2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kizlar bişey sorcam size bebeğin kimliğini çıkarırken nüfus müdürlüğünden randevu alıyormusunuz özellikle istanbulda olanlar
Randevu almanıza gerek yok yeni kimlik çıkarırken öncelik veriyorlar. Biz direk gittik sıraya bile girmeden hallettik çok kolay oldu

Bebek 40 haftası doldu diye kaka yapmaz merak etmeyin. Bebeğin anne karnında kaka yapması için strese girmesi gerekir. Mesela anne karnında beslenemez, anneye yapılan tıbbi müdahaleden olumsuz etkilenir, suyu biter bebek strese girer ve kaka yapar. Bu şartlar 34 haftalık gebelikte gelişirse 34 haftalık bebek de kaka yapar. Her sey yolunda giderken bebeğiniz durduk yere kaka yapmaz.

Madem açılmanız da başlamış, yakın takiple bekleyebilirsiniz. Ilk doğumum 41+3te kendi sancımla başlamıştı. Yakın takiple her şeyin yolunda gittiğini bilerek 41+1deyim, yine bekliyorum.

Bu gece benim pertim çıktı sanırım atak haftasına mı girdik nedir dün akşamdan beri asla memeden ayrılmak istemedi kızım, tok olduğu halde ayırdığım an çığlık kıyamet altını bile zor değiştirdim. Kurulu saat gibi 3 saatte bir uyanan çocuğun bir derdi yokken böyle yapması bunu getiriyor sadece aklıma inşallah bir günlük bişeydir halim kalmadı çünkü

Benimde oyle olmustu gecenlerde birkac gune gecti Allah'a şukur sizinkide gecer umarim

Aaa bilmiyordum ben 40 haftayi doldurdugu icin kaka yapar sanıyordum acilma var demedi ciddi bisi yok dedi nereye cekersek oraya gider bu cumle. Sizin de olmus baya Allah saglikla kavustursun hepimizi.

Kızlar 40+0 da sabah 06:30da doğum yaptim ben de çok şükür. Rabbim bekleyenleri sağ salim miniklerine kavuştursun inşallah. Bugün 10:45te randevumuz vardi ama miniğim çok şükür annesini ugrastirmadan geldi.
İsmi İpek. 3055gr. 50cm normal doğum oldu. Biraz daha evde oyalansaymisim yolda doguracakmisim sanırım

gunebakan_ merhaba, dün konuştuğunuz damlalar bunlar mıydı acaba? Bende sağlık ocağının verdiği D vitaminini kullanıyordum ama dün yazdıklarınızı okuyunca değiştirmeye karar verdim. Bir de çok güzel indirim olmuş almak isteyen arkadaşlar var ise bakabilirler. Hangisini almalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim

Eklentiler

• 1FFAC423-9D67-424E-BD04-E13A4384E3C0.webp
    23 KB · Görüntüleme: 29
  • E858237D-6A12-454E-B553-C784D6A9FF2E.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 33
Aayyy masAllaaah ne guzel ya Allah anali babali buyutsun İpegi masAllaaahhh..bende 40+0 ama gelen giden yok nasil oldu sizin su filan mi geldi.

Merhaba. Yenidoğanda günlük 400 iu d vitamini takviyesi uygun görülüyor. Eğer 400 iu d vit yazanı alırsanız günde bir damla vereceksiniz demektir. Ama ben bebeğime d3k2 tercih edeceğim. Benim sadece d vitamini vermek istemememdeki sebep bebeklere d vitamini ölçümü yapılmadan 400 iu dozun standart veriliyor olması. Eğer bebekte d vitamini yüksekliği oluşursa kemiklerdeki kalsiyum emilimi bozuluyor. Kalsiyum emilimini bozmamak için d vitamininin k vitaminiyle birlikte alınması gerekiyor. K vitaminiyle birlikte alınan d vitamini yüksek doz bile olsa zarar vermiyor. Hatta bu salgın döneminde bir çok doktor yüksek doz d vitamini öneriyor. Ben o yüzden d3k2 tercih edeceğim bebeğim ek gıdaya başladığında.

1000 iu d3k2'nin bir damlası yenidoğan için yüksek doz d vitamini demek. Eğer d3k2 tercih etmek isterseniz ve sağlık ocağının önerdiği dozu da aşmayayım derseniz bebeğiniz 10 kilo olana kadar bir cay kaşığına sütünüzü sıkın ya da su koyun, bir damla d3k2 ekleyin, yarısını kendiniz için, kalanı bebeğe verin. Kendiniz için de her 10 kilo başına bir damla d3k2 kullanabilirsiniz. Bu yazdıklarımın tamamını doktor hasan hüsnü eren ve doktor eren çetin'in önerilerini dikkate alarak yazdım. Ben kendilerine güveniyorum ama başka doktor görüşleri farklılık gösterebilir. Siz içinize sineni uygulayın

Saatleri nasıl ayarlıyosun? Benimki sürekli aranıyor nerdeyse saat başı 5 dk emziriyorum
Saatler değişiyor ama aralıkları aynı hemen hemen. Tabi bu söylediğim gece için. Gündüz ben de senin gibiyim. 1 saat arayla ya da 1,5 . Arada tam doymadığını düşünerek süt sağıp veriyorum O zaman da uyuyor genelde

Aayyy masAllaaah ne guzel ya Allah anali babali buyutsun İpegi masAllaaahhh..bende 40+0 ama gelen giden yok nasil oldu sizin su filan mi geldi.

Amin canım çok teşekkürler. 1 haftadir 2 gün arayla kontrole geliyorduk acilmam başlamıştı. Geçen hafta 3 cm demişti dr. En son iki gün önce 4cm. Dedi ama düzenli sancilarim falan yoktu. Çarşamba hazirlikli gelin muhtemelen yatış yapariz demişti. Gece yatmadan duş aldım sonrasinda nişan gibi bir sey geldi. Öyle aman aman agrilarim yoktu. Arada hissetmeye baslamistim. Gece 2ye doğru ancak uyumusumdur. Uykumda ara ara hissediyordum agri ama oralı olmuyordum. Dayanilmayacak gibi değil diye gecistiriyordum. Sonra saate baktim 3bucuk gibi. 5 dk.da bir geliyor. Ama yine de ben ağırdan aldim. Sık geliyor ama agrilar hafif daha baslamaz diyorum kendi kendime. Evdekileri kaldirmayayim erkenden hastaneye gidersek acilmam daha 5te falandir suni sanci verirler diye saat tutmaya devam ediyorum. 4 buçuk gibi dedim giyinip hazirda bekleyeyim de belki agrilar artarsa hazirlanamam falan. Eşim uyandi bakti ben hazirim. Dedim aceleye gerek yokta işte nolur nolmaz. O da dedi olsun 40-45km mesafe var hastaneye. Gerekirse oralarda yürüyüş falan yapariz yakin olalim. 5bucuga dogru evden çıkıp arabaya binince artik 2 dk.da bir geliyordu sancilar ve dayanilmaz olmaya basladi birden. 6 gibi hastanedeydik. Çatı muayenesi yapildi 8-9 cm açıklık dedi ebe. Ağrılar baya artmisti ıkınma hissim başlamıştı. Damar yolunu falan zor actilar dogumhaneye goturene kadar. Normalde doguma girmeden önce inzaatacaklari her seyi dogum bittikten sonra inzalattilar. Çok hızlı gelişti her şey. 6 bucukta da minik kuzum geldi.
Çok şükür hayal ettigim gibi bir doğum gerceklesti. Rabbim bekleyenlere de kolay bir doğum nasip etsin. Epiduralsiz, epizyosuz, suni sancısız. Dr.um da hep böyle olsun istiyordu. İnşallah bundan sonra da sağlıkla geçer hepimizin günleri. Herkese kucak dolusu sevgi gonderiyoruz prensesimle...

Hayalleri süsleyecek türden bir doğum olmuş sizinki de maşallah Çok imrendim, darısı başıma

MasAllah ya valla harika insAllah bizde bu sekil ilerleriz agri bebek hareket ettikce mi yoksa oyle normal gelen agri mi ya benim beben hareket ettikce oluyo yakinim o dogum sancisi degil dedi. Belim kasigim sizliyo bazende yurutmuyo filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…