2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün ikimizin doğumları aynı zamandi ama bizimki sabırsız çıktı

canım sen vazgecme direnmeye devam et emmese de vermeye devam...
Ağzında pamukçuk olabilir kontrol et
Burnu tıkalı mı ona bir bak
Bunların dışında oda sicakken kendi karnını aç bebeğinin de üstünü soy biraz öyle yat senin kokunu tenini iyice hissetsin tenine alışsın...bir de çok küçük annesi çenesi hemen yoruluyor da olabilir az az emsin ama emsin

Aman ben annem gelince temizlik işini ona bıraktım şuan evde sadece yemek yapıyorum eşim benden başkasının yemeğini yemeyi pek sevmez bir de büyük kızın dersleriyle uğraşıyorum başka da yaptığım bişey yok evde...anam sağolsun evi dip köşe yaptı hep

Canım sen mi paylasmistin hatırlamıyorum avuç içine cevizle bir masaj yapıyorduk bebeğin doğumu olsn kolaylassin diye yanlış mı hatirliyorum

Canım sen mi paylasmistin hatırlamıyorum avuç içine cevizle bir masaj yapıyorduk bebeğin doğumu olsn kolaylassin diye yanlış mı hatirliyorum
Bebeği aşağı indirmek için evet öyle bir masaj var. Resimde çemberle işaretlediğim bölgeye ok yönünde bastırarak 15 dakika masaj yapılıyor, günde iki üç kere. Masajdan önce yasemin, lavanta, melisa yağı gibi rahatlatıcı yağlarla bölgeyi yağlamak etkiyi artırır. Cevizi sürtünmenin sıcaklığını cildinizde hissedecek kadar sert ve hızlı kullanmak da etkiyi artırır. Doğum başladıktan sonra açılmanın hızlı olması için de masaja ilaveten yine aynı alan ya kırmızıya boyanıyor ya da kına yakılıyor. Sizin de az zamanınız kalmış, düzenli olarak yukarda yazdığım yağları koklayın derim, burun ucuna azıcık değdirebilirsiniz. Hatta belinize sürdürüp masaj yaptırın ya da yağlanıp bele sıcak su torbası koyun. Kaslar gevşiyor ve bebek yukardaysa aşağı daha rahat iniyor, açılma hızlanıyor, yağın rahatlatıcı etkisi anneyi sakinleştiriyor.

Eklentiler

• 20201211_172853.webp
    38,9 KB · Görüntüleme: 75
Kızlar merhaba. Bebeğim 19 günlük gözleri çok capaklaniyor. Sizde de var mı böyle bir şey. Göz doktoruna götürmelimiyim. Ne yapmam gerekiyor. Çok capaklaniyor.
Bizimde böyle netira damlayı bir hafta kullandık fayda etmedi çocuk doktoru artık göz doktoruna gidin dedi

Eklentiler

• 20201216_202440.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 85
Sağ veya sol el farkediyor mu

Diğer arkadaşlarda yazmışlar zaten ama doktorunuz aslında çok güzel önerilerde bulunmuş banyoyu aslında hergün şampuanlı lifli yapmanıza gerek yok ılık su ile hızlı bir duş gibi yapabilirsiniz
Ten tene temas ise onun hem ısınması için hem de size alışması sakinlemesi için çok değerli
Bizimde böyle netira damlayı bir hafta kullandık fayda etmedi çocuk doktoru artık göz doktoruna gidin dedi
Benim oğlumda vardı
Gözyaşı kanalında tıkanıklık nedeni ile oluyor genelde
1 yaş öncesi büyük çoğunlukla iyileşmiş oluyor göz pınarından buruna doğru aklınıza geldikçe masaj yapın kaynamış ılık su yada çaylı pamukla temizleyin bir de bana anne sütü damlat demişlerdi ve damlattım hemen geçmişti. Ama aynı dönem damla kullanıp masaj da yapıyorduk süt mü geçirdi damla mı tam emin değilim ama sütü denemekte bir sakınca görmüyorum

Canım hergun yıkamaya korkuyorum hasta olursa diye. Süt için takviyeler kullanıyorum şuan iyi geliyo sarılık değeri düşsün diye de mama ekledim dünden beri ara ara. Bugün daha iyiydi şuan çok uyuldu mesela. Tekrar götürecem doktora sarılığı geçmiş mi diye.

Ten temasının önemini bende okudum canım ama bebek hasta olur üşür diye korkuyorum. Allah korusun burnu tıkansa ememez de diye düşünüyorum bana destek olacak kimsem yok ailede zaten.
Annem gitmeden yıkadık bizde 2 gün önce ama ben kendim çok sık yıkayamam heralde korkuyorum bisey olur diye. Aslında çok rahatlıyo yıkayınca.

Göbek kordonu yeni düştü yikicam inşallah

Aminn inşallah erken oldu ama doktor kilosu gelişimi güzel korkma dedi
Sıkıntı olmaz canım korkma bebekler vaktini biliyor benimki de 37. Haftada geldi. 2590 doğdu sıkıntı olmadı hiç. Korkma hayırlısıyla alırsın kucağına inşallah

Sıkıntı olmaz canım korkma bebekler vaktini biliyor benimki de 37. Haftada geldi. 2590 doğdu sıkıntı olmadı hiç. Korkma hayırlısıyla alırsın kucağına inşallah
Nişan gelmiş miydi kaçıncı hafta da geldi ya da bana da suan dogmaz gibi geliyo lekem kesildi sancim da yok gibi bilmiyorum

Selam kızlar
Hemen hemen herkesim bebeği sarılık oldu sanırım. Değerler hakkında pek bilgim yok 10.8 çıktı ama doktorumuz korkulacak düzeyde değil emzirmeye devam 1 hafta sonra tekrar bakalım dedi

Canım bende dün kontrole gittim 11 cıktı sık sık emzir 2 gün sonra tekrar bakalım dedi. Korkulacak bi değer değil dedi. Ben ekstra mama da vermeye başladım dünden beri önce kaşıkla az veriyodum mamayı şimdi 25 veya 30 cc olarak veriyorum. Gece çok ağlıyo ve uyumuyo tam doymuyo sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…