2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Eczacı bunun İu 400 olanı yok dedi canım. Bebek için iu 400 d vitamini var dedi. Beni mi kandırdı acaba?
Ben 400lük var mı bilmiyorum, bebeğime 6 aydan sonra kullanmayı planladığım için araştırmadım, kendimize 1000lik kullanıyoruz. Gerçekten 400lük yoksa o zaman şöyle yapabilirsiniz. Sağlık ocağına günlük kaç iu verilmesi gerekiyor diye sorup 1000ligi nasıl vermeniz gerektiğini öğrenin. Damlalar arasında icerik olarak bir fark yok, sadece bir damla başına düşen vitamin miktarları fark gösteriyor.

Kızlar sizinde bebeklerinizin burnu tıkanıyor mu? Tıkanınca ne yapıyorsunuz?
Bir de burun tıkanıklığı bebeklerde gaz oluşmasına sebep oluyormuş. Bizim zaten gaz sancılarımız başladı bir de burun tıkanıklığı yüzünden gaz oluşmasın diye her gün yapıyorum

Bende mamayla destekliyorum canım yoksa bebeğim ağlıyo açıkiyo belliki bende ilk baştan beri mama da veriyorum yoksa sarılığı çok artardı. Kesinlikle herşeyi denedim öyle çok artmadı sütüm. Duş alınca dün biraz geldi işte. Ama tek olduğum için de çok rahat düş alamıyorum her gün. Tahin de attiriyomus canım bu arada ben onu da denicem. Bide e bebek de malt içecek varmış o iyi geliyomus. Ikisi kaldı benim denemediğim.

Geçmiş olsun kuzum üzülme, çok şükür bebeğin saglikli kucaginda. Hem hep mama içse ne olacak yapacak bisey yok. Bende çoğunluk mama vermek zorunda kalıyorum ne yaparsam da çok gelmiyor damla damla. Özel değilse nasıl bi sorun oldu göğsünde?

Dereotunu da denemeni tavsiye ederim. Ama süt için en önemli şey moral canım. Anladığım kadarıyla biraz stresli günler geçiriyorsun. Moralini düzeltecek şeylere yönelmeni tavsiye ederim. Stresi azaltıp uykuyu artırınca normal beslenip bol su içince bile süt artıyor

Göğüslerim yok gibi bişey benim. Yapmadığımız kalmadı. En sonunda doktor ve ebe göğsümün süt üretmediğine karar verdiler. Benim de damla damla oldu onu içirdim başta. Bestlak damla falan da aldım günlük masaj yaptım. Ama süt belirtisi ağrı şişme hiç olmadı

Ikınma alerjik olabileceği gibi bağırsak florasının bozulmasından da kaynaklanıyor olabilir. Benim kızım ilk bir ay zorlanmadan kaka yaparken birden bire uykuda bile ıkınan bir bebeğe dönüştü. Doktora sordum, makat kaslarını kullanmayı yeni öğreniyor ondan dedi. Ilk ayında makat kaslarını sorunsuz kullanabilen bebek nasıl birden bire kaslarını kullanamaz olabilir ki? Doktorun açıklaması beni tatmin etmedi ama kendim de bir açıklama bulamadım kızım 9 aylık kadarken aşılarla sağlık sorunları arasındaki ilişkiyi kurabilene kadar.

Alerji her bebekte farklı bir organı tutar. Benim kızımda bağırsakları tuttuğu için bütün gözlemlerimi kakasını takip ederek yapardım. Bazı bebekte alerji sadece cildi tutar, bazısında üst solunum yollarını, bazısında mideyi. O yüzden alerji tanısı koyarken tüm belirtileri görmek gerekmez. Daha doğrusu belirtiler sadece fikir verir alerji konusunda. Bebeklerde alerji testleri doğru sonuç vermediği için alerji tanısında tek güvenilir yol annenin diyet yapmasıdır. Sizin bebeginiz daha çok küçük, alerji geliştiyse eğer sadece süt alerjisi vardır diye tahmin ediyorum. Diğer alerjiler aşılandıkça, ilaç, antibiyotik ve deterjana maruz kaldıkça sonradan çıkıyor. O yüzden alerjiden emin olmak istiyorsanız mutlaka çok katı bir süt ve süt ürünleri diyeti uygulayın derim. Paketli gidalar, hazir ekmekler, restoranlarda terbiyelenmiş et yemekleri süt ürünü içerebildigi için risklidir, kaçınmak gerekir. Bazı süt artırıcı ürünler, ilaçlar da süt ürünü içerir.

Alerji yapan besin perhize başladıktan maksimum 21 gün sonra annenin sütünden arınır. O yüzden alerjiden emin olmak için maksimum 21 gün süreyle perhiz yapılır. Benim kızım perhizin 4. gününde düzelirdi. Bu süre bebekten bebeğe değişiyor ama alerji var mı yok mu ortalama 1 haftada anlaşılır belirtilerin hafiflemesinden.

Canım ben hiç yaşamadım ama benim kız kardeşim satılık yüzünden 1 hafta felan kuvezde yatmıştı rabbin şifa versin inşallah

Canım bir de solgar in b12 sini dene derim

Bende hasimato tiroidi var canım dereotu tsh i bayağ etkiliyor çok tüketmiyorum o yüzden. Malesef stresli ve zor günler geçiriyorum ama alışmaya başladım bebeğime ve yeni hayatıma. Daha iyi olacak inşallah. Teşekkür ederim tavsiyeler için

Anladım canım içini ferah tut bebeğin sağlıklı ya onemlinolan o hiç üzme kendini. Benim göğüslerim normalde 90 beden şişti etti ama süt gelmiyo. Üstüne bide annemin stresini çektim vay onların soyunda süt çok olurmuş da gelirmiş te gelmiyo ne yapayım yani iyiki mamalar var.

Hanımlar bebeğiniz mama verince uyuyorsa demek ki açtı, sütüm yetmiyordu diye düşünmeyin. Belki sütünüz yetiyor ama bebek başka bir sancısı olduğundan uyuyamıyor. Anne sütünün sindirimi çok kolayken mamaların hem kalorisi yüksek hem sindirimi zordur. Ağır yemekten sonra yetişkinleri uyku basması gibi mama da bebek için anne sütüne kıyasla ağır bir besin olduğundan bebeğin şekerini yükseltip daha çok uyumasına zemin hazırlıyor olabilir. Yeşil kaka konuşulmuş, mama alan bebeğin kakasının yeşilimsi ve daha katı kıvamlı olması normaldir.

Açıkcası şu süreçte stres olmayanımız yok heralde. Benim de annem yanımdaydı babam durutmadı yanımda. Farklı şehirlerdeyiz biz. 8 günlükken tek başıma kaldım. Ve bebeğim gazlı bir bebekti. Ben epey ağladım ilk günler.sonra kendime geldim dedim herkes birisiyle mi kalıyor. Şimdi şükür kızıma alıştım. Sütüm olmadı evet ama annesiyim ben onun öyle ya da böyle doyurcam karnını

Benim bebeğim mamayla besleniyor. Mamadan sonra hiç uykusu gelmiyor. Sorun mamada mı bizim sıpada mı acaba şaka bir yana bence mamayla ilgili olumsuz fikirleri okudukça daha çok üzülüyor ben gibi anneler. Boşverin herkes istediği gibi beslesin yavrusunu

Ya oyle vıdeolar ızledım sıkmaya korkuyorum bı damla sıkıyorum korkumdan nasıl korkmadan sıkacagım :'(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…