- 19 Ocak 2020
- 1.512
- 1.913
- 133
- 41
Veriyorum emzik iki çekiyo süt gelmeyince atıyo canım. Sütüm var bu arada çok şükür. Ama bu çocuk 2 fırt çekip uyuyo haliyle doymuyo yarım saat sonra tekrar istiyo. Ne yapıcağımı şaşırdımEmzik denedin mi canim en azindan saat basi ver memeyi biraz sut biriksin doydugunu anlasin boyle cok yipratir seni minnos
Benim de aynı, 5dk emip uyuyor, 1 saate uyanıyor tekrar.Veriyorum emzik iki çekiyo süt gelmeyince atıyo canım. Sütüm var bu arada çok şükür. Ama bu çocuk 2 fırt çekip uyuyo haliyle doymuyo yarım saat sonra tekrar istiyo. Ne yapıcağımı şaşırdım
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallahKizlar ben de dogum yaptim kapanisi yapcam diyodum ama o serefe nail olamadim
Maşallah canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar 40+0 da sabah 06:30da doğum yaptim ben de çok şükür. Rabbim bekleyenleri sağ salim miniklerine kavuştursun inşallah. Bugün 10:45te randevumuz vardi ama miniğim çok şükür annesini ugrastirmadan geldi.
İsmi İpek. 3055gr. 50cm normal doğum oldu. Biraz daha evde oyalansaymisim yolda doguracakmisim sanırım
Ben varım. Bacakların bile terliyor emzirmeye kalkınca titriyorum. Lohusalıkta oluyor sanırımArkadaslar aranizda gece terlemesi yaşayanınız var mı?
Maşallah Allah bağışlasınKızlar 40+0 da sabah 06:30da doğum yaptim ben de çok şükür. Rabbim bekleyenleri sağ salim miniklerine kavuştursun inşallah. Bugün 10:45te randevumuz vardi ama miniğim çok şükür annesini ugrastirmadan geldi.
İsmi İpek. 3055gr. 50cm normal doğum oldu. Biraz daha evde oyalansaymisim yolda doguracakmisim sanırım
Eşime randevu alın demişler hatta kapıdayken almış. Covidden dolayı sanırım.Kizlar bişey sorcam size bebeğin kimliğini çıkarırken nüfus müdürlüğünden randevu alıyormusunuz özellikle istanbulda olanlar
Oyleymis benimde saclarim filan terliyor emzirmeye kalkinca haliyle soguyor hasta olmayiz insallahBen varım. Bacakların bile terliyor emzirmeye kalkınca titriyorum. Lohusalıkta oluyor sanırım
Merhaba. Ben ilkokuldan beri şiddetli migren atakları geçirirdim. Küçücük yaşımda başladım migren ilaçları kullanmaya. Öyle çok ilaç kullandım ki lisede mide yarası gelişti ve hiçbir ilaç kullanamaz hale geldim. O dönem her atağı elimi ayağımı soğuk suya sokarak, başımı soğuk suyla yıkayarak atlatmaya çalıştım. Bir gün o kadar ağır bir atak geçirdim ki yattığım yerden kalkamadım, annem kovayla yatağıma su taşıyıp yatağın ortasında masrapayla basımdan aşağı su dökmüştügunebakan_ size bir şey sormak istiyorum migren ile ilgili bir bilginiz var mı? Bu yaşıma kadar çekmediğim kalmadı migrenden. İlaç kullanmayı sevmediğim halde yutmadığım ilaç denemediğim yöntem kalmadı. Şimdi bebek olunca uyku düzensizliğinden iki de bir tutuyor ve ben mahvoluyorum bebeğimle zor ilgileniyorum. Belki sizin duyduğunuz, okuduğunuz bir yöntem bir çare vardır burada bir çok bilgi paylaşıyorsunuz. O yüzden size soruyorum.
Kasık biberon ve şırınga vs..verebilirsin. Ben başlarda böyle verdim. Ama zaman ve sabir istiyor. Oncesinde kundaklamam falan gerekiyor eliyle kasik biberonu deviriyor.Sonra " eeee yeter be biberon vericem memeyi reddederse onu o zaman dusunurumBen de sütümü sağıp biberondan mı versem diyorum daha doyurucu olur gibi
Aminn hepimizin çocuklarına inşallahayy masAllahh ya anlattikca dinleyesim geliyo valla ne guzel Allah saglikli uzuuuunnnn omur yazsin prensese size ayirmasin Rabbim insAllah. tekrar tekrar masAllah
Ben de ayrıntılı hesaplamayı bilmiyorum fakat kızkardeşime sordum 400 ıu alması gerekiyor dedi . Yani bir damla mı dedim 3 damlası 400 iu yapıyor onun dedi. Kendisi hesaplamış onun da küçük bebeği varHasan hüsnü eren de kilo başına 100 iu öneriyor. Hastalık durumunda kilo başına 200 iu. Yani 4 kilo bebek 400lükten bir damla, hastayken iki damla alsın diyor ama dvit seviyesi genelde olculmedigi için yüksek doz ihtimaline karşı tek başına d değil, k ile birlikte.
Size 3 damla dediklerine göre demek ki devletin standardı yenidoğanda günlük 1200 iu. Ben yaygın görüşün 400 iu verilmesi yönünde olduğunu okumuştum. Bilmiyorum işte hicbir bebeğin d vit seviyesini ölçmeden aynı dozu yapıştırmaları çok yanlış geliyor bana. Her annenin dvit seviyesi bir değil, bebeklerin doğumda sahip olduğu dvit seviyesi de o sebeple eşit değil. Üstelik kimi bebek çok zayıf kimisi obez oluyor ama doz yine sabit tutuluyor. Standart olan hiçbir şeye güven duyamıyorum. Ya bu standart öneriyle bebeklerin yüksek doz dvit almalarına sebep oluyorlarsa, ya bu yüzden kalsiyum metabolizması bozuluyorsa...
Çok teşekkür ederim, bu bilgiyi kaydediyorumAminn hepimizin çocuklarına inşallahçok teşekkürler Allah size de istediğiniz gibi güzel bir doğum nasip etsin inşallah
Ben de ayrıntılı hesaplamayı bilmiyorum fakat kızkardeşime sordum 400 ıu alması gerekiyor dedi . Yani bir damla mı dedim 3 damlası 400 iu yapıyor onun dedi. Kendisi hesaplamış onun da küçük bebeği varHatta diyor ben 4 damla veriyorum diyor kaşıkta kaldığı için. 1 fıs 3 damlaya karşılık geliyormuş .
Çok teşekkür ederim sizde bir cevap bulacağımı biliyordumMerhaba. Ben ilkokuldan beri şiddetli migren atakları geçirirdim. Küçücük yaşımda başladım migren ilaçları kullanmaya. Öyle çok ilaç kullandım ki lisede mide yarası gelişti ve hiçbir ilaç kullanamaz hale geldim. O dönem her atağı elimi ayağımı soğuk suya sokarak, başımı soğuk suyla yıkayarak atlatmaya çalıştım. Bir gün o kadar ağır bir atak geçirdim ki yattığım yerden kalkamadım, annem kovayla yatağıma su taşıyıp yatağın ortasında masrapayla basımdan aşağı su dökmüştü
Ben 2 yıl önce şükürler olsun tamamen kurtuldum migrenden. Kızımın ağır alerji geçmişinden bahsetmiştim, kızım için okuduklarım bana da ışık oldu ve bir çok hastalığın vucut toksisitesiyle ilgili olduğunu öğrendim. Yani kabaca toksin atımı sağlarsanız iyilesiyorsunuz. Ben migren için değil hem genel sağlığım için hem sonraki gebeliklerimde bebeklerime temiz bir beden borçlu olduğumu düşünerek detokslar uyguladım. Kızımı 2 yıl emzirdikten sonra ilk iş su orucu adıyla bilinen açlık terapisi uyguladım, 36 saat, 3 gün ve 10 gün olmak üzere. Emzirme dönemi boyunca da tarama hacamatı ve kafa hacamatina devam ettim. Hacamat+su orucu ile migrenim tamamen geçti. Su orucundan sonra da astigmatım tamamen geçti. Bir de klordioksit var ama onu kullanmak için hem gebelik hem emzirme doneminde olmamak gerekiyor. Tum kullanım detayları kerri rivera'nın otizm olarak bilinen belirtilerden kurtulmak kitabında yazıyor. Su orucunu da hekim aidin salih'in gerçek tıp kitabında anlattığı şekilde uyguladım.
Özetle emzirirken yapabilecekleriniz 1. duzenli hacamat, 2. mümkün mertebe kimyasalsız yaşam, 3. Kan grubuna ya da mizaca uygun beslenme. Özellikle kan grubunuz 0 ise gluten ve süt ürünleri, A ise süt ürünleri fazlaca bas ağrısı yapar aklinizda bulunsun.
Dedigin sey gerilmek sanirim bizimkide geriliyor ben cok uyutamazsam gazi vs yoksa kundak yapiyorum uyumasi kolaylasiuor uykusu derinlesince kundağı aciyorum deneyebilirsin canim ben cok fayda gordunmKızlar bebeğim 37+1 de sezeryanla doğdu ilk bikac gün dışında sürekli gernesiyor ve ıkınma sesleri çıkarıyor. Doktor aşırı gazi var diye damla ve fitil verdi damlaları düzenli kullanıyorum fitili çok zorda kalırsan kızarırsa kullan demişti. Dün geceden beri hiç rahatlayamadı 8 saat kadar bugün mecburen 2. Kez kullandım fitili küçülterek. Sürekli gernesmesi normal mi? Çoğunlukla gernesmekten kendini uyandırıyor. O kadar uyutmaya çalışıyorum bi hareketiyle uyanıyor. Delirecem artıkmecbur mama veriyorum sütüm de az olduğu için gaz olması kaçınılmaz durumumuzda.
Bence gittikce bilincli anne babalar oluyoruz birde boyle platformlarda ben cok sey ogreniyorum sizin gibi tecrubeli annelerden nekadar dogal bir dunyada yasamasakta herkes evladi icib elinden geleni yapmaya çalışıyor verdiginiz bilgiler icin tesekkur edermTabi isteyen ölçüm yaptırabilir. 3 kilo bebekten acil bir durum yoksa her ölçüm için kan aldırmak benim desteklemedigim bir şey. Devlet dvit ölçümü için bebekten kan almayi kan seviyesini riske atmamak icin yapmiyorsa yuksek doz d vitamini verip kalsiyum metabolizmasini bozma riskine de girmemeli.
Ama zaten her annenin geçtiği yollardan geçtiğim için her annenin kolay kolay devletin standart prosedüründen şüphe etmeyi akıl edemeyeceğini biliyorum, o yuzden gideyim de önce bebegimin kan degerlerini öğreneyim sonra takviye kullanayim demeyi akil edemiyoruz. Bana sağlık ocağından dvit verdiler, aklıma gelebilir mi bunda kanserojen madde var mı diye bir kontrol etmek, gelmedi ve kullandım bir süre. Devlet zararlı olsa verir mi düşüncesi bilinçaltımıza yerleştirilmiş o yuzden sorgulamayı akıl edemeyebiliyoruz her zaman. O yüzden dvit takviyesi alan 100 anneden bir tanesi belki içeriğini kontrol ediyor, bir tanesi belki yüksek doz dvitle ilgili bilgiye ulaşabilmiş, bir tanesi belki önce dvit seviyesini ölçtüreyim diye akıl ediyor. Bunu düşünmesi gereken standart prosedürü birey ayırmadan herkese uygulayan devlet. Bir şekilde bebek acı cekiyor ve kan alınıyorsa bir sebeple, ayni kandan bakiliverilsin dvit duzeyine de. Ille anne babanın bir de onun için mi kan vermesi gerekiyor. Ya da sağlık ocağından bilgilendirme yapılsın ailelere. Zaten hepsi bomboş, ne kadar zaman alabilir ki bes dakika bilgi vermek ya da bir broşür hazırlayıp gelen aileye vermek.
Ben teşekkür ederim ☺ Hacamat çok basit bir işlem, ben de ilk defa kızımın detoksu için gittiğim klinikte 28 yaşında yaptırdım. Kesin bayılırım diyordum ama çok rahattım. Ilk hacamatı sırttan yapıyorlar 7 kupa ile. 15 gün sonra kafadan yapılabiliyor. Kafadan yaptırdığım beni asıl rahatlatan oldu ama kafa derisi daha sıkı ve gergin olduğu için vakumla beraber baş ağrısı olmuştu hacamat sırasında. O ağırlık sonradan geçti. Daha dün konuştuk eşimle bu konuyu da. Hayatımı migrene gore planlayan biriydim, oraya gidemem basım agrir, bunu yapamam basim agrir, basim agrirsa sunu soyle yapayim, basim ağriyor sunu yemiyeyim gibi gibi... 2 yılda belki iki kere ağrımıştır başım, şükürler olsun.Çok teşekkür ederim sizde bir cevap bulacağımı biliyordumBende ilkokuldan beri yaşıyorum maalesef çok zor bir durum. Kan grubum A rh+ süt içmem pek ama peynir yoğurt günlük tüketiyorum. Demek ki daha da dikkat etmem gerekiyor. Hacamat nasıl yapabilirim bilmiyorum nedense o bana biraz ürkütücü geliyor. Tam olarak nasıl yapılıyor onu da bilmiyorum.. Zor oluyor mu yapmak? Söylediğiniz kitapları da mutlaka edineceğim çok teşekkür ederim
Uyandırıp emzirmeye devam ettirsen on süt bitince arkadakileri cekmek zor geliyo bebelere halbuki arka sutlerde onemli olmadi sagarak ver canim yine meme icin biraz ugras en son care sagmakVeriyorum emzik iki çekiyo süt gelmeyince atıyo canım. Sütüm var bu arada çok şükür. Ama bu çocuk 2 fırt çekip uyuyo haliyle doymuyo yarım saat sonra tekrar istiyo. Ne yapıcağımı şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?