo dua edin ne olur ..
Herhangi başka bir tehlike yoksa bence bekle derim. Miadı daha dolmamış ki 42 ye kadar beklenebilir hatta bir öğretmen arkadaş 43+5 ye doğurmuştu . Eğer bebekte ve sizde bir sıkıntı yoksa bence sancını bekle açılmanı bekle. Verdikleri ilaçlar bebeği strese sokuyor sonra birde açılma olmayınca bebek kaka ysptı yada strese girdi diye hop sezeryana alıyorlar. İlk oğlumda aynen böyle oldu . Hala pişmanlık duyarım niye eve dönmedim diye.Kızlar şimdi doktordan çıktım açılma yok beklemiyelim dedi yarın sabah 8 sezeryana alalım dedi tüm tahliller yapıldı ama Bn istemiyorum sürekli ağlıyorum tekrar gittik bana beklemek mi istıyorsun dedi doktor evet dedim daha çok stres olmanı istemiyorum dedim çok ağladığım içinn tamm 8 de değil 5 te gel vajina ya bi ilaç yerleştircem sonrada suni sancıyı denicem dedi sizce ne yapmalıyım lütfen akıl verin
İnşallah doğru kararı verirsin arkadaşımYok suyum falan gelmedi son adet tarihine göre 40+4 ama ölçümlere göre bu kadar ilk gebeliğim yıllardır bekliyorum bu bebeği normal gözüküyordu herşey yanlış bi karar vermek istemiyorum burda hiç kimsem yok kaynanamda yok kendi kendime yetebilmek istıyorum
Allah yardımcın olsun csnım. Engüzeli zor da olsa insanın eşiyle doğuma gidip beraberce dönüp çocuklarına bakmadı. Hem eşleri birbirine kenetliyor hem de ne kadar güçlü olduğunuzu görmüş oluyorsunuz. Ben kimseyi getirmedim koronayı da bahane ettim annem gelmek istedi aslında. Hastalık kaparsın anne senin vebaline giremem dedim gelmedi böylece. Zaten kv tarafım gelmez çok şükür gelseler fiziken biraz rahatlardım belki ama psikolojim nolurdu bilemiyorum.Canım ilk gün senin o günleri yalnız atlatmam aklıma geldi ve guc buldum resmen toparlanırken. Benim yanımda annem vardı ilk gün hala da bizde babamla ikisi yarın gidecekler tam bir haftam oluyor benimde yarın. Ilk gün ve sonraki gün fiziksel desteğini inkar edemem ama psikolojik olarak beni çok yordu. Zaten çok zor geçen bir hamileliğim vardı hergun ağlattı beni bir haftadır kırıcı ve düşüncesiz sözleriyle. Insan hep kendi kendine yetebilmeli. Maşallah sen çok güçlüsün tek başına atlatmam aklıma geldi beni yordukça annem hep dayan diyerek telkin verdim bende kendime. Sancılarıma rağmen ilk günden itibaren oturup yatmadım. 8 sene sonra oldu çocuğum en değerli günlerimde bile moralimi bozdu. Yeni doğum yapmışım tartıştı sürekli. Hergun görüntülü bebeğe bakmak istedi kardeşlerim el kadar bebek herkes kendi eğlencesinde. Ben acımı çekiyorum uykusuzmuyum hiç umurlarında değil insanların. Anladım ki en çok kendime eşime ve bebeğime odaklanmalıyım. Geri kalanı boş.
Yaptım canım
Masallah allah hayırlı eylesinKızlar çok şükür biz kavuştuk1 de yatış sağlandı 7 de ezan okunduktan sonra miniğim geldi ilk doğum için gerçekten başarılı bagris cagrisla gecse de eşimin halası hastane personeliydi elimi bı dk olsun bırakmadı ebe doktor gerçekten çok iyi yaklaştılar biliyorsunuz ki cumartesi gece 1 cmdi bugün bı anda suyum geldi ki hastaneden de bir saat önce çıkmıştım doktor sezarydaydi hastaneye geldiğimde 4 cm açıklık vardi az suni sancı verildi ama benim zaten iki dk ya inmişti iki saat sonra 5 cm oldu iki saat sonra direk tam açıklık sağlandı çok şükür suni sancı o kadar çok verilmedi bile doktor acilen sezaryana girmişti ona biraz stres yaptım ama doktor bile şaşırdı hemen olmasına zar zor yetişti sürekli aradı son anda çok az vakum oldu gücüm kalmamıştı hiç aklımda yoktu çünkü hatta epidural isteyecektim süre çok uzuyo denildi . 4 dikişim var çok siyrikla kapattık Rabbim herkese nasip etsin inşallah evlat çok baskaymis 38+1 50 cm 3300 adı Asel . Kan uyuşmazlığımız vardı ama benim kanımdan mis bişey vurulmadi sütüm çok az geldi tutu bı gogusumu ama yinede her ihtimal karşı mama verdik simdilik iki kaşık filan bizden bu kadar takip edemiyorum şuan herkese teşekkür ederim etiket yapamadım kötü düşünceye asla kapilmayin rabbim gerçekten yardım ediyo sayılı kişi kaldık hayırlı doğumlariniz olsun inşallah
masallah ne guzel kolay bir doğum nasip etmiş AllahKızlar dün aksam 20.30 da bende kizimi kucagima aldım 37+3 haftalikken 2930 gr hastaneye geldigimde 8.5 cm aciklik vardi hemen dogum oldu şükürler olsun. Rabbim kalanlarada hayırlı dogumlar nasip etsin insallah
Ben de karşıydım ilk oğlumda vermedim beni emzik olarak çok kullandı çok yorucu oluyor. Şimdi erken de 1 aydan sonra vereceğim ben emzik önce bana bir iyice alışsın sonra inşallah emzikBen karşıydım ama kendi elimle veriyorum emmesi gelişsın diye. Daha çok uyku moduna gecer diye vermiyordum.
Ya ne güzel bir doğum olmuş maşallahKızlar çok şükür biz kavuştuk1 de yatış sağlandı 7 de ezan okunduktan sonra miniğim geldi ilk doğum için gerçekten başarılı bagris cagrisla gecse de eşimin halası hastane personeliydi elimi bı dk olsun bırakmadı ebe doktor gerçekten çok iyi yaklaştılar biliyorsunuz ki cumartesi gece 1 cmdi bugün bı anda suyum geldi ki hastaneden de bir saat önce çıkmıştım doktor sezarydaydi hastaneye geldiğimde 4 cm açıklık vardi az suni sancı verildi ama benim zaten iki dk ya inmişti iki saat sonra 5 cm oldu iki saat sonra direk tam açıklık sağlandı çok şükür suni sancı o kadar çok verilmedi bile doktor acilen sezaryana girmişti ona biraz stres yaptım ama doktor bile şaşırdı hemen olmasına zar zor yetişti sürekli aradı son anda çok az vakum oldu gücüm kalmamıştı hiç aklımda yoktu çünkü hatta epidural isteyecektim süre çok uzuyo denildi . 4 dikişim var çok siyrikla kapattık Rabbim herkese nasip etsin inşallah evlat çok baskaymis 38+1 50 cm 3300 adı Asel . Kan uyuşmazlığımız vardı ama benim kanımdan mis bişey vurulmadi sütüm çok az geldi tutu bı gogusumu ama yinede her ihtimal karşı mama verdik simdilik iki kaşık filan bizden bu kadar takip edemiyorum şuan herkese teşekkür ederim etiket yapamadım kötü düşünceye asla kapilmayin rabbim gerçekten yardım ediyo sayılı kişi kaldık hayırlı doğumlariniz olsun inşallah
Allah analı babalı büyütsün canım benim ❤ sonunda kavuştuk yavrularımıza.Kızlar çok şükür biz kavuştuk1 de yatış sağlandı 7 de ezan okunduktan sonra miniğim geldi ilk doğum için gerçekten başarılı bagris cagrisla gecse de eşimin halası hastane personeliydi elimi bı dk olsun bırakmadı ebe doktor gerçekten çok iyi yaklaştılar biliyorsunuz ki cumartesi gece 1 cmdi bugün bı anda suyum geldi ki hastaneden de bir saat önce çıkmıştım doktor sezarydaydi hastaneye geldiğimde 4 cm açıklık vardi az suni sancı verildi ama benim zaten iki dk ya inmişti iki saat sonra 5 cm oldu iki saat sonra direk tam açıklık sağlandı çok şükür suni sancı o kadar çok verilmedi bile doktor acilen sezaryana girmişti ona biraz stres yaptım ama doktor bile şaşırdı hemen olmasına zar zor yetişti sürekli aradı son anda çok az vakum oldu gücüm kalmamıştı hiç aklımda yoktu çünkü hatta epidural isteyecektim süre çok uzuyo denildi . 4 dikişim var çok siyrikla kapattık Rabbim herkese nasip etsin inşallah evlat çok baskaymis 38+1 50 cm 3300 adı Asel . Kan uyuşmazlığımız vardı ama benim kanımdan mis bişey vurulmadi sütüm çok az geldi tutu bı gogusumu ama yinede her ihtimal karşı mama verdik simdilik iki kaşık filan bizden bu kadar takip edemiyorum şuan herkese teşekkür ederim etiket yapamadım kötü düşünceye asla kapilmayin rabbim gerçekten yardım ediyo sayılı kişi kaldık hayırlı doğumlariniz olsun inşallah
Rabbim analı babalı büyütsün canım seninde gözün aydın ❤Yaptım canım
Kaldi kalmaz mi:)safak 12Kızlaaarr nasılsınız? Herkes iyi mi? Ya zaman bulamıyorum buraya uğrayamıyorum ama sizleri de çok merak ediyorum. Herkes doğurdu mu? Doğurmayan kaldı mı?
Canim gozun aydin gunlerimiz ayniydi demistim sana kizlar erkenci gelebilir diye:)))ben beklemedeyim hala bakalim kucuk yakisikli ne zaman gelecek az isim var evde biraz daha beklese iyi olur aslinda gununde gelse yeter bana:)Kızlar çok şükür biz kavuştuk1 de yatış sağlandı 7 de ezan okunduktan sonra miniğim geldi ilk doğum için gerçekten başarılı bagris cagrisla gecse de eşimin halası hastane personeliydi elimi bı dk olsun bırakmadı ebe doktor gerçekten çok iyi yaklaştılar biliyorsunuz ki cumartesi gece 1 cmdi bugün bı anda suyum geldi ki hastaneden de bir saat önce çıkmıştım doktor sezarydaydi hastaneye geldiğimde 4 cm açıklık vardi az suni sancı verildi ama benim zaten iki dk ya inmişti iki saat sonra 5 cm oldu iki saat sonra direk tam açıklık sağlandı çok şükür suni sancı o kadar çok verilmedi bile doktor acilen sezaryana girmişti ona biraz stres yaptım ama doktor bile şaşırdı hemen olmasına zar zor yetişti sürekli aradı son anda çok az vakum oldu gücüm kalmamıştı hiç aklımda yoktu çünkü hatta epidural isteyecektim süre çok uzuyo denildi . 4 dikişim var çok siyrikla kapattık Rabbim herkese nasip etsin inşallah evlat çok baskaymis 38+1 50 cm 3300 adı Asel . Kan uyuşmazlığımız vardı ama benim kanımdan mis bişey vurulmadi sütüm çok az geldi tutu bı gogusumu ama yinede her ihtimal karşı mama verdik simdilik iki kaşık filan bizden bu kadar takip edemiyorum şuan herkese teşekkür ederim etiket yapamadım kötü düşünceye asla kapilmayin rabbim gerçekten yardım ediyo sayılı kişi kaldık hayırlı doğumlariniz olsun inşallah
Sağlıkla büyüsün inşallah gözünüz aydınKızlar çok şükür biz kavuştuk1 de yatış sağlandı 7 de ezan okunduktan sonra miniğim geldi ilk doğum için gerçekten başarılı bagris cagrisla gecse de eşimin halası hastane personeliydi elimi bı dk olsun bırakmadı ebe doktor gerçekten çok iyi yaklaştılar biliyorsunuz ki cumartesi gece 1 cmdi bugün bı anda suyum geldi ki hastaneden de bir saat önce çıkmıştım doktor sezarydaydi hastaneye geldiğimde 4 cm açıklık vardi az suni sancı verildi ama benim zaten iki dk ya inmişti iki saat sonra 5 cm oldu iki saat sonra direk tam açıklık sağlandı çok şükür suni sancı o kadar çok verilmedi bile doktor acilen sezaryana girmişti ona biraz stres yaptım ama doktor bile şaşırdı hemen olmasına zar zor yetişti sürekli aradı son anda çok az vakum oldu gücüm kalmamıştı hiç aklımda yoktu çünkü hatta epidural isteyecektim süre çok uzuyo denildi . 4 dikişim var çok siyrikla kapattık Rabbim herkese nasip etsin inşallah evlat çok baskaymis 38+1 50 cm 3300 adı Asel . Kan uyuşmazlığımız vardı ama benim kanımdan mis bişey vurulmadi sütüm çok az geldi tutu bı gogusumu ama yinede her ihtimal karşı mama verdik simdilik iki kaşık filan bizden bu kadar takip edemiyorum şuan herkese teşekkür ederim etiket yapamadım kötü düşünceye asla kapilmayin rabbim gerçekten yardım ediyo sayılı kişi kaldık hayırlı doğumlariniz olsun inşallah
Ben de maflor ile biogaia arasında kaldım aslında ikisi de bitkisel mi bı deneyeyimBebeğin gazı vardır bir rahatlamak için sürekli emmek istiyordur. FaZla geldiği içinde kusarak çıkarıyordur. Ben maflor gaz damlası öneririm kızımda kullandım. Memede uyuşa bile mutlaka Gazını çıkardığından emin olun. Bebeğim doğmadan aldım gaz damlasını. Günde 5 damla ilk 4 ay gaz sorunu olsun olmasın kullandım kızımda emdikten sonra omuzuma aldığım an kendi çıkarırdı gazını. Düzenli kullanılırsa çok faydalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?