2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
İnstagramda @birsezaryenhepsezaryendegildir sayfasına bir göz atın, ssvd olmasına rağmen çok pozitif ve çoğunlukla müdahalesiz doğum hikayeleri okuyorum bu hesapta. Siz de biraz incelerseniz etiketli doktorlardan istanbulda yaşayan bir çoğuna ulaşabilirsiniz. Ssvd bile müdahalesiz yaptıran doktor ilk normal doğumu su gibi yaptırır diye umuyorum

doktor değiştirmek riskli değil bence cnm . ben eşim covid çıkınca temaslı sayıldığım ve kendi doktorum bana bakmaya çekindiği için mecburen başka bir doktora muayene olmuştum.o muayene olduğum doktoru çok beğendim. ve ona sorarak sürecime onunla devam etmek istediğimi söyledim.yanii 36. hafta da doktor değiştirdim. ayrıntılı ultrason raporumu falan verdim inceledi. her daim bana ulaşabilirsin dedi... çok sıkı takip etti beni ve doğumu da 38. hafta da yaptık suyum azalmaya başlayınca. yani son 2 haftada değiştirmiş oldum hem hastane hem doktor. her şer'de bir hayır vardır olayı. iyiki değiştirmişim... baştan beri ona gidiyorsun diye o doktorla bitirmek zorunda değilsin.

Canım oncelıkle doktorunun mesai saatleri dısında gelıp gelmıcegunı öğren . Ben medicine de takıpteyım son haftam ama mesai saatlerı dısında olurda dogumum olursa özel hekım istegıyle +1500 ₺ ödeyerek kendı doktorumu getırtebılırmısım . Özel diye gidiyoruz ama sormasam bunu öğrenemıcektım .zaten milyarlar ödüyoruz özellere üzerine kendı doktorumuz içinde ücret ödemek can sıkıcı gercekten . Doktorunun tel no vermemesi de buna işaret edıyor gbi . Ben istedigim an ulasabılıyorum özel cebinden lakin doğum konusu sıkıntılı .

Belki tamamen kendi hızınızda doğum yapabilseniz o sıyrıklar da olmayacaktı. Maşallah suni sancıya rağmen iyi atlatmışsınız ama epizyosuz
Süresi kısa olsa da ıkınma aşaması zor bir doğumdu. İlk doğumuma kıyasla beni zorladı. Doğum sonrası yoğun kanamam oldu. Keşke suni sancı almasaydım bence doktorum çok oldu bittiye getirdi

Ya kızlar kalça ultrasonu 1 ayı dolunca oluyor değil mi
1 aydan sonra yapılıyor . Bana 2 aylıkken kalça ultrasonu için gelin dediler .
Kizlar doğum sonrası kan ilacına devam ediyor musunuz? Ve multivitamine.ben içmiyorum ama 2 gündür iyice halsozlestim
Ben kullanmıyorum. Doktor yazmış bir kan ilacı içeriği berbattı eşim de almış ben direkt çöpe attım. Ben hamileliğimde 2 ay falan sidefer kullanmıştım ondan alırım yine diye düşünmüştüm ama kendimi hiç kötü hissetmedim o yüzden almadım . Vitamin de kullanmadım b12 dışında

Doğum bitti şükür şimdi başka dertler başladı.
Doktorun da tavsiyesiyle humana ve bestlak kullandım 2 gün hiç gelmedi bugün farkettim ki göğüslerim taş gibi olmuşlar ve yanıyor sanki.
1 saat önce de sıtma tutmuş gibi zangir zangir titredim.
Bebek emmiyor iki çekip bırakıyor sağıyorum kollostrum geliyor.
Sağmaktan başka ne yapabilirim doktora mı gideyim ?

Canım geçmiş olsun kolaylıkla atlatırsınız bu defa inşallah

Sıcak bir duş al masaj yap göğüslerine ve bebeği tersten emzirmeye çalış emmezse buzdolabında soğutulmuş lahana yaprağı koy göğüslerine yapraklar iyice ısınana kadar dursun , yinede devam ederse hastaneye git canım

Ilık bir duş al biraz sıcak havlu koyup öyle sağmaya boşaltmaya çalış elinle yokla sert gelen sana acı veren bir yer kalmaması lazım eğer kendini daha iyi hissetmezsen doktora gidersin canım

Ilık bir duş al biraz sıcak havlu koyup öyle sağmaya boşaltmaya çalış elinle yokla sert gelen sana acı veren bir yer kalmaması lazım eğer kendini daha iyi hissetmezsen doktora gidersin canım
Havluyu denedim biraz işe yarar gibi oldu da ben farkedene kadar epey fena olmuş göğüslerim.
Duş ve lahana yaprağını da deneyecegim teşekkür ederim

Ah canim kıyamam mastit oluyorsun.bwn de oldum.atesin de çıkar korkma.ama doktor bana antibiyotik verdi düzenli sağ sıcak havlu yap.bebegi yatağa koy sen üstüne egil de emzir öyle geçiyor açılıyor kanallar

Gyno Ferro sanol yazmis hamileyken de bunu vermişti bugün içtim mecbur.elim kolum kalkmıyor

Hanımlar demir eksikliği için ibrahim saraçoglunun kereviz(alerjiktir, bebeğinizde huysuzluk farkederseniz kullanmayın) ıspanak kürü var, deneyenler 2 haftada değerlerinin çok yükseldiğini yazmış. Siyah üzüm çekirdeği de çok etkili. Türkiye'de siz hepsine ulaşabilirsiniz, çok şanslısınız, hiç ilaçlara mecbur hissetmeyin kendinizi. Adı vitamin, mineral ama içerikleri o kadar kötü ki bebeginize ve size zarar vermemesi imkansız. Antibiyotik kullanırken de dikkatli olun çünkü bağırsak floranız, bebeğinizin bağırsak florası yok oluyor. Bağırsak florası yok olduğunda başlıyor gaz gibi problemler ve bağırsak florasının antibiyotik alımından sonra 2 yılda onarılabildiği ortaya konmuş. Doktorların çok sık tavsiye ettiği bio gaia damlası mesela bağırsak florası bakterileri içeren bir damla. Çünkü biliyorlar ilaçlarla floranın zarar gördüğünü ama hiç aileleri sebepler konusunda aydınlatmıyorlar, ilacı verip yolluyorlar, takviyeyi yazıp yolluyorlar. Antibiyotik kullanıyorsanız sauerkraut denen turşu gibi probiyotik gıdaları ihmal etmeyin ki floranız doğal yollardan desteklensin. Ayrıca yıkanmadan yenen acve hurması da bağırsak florasını ciddi anlamda destekler. Antibiyotik kullanmanız gerektiğinde öncelikli olarak udi hindi yağını değerlendirin. Bulabilirseniz bir fitoterapist doktordan yardım alın her durumda. Bu doktorlar ilacı son çare olarak gören tedaviyi ilk aşamada sadece bitkisel desteklerle planlayan doktorlar. Fikir edinmek isterseniz instagramda çocuk doktoru @dromersaltan hesabını inceleyebilirsiniz, ben çok bilgilendim simdiye kadar paylaşımlarından. Fitoterapist değil ama fonksiyonel tıp yaklaşımını benimsemiş çok beğendiğim bir başka çocuk doktoru da @izmircocukdoktoru hesabında yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…