- 3 Ağustos 2017
- 1.424
- 983
- 123
Canım mutlaka yürü ağrı marı kalmyor ve ağrın için dikloron iğne vurdurBenim oglusumda geldi sonunda bugün sabah 10.20 de 38+5 3050gr .Spinal anestezi ile sezeryan oldum.Cok şükür ilk zorlu saatleri atlattık ağrılarım var ama biliyorum ki bir kaç güne dahada iyi olacağım.İkinci kez anne olmanın zorluğu pandemi sürecinde olunca evde onu burakip ameliyata girmek çok stresli ve duygusal yaptı beni.Bir an önce onada kavuşmak istiyorum.Sütum de gelmeye başladı sürekli vermeye çalışıyoruz .
Kızımda aynen bunları yaşamıştım. Çok zor Rabbim gönlüne ferahlık versin. İlk bebek olduğu için insan da daha hassas oluyor İnan şimdi o kadar metanetliyim ki. İlk doğumda çok zor geçirmişim hayatı kendime zehir etmişim diyorum. İnan ki zannettiğinden daha güçlüsün ve bebeğe birşey olmayacak. Bebeğin ağlaması, aşısı, hastalığı çocukluğun şanından canım inanki ağlamayan, hiç hasta olmayan bebek yok hepsi geçecek. Büyüyecekler her şekilde. Şimdi 4 buçuk yaşında kızım gözüme kocaman geliyor. Ne ara büyüdü diyorum. Şimdi o yüzden ağlasa da çığırsa da anın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Bol bol kokluyorum seviyorum. Kucağımdan indirmiyorum. Nasılsa indiğinde bi daha alamıycam kucağıma. Bu günler geçecek öyle düşün. Kendine İnan sen çok güçlüsünDoğum yaptığımdan beri değişik bir depresyon içindeyim bebeğimin herseyi için aşırı duygusalım ve endişelenyorum neden gece uyumuyor neden inliyor neden sürekli ıkınıyor sürekli ağlıyorım iyiki annem yanımda allah tek bakanlara sabır versin sanki ben doğum yapmamışm gibi hissediyorum yetemiyormuş gibi bazen anneme dayanamyorm al al benden diye ağlıyorum sonra pişman oluyorm bir anne nasıl böyle der diye çok kötü hissediyorum lohusalıktan mı böyle duygusalım
Canım hiç korkma çok zor olmuyor. Bugün 5. Günüm bak çoğu gitti azı kaldı sezaryen sızlamamın. İlkinde daha zor olmuştu ama çok şükür bunda daha iyi geçti. Belki ne yaşayacağımı bildiğim için daha güçlü durdum. Şunu düşün normal doğum yapıp alttan bir sürü dikiş atılan da var o da çok zor. O yüzden kendine güçlü olucam, Kolay geçecek diye cesaret ver. Acı tabi ki olacak olsun onu da kabul ediyorum anne olmak her türlü zorluğu kabullenip kendinle barışık olmayı gerektiriyor canım. Acı da kabulüm yeter ki ikimiz de sağlıklı olalım diye düşün. Bu sefer öyle gittim doğuma. Güle oynaya gittim çıktım. Tabi ki ilk 3 gün zor geçiyor ama ilk doğumda iki hafta kendimi salmıştım. Depresyona girmiştim sürekli yatıp sızlanıyordum. Çok şükür bunda çok daha çabuk iyileşiyorum. Çünkü acıyı da kabullendim bebeğimin kokusuna sarıldım. Üstelik küvöze de girdi. Sadece o gün hortumlarla görünce ağladım. Kaldı ki anam da sağ olsun aşırı karamsar bi kadın. Sanki o lohusa gibi ben ona moral verdim. Şimdi o da toparladı. İyi gidiyoruz çok şükür. Yani iş senin beyninde bitiyor canım kendine güç verecek Mesajlar gönder kendine. Olumsuzdan uzak durGozunaydin canim saglikla buyut insallah, umarim kisa zamanda toparlarsinilk ayaga kalkma anin nasildi cok zor mu oluyor bende bu gidisle mecbur sezeryan olacagim korkuyorum.
3 çocukla lohusalık ne zormuş bende lohusa bunalımına girdim malesef kızlarım dinlemiyor oturup ağlıyorum oğlumla aramızda kan uyuşmazlığı var sarılığa yakalanıcak dedi doktor çok yüksek ihtimal kızlarımda da okumuştu ama şimdi oğlumda da yükselecek bu korona zamanı hastanelere düşücez diye ağlayasım var eşim az evden bi yere gitse yalnız kaldım diye ağlıyorum çok sinirliyim stresliyim hep kızıp ağlayasım var inşallah çabuk atlatırım diyorum bende Allah hepimizin yardımcısı olsunDoğum yaptığımdan beri değişik bir depresyon içindeyim bebeğimin herseyi için aşırı duygusalım ve endişelenyorum neden gece uyumuyor neden inliyor neden sürekli ıkınıyor sürekli ağlıyorım iyiki annem yanımda allah tek bakanlara sabır versin sanki ben doğum yapmamışm gibi hissediyorum yetemiyormuş gibi bazen anneme dayanamyorm al al benden diye ağlıyorum sonra pişman oluyorm bir anne nasıl böyle der diye çok kötü hissediyorum lohusalıktan mı böyle duygusalım
Kız kardeşimin bebeği böyle galiba yapısal .Benim bebiş gece hiç uyumuyor cok ilginc ya sizinde böylemi birde biraz kestirse bile inliyor hep bazen ıkınıyor neden inler ki
Allah hayırlı eylesin sağlıkla büyütün inşallahBenim oglusumda geldi sonunda bugün sabah 10.20 de 38+5 3050gr .Spinal anestezi ile sezeryan oldum.Cok şükür ilk zorlu saatleri atlattık ağrılarım var ama biliyorum ki bir kaç güne dahada iyi olacağım.İkinci kez anne olmanın zorluğu pandemi sürecinde olunca evde onu burakip ameliyata girmek çok stresli ve duygusal yaptı beni.Bir an önce onada kavuşmak istiyorum.Sütum de gelmeye başladı sürekli vermeye çalışıyoruz .
Ben hamilelikte 6 kilo almıştım şu anda kendi hamile kaldığım kilomdayım. Ama çok aşırı iştahım açık ve sürekli ne bulursam yiyorumHamilelikte 13 kilo almıştım. Şimdi tartıldım. Bugün 5. Günüm doğum sonrası. 10 kilo gitmiş 3 kilo fazlam kalmış. Bu hızla emilmeye devam edersem inşallah onu da atarım diye düşünüyorum hayırlısıylaSizde nasıl durumlar?
Deniyorum bazen çıkmıyor bazen çıkıyor. Ama her beslenmesinden sonra 10 -15 dak dik tutuyorum. Kundak ise benim kurtaricim oldu resmenEmzirdikten sonra her seferinde dik tutup gazini cikariyomusunuz birde kundak yapin ellerini ayaklarini oynatamayinca daha rahat uyuyolar
Ilk günler oldu pansuman yaparken farkettiler ama önemsemediler. Sonra geçti.Sezaryen olan arkadaslar dikislerinizde kanama oldu mu hic? Aksamdan beri az bi yerinde kanama var ama baya kaniyor acildi muhtemelen dikis
Karnına sıcak birşeyler koy mesela tülbenti ütü ile isit onu köyYapıyor hatta sürekli gaz cıkarıyor ama ynede cok gazıı var
Ben hiç kanama yaşamadım mutlaka dr unu araSezaryen olan arkadaslar dikislerinizde kanama oldu mu hic? Aksamdan beri az bi yerinde kanama var ama baya kaniyor acildi muhtemelen dikis
Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.Kızlar pazar akşamı 9 gibi 15 saatlik sancıdan sonraa acil sezeryanla doğdu oğluşum 3600 gr sağlığımız yerindeçektiğim 15 saatlik doğım sancısıdan sonra sezeryandan bir şey anlamadım.Hep en büyük korkumduu hem doğum sancısı çekip sonra sezeryana alınmak.Ama olsun insan kucağına alınca her şeyi unutuyor darısı diğer bekleyenlerin başına
Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Aynı benim gibi olmuşsun.
Bende 17 saatlik sancıdan sonra sezeyana alındım.
Benim 6 santim açılmam vardı
Sorma canım benimde 3.5 santimden öteye geçemedi açılmam.Üstelik hiç yatmadan aktif geçirmeme rağmen.Ebe bile şaşırdı şimdiye 6 olması lazımdı dedi.Ama pelte pelte kanamam vardı bebek eşinden ayrılmış nabzı düşmye başladı.O yüzden apar topar aldılar.İnan o 15 saati çekmeseydim doğumdan hala gözüm korkardı.Ama sezeryan rahatlıkmış bunu anladım.Ameliyathaneye bile sancımla girdim düşün çok fazla sancım vardı.Ama sezeryan anı ve sonrası çok konforlu geçti geçmekteRabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Aynı benim gibi olmuşsun.
Bende 17 saatlik sancıdan sonra sezeyana alındım.
Benim 6 santim açılmam vardı.
Ama bebeğimin kalp atışları normal değildi.
Çok şükür yinede.
Ama artık doğum beni korkutuyor.
Canım bı çok kişi aynı şeyi yasiyo o yüzden eşlere dusuyo görev . Etraf hemen basliyo yok bizim zamanimizda böyleydi şöyleydi simdikilere bişey denmiyo karışan çok oluyo aslında bu süre zarfında bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak durumdaysa tek kalınması güzel bisey. Ben üstesinden geliyorum çok şükür şimdi anneme gitmek istediğimi söylesem laf olacak çok zitlastilar görmen lazim o bebeği sariyo diğeri aciyo filan. O yuzden canını sıkma yetemeyecek gibi düşünme bak depresyona kadar gidiyo çok ince çizgiye sahip bu daralirsan filan ağla ama yipratmadan sütün gider . Biberon konusuna gelecek olursak ben iki kere vermek zorunda kaldım philipsin anti kolik olanından ağız kısımları aya göre o yüzden fazla almiyo çünkü meme reddi fazla akışa sahipse illaki oluyomus. Daha da vermedim alismasin diye .5 gün oldu gideli annemle babam ama kaldığı o bir hayat hergun bi laf söyleyip beni ağlattı. Doğumun ertesi gün bile kalkıp pilav yaptım. Burdayken de çok yardımı olmadı ama psikolojik olarak desteğe ihtiyacım var onu da yapmadı. Ne bileyim canım kimse lohusaymışım ihtiyacım varmış diye düşünmüyor. Allahtan eşim elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bide dayım ve ailesi korona olmuş 3 gün önce de annem onları görmüş. Burdan bisey olur size diyo.
Mamajoo nün anti kolik biberonunu aldım.canim ama normal biberonla gore daha fazla akıtiyo. Bugün pek emmek de istemedi biberonla içmeye alıştı sanırım. Sütüm de yetmiyo belki de açlıktan da ağlıyo bazen bilmiyorum.
Canım iki hafta düz oturmam yasak ama illaki oturuyorum bebeği emzirmek için . Biraz vakum kullanıldı ondan mı bilmiyorum bugün gidince sorarımOturmadan olmuyor ki canım. Doktor mu oturma dedi ? Ben duşu hep ayakta alırım
Bebeklik reflüsü modern tıbbın sonradan uydurduğu bir hastalık bana kalırsa. Nasıl on bebekten dokuzunda reflü olabilir ki. Benim kızıma da gittiğim her doktor bebeklik reflüsü zamanla geçer demişti. Bu bana asla normal gelmedi çünkü bundan 50 sene önce çocuğu ağacın altına uyutup tarlada işine bakan anne reflüsü olan bebeği ne oyle uzun uzun uyutabilir ne yalnız bırakabilirdi. O günle bugün arasında bebeklerle ilgili farklı uygulanan bir şey olmak zorunda, reflü normal olamaz diye düşündüm. Bir doktor bebeğim 2.5 aylıkken süt alerjisiyle ilgili gözümü açınca katı bir diyet uyguladım. Diyetten önce burda hemen her annenin yazdığı sorunları yaşıyordum ve günde bir saat belki uyuyordum koltuk tepelerinde. Diyetin dördüncü günü doktorların bebeklik reflüsüdür zamanla gecer dedikleri reflü dahil bütün sorunlar bıçak gibi kesildi. Bebeğim emip uyuyan bir bebeğe dönüştü. Ta ki yeni aşısını olana kadar. Yaşadığım rüyaya sevinemeden aşıyla birlikte eski belirtiler şiddetlenerek geri döndü. Yumurtayı da kesince yeni bir rüya başladı. O rüya da 6. ay aşısıyla kabusa dönüştü. Yazacak çok şey var... Reflü deyip geçmesini beklemeyin, alerjilere karşı hep tetikte olun, aşı detoksunu araştırın derim.İnşallah canım çok teşekkür ederim. Allah yardımcın olsun senin de inşallah.. Bu fışkırtarak kusma ve sürekli emerken genzine kaçırma nefessiz kalma reflü belirtileri mi peki kuzum?
Ben mecburen baktım sanki şişlik var gibi insallah bişey olmamistirBen hiç bakamadım bile alt tarafa korktum ilk başlardaiyice kırkım çıksın anca o zaman o sızlama da yakında geçer canım merak etme
Benimde sağda mevcut işteÇok normal ağrı olması ben düzgün yuruyemiyordum yatarken bile sırt üstü yatamiyordum sağ tarafta dikiş fazla olduğu için sola yatıyordum hep ama 15 günden sonra rahatladım şükür
Ben ilk dogumumda olmuştum dogumdan bir hafta sonra. Şişecek diye gözüm gibi baktığım dikişleri doktor muayene sırasında oluk oluk kanatıp kanaması normal demişti. Şimdiki aklım olsa dikiş yerinde sorun yaşamıyorsam sadece ultrasonla rahim kontrolüne izin verirdim.Normal doğum sonrası vajinal muayend oldunuz mu ? Bugün kontrolüm var ona göre hazırlanmaya çalışayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?