Yenıdoganların cogunda oluyormus ve sadece burundan nefes aldıkları ıcın acmak lazımmısBenimkisi de iki gündür tıkanıyor neden oluyo acaba ben üşüttü heralde dedim
Bebeğiniz sağlıkla büyüsün. Sütünüzle ilgili yorumunuzu okudum, bu yüzden hassasiyet gösterdiğinizi anlayabiliyorum ama kimin bebeğini nasıl besledigiyle ilgili bir yorum yapmadım aslında, yeniden okursanız eminim bana hak vereceksiniz. Emziren annelerin sütüm yetmiyor endişesi taşımasının yersiz olabileceğini anlatmak istedim sadece.Benim bebeğim mamayla besleniyor. Mamadan sonra hiç uykusu gelmiyor. Sorun mamada mı bizim sıpada mı acabaşaka bir yana bence mamayla ilgili olumsuz fikirleri okudukça daha çok üzülüyor ben gibi anneler. Boşverin herkes istediği gibi beslesin yavrusunu
Merhaba çok geçmiş olsun simdi nasılsınızKimlerin bebekleri fototerapi almıştı arkadaşlar doğum yaptım yapalı hastanelerdeyim Allah beterinden korusun ama halim harap.. Oğlumun sarılığı 15 ti rh uyuşmazlığı var diye yatırdı fototerapi için sürekli ağlıyor mahvoldu bende onla beraber tabi üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım valla yarın imza atıp çıkayım diyorum siz ne kadar kaldınız hastanede? 1 günde taburcu olan var mı
Bizimde 17ydı canım 15 demişlerdi ama 17 dedi bugün doktorMerhaba çok geçmiş olsun simdi nasılsınız
Bizde sarılık yaşadık fototerapi gördük 1 gece 2 gün kaldık hastanede değerimiz 19 su 10 olunca çıkış aldık çok zor gerçekten sarılık hala da var mı bilemiyorum mama ile destekledik kilo aldırdık
Hala da gün içinde birkaç kez mama veriyorum emiyor da çok şükür yeter ki iyi olsun
Çok teşekkür ederim bu bilgiler için. Süt ve süt ürünleri diyetini uygulamayı deneyeceğim bende bakalım ne olacak.Ikınma alerjik olabileceği gibi bağırsak florasının bozulmasından da kaynaklanıyor olabilir. Benim kızım ilk bir ay zorlanmadan kaka yaparken birden bire uykuda bile ıkınan bir bebeğe dönüştü. Doktora sordum, makat kaslarını kullanmayı yeni öğreniyor ondan dedi. Ilk ayında makat kaslarını sorunsuz kullanabilen bebek nasıl birden bire kaslarını kullanamaz olabilir ki? Doktorun açıklaması beni tatmin etmedi ama kendim de bir açıklama bulamadım kızım 9 aylık kadarken aşılarla sağlık sorunları arasındaki ilişkiyi kurabilene kadar.
Alerji her bebekte farklı bir organı tutar. Benim kızımda bağırsakları tuttuğu için bütün gözlemlerimi kakasını takip ederek yapardım. Bazı bebekte alerji sadece cildi tutar, bazısında üst solunum yollarını, bazısında mideyi. O yüzden alerji tanısı koyarken tüm belirtileri görmek gerekmez. Daha doğrusu belirtiler sadece fikir verir alerji konusunda. Bebeklerde alerji testleri doğru sonuç vermediği için alerji tanısında tek güvenilir yol annenin diyet yapmasıdır. Sizin bebeginiz daha çok küçük, alerji geliştiyse eğer sadece süt alerjisi vardır diye tahmin ediyorum. Diğer alerjiler aşılandıkça, ilaç, antibiyotik ve deterjana maruz kaldıkça sonradan çıkıyor. O yüzden alerjiden emin olmak istiyorsanız mutlaka çok katı bir süt ve süt ürünleri diyeti uygulayın derim. Paketli gidalar, hazir ekmekler, restoranlarda terbiyelenmiş et yemekleri süt ürünü içerebildigi için risklidir, kaçınmak gerekir. Bazı süt artırıcı ürünler, ilaçlar da süt ürünü içerir.
Alerji yapan besin perhize başladıktan maksimum 21 gün sonra annenin sütünden arınır. O yüzden alerjiden emin olmak için maksimum 21 gün süreyle perhiz yapılır. Benim kızım perhizin 4. gününde düzelirdi. Bu süre bebekten bebeğe değişiyor ama alerji var mı yok mu ortalama 1 haftada anlaşılır belirtilerin hafiflemesinden.
Evet randevu aldikKizlar bişey sorcam size bebeğin kimliğini çıkarırken nüfus müdürlüğünden randevu alıyormusunuz özellikle istanbulda olanlar
Yok herkes dogurmadi dogurmayan bi grup daha var:) bi de ocagi bulurmusuz:) 29 dedi son gittigim dr. Ama sanki hafta sonu gelir gibi geliyor benim ufaklik bana.gerci dogumagrisi sancim yok kasiklarda baski var bel agrisi var sadece.Pek bi sakinledi aralik annisleri herkes dogurdu saglicakla masallah herkesin bebislerine guzel guzel buyusunler insallah bebeyi alan kaciyor gruptan
Allah güç versin çok geçmiş olsun cnm çok zor durum ben aaa taneye yatacağını öğrendiğim gibi ağlamaya başladım bütün gece yanındaydım ellerini tuttum bir tek altını değiştirmek için çıkardım hala da geçti mi sarılık tam olarak bilemiyorum inşallah geçmiştirBizimde 17ydı canım 15 demişlerdi ama 17 dedi bugün doktordün gece hiç durmadı çok sık çıkarmak zorunda kaldım sakinleştirmek için çok fayda etmemiş o yüzden 14 küsür çıktı değeri bu gece de burdayız 12 ye kadar fototerapi ye devam dedi sakin kalsın diye dua ediyorum susturmak çok zor oluyor 11 12 olsa bile gönderebilirim dedi doktor yarını bekliycez inşallah 10lara düşer biizm de size de çok geçmiş olsun Allah bi daha düşürmesin canım sende Bursadaydın yanlış hatırlamıyorsam
Canım bizimde ayımız bitti,ben annemde kalıyordum doğumdan beri yarın nasipse evimize gideceğiz. Dediğin şeyleri ben de yaşıyorum ama normal sanırım henüz adapte olamadık. Yalnız kalınca daha iyi olacağını düşünüyorum benDoğum yaptığımdan beri değişik bir depresyon içindeyim bebeğimin herseyi için aşırı duygusalım ve endişelenyorum neden gece uyumuyor neden inliyor neden sürekli ıkınıyor sürekli ağlıyorım iyiki annem yanımda allah tek bakanlara sabır versin sanki ben doğum yapmamışm gibi hissediyorum yetemiyormuş gibi bazen anneme dayanamyorm al al benden diye ağlıyorum sonra pişman oluyorm bir anne nasıl böyle der diye çok kötü hissediyorum lohusalıktan mı böyle duygusalım
Memenle kavga etmesi sütün az düğü için değil gazı veya karın ağrısı olduğu içindir canım ,ben kızım da aynı . O ağlayınca benim de ağlayasim geliyor ama yaoabilecegimiz bir şey yok, inşallah bu günler de geçecek.Gercekten öylemi diyorum ne bicim anne oldum bakamyorm derdni ble anlayamyorm hc hazr deglmsm sürekli böyle diyorm ama insan bebeğe hayatı boynca hazr olamaz bence cok zor bi sorumluluk sütüm yetiyor mu anlayamıyorum mememle kavga etmesi yetmediği anlamına mı gelyor
Kızlar daha yeni yazmaya vaktim oldu evde 2saat sanci sonrasında hastaneye yetiştik.. 6cm acikligim oldu sonrasında şükür kendi sancilarimla beraber doğum ilerledi ve sabah 9.30da meleğimi kucağıma verdi Rabbim... tüm dilekleriniz için çok teşekkür ederim şimdiden hepinize fırsat buldukça yazarım..Allah tüm bekleyenleri sağlıcakla kurtarsiz
Masallah canım cook uzun sancılar cekmeden yavrunu kucagına almıssın darısı basıma :)Kızlar daha yeni yazmaya vaktim oldu evde 2saat sanci sonrasında hastaneye yetiştik.. 6cm acikligim oldu sonrasında şükür kendi sancilarimla beraber doğum ilerledi ve sabah 9.30da meleğimi kucağıma verdi Rabbim... tüm dilekleriniz için çok teşekkür ederim şimdiden hepinize fırsat buldukça yazarım..Allah tüm bekleyenleri sağlıcakla kurtarsiz
Açıkcası şu süreçte stres olmayanımız yok heralde. Benim de annem yanımdaydı babam durutmadı yanımda. Farklı şehirlerdeyiz biz. 8 günlükken tek başıma kaldım. Ve bebeğim gazlı bir bebekti. Ben epey ağladım ilk günler.sonra kendime geldim dedim herkes birisiyle mi kalıyor. Şimdi şükür kızıma alıştım. Sütüm olmadı evet ama annesiyim ben onun öyle ya da böyle doyurcam karnını
Ben 4 günlüktü kendim yaptım canım zaten genzine gitse de bir sorun olmuyor önce 1 burun deliğine hafif hızda sık sonra hemen çevir biraz bekle diğerine sık gör bak nasıl rahatlayacak bebişin, hiç korkulacak bir şey değil inanYa oyle vıdeolar ızledım sıkmaya korkuyorumbı damla sıkıyorum korkumdan nasıl korkmadan sıkacagım :'(
Amin inşallah canım bugün çıktık çok şükür ama iki günde bir yine bakılacak artış varmı diyeCanım ben hiç yaşamadım ama benim kız kardeşim satılık yüzünden 1 hafta felan kuvezde yatmıştı rabbin şifa versin inşallah
Çıktık bugün canım düştü değeri ama iki günde bir kan tahlili tekrarlanacakÇok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda iyileşir miniğin dualarım sizinle kuzum. Yeni gördüm inşallah bugün biraz daha iyidir bebişin?..
Gerçekten öyle bide ellerini aciyolar hissetsin anneyi diye aynı hesap işte hepsiŞu kucağa alıştırmışsın saçmalığından bi vazgeçemediler yaa
3 haftalıkken başlayın dedi bizim doktotumuz.Kızlar bebek için D vitaminini kaç günlükken kullanmaya başladınız? Bizimki 8 günlük oldu. Dün topuk kanı alındı ama D vitamini için bişey demediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?