2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Normal doğum yapan hanimlr size birşey sormak istiyorum dogumdan sonra regl sancıları gibi sancılar oluyor ya sizde kac gun sürdü
Benim 1 hafta falan sürdü . Emerken bebek ağrı giriyordu özellikle ve kanama da geliyordu . Bu da rahmin toplandığını gösterirmiş

Bende hemşireler biberon verme şırınga ver dediler ilk başta öyle yaptım Çoçuk şırıngadan alamadı üstü başı süt oldu kaç Cc içtiğimi bilemedim sonradan yeter artık dedim verdim biberonu şimdilik meme reddi yok çok şükür her Çoçuk bir değil emecek Çoçuk hertürlü emiyor iç güdülere güvenmek lazım hersey kitaplarda yazdığı gibi değil

Bende emzir alt değiştir gaz al üst değiştir uyut aaa Çoçuk uyudu hadi ev işi yemek diğer çoçuğa bak tüm gün maraton koşuyorum
Bende aynı durumdayım emzir altini al uyut geri kalan zamanda kizimla ilgilenmeye calisiyorum ona birseyler hazirla o da bezli onun bezini al ev isi derken gecip gidiyor zaman. Rezene yapiyorum inan yaptigimi unutuyorum su gibi soguk iciyorum hep ama yinede yıkılmadım ayaktayım

Önce meme sonra mama verdigin zaman meme reddi olmuyor genelde. Dogumdan sonraki birkac gun icin siringa veya kasik idare ediyor ama surekli zamanda vermek gerekiyorsa olmuyor illaki zor oluyor dokuluyo saciliyor.

Ben seninle konuştuktan sonra bugün olan dozu vermedim. Bir saat geçmedi kaka yaptı. Belkide 5 damla mı fazla geliyor acaba.
Damla fazla gelmiyordur bence hatta ben bebeğim çok ağladı hiç durmadı diyince 6 damla verelim demişti doktorum.
Bebeğinin bağırsakları düzene gireceği için kakasını geç yapıyor olabilir. Anne sütü mü alıyor yoksa devam sütü mü? Anne sütü alıyorsa 7-8 güne kadar yapmasa bile sorun olmuyor diye biliyorum.
Bende bu sabah forbiome ile tekrar başladım bakalım umarım bu sefer iyi gelir

Canim kabızlık sorunu yok çok şükür ama aşırı gaz sorunu var ve ilk hafta bitti gaz sorunu başladı. Ikiniyor sürekli damlaları vermesem ağlaması hiç durmayacak. Sab simplex ve zinco günde 4 sefer 10 a 5 damla şeklinde kullanıyorum. Yeterli gelmediği bile oldu iki kere fitil koydum rahatladı. Çok zor gaz sıkıntısı sezaryen ve erkek bebekte çok gaz oluyormuş. En az 2 veya 3 ayda gecer diyo herkes.

Gaz sorunu başlamıştır, normal dogummuydu?

Benimde sezaryen ve erkek canım doktor gazlı bir bebek 4. ay’a kadar anca geçer dedi Sabredeceğiz artık. Bende sap simplex veriyorum 1 haftadır biraz iyi geldi gibi. Bir de nurs harveyin şurubunun iyi olduğunu söylüyorlar dönüşümlüm olarak onu da kullanmayı düşünüyorum. Gerçi biogaiaya tekrar başladım etki etmesi 3 haftayı buluyormuş ondan sonra gaz damlasına ihtiyaç kalmıyormuş umarım bizde de işe yarar sen probiyotik kullanıyor muydun? Ben buaralar çok unutkanım daha önce yazdıysan kusura bakma canım

Benim de öyle alt değiştirirken çıldırıyo emzik veriyorum ozaman bile bazen tutmuyor. Süt gelmeyince atıyo emziği. Bana kalsa ben tutmasını isterim

Gaz sancılarıyla bizim de başımız dertte. 8 günlükken kontrolde doktor gazlı bir bebek değil kaka yaparken zorlanıyordur dedi ama akşam 21.00-01.00 arası sakinleştiremiyoruz meme masaj kucakta gezdirme döngüsüyle geçiriyoruz 4 saati. Çok ıkınıyor hatta uykusunda bile. Kakası güzel gaz da çıkarıyor ama yetersiz sanırım. 1 aylık kontrolü beklesem mi yoksa gitsem mi damla falan verir en azından kafama göre de kullanmak istemiyorum

Bizdede oluyor 3 saat bazen 4 ama ikinmalar normal degilmi ikina ikina ogrenecek ıkındıkça kaslar gelişiyormus eger cikarabiliyorsa dojtora sormadan kullanma derim

Bizdede oluyor 3 saat bazen 4 ama ikinmalar normal degilmi ikina ikina ogrenecek ıkındıkça kaslar gelişiyormus eger cikarabiliyorsa dojtora sormadan kullanma derim
Evet Tabii kasları gelişecek ama akşam saati çok ağlıyor öyle böyle değil gündüz iyiyiz genelde. Kolik mi diye düşünmeye başladım genelde aynı saatlerde huzursuz olduğu için

Ben gaz için günde iki kere rezene ve kimyon tohumu demleyip içiyorum. Faydası oluyor mu pek anlamadım. Bebeğime bir iki çay kaşığı versem olur mu acaba ? Veren var mı ? Daha küçük olduğu için emin olamıyorum

iet Tabii kasları gelişecek ama akşam saati çok ağlıyor öyle böyle değil gündüz iyiyiz genelde. Kolik mi diye düşünmeye başladım genelde aynı saatlerde huzursuz olduğu için
Ins degildir canim bizimde mesela gazi olsun olmasin 10 01 arasi uyanık bazen kendilerince düzen kuruyorlar

Anne sütü alıyor sadece yetip yetmediğini çok bilmiyorum.
kestim dün bugün gayet normaliz.
Galiba dediğiniz gibi sabır gerekiyor düzene girdiğinde normale dönecek belkide.
10 güne kadar normalmiş anne sütünde ama bebek çok zorlanıyor zorlanmasa sorun etmeyeceğim. İnanılmaz huzursuz oluyor.

Sanirim herkeste varmis bu durum bizimde bazi saatlerimiz var yatagina koyunca durmuyor surekli bi o meme bi bu meme pış pış zorda kalinca emzik şeklinde gidiyor aksam yemeginden yatana kadar boyle birde sabah ile öğle arası bu sekildeyiz bu gunler gececek ben inaniyorum normal kabul ediyorum bende bu durumu.

Ben vermedim ama arkkadasimin bebisi cok gaz oluyordu anne sütünü biraz sağıp icine az kimyon koyup iciriyordum demisti daha ihtiyac duymadim

Kaka yapamama olayı bizde de var. Vala kaka bekliyorum saatlerdir. Artık napacağımızı şaşırdık. Gaz oluyor kaka olmuyor. Kaka oluyor burnu tıkanıyor. Kendimce dedim bende mi sorun var. Baktım herkes aynı zamands aynı şeyleri yaşıyor. İnşallah bol kakalı bezlerimiz olsun kızlar ben hala bekliyorum inşallah bugün olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…