Kaç günlükken başlarsınız bilmiyorum ama sağlık ocağının verdiği damlayı kullanmayın derim. Icerikleri temiz değil. Ocean d3k2 araştırın, doktorunuza danışıp kullanın bana kalırsa. Sadece zeytinyağı ve vitaminden ibaret içeriği. Ben aileme bunu kullanıyorum.Kızlar bir de bebeğe Devit-3 verdi sağlık ocağı 15 günlükken mi başlanacaktı hemşire söyledide bebek ağlıyoduno zaman tam anlayamadım kullananlar varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
Cok tesekkurler canim cesaret verdin banaCanım hiç korkma çok zor olmuyor. Bugün 5. Günüm bak çoğu gitti azı kaldı sezaryen sızlamamın. İlkinde daha zor olmuştu ama çok şükür bunda daha iyi geçti. Belki ne yaşayacağımı bildiğim için daha güçlü durdum. Şunu düşün normal doğum yapıp alttan bir sürü dikiş atılan da var o da çok zor. O yüzden kendine güçlü olucam, Kolay geçecek diye cesaret ver. Acı tabi ki olacak olsun onu da kabul ediyorum anne olmak her türlü zorluğu kabullenip kendinle barışık olmayı gerektiriyor canım. Acı da kabulüm yeter ki ikimiz de sağlıklı olalım diye düşün. Bu sefer öyle gittim doğuma. Güle oynaya gittim çıktım. Tabi ki ilk 3 gün zor geçiyor ama ilk doğumda iki hafta kendimi salmıştım. Depresyona girmiştim sürekli yatıp sızlanıyordum. Çok şükür bunda çok daha çabuk iyileşiyorum. Çünkü acıyı da kabullendim bebeğimin kokusuna sarıldım. Üstelik küvöze de girdi. Sadece o gün hortumlarla görünce ağladım. Kaldı ki anam da sağ olsun aşırı karamsar bi kadın. Sanki o lohusa gibi ben ona moral verdim. Şimdi o da toparladı. İyi gidiyoruz çok şükür. Yani iş senin beyninde bitiyor canım kendine güç verecek Mesajlar gönder kendine. Olumsuzdan uzak dur
Gozunaydinnn saglikla buyut insallahKızlar pazar akşamı 9 gibi 15 saatlik sancıdan sonraa acil sezeryanla doğdu oğluşum 3600 gr sağlığımız yerindeçektiğim 15 saatlik doğım sancısıdan sonra sezeryandan bir şey anlamadım.Hep en büyük korkumduu hem doğum sancısı çekip sonra sezeryana alınmak.Ama olsun insan kucağına alınca her şeyi unutuyor darısı diğer bekleyenlerin başına
Bende tekim ve evde 4 yaşında bir kızım var kendin halletmeye çalış bence kendi isteği ile gelmezse yardımdan çok zararı olmalı lohusa yanında gönüllü kalınmalı zorunlu değil
Tartısma sebebı ne canım yani idare edılebılcek seyler mı . Bazen bizde hassas oluyoruz farkında olmadan
Ben hiç bakamadım bile alt tarafa korktum ilk başlardaiyice kırkım çıksın anca o zaman o sızlama da yakında geçer canım merak etme .
Bana kimse yok . Annemi de getirmedim kv mi de. Doğuma eşimle gittik diğer oğlumu doğuma giderken kızkardeşime bıraktık. Çok şükür 16 günlük olduk. Annem olsaydı yemek temizlik konusunda yardımcı olurdu ama onu da yormak istemedim zaten eskisi gibi güçlü değil . İyi ki de kimseyi çağırmamışım diyorum çok rahatız evde kendi çekirdek ailemiz en azından keyfimiz yerinde . fırsat buldukça da kendim temizliğimi yemeğimi yapıyorum eşim de az çok yardım ediyor en kötü dışardan yemek söylüyor . İnsannilk çocuk olunca yetersizmiş gibi hissetmesi çok normal ama İnan yalnız başına daha güçlü oluyorsunZamanla alışırsınız inşallah canınızı sıkmayın bebeğinizle geçen zamanın keyfini çıkarmaya çalışın şöyle düşünebilirsiniz bir daha asla bu kadar küçük olmayacak bu zamanlar su gibi geçip gidecek hiçbir anını kaçırmamaya çalışın
Inşallah canım Allah yardım etsin kimsem yokmuş ve biz kalkıp benim memlekete annemlerin yanına taşındık benim yüzümden. Alıştığımız herşeyimizin rayında olduğu şehri bırakıp geldik. Eşimi zorladım ve tayini çıkmadı daha 4 ay oldu geri gitme ihtimali var. Çok hata ettim.8 sene sonra nasip oldu ve annen böyle mi davranıyor cok üzüldüm ama herşeyde bir hayır vardır belki de evladın ile birlikte daha güçlü Olacaksınız kimselere ihtiyaç olmadan inşallah
Canım bı çok kişi aynı şeyi yasiyo o yüzden eşlere dusuyo görev . Etraf hemen basliyo yok bizim zamanimizda böyleydi şöyleydi simdikilere bişey denmiyo karışan çok oluyo aslında bu süre zarfında bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak durumdaysa tek kalınması güzel bisey. Ben üstesinden geliyorum çok şükür şimdi anneme gitmek istediğimi söylesem laf olacak çok zitlastilar görmen lazim o bebeği sariyo diğeri aciyo filan. O yuzden canını sıkma yetemeyecek gibi düşünme bak depresyona kadar gidiyo çok ince çizgiye sahip bu daralirsan filan ağla ama yipratmadan sütün gider . Biberon konusuna gelecek olursak ben iki kere vermek zorunda kaldım philipsin anti kolik olanından ağız kısımları aya göre o yüzden fazla almiyo çünkü meme reddi fazla akışa sahipse illaki oluyomus. Daha da vermedim alismasin diye .
Mesajnız içimi rahatlattı gercekten ağlamakyan bir hal oldum hep mutsuzum çünkü sürekli bebege aslında hazır degilmşm diyordum kendime ams bu sorumluluk için zaten herkesde bu düşnce olurKızımda aynen bunları yaşamıştım. Çok zor Rabbim gönlüne ferahlık versin. İlk bebek olduğu için insan da daha hassas oluyor İnan şimdi o kadar metanetliyim ki. İlk doğumda çok zor geçirmişim hayatı kendime zehir etmişim diyorum. İnan ki zannettiğinden daha güçlüsün ve bebeğe birşey olmayacak. Bebeğin ağlaması, aşısı, hastalığı çocukluğun şanından canım inanki ağlamayan, hiç hasta olmayan bebek yok hepsi geçecek. Büyüyecekler her şekilde. Şimdi 4 buçuk yaşında kızım gözüme kocaman geliyor. Ne ara büyüdü diyorum. Şimdi o yüzden ağlasa da çığırsa da anın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Bol bol kokluyorum seviyorum. Kucağımdan indirmiyorum. Nasılsa indiğinde bi daha alamıycam kucağıma. Bu günler geçecek öyle düşün. Kendine İnan sen çok güçlüsün
Aynen bende cok duygıusalm hep eşimi yanımda isyiyorum bizde sarılığız 22 güm oldu sadece yüzmzde ve gözlermzde kaldı3 çocukla lohusalık ne zormuş bende lohusa bunalımına girdim malesef kızlarım dinlemiyor oturup ağlıyorum oğlumla aramızda kan uyuşmazlığı var sarılığa yakalanıcak dedi doktor çok yüksek ihtimal kızlarımda da okumuştu ama şimdi oğlumda da yükselecek bu korona zamanı hastanelere düşücez diye ağlayasım var eşim az evden bi yere gitse yalnız kaldım diye ağlıyorum çok sinirliyim stresliyim hep kızıp ağlayasım var inşallah çabuk atlatırım diyorum bende Allah hepimizin yardımcısı olsunbebeklerimizle sağlıklı çok mutlu günlerimiz olsun inşallah nu lohusalık psikolojisi bıraksın yakamızı
Emzik alıyor mu almıyorsa vermeye çalışın çare olabilirKızlaaaarrNasılsınız? Bebişler nasıl? benim bebeğim geceleri saat başı uyanıyor emmek için. Böyle oluncada sütüm birikmiyo hiç. Karnının aç olmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam napcam ya hiç uyumuyom sanki saat başı ayaktayım bi akıl , fikir verin hele bana.
Midesini bulandırıyor verince ama alıştırmam gerek her dk meme emmek istiyor halim kalmıyorEmzik alıyor mu almıyorsa vermeye çalışın çare olabilir
Hadi gözün aydın canım geçmiş olsun Rabbim hayırlı evlat etsinBenim oglusumda geldi sonunda bugün sabah 10.20 de 38+5 3050gr .Spinal anestezi ile sezeryan oldum.Cok şükür ilk zorlu saatleri atlattık ağrılarım var ama biliyorum ki bir kaç güne dahada iyi olacağım.İkinci kez anne olmanın zorluğu pandemi sürecinde olunca evde onu burakip ameliyata girmek çok stresli ve duygusal yaptı beni.Bir an önce onada kavuşmak istiyorum.Sütum de gelmeye başladı sürekli vermeye çalışıyoruz .
Bizede verdi ama kullanmiyorum kabizlik yaptigini duydum ocean aldim simdilik bi sıkıntı yaratmadi cok sukurKızlar bir de bebeğe Devit-3 verdi sağlık ocağı 15 günlükken mi başlanacaktı hemşire söyledide bebek ağlıyoduno zaman tam anlayamadım kullananlar varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
Benimde ara sira sancim kasilmam oluyor ama nst de birsey cikmiyor. Bende yarin gidip gorecegim. Bebegin kanala girmis miKizlar dr.dan geliyorum nst ye aldi agri gorunmuyor dedi tansiyon varmi diye sordu ac gittigim icin sanirim cikti aksam sabah olc dedi bebegin gelisimi nornal seyrinde dedi 3.400 olmus pasam ayin 29 una da gelebilir aksam sabahta dedi bizden haberler boyle.ama kasiklarimda fena agri oluyor surekli sizde son zamanlar ayni miydiniz yada ayni misiniz
Emzik ver canm ben öyle yapıyorum sürekli emince de kusuyorKızlaaaarrNasılsınız? Bebişler nasıl? benim bebeğim geceleri saat başı uyanıyor emmek için. Böyle oluncada sütüm birikmiyo hiç. Karnının aç olmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam napcam ya hiç uyumuyom sanki saat başı ayaktayım bi akıl , fikir verin hele bana.
Ben olmadım dikişin yoktu dedi doktor alttan muayeneye gerek görmedi sadece karından ultrasonla baktı. Bence şikayetin yoksa alt taraftan muayeneye izin vermeyebilirsin zaten hassas bölge şu anda oralar. Dikişin varsa bakmak isteyecektir çünkü.Normal doğum sonrası vajinal muayend oldunuz mu ? Bugün kontrolüm var ona göre hazırlanmaya çalışayım
Dikişim var ama şikayetim yokBen olmadım dikişin yoktu dedi doktor alttan muayeneye gerek görmedi sadece karından ultrasonla baktı. Bence şikayetin yoksa alt taraftan muayeneye izin vermeyebilirsin zaten hassas bölge şu anda oralar. Dikişin varsa bakmak isteyecektir çünkü.
Bana doktor hemen başlayalım dediKızlar bir de bebeğe Devit-3 verdi sağlık ocağı 15 günlükken mi başlanacaktı hemşire söyledide bebek ağlıyoduno zaman tam anlayamadım kullananlar varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
Bende bebeğe ocean alacağım kendim ocean kullanıyordum gayet memnunum trendyolda falan güzel indirimli oluyor ordan bakabilirsinizKızlar bir de bebeğe Devit-3 verdi sağlık ocağı 15 günlükken mi başlanacaktı hemşire söyledide bebek ağlıyoduno zaman tam anlayamadım kullananlar varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
Ben henüz almadım internetten sipariş vereceğim ocean d3 alacaktım yoksa d3k2 mi alsam ? Ben 400 iu olanı alacağım. İnstagramda Hasan Hüsnü Eren var o gerçi hep d3k2 şeklinde öneriyor .Kaç günlükken başlarsınız bilmiyorum ama sağlık ocağının verdiği damlayı kullanmayın derim. Icerikleri temiz değil. Ocean d3k2 araştırın, doktorunuza danışıp kullanın bana kalırsa. Sadece zeytinyağı ve vitaminden ibaret içeriği. Ben aileme bunu kullanıyorum.
Bebeklerin sağı solu belli olmuyor birgün uyusalar diğer gün uyumayabiliyorlar. Benimki de gece 2 den sabaha kadar nerdeyse hiç uyumadı şimdi biraz uyuyor bakalım böyle böyle büyüyecekler inşallahGelmeye hiç gönüllü değil gelecek kimsem de yok kv de yaşlı. Annem abimin eski eşinden kalan 16 yaşındaki ıkiz yeğenlerime bakıyo aynı evde üst katta abim ve yeni eşi ve 2 çocukta ondan var. Yengem belini incitti apar topar gittiler ama zaten bizde çok tartışmıştık ve ben gidin demistim. Hergun ağlattı beni süt gelmiyo falan diye sürekli telefonda herkese söylüyordu ki pek de gelmiyo hala.
Benim annem çok ters konuşuyor canım sabit fikirli karşıdakini asla dinlemiyor. Hastanede bebeği görüntülü kardeşlerime göstermekle başladı ağzına kadar tuttu telefonu bende yeni dogan bebeğe radyasyon zarar verir dedim ordan başladı bisürü başka konu var işte.
13 gün oldu bizimde 7 gün annemle babam vardı. Bebeğim 3 gündür sürekli ağlıyo ve geceleri hiç uyumuyo. Bugün 2 den saat 10 a kadar uyanıktı. Eşim elinden geleni yapiyo ama ben kendimi iyi hissetmiyorum.
Inşallah canım Allah yardım etsin kimsem yokmuş ve biz kalkıp benim memlekete annemlerin yanına taşındık benim yüzümden. Alıştığımız herşeyimizin rayında olduğu şehri bırakıp geldik. Eşimi zorladım ve tayini çıkmadı daha 4 ay oldu geri gitme ihtimali var. Çok hata ettim.
Canım bende anti kolik mamajoo aldım ama aynı şekilde gaz yapiyo diğer biberonla bek bi fark tok gibi. Bebeğim kolik olmasa daha rahat idare edebilirdim yalnız ama hiç uyumuyo bazı günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?