- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.890
- 133
Ben 400lük var mı bilmiyorum, bebeğime 6 aydan sonra kullanmayı planladığım için araştırmadım, kendimize 1000lik kullanıyoruz. Gerçekten 400lük yoksa o zaman şöyle yapabilirsiniz. Sağlık ocağına günlük kaç iu verilmesi gerekiyor diye sorup 1000ligi nasıl vermeniz gerektiğini öğrenin. Damlalar arasında icerik olarak bir fark yok, sadece bir damla başına düşen vitamin miktarları fark gösteriyor.Eczacı bunun İu 400 olanı yok dedi canım. Bebek için iu 400 d vitamini var dedi. Beni mi kandırdı acaba?
Bir de burun tıkanıklığı bebeklerde gaz oluşmasına sebep oluyormuş. Bizim zaten gaz sancılarımız başladı bir de burun tıkanıklığı yüzünden gaz oluşmasın diye her gün yapıyorumKızlar sizinde bebeklerinizin burnu tıkanıyor mu? Tıkanınca ne yapıyorsunuz?
Bizimki de uyuyor ama mızır mızır bir dalıyor sonra yeniden aynı. Ama 40ı çıkınca falan değil asıl 3.ay azalmaya başlıyor
Benimkisi de iki gündür tıkanıyor neden oluyo acaba ben üşüttü heralde dedimKızlar sizinde bebeklerinizin burnu tıkanıyor mu? Tıkanınca ne yapıyorsunuz?
Teşekkür ederim, Rabbim iyilik sağlık versin hepimizin meleklerine. Erken tanıyla varsa da düzelme olması teselli oluyor ama yine de bir sürü üzüntü stres yaşıyoruz böyle sorunlar olunca. Biraz araştırdım, ilk doğum, kız bebek, erken doğum ve aile genetiğinde varsa ihtimal yükseliyormuş. Hepsi de mevcut biz deinşallah düzelir kendi kendine şuan dua edebiliyorum sadece
Canım benim de ilk doğum kız ve erken doğum.. Bizde de ihtimal yüksek o zaman.. İnşallah düzelir ya inşallah bizde de çıkmaz. Çok stresli bir durum gerçekten Rabbim sağlık versin inşallah bütün meleklerimize..
Benim sütüm de az canım mama ile destekliyorum ama ilk günlere göre sütüm çoğaldı. Bunun sırrı aslindq bebeği sık sık emzirmekte çünkü denemediğim şey kalmadi. Fazla meme emdiği günler sütüm daha fazla geliyor onu farkettim.
Kimsenin ne dediğine kafanı takma, ben ilk hafta mama vermeseyip çocuğu aç biraksaydim sarılık olacaktı.
Benim sütüm hiç gelmedi. Göğüslerimle ilgili sorun oldu. Mamayla besleniyoruz o yüzden. Nasip değilmiş dedim üzüldüm ama yapcak bişey yok. Ben de çıkarıyorum gazını ama daha çok gaz oluyor benim çıkardığım yeterli olmuyor malesef
Büyük kızımın çok tıkanırdı doktor tonimer baby burun spreyi vermişti. Gece yatarken sıkıyordum hepKızlar sizinde bebeklerinizin burnu tıkanıyor mu? Tıkanınca ne yapıyorsunuz?
Dereotunu da denemeni tavsiye ederim. Ama süt için en önemli şey moral canım. Anladığım kadarıyla biraz stresli günler geçiriyorsun. Moralini düzeltecek şeylere yönelmeni tavsiye ederim. Stresi azaltıp uykuyu artırınca normal beslenip bol su içince bile süt artıyorBende mamayla destekliyorum canım yoksa bebeğim ağlıyo açıkiyo bellikibende ilk baştan beri mama da veriyorum yoksa sarılığı çok artardı. Kesinlikle herşeyi denedim öyle çok artmadı sütüm. Duş alınca dün biraz geldi işte. Ama tek olduğum için de çok rahat düş alamıyorum her gün. Tahin de attiriyomus canım bu arada ben onu da denicem. Bide e bebek de malt içecek varmış o iyi geliyomus. Ikisi kaldı benim denemediğim.
Göğüslerim yok gibi bişey benim. Yapmadığımız kalmadı. En sonunda doktor ve ebe göğsümün süt üretmediğine karar verdiler. Benim de damla damla oldu onu içirdim başta. Bestlak damla falan da aldım günlük masaj yaptım. Ama süt belirtisi ağrı şişme hiç olmadıGeçmiş olsun kuzum üzülme, çok şükür bebeğin saglikli kucaginda. Hem hep mama içse ne olacak yapacak bisey yok. Bende çoğunluk mama vermek zorunda kalıyorum ne yaparsam da çok gelmiyor damla damla. Özel değilse nasıl bi sorun oldu göğsünde?
Ikınma alerjik olabileceği gibi bağırsak florasının bozulmasından da kaynaklanıyor olabilir. Benim kızım ilk bir ay zorlanmadan kaka yaparken birden bire uykuda bile ıkınan bir bebeğe dönüştü. Doktora sordum, makat kaslarını kullanmayı yeni öğreniyor ondan dedi. Ilk ayında makat kaslarını sorunsuz kullanabilen bebek nasıl birden bire kaslarını kullanamaz olabilir ki? Doktorun açıklaması beni tatmin etmedi ama kendim de bir açıklama bulamadım kızım 9 aylık kadarken aşılarla sağlık sorunları arasındaki ilişkiyi kurabilene kadar.Tamam çok teşekkür ederim araştıracağım.Bu fışkırtarak kusmalar falan alerjiyle mi alakalı yani? Tuvaletini saatlerce yapamaması bu yüzden ağlaması huzursuz olması? Bunların hepsi alerjik mi? Sadece anne sütüyle besliyorum kabız gibi saatlerce ıkınıp yapamıyor tuvaletini. Saatler sonra gazıyla beraber zorla yapıyor. Ama normal gözüküyor kakası. çözemedim gitti..
Canım ben hiç yaşamadım ama benim kız kardeşim satılık yüzünden 1 hafta felan kuvezde yatmıştı rabbin şifa versin inşallahKızlar 1 haftalık olduk bugün kontrolum vardı her sey yolundaydi ama yine sarılık değerimiz artmış bu sefer 17,5 olmuş canım çok sıkkın meleğimi hastaneye yatırdık yarın duruma göre çıkacak. Beslenmesi yönünden hiç bı sıkıntı yokmus zaten 200 gram düşmüştü 170 zaten almış 10 günde doğduğu kiloyu yakaliyosa hiç bı sıkıntı olmazmış beslenmesinde cumartesiden beri hiç mama vermedik cok şükür kan uyuşmazlık da yok ama sebepsizce sarılık değerimiz yükseldi hiç bı açıklaması yokmuş doktora dedik parasal yönden sıkıntı yok ne tahlili oluyosa yapılsın bı faydası yok ki diyo adam böyle bişey aranızda yaşayan varmı başka bı yere mi götüreyim bilmiyorum ki bu pandemi de onu orda bırakmaya gönlüm el vermiyo
Canım bir de solgar in b12 sini dene derimGöğüslerim yok gibi bişey benim. Yapmadığımız kalmadı. En sonunda doktor ve ebe göğsümün süt üretmediğine karar verdiler. Benim de damla damla oldu onu içirdim başta. Bestlak damla falan da aldım günlük masaj yaptım. Ama süt belirtisi ağrı şişme hiç olmadı
Dereotunu da denemeni tavsiye ederim. Ama süt için en önemli şey moral canım. Anladığım kadarıyla biraz stresli günler geçiriyorsun. Moralini düzeltecek şeylere yönelmeni tavsiye ederim. Stresi azaltıp uykuyu artırınca normal beslenip bol su içince bile süt artıyor
Göğüslerim yok gibi bişey benim. Yapmadığımız kalmadı. En sonunda doktor ve ebe göğsümün süt üretmediğine karar verdiler. Benim de damla damla oldu onu içirdim başta. Bestlak damla falan da aldım günlük masaj yaptım. Ama süt belirtisi ağrı şişme hiç olmadı
Bir bakayım saol canımCanım bir de solgar in b12 sini dene derim
Açıkcası şu süreçte stres olmayanımız yok heralde. Benim de annem yanımdaydı babam durutmadı yanımda. Farklı şehirlerdeyiz biz. 8 günlükken tek başıma kaldım. Ve bebeğim gazlı bir bebekti. Ben epey ağladım ilk günler.sonra kendime geldim dedim herkes birisiyle mi kalıyor. Şimdi şükür kızıma alıştım. Sütüm olmadı evet ama annesiyim ben onun öyle ya da böyle doyurcam karnınıBende hasimato tiroidi var canım dereotu tsh i bayağ etkiliyor çok tüketmiyorum o yüzden. Malesef stresli ve zor günler geçiriyorum ama alışmaya başladım bebeğime ve yeni hayatıma. Daha iyi olacak inşallah. Teşekkür ederim tavsiyeler için
Anladım canım içini ferah tut bebeğin sağlıklı ya onemlinolan o hiç üzme kendini. Benim göğüslerim normalde 90 beden şişti etti ama süt gelmiyo. Üstüne bide annemin stresini çektim vay onların soyunda süt çok olurmuş da gelirmiş te gelmiyo ne yapayım yaniiyiki mamalar var.
Benim bebeğim mamayla besleniyor. Mamadan sonra hiç uykusu gelmiyor. Sorun mamada mı bizim sıpada mı acabaHanımlar bebeğiniz mama verince uyuyorsa demek ki açtı, sütüm yetmiyordu diye düşünmeyin. Belki sütünüz yetiyor ama bebek başka bir sancısı olduğundan uyuyamıyor. Anne sütünün sindirimi çok kolayken mamaların hem kalorisi yüksek hem sindirimi zordur. Ağır yemekten sonra yetişkinleri uyku basması gibi mama da bebek için anne sütüne kıyasla ağır bir besin olduğundan bebeğin şekerini yükseltip daha çok uyumasına zemin hazırlıyor olabilir. Yeşil kaka konuşulmuş, mama alan bebeğin kakasının yeşilimsi ve daha katı kıvamlı olması normaldir.
Ya oyle vıdeolar ızledım sıkmaya korkuyorumBen her gün serum fizyolojik yapıyorum canım, en küçük uçlu şırıngaya serum suyunu alıp burnuna sıkıyorum sonra hemen yüz üstü tutuyorum ne var ne yok çıkıyorotribebenin aspiratörünü almıştım ama o zararlıymış en sağlıklısı serum suyu. Bizimki burnu tıkanınca çok huzursuz oluyor açıyorum hemen rahatlıyor sıpa
Bana serum fizyoloji yazmış onu da ben sıkamıyorum korkumdanBüyük kızımın çok tıkanırdı doktor tonimer baby burun spreyi vermişti. Gece yatarken sıkıyordum hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?