2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar gece 2 saatte 1 mi kalkıyorsunuz.? Ben gece 1 de, 4 te ve 7 de süt veriyorum. Yanı 3 bazen de 3,5 saatte 1 besliyorum geceleri.
Ben çocuk uyandıkça kalkıyorum. Bugün mesela saat başı hatta daha bile fazla kalktım gaz sancısı çekti yavrum uyuyamadı beni de uyutmadı tabii ne zaman uyanırsa memeyi veriyorum illa şu kadar saat olmalı diye beklemiyorum ki istiyor da .
Kizlar ben de dogum yaptim kapanisi yapcam diyodum ama o serefe nail olamadim
Maşallah Allah hayırlı eylesin sağlıkla büyütün inşallah
Hayırlı olsun csnım maşallah tam takvim bitmiş kızın da gelmiş ne güzel
Ben d3 olanı sipariş verdim . 400 ıu olanı.
D3 ten 3 damla vereceksin dediler bana 400 lük olandan .

Maşallah suphanallah ne güzel bir doğum olmuş darısı tüm bekleyenlere olsun Allah tekrardan hayırlı eylesin sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah

MasAllah ya valla harika insAllah bizde bu sekil ilerleriz agri bebek hareket ettikce mi yoksa oyle normal gelen agri mi ya benim beben hareket ettikce oluyo yakinim o dogum sancisi degil dedi. Belim kasigim sizliyo bazende yurutmuyo filan
Benim ağrılarım adet sancısı gibi başlamıştı. 1 saate kalmadan o ağrılara kasılma karında sertlik de eklendi. Ve ağrılar düzene girdi bir belimden bir karnımdan vuruyordu. Ama ben hala doğum sancısı olduğunu anlamamıştım hatta arkadaşıma gitmiştim yürüyüş yaptık kahve içtik falan yaklaşık bu şekilde sancılarım düzenli ve aralığı git gide kısalarak 8 saat sürdü ama her işimi yapıyordum yani öyle çok şiddetli dayanılmaz değildi. 8 saatin sonunda nişanım geldi ve bir 3 saat sonra da doğum gerçekleşti. Son iki saat içinde suyum da geldiği için son iki saatteki sancılar gerçekten dayanılmaz olmuştu .

Kızlar gece 2 saatte 1 mi kalkıyorsunuz.? Ben gece 1 de, 4 te ve 7 de süt veriyorum. Yanı 3 bazen de 3,5 saatte 1 besliyorum geceleri.
Bende kaldırmıyorum bebeğim ne zaman isterse o zaman emziriyorum gunduzleri daha sık aralıklarla, geceleri de 2-3 saate bir kalkıyor baska bir sıkıntısı olmazsa

Çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı dikkate alacağım

ayy masAllahh ya anlattikca dinleyesim geliyo valla ne guzel Allah saglikli uzuuuunnnn omur yazsin prensese size ayirmasin Rabbim insAllah. tekrar tekrar masAllah

D3 ten 3 damla vereceksin dediler bana 400 lük olandan .
Hasan hüsnü eren de kilo başına 100 iu öneriyor. Hastalık durumunda kilo başına 200 iu. Yani 4 kilo bebek 400lükten bir damla, hastayken iki damla alsın diyor ama dvit seviyesi genelde olculmedigi için yüksek doz ihtimaline karşı tek başına d değil, k ile birlikte.

Size 3 damla dediklerine göre demek ki devletin standardı yenidoğanda günlük 1200 iu. Ben yaygın görüşün 400 iu verilmesi yönünde olduğunu okumuştum. Bilmiyorum işte hicbir bebeğin d vit seviyesini ölçmeden aynı dozu yapıştırmaları çok yanlış geliyor bana. Her annenin dvit seviyesi bir değil, bebeklerin doğumda sahip olduğu dvit seviyesi de o sebeple eşit değil. Üstelik kimi bebek çok zayıf kimisi obez oluyor ama doz yine sabit tutuluyor. Standart olan hiçbir şeye güven duyamıyorum. Ya bu standart öneriyle bebeklerin yüksek doz dvit almalarına sebep oluyorlarsa, ya bu yüzden kalsiyum metabolizması bozuluyorsa...

Pipetle içmeyi dene canım öyle daha kolay oluyor

Kızlar kendini yemeğe atan varmı ben 2 kilo aldım ya ne güzel veriyordum
Tahin helvası yaktı beni, rüyamda bile görüyorum

Benim kızım gece uzun uyuyor gerçi 2 haftadır 2 veya 3'ten önce uyumuyor. Dün gece 3'te uyudu, sabah 7'de besledim. uyumadan önce hem emzirdim , hem mama icmisti. Ama gündüzleri daha sık besleniyor tabii çabuk acikiyor.

Kizlar ben de dogum yaptim kapanisi yapcam diyodum ama o serefe nail olamadim
Hayırlı olsun

Benim kızım 2 haftadır böyle. Akşam 11 gibi başlıyor ağlamaya, sadece memede duruyor. Saatlerce emiyor, emiyor, memede uyuyor ama meme agzindan çıkınca basıyor çığlığı ve gece 2'ye 3'e kadar hep böyle.

Arkadaslar aranizda gece terlemesi yaşayanınız var mı?
Ben gece çok terliyorum hâlâ...

Dün Göbek bağımız düştü çok şükür
Bugün yıkasam sorun olur mu acaba ?
Yıka canım birsey olmaz. Biz de ertesi günü yikamistik.

Çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı dikkate alacağım
Merhaba. C _cedric_ kendilerine 400iu olandan 3 damla verilmesi gerektiğinin soylendigini yazmış, bu günlük 1200 iu ediyor ve d3k2nin bir damlası 1000 iu içeriyor. Ben Türkiye'de yaşamıyorum, saglikocagindan bizzat öneri almadan okuduğum kadarıyla bir damla dedim size. Doktorunuza günlük kaç iu olması gerektiğini sorup dozu ona göre ayarlayın isterseniz. Doktor günlük 1200 iu uygun görürse d3k2 günlük bir damla da verebilirsiniz bebeğe.

Isteyen d vit olcumu yaptırabilir bu dediginize gore ama yeni dogan bir bebekte hersey icin kan alip olcum yaptırmakta bi yerde risk olmazmi dersiniz zaten sarilik cikinca 2 gune bir kan alıyorlar

Vitaminden alayım canım teşekkür ederim. Malesef kimse yok bana destek olabilecek, var da yok işte. Bebeğim çok gazlı uyumuyor bende ancak idare etmeye çalışıyorum. Sütüm de çok olmuyor yorgunluk ve düzensiz beslenmeyle.

Ne zaman rahatlicak bebeklerimiz ya? Gece sürekli ağladı benim oğlumda

Kızlar bebeğim 37+1 de sezeryanla doğdu ilk bikac gün dışında sürekli gernesiyor ve ıkınma sesleri çıkarıyor. Doktor aşırı gazi var diye damla ve fitil verdi damlaları düzenli kullanıyorum fitili çok zorda kalırsan kızarırsa kullan demişti. Dün geceden beri hiç rahatlayamadı 8 saat kadar bugün mecburen 2. Kez kullandım fitili küçülterek. Sürekli gernesmesi normal mi? Çoğunlukla gernesmekten kendini uyandırıyor. O kadar uyutmaya çalışıyorum bi hareketiyle uyanıyor. Delirecem artık mecbur mama veriyorum sütüm de az olduğu için gaz olması kaçınılmaz durumumuzda.

Isteyen d vit olcumu yaptırabilir bu dediginize gore ama yeni dogan bir bebekte hersey icin kan alip olcum yaptırmakta bi yerde risk olmazmi dersiniz zaten sarilik cikinca 2 gune bir kan alıyorlar
Tabi isteyen ölçüm yaptırabilir. 3 kilo bebekten acil bir durum yoksa her ölçüm için kan aldırmak benim desteklemedigim bir şey. Devlet dvit ölçümü için bebekten kan almayi kan seviyesini riske atmamak icin yapmiyorsa yuksek doz d vitamini verip kalsiyum metabolizmasini bozma riskine de girmemeli.

Ama zaten her annenin geçtiği yollardan geçtiğim için her annenin kolay kolay devletin standart prosedüründen şüphe etmeyi akıl edemeyeceğini biliyorum, o yuzden gideyim de önce bebegimin kan degerlerini öğreneyim sonra takviye kullanayim demeyi akil edemiyoruz. Bana sağlık ocağından dvit verdiler, aklıma gelebilir mi bunda kanserojen madde var mı diye bir kontrol etmek, gelmedi ve kullandım bir süre. Devlet zararlı olsa verir mi düşüncesi bilinçaltımıza yerleştirilmiş o yuzden sorgulamayı akıl edemeyebiliyoruz her zaman. O yüzden dvit takviyesi alan 100 anneden bir tanesi belki içeriğini kontrol ediyor, bir tanesi belki yüksek doz dvitle ilgili bilgiye ulaşabilmiş, bir tanesi belki önce dvit seviyesini ölçtüreyim diye akıl ediyor. Bunu düşünmesi gereken standart prosedürü birey ayırmadan herkese uygulayan devlet. Bir şekilde bebek acı cekiyor ve kan alınıyorsa bir sebeple, ayni kandan bakiliverilsin dvit duzeyine de. Ille anne babanın bir de onun için mi kan vermesi gerekiyor. Ya da sağlık ocağından bilgilendirme yapılsın ailelere. Zaten hepsi bomboş, ne kadar zaman alabilir ki bes dakika bilgi vermek ya da bir broşür hazırlayıp gelen aileye vermek.

Canım yapmadığım şey kalmadı sekerli su verdim mama verdik sutum geliyo cok sukur ilk yattiginda zaten besin kaynakliydi ama kilo alınca bu sefer sebepsiz yere uzayan sarılık olabilir denildi.
Canım benim bebegimn mesela benden gelen gilbert hastalıgından kaynaklı olabilir benim babamda olan hastalık bana geçmiş benden belki cocgma geçmiş olabilir tenimizde sarılık var

Ben de sütümü sağıp biberondan mı versem diyorum daha doyurucu olur gibi

Ben direk ekmek yiyorum ama bugün dur dedim artık kendime

Anneler ben ocean d vitamini kullanıyorum, oğluma wellcare aldım, günde 1 fıs, içeriği ocean gibi temiz, kullanımı kolay. İyi emilmesi için yanağının içine bir fıs sıkıyorum her gün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…