- 19 Ocak 2020
- 1.512
- 1.913
- 133
- 41
Al benden de o kadar benim de kızım 4,5 yaşında ve hiç ilgilenemiyorum çok içim acıyorBizim de heryer dağınık boşver canım
Ben en çok büyük kızımla ilgilenemezsem üzülüyorum
Ben esim oldugun da da yapamıyorum çünkü bakamiuor bizim oğlan sürekli huysuz ve ağladığı için susturamiyor Ben de deli oluyorumCok normal kuzum bizdede ayni heryer heryerde eslerimiz oldugu zaman bisiler yapabiliyoruz elbet duzene girecek
Yok canim o degil aventin göğüs kalkanı o silikon uçlarda bi ise yarEwet dün silikon delikli olandan aldm bakalm ins işe yarar
Ya ne güzel, benimki 2 saatte 1 kurulu saat gibi uyanıyor en az 25 dk. emiyor haliyle yorucu oluyor. Bugün 28 günlük oldu bu saat araları ne zaman uzar acabaBizde öyle en fazla 10 dk emiyor
Gece de artık 3 saatte bir kaldırıyorum
Kıvamlı olunca yaradığı anlamına geldiğini biliyorum ama bu kadar yoğun şekilde görmemiştim sürekli araniyor doyduğunu anlayamadigim için vermek zorunda kalıyorum sürekli de hickiriyo oda emmede geciyo serum fizyolojikten mi oldu acaba dedim çünkü doktor emmeden yarım saat önce yada uyamadan dedi ama ben bı turlu onu tutturamadim inşallah dediğiniz gibi alerjik değildir. Usutmemeyi için elimden geleni yapıyorum annelik gerçekten çok başka bı duyguymus uykuda kusunca nefessiz mi kaldı dedim yetmiyomus gibi hissettim sinirlerim bozuldu ağladım.Çökelek kıvamında kusmuk sindirilmiş süt demek. Beslenme fazlasını kusan bebek koyu ayran gibi homojen süt kusar. Yani bebeginiz beslenme fazlasını kusmuyor, rahatsız olduğu bir şey kusturuyor. Umarım alerji değildir.
Emerken, kaka yaparken bebekler düşündüğümüzden fazla efor sarfettiği için terlemeleri normal. Emerken üstünü bir kat inceltin o terle daha çok yorulur beslenirken.
İki gündür kusma başladı bı kerede de çok hafif burnundan geldi ben ona bağlıyorum sütunden filan damlar diyolar önümü denesem napsamBende 5 gündür fizyolojik damla kullanıyorum benimkiside kusuyor bence burnundaki pisliği balgam olarak ağızdan atıyor çünkü kusunca burnu açılıyo genelde
Bizde de sarılık var canım fototerapi aldık sürekli kandan bakıldığı için artık oğlumdan son gün kan alamadılar delik deşikti kolları elleri cuma kontrolü vardı getirmedim bol bol emzirmeye çalışıyorum takip ediyorum umarım en kısa zamanda atlatır kuzular çok zor böyle de çok uyusa tedirgin oluyorumKızlar günaydın . Bebeğimin burnu tikaniyodu serum fizyolojik yazıldı aldım günde 4 defa ikişer yazıyo fakat iki gündür niyeyse yoğun bı kusması oluyo uyurken oluyo çok korktum nefessiz kaldığı için cokelik kıvamında kokuyo gibimize geliyo usutmemek icinde elimeden geleni yapıyorum hızlı davraniyorum emzirirken saçları filan çok terliyo sürekli siliyorum sarılıgimizda sürekli takip halinde ne yapacağımı bilmiyorum . Yarın yine gideceğiz . En son 12 ydi ..
Benim eşim izne çıktı Allahtan toparlıyor elindrn geldiğince yoksa ne mümkün yetişmek bide bende 2 tane ev savaş alanı gibi ama bu günlerde geçicek inşallah düzene girsin bebişler rahat edicez birazKızlar ben hiçbir işe yetişemiyorum oğlum en fazla yarım saat uyuyor ve ben ne yapacağımı şaşırdım çok stres oluyorum heryer dağılıyor
Benim de öyle canım en fazla 10 dk emiyor ama ağlamıyor yetiyor demek ki diyorum 3 gün sonra takibi var inşallah kilo alımı da iyidirSelam herkese uykusuz anneler nasılsınız? Sütünüz bol olsun inşallahBiz 9 günlük olduk bugün dünden beri daha kısa süre emiyor süt çoğaldığı kendi daha güçlü emdiği icinmidir? 5-10 dak sürüyor.Birde gece araları daha uzatmaya başladı bende artık uykusuzluktan alarmı duyamaz oldum 2 saatte kalkamıyorum bazen.Buldugum bütün anne çaylarından ve rezene,kimyon, anason,papatya içiyorum düzenli.Dut kurusu,hurma,tahin helvası,kuru incir yemeğe çalışıyorum
İnşallah canımBizde de sarılık var canım fototerapi aldık sürekli kandan bakıldığı için artık oğlumdan son gün kan alamadılar delik deşikti kolları elleri cuma kontrolü vardı getirmedim bol bol emzirmeye çalışıyorum takip ediyorum umarım en kısa zamanda atlatır kuzular çok zor böyle de çok uyusa tedirgin oluyorum
Benim eşim izne çıktı Allahtan toparlıyor elindrn geldiğince yoksa ne mümkün yetişmek bide bende 2 tane ev savaş alanı gibi ama bu günlerde geçicek inşallah düzene girsin bebişler rahat edicez biraz
Benim de öyle canım en fazla 10 dk emiyor ama ağlamıyor yetiyor demek ki diyorum 3 gün sonra takibi var inşallah kilo alımı da iyidir
Endişelendirmek istemem ama çok hıçkırma da alerjik belirtidir. Alerjik belirtiyi mideden veren bebek bağırsaktan da verir muhtemelen. Gaza kötü koku, kakada yeşile dönük renk değişimi, pütürün azalması ya da yok olması, yumurta akı karışmış gibi parlak görüntü, sünen yapılar, ip ya da nokta gibi yer yer kahverengi, turuncu, kırmızı ya da siyah lekeler, kakayı bezin tamamen emmesi, hemen temizlemeye rağmen kakanın pişik yapması, pişiğin zor geçmesi gibi durumlar eşlik ederse diyete geç kalmayın. Belirtilerin hepsinin bir arada görülmesi gerekmez. Bebeğin bağırsağı ne kadar tahriş olursa o kadar geçirgen hale gelir ve alerjiyle başetmek o kadar zorlaşır. Geçirgen bağırsak yazıp aratabilirsiniz.Kıvamlı olunca yaradığı anlamına geldiğini biliyorum ama bu kadar yoğun şekilde görmemiştim sürekli araniyor doyduğunu anlayamadigim için vermek zorunda kalıyorum sürekli de hickiriyo oda emmede geciyo serum fizyolojikten mi oldu acaba dedim çünkü doktor emmeden yarım saat önce yada uyamadan dedi ama ben bı turlu onu tutturamadim inşallah dediğiniz gibi alerjik değildir. Usutmemeyi için elimden geleni yapıyorum annelik gerçekten çok başka bı duyguymus uykuda kusunca nefessiz mi kaldı dedim yetmiyomus gibi hissettim sinirlerim bozuldu ağladım.
Bilmiyodum öyle olduğunu midesi genisliyo olarak tahmin edildiğinden araştırmadım da genellikle alt açmadan sonra oluyo emzirdikce geciyo yeni yeni emmeye başlayınca oluverdiEndişelendirmek istemem ama çok hıçkırma da alerjik belirtidir. Alerjik belirtiyi mideden veren bebek bağırsaktan da verir muhtemelen. Gaza kötü koku, kakada yeşile dönük renk değişimi, pütürün azalması ya da yok olması, yumurta akı karışmış gibi parlak görüntü, sünen yapılar, ip ya da nokta gibi yer yer kahverengi, turuncu, kırmızı ya da siyah lekeler, kakayı bezin tamamen emmesi, hemen temizlemeye rağmen kakanın pişik yapması, pişiğin zor geçmesi gibi durumlar eşlik ederse diyete geç kalmayın. Belirtilerin hepsinin bir arada görülmesi gerekmez. Bebeğin bağırsağı ne kadar tahriş olursa o kadar geçirgen hale gelir ve alerjiyle başetmek o kadar zorlaşır. Geçirgen bağırsak yazıp aratabilirsiniz.
Bilsem..meme ucu yokmus kadinin yalanci meme vermisler insan en azindan mama verir dimi cahillik mi desem umursamazlik mi bilemedimNasıl yani
Hemşireler gelip kontrol etmiyor mu
Benim oğlum da çok fazla hıçıkırıyor ama diğer belirtilerin hiç birisi yok. Hıçkırık tek başına alerji belirtisi olur mu?Endişelendirmek istemem ama çok hıçkırma da alerjik belirtidir. Alerjik belirtiyi mideden veren bebek bağırsaktan da verir muhtemelen. Gaza kötü koku, kakada yeşile dönük renk değişimi, pütürün azalması ya da yok olması, yumurta akı karışmış gibi parlak görüntü, sünen yapılar, ip ya da nokta gibi yer yer kahverengi, turuncu, kırmızı ya da siyah lekeler, kakayı bezin tamamen emmesi, hemen temizlemeye rağmen kakanın pişik yapması, pişiğin zor geçmesi gibi durumlar eşlik ederse diyete geç kalmayın. Belirtilerin hepsinin bir arada görülmesi gerekmez. Bebeğin bağırsağı ne kadar tahriş olursa o kadar geçirgen hale gelir ve alerjiyle başetmek o kadar zorlaşır. Geçirgen bağırsak yazıp aratabilirsiniz.
Arkadaşa sormuşsunuz ama bende paylasmak istedim. Şu kesme şeker gibi olan heralde. Ben çok faydasını gördüm. Başlarda 1 bardağa 3 tane atıp 4 bardağa kadar içiyordum. Sonradan azalttim tabi
Bebeği bilerek aç mi bırakmışlarBilsem..meme ucu yokmus kadinin yalanci meme vermisler insan en azindan mama verir dimi cahillik mi desem umursamazlik mi bilemedim
Almazmi alıyor maşallah..dediğim gibi bazen 2saatte bir 60oluyorBenim 35 günlük ben gece 3 saatte bir 60 ml veriyorum.ben mi az veriyorum diycem ama kilo artışını doktor beğendi. Gündüz de bol bol emziriyorum. Akşam üstü huzursuz oldug u icin yine arada tam olsun diye 60 veriyorum. Bebegin aliyor ve farklı reaksiyon göstermiyorsa bence çok değil
Sağol canım. O kulaktan ölçülen cihazda iki kulak bile farklı çıktı önce onla ölçtüler sonra kan verdik değer farklı çıktı. Hastanede yatınca da her tarafını deldiler kan alcaz diye artık son almada giremedim bile yanına ağlayasım geldi perişan oldu yavrum fototerapide hep ağlamalı çok zor geçti Allah her bebeğe sağlık versin ınşallahErvaikra canım sana da geçmiş olsun . Biz iki kere yattık ilki beslenme kaynaklıydi ikicisi açıklanmayan sarılık oldu kilo artışı çok iyi ama azda olsa anlamsızca yukseliyo. Çok şükür kan almiyolar bı cihaz var onunla bakiyo yorumluyo çok yüksekse kan aldiriyo minicik damarı bile belli belirsiz insan bakmay kiyamazken öyle olması da bı hayli can sıkıcı
Kızım Beyza 39 günlük oldu, cumaresi günü aylık kontrolüne gittik, kalça ultrasonu da çekildi.
Kilosu 3660, boyu 51 cm olmus. 46 cm doğmuştu, doktor dedi ki normalde 3 cm uzamasını bekliyoruz ama iyi uzamış dedi. Baş çevresi falan da iyiymiş.
Kalça ultrasonu da normal çıktı çok sukur. Yalnız kalbinde biraz ufurum duyuyorum dedi doktor o biraz canımı sıktı. Çocuk kardiyolojisine yönlendirdi.
Her aksam olan 11-3 arası ağlama seanslarini söyledimmemedeyken susuyor ama memeden ayrılınca huzursuz ve ağlıyor dedim. Gaz sancısı oluyordur dedi..meme onu sakinlestiriyor o yüzden emmek istiyor emdikçe de gaz olur dedi. Sab Simplex damla kulanmaya başladım.
Beyzanin bir gözü hep çapak oluyor, meger o gözünün göz yaşı kanalı tikaliymis. Genelde erken doganlarda olabiliyor dedi doktor, göz pinarina parmakla masaj yapacakmisim. Eğer gecmezse göz doktoruna gidecekmişiz, ufak bir mudahale ile açıyorlar dedi.
Aynen bizimde öyle herkes heryerde çok yorgun ve uykusuzum. Dört gözle ilk 3 ayin geçmesini bekliyorum.Kızlar ben hiçbir işe yetişemiyorum oğlum en fazla yarım saat uyuyor ve ben ne yapacağımı şaşırdım çok stres oluyorum heryer dağılıyor
Benim 35 günlük ben gece 3 saatte bir 60 ml veriyorum.ben mi az veriyorum diycem ama kilo artışını doktor beğendi. Gündüz de bol bol emziriyorum. Akşam üstü huzursuz oldug u icin yine arada tam olsun diye 60 veriyorum. Bebegin aliyor ve farklı reaksiyon göstermiyorsa bence çok değil
Bilmiyodum öyle olduğunu midesi genisliyo olarak tahmin edildiğinden araştırmadım da genellikle alt açmadan sonra oluyo emzirdikce geciyo yeni yeni emmeye başlayınca oluverdi
Hıçkırık tek başına alerji belirtisi olabilir mi emin değilim, ne kadar sık hıçkırdığı önemli bebeğin. Konak, solunumda hırıltı, sümük olmamasına rağmen burun tıkanıklığı, kulak arkasında, koltuk altında boğum yerlerinde kızarıklık ya da sulanma, ciltte döküntü, huzursuzluk, uykuya dalmada zorluk, sık uyanma, beslenme reddi, aşırı beslenme isteme diğer alerji belirtileri. Her bebek farklı organdan alerji belirtisi verir. Bebeğinizin kakası normal ama hıçkırığa yukarıdaki belirtilerden biri bir kaçı eşlik ediyorsa tedbiren süt ve süt ürünlerini tamamen kesip 2 hafta belirtilerde azalma olup olmadığını gözlemlemek gerekir. Alerji varsa doğru diyetle beraber bebekte ilk kaybolan belirti huysuzluk, uyku sorunu, gaz ve kaka rengi olur.Benim oğlum da çok fazla hıçıkırıyor ama diğer belirtilerin hiç birisi yok. Hıçkırık tek başına alerji belirtisi olur mu?
Sarılık riski kalktı dedi Dr.Sureyi bilemedim işte gecikince kendimi kötü hissediyorum aç kalmış gibi geliyor.Aslinda artık acıkınca uyanıyorSarilik riski ortadan kalktıysa ona birakin acikinca uyanir benimki 4 saate kadar uyuyor en fazla sonra kendi uyaniyor zaten gunduz 2 saat bazen 3 bazen saatlerce uyumadigi oluyor mesela bugün 11 den beri uyutamadik 5dk uyuyup uyanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?