- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.890
- 133
İnstagramda @birsezaryenhepsezaryendegildir sayfasına bir göz atın, ssvd olmasına rağmen çok pozitif ve çoğunlukla müdahalesiz doğum hikayeleri okuyorum bu hesapta. Siz de biraz incelerseniz etiketli doktorlardan istanbulda yaşayan bir çoğuna ulaşabilirsiniz. Ssvd bile müdahalesiz yaptıran doktor ilk normal doğumu su gibi yaptırır diye umuyorumBu da benim 3. doktorum. Ben de normal doğum istiyorum ama onunla ilgili görüşünü bile 37. haftaya kadar öğrenemeyeceğim konuşmuyor çünkü. Bu çarşamba randevum var tekrar telefon numarasını isticem. Tedirginliklerimi de söylerim bakalım tepkisi ne olacak. Doktor değiştirmek risk derken yeni doktor arayışı vs strese sokuyor insanı bir de hormonlar tetikliyor.
İnşallah doğum yaptıran doktor gönlünüze göre olur sizin de. 41. haftada doktor değiştirmeyi hiç düşünemiyorum ama bebişlerimiz sağlıklı olsun gerekiyorsa değişir doktor
doktor değiştirmek riskli değil bence cnm . ben eşim covid çıkınca temaslı sayıldığım ve kendi doktorum bana bakmaya çekindiği için mecburen başka bir doktora muayene olmuştum.o muayene olduğum doktoru çok beğendim. ve ona sorarak sürecime onunla devam etmek istediğimi söyledim.yanii 36. hafta da doktor değiştirdim. ayrıntılı ultrason raporumu falan verdim inceledi. her daim bana ulaşabilirsin dedi... çok sıkı takip etti beni ve doğumu da 38. hafta da yaptık suyum azalmaya başlayınca. yani son 2 haftada değiştirmiş oldum hem hastane hem doktor. her şer'de bir hayır vardır olayı. iyiki değiştirmişim... baştan beri ona gidiyorsun diye o doktorla bitirmek zorunda değilsin.Doğum yapan annelere hayırlı olsun bebişleri sağlıklı sıhhatli büyüsünler inşallah. Doğum yapacaklara da Rabbim sağlıkla kolaylıkla yapmayı nasip etsin.
Ben de Şubat annesi olacağım inşallah. Yorumlarda pek denk gelmediğim için sormak istedim. Doğum yapmayı düşündüğüm hastane hakkında çok fazla bilgi edinemedim. Aranızda Çamlıca Medipolde doğum yapan oldu mu? Doğumla ilgili doktorum 37. haftadan önce konuşmadığı için şartları neler hala öğrenemedim. Zaten doktorum tel no da vermiyor ulaşmak için dahili telefon arıyorum ama genelde not bırakıp beklemek zorunda kalıyorum. Son ulaşmaya çalıştığımda 2. gün anca ulaşabildim. Bu sebeple de tedirginliklerim var ama doktor değiştirmek riskli olur sanki bu haftadan sonra. Kafam karıştı.
Canım oncelıkle doktorunun mesai saatleri dısında gelıp gelmıcegunı öğren . Ben medicine de takıpteyım son haftam ama mesai saatlerı dısında olurda dogumum olursa özel hekım istegıyle +1500 ₺ ödeyerek kendı doktorumu getırtebılırmısım . Özel diye gidiyoruz ama sormasam bunu öğrenemıcektım .zaten milyarlar ödüyoruz özellere üzerine kendı doktorumuz içinde ücret ödemek can sıkıcı gercekten . Doktorunun tel no vermemesi de buna işaret edıyor gbi . Ben istedigim an ulasabılıyorum özel cebinden lakin doğum konusu sıkıntılı .Doğum yapan annelere hayırlı olsun bebişleri sağlıklı sıhhatli büyüsünler inşallah. Doğum yapacaklara da Rabbim sağlıkla kolaylıkla yapmayı nasip etsin.
Ben de Şubat annesi olacağım inşallah. Yorumlarda pek denk gelmediğim için sormak istedim. Doğum yapmayı düşündüğüm hastane hakkında çok fazla bilgi edinemedim. Aranızda Çamlıca Medipolde doğum yapan oldu mu? Doğumla ilgili doktorum 37. haftadan önce konuşmadığı için şartları neler hala öğrenemedim. Zaten doktorum tel no da vermiyor ulaşmak için dahili telefon arıyorum ama genelde not bırakıp beklemek zorunda kalıyorum. Son ulaşmaya çalıştığımda 2. gün anca ulaşabildim. Bu sebeple de tedirginliklerim var ama doktor değiştirmek riskli olur sanki bu haftadan sonra. Kafam karıştı.
Süresi kısa olsa da ıkınma aşaması zor bir doğumdu. İlk doğumuma kıyasla beni zorladı. Doğum sonrası yoğun kanamam oldu. Keşke suni sancı almasaydım bence doktorum çok oldu bittiye getirdiBelki tamamen kendi hızınızda doğum yapabilseniz o sıyrıklar da olmayacaktı. Maşallah suni sancıya rağmen iyi atlatmışsınız ama epizyosuz
1 aydan sonra yapılıyor . Bana 2 aylıkken kalça ultrasonu için gelin dediler .Ya kızlar kalça ultrasonu 1 ayı dolunca oluyor değil mi
Ben kullanmıyorum. Doktor yazmış bir kan ilacı içeriği berbattı eşim de almış ben direkt çöpe attım. Ben hamileliğimde 2 ay falan sidefer kullanmıştım ondan alırım yine diye düşünmüştüm ama kendimi hiç kötü hissetmedim o yüzden almadım . Vitamin de kullanmadım b12 dışındaKizlar doğum sonrası kan ilacına devam ediyor musunuz? Ve multivitamine.ben içmiyorum ama 2 gündür iyice halsozlestim
Canım geçmiş olsun kolaylıkla atlatırsınız bu defa inşallahKızlar bugün oğlumu dr a götürdük bir kaç gündür karın ağrısı ve kabızlık vardı bekledim geçer mı acaba diye geçmeyince götürdük ve korktuğum başıma geldi ilk kızım da da vardı tabi bunlar.cok.cekmistim Allah başka dert vermesin ama kolik ve besin alerjisi zinco damla verdi reflüsü de olduğu için reflu ataklarına çare olsun diye burun spreyi her emzirme öncesi sıkılacak bende hergun ne yemek yediysem onu yazacağım ona göre emzirme kesilecek kızım da da sadece özel mama ile beslenmisti (Şimdi de oğluma ekstra bebelac in reflu mamasını aldım) yani tekrar zor bir döneme giriyoruz
Spinal olanlara doğumdan sonra kahve ikram ediyorlarKızlar kahve içiyor musunuz
Doğum yapalı 1 hafta oldu bugün ilk defa kahve içmek geldi aklıma
Sıcak bir duş al masaj yap göğüslerine ve bebeği tersten emzirmeye çalış emmezse buzdolabında soğutulmuş lahana yaprağı koy göğüslerine yapraklar iyice ısınana kadar dursun , yinede devam ederse hastaneye git canımDoğum bitti şükür şimdi başka dertler başladı.
Doktorun da tavsiyesiyle humana ve bestlak kullandım 2 gün hiç gelmedi bugün farkettim ki göğüslerim taş gibi olmuşlar ve yanıyor sanki.
1 saat önce de sıtma tutmuş gibi zangir zangir titredim.
Bebek emmiyor iki çekip bırakıyor sağıyorum kollostrum geliyor.
Sağmaktan başka ne yapabilirim doktora mı gideyim ?
Ilık bir duş al biraz sıcak havlu koyup öyle sağmaya boşaltmaya çalış elinle yokla sert gelen sana acı veren bir yer kalmaması lazım eğer kendini daha iyi hissetmezsen doktora gidersin canımDoğum bitti şükür şimdi başka dertler başladı.
Doktorun da tavsiyesiyle humana ve bestlak kullandım 2 gün hiç gelmedi bugün farkettim ki göğüslerim taş gibi olmuşlar ve yanıyor sanki.
Zeseryan oldum Canım.Canım sezeryan mı oldun normal mi?Daha çok yenii kendine biraz zaman ver bence.İllaki yanında birileri vardır sana yardımcı olacak.
Sıcak bir duş al masaj yap göğüslerine ve bebeği tersten emzirmeye çalış emmezse buzdolabında soğutulmuş lahana yaprağı koy göğüslerine yapraklar iyice ısınana kadar dursun , yinede devam ederse hastaneye git canım
Havluyu denedim biraz işe yarar gibi oldu da ben farkedene kadar epey fena olmuş göğüslerim.Ilık bir duş al biraz sıcak havlu koyup öyle sağmaya boşaltmaya çalış elinle yokla sert gelen sana acı veren bir yer kalmaması lazım eğer kendini daha iyi hissetmezsen doktora gidersin canım
Ah canim kıyamam mastit oluyorsun.bwn de oldum.atesin de çıkar korkma.ama doktor bana antibiyotik verdi düzenli sağ sıcak havlu yap.bebegi yatağa koy sen üstüne egil de emzir öyle geçiyor açılıyor kanallarDoğum bitti şükür şimdi başka dertler başladı.
Gyno Ferro sanol yazmis hamileyken de bunu vermişti bugün içtim mecbur.elim kolum kalkmıyor1 aydan sonra yapılıyor . Bana 2 aylıkken kalça ultrasonu için gelin dediler .
Ben kullanmıyorum. Doktor yazmış bir kan ilacı içeriği berbattı eşim de almış ben direkt çöpe attım. Ben hamileliğimde 2 ay falan sidefer kullanmıştım ondan alırım yine diye düşünmüştüm ama kendimi hiç kötü hissetmedim o yüzden almadım . Vitamin de kullanmadım b12 dışında
Amin canım inşallahCanım geçmiş olsun kolaylıkla atlatırsınız bu defa inşallah
Nasilsn yatarken daha zor olabiliyor hareket halinde ayakta daha iyi karşılnyor. Cok az kalms doğumuna rabbim kurtrsn.Gunlermz ayniKizlar surekli uzanir halde misiniz sizde? Agri fena yattigim yerde bile vuruyo artik
Pembe renkli mi . Ben onu attım işte içeriğinde titanyum dioksit bile vardı eğer aynı hapsaGyno Ferro sanol yazmis hamileyken de bunu vermişti bugün içtim mecbur.elim kolum kalkmıyor
Ayakta durmak soyle dursun oturamiyorum bile bi sure sonra o da rahatsiz ediyor amin insallah bi avazda kurtulalim hepimizNasilsn yatarken daha zor olabiliyor hareket halinde ayakta daha iyi karşılnyor. Cok az kalms doğumuna rabbim kurtrsn.Gunlermz ayni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?