Evet bir aydan sonra daha rahat olurlar bende en azından geceleri öyle yaparım uyandirmamZaten 3 saati geçirmeyin deniliyor ya sorun olmaz canım ben ayını doldurunca akışına bırakmayı düşünüyorum ne zaman uyanırsa o zaman emziririm
Evet hamilelikte cok rahattık benimde aklıma geliyor rahat rahat oje de sürerdim nede olsa pek duş yapma zorunlulugu olmuyor diyeşimdi 5 inde kırkım çıkıyor eşim mazeret bildirmiş nöbet yazdırmamış
Benim alerji konusunda bilgim yoktu doktorlar tarafından da bir yönlendirme yapılmadığı için diyet uygulamadım. Ama ensesinde bebekken zaman zaman kızarıklık belirirdi doktora sorduk olabilir dedi ğstüne durmadı bir de kulak arkadı kızarır kururdu. Şu anda alerjik bir belirti yok. Süt ürünlerini de rahatlıkla tüketiyor. Başka bir etkisi olabilir mi alerjilerin ileriki dönemdeTestler ciltte tepki vermeyen ve çok şiddetli olmayan alerjileri tespit edemiyor malesef. Benim kızım hem deri yama testinde hem kanda ige testinde negatifti ama alerji tanısı aldı ve rapor çıkarıldı. Çünkü şikayetler diyetle geçiyor, diyeti bırakınca yeniden başlıyordu. Alerji konusunda gerçekten ehil doktorlar testten önce eliminasyon diyetini bu yüzden öneriyor anneye.
Ben konuyu epeyce araştırdım alerji bölümüne gitmeden önce ve doktorun diyet önereceğini bildiğim için süreci biraz kısaltmak adına randevu tarihine iki hafta kala diyete başladım. Diyetin 4. günü tüm şikayetlerimiz kesildi. Doktora gittik test istedi, testlerde alerji tespit edilemedi tabi. Test sonucunu alacağımız gün tereyağla diyeti bozdum ve şikayetler geri döndü. Doktor başından savar gibi testlere bakıp alerji yok dedi. Diyet deneyimimi anlattım, aaa alerji hemen rapor çıkaralım dedi ve özel mama raporu çıkardılar. Mama kullanmadım ayrı ama ben işin peşine düşüp iyice irdelemesem mağdur edecekti güya koskoca doçent beni de yavrumu da. Alerjinin bir bebeğin ve annenin hayatını ne kadar zorlastirabilecegini bilmediklerinden çok üstünde durmuyorlar, fazla hafife aliyorlar. Bir daha da alerji konusunda hicbir doktora güvenmedim. Diyet yaptım yoluma baktım.
Canim iyi düşün iyi olsun Allah korusun alerji zor durum inşallah değil-dir genellikle kan görülebiliyor kaka da Allah esirgesin. Benim minnosta çok hıçkırıyor karnımda da öyleydiBilmiyodum öyle olduğunu midesi genisliyo olarak tahmin edildiğinden araştırmadım da genellikle alt açmadan sonra oluyo emzirdikce geciyo yeni yeni emmeye başlayınca oluverdi
Geçmiş olsun canim kısa sürede toparlar üzme kendini olabiliyor bazen Allah b3terinden esirgesin sütünü sağ bol bol ❣ Allah analı babalı büyütsün inşallahkızlar dün doğum yaptım..bugün tam hastaneden çıkış yapılcaktı bebeğimi yenidoğan aldılar.kanında enfeksiyon çıkmış..başına böyle bişey gelen var mı??_birden oldu çok kötüyüm..
Kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama besin alerjisi 2 yaşından sonra belirgin şekilde, 4 yaşından sonra büyük oranda düzeliyor. Benim kızım 3 yaş 4 aylık, sadece ananas yediği anda ağzının acıdığını söylüyor. Süt içtiğinde ise yarım saat sonra karnı ağrıyor, bir iki saat sonra büyük tuvaletini yapınca ağrısı geçiyor. Ama hala konağı var kafasında bir kac yerde nohut büyüklüğünde. Ne yapsam geçmedi. En gec 6 ayda bir hacamat yaptırmaya devam ediyoruz o yüzden.Benim alerji konusunda bilgim yoktu doktorlar tarafından da bir yönlendirme yapılmadığı için diyet uygulamadım. Ama ensesinde bebekken zaman zaman kızarıklık belirirdi doktora sorduk olabilir dedi ğstüne durmadı bir de kulak arkadı kızarır kururdu. Şu anda alerjik bir belirti yok. Süt ürünlerini de rahatlıkla tüketiyor. Başka bir etkisi olabilir mi alerjilerin ileriki dönemde
Bebek ve küçük çocuklarda alerji testi yapılsa da doğru sonuç vermediği oluyor canım o yüzden iyi bir alerji dr ise test yapmaz bile.Büyük kızım çok hıçkırırdı bebekken kakası da tarif ettiğiniz gibi pütürsüz mukuslu yapardı. Doktor yüzüne bakınca alerjik bir bebeğe benziyor dedi birkaç defa ama kanda bakılan testlerde alerji çıkmamıştı ileriki dönemde kabızlık sorunu yaşadık. Ama alerji tanısı konulmadı ve bir tedavi almadık
Bak sen şu oburikseGenel anlamda herkesin bebegi baya uyuyor burda okuduğum kadarıyla biz tam 1 ay 3 günlük olduk ama yarim saat hadi en fazla 1 saatten uyanıyor hiç dalarak uyumuyor uyurken de zaten sürekli gözüm üstünde burnundan kusmasin diye hemen acıkıyor zaten diyete soktuk yavrumu onun da stresi var üstünde kilo alması çok hızlı ve benim çocuğum oburmusama uykusuzluk beni mahvediyor
Evet cnm emziriyorum.halbuki ben de damla damla sanırdım sütümü. Damla damla süt yoktur, açılmamış kanallar vardir :). Bebegin çektikçe öyle bir acılıyorki kanallar şaşırsınCanim benim bebeğime detaylı taramada kalbinde ufurum var beyninde hasar olabilir dedi kelli felli bir profesör amniyosentez önerdi kendi yapıyormuş. Çocuğum herturlu kabulüm olduğu için riske girmemek adına yaptirmadim. Bebeğim doğdu ve şuan o uyurum yok çok şükür. 1 yılda maksimum geçiyormuş zaten hiç canını sıkma. Doktorlara o kadar güvenmiyorum ben artık.
Aynen bizimde öyle herkes heryerde çok yorgun ve uykusuzum. Dört gözle ilk 3 ayin geçmesini bekliyorum.
Emziriyomusun canım ayrıca? Bende artık 60 merhaba veriyorum 2 veya 3 saatte bir. Emince damla damla sütle doymuyo :/
Benimde bebeğim çok hickiriyo ama karnimdaykende çok hickiriyodu. Hepsi alerjik olmayadabilir bence.
6 yaşında bizim de bir dönem konak olmuştu. Karın ağrısı da olmuştu sebep bulunamadı. Şimdi bir sorun yok çok şükür. Teşekkür ederim bilgiler içinKızınız kaç yaşında bilmiyorum ama besin alerjisi 2 yaşından sonra belirgin şekilde, 4 yaşından sonra büyük oranda düzeliyor. Benim kızım 3 yaş 4 aylık, sadece ananas yediği anda ağzının acıdığını söylüyor. Süt içtiğinde ise yarım saat sonra karnı ağrıyor, bir iki saat sonra büyük tuvaletini yapınca ağrısı geçiyor. Ama hala konağı var kafasında bir kac yerde nohut büyüklüğünde. Ne yapsam geçmedi. En gec 6 ayda bir hacamat yaptırmaya devam ediyoruz o yüzden.
Besin alerjileri yaşla birlikte hafifliyor ya da tamamen geçiyor ama mesela deterjan, parfüm, sigara dumanı maruziyeti olan çocuklarda alerjik astıma, saman nezlesine dönüşüyor. Bunu okuduklarıma dayanarak söylüyorum, cevremde uc bes tane örnek gördüm sadece. Bence her türlü ihtimale karşı kiziniza detoks uygulamaya başlayın. Basa bir kez gelince o dertten kurtulmak cok zor, onlem almak cok kolay.
Ay Allah korusun azıcık dinlenelimbaşlasın kavuşmalar yalnız bu kavuşmalar tehlikeli
Benim oğlum da alerjikmiş ama biz çok geç farkettik çünkü bağırsak tepkisini çok farklı verdiTestler ciltte tepki vermeyen ve çok şiddetli olmayan alerjileri tespit edemiyor malesef. Benim kızım hem deri yama testinde hem kanda ige testinde negatifti ama alerji tanısı aldı ve rapor çıkarıldı. Çünkü şikayetler diyetle geçiyor, diyeti bırakınca yeniden başlıyordu. Alerji konusunda gerçekten ehil doktorlar testten önce eliminasyon diyetini bu yüzden öneriyor anneye.
Ben konuyu epeyce araştırdım alerji bölümüne gitmeden önce ve doktorun diyet önereceğini bildiğim için süreci biraz kısaltmak adına randevu tarihine iki hafta kala diyete başladım. Diyetin 4. günü tüm şikayetlerimiz kesildi. Doktora gittik test istedi, testlerde alerji tespit edilemedi tabi. Test sonucunu alacağımız gün tereyağla diyeti bozdum ve şikayetler geri döndü. Doktor başından savar gibi testlere bakıp alerji yok dedi. Diyet deneyimimi anlattım, aaa alerji hemen rapor çıkaralım dedi ve özel mama raporu çıkardılar. Mama kullanmadım ayrı ama ben işin peşine düşüp iyice irdelemesem mağdur edecekti güya koskoca doçent beni de yavrumu da. Alerjinin bir bebeğin ve annenin hayatını ne kadar zorlastirabilecegini bilmediklerinden çok üstünde durmuyorlar, fazla hafife aliyorlar. Bir daha da alerji konusunda hicbir doktora güvenmedim. Diyet yaptım yoluma baktım.
Amin canim benim inşallah benim kızım da simdi oğlumda problem çocuklar ama buna da şükürBak sen şu oburiksetotosunu yesinler benim ki de maşallah ❣ kIzcemin bebekliği hep hastalıklarla hastaneler yoğun bakımlar sonra evde tedirginlik endişelerle geçti. Şimdi diyorum oğlum için rabbimin mükafati inşallah böyle güzel güzel sağlıcakla buyur yavrularımız
Ah yavrum, ameliyat olacak kadar mı kötüydü. Doktorların duyarsızlığı yüzünden olan yavrucaklara oluyor. 2 hafta diyet kaybolan 5 yılın yanında ne kadar da kolay bir tedbir oysa. Madem bebek bir şeylerden rahatsız, olur normal demek yerine neden anneye en zahmetsiz yöntem olan diyeti tavsiye etmiyorlar anlamıyorum. Anne 2 hafta denesin, işe yaramazsa bıraksın diyeti kim ne kaybeder?Benim oğlum da alerjikmiş ama biz çok geç farkettik çünkü bağırsak tepkisini çok farklı verdi
Konak sürekli olurdu huzursuz ve uykusuz bir bebekti kakasını 10-12 günde bir yapardı ama mukuslu olmadığı için dr anne sütü alanlarda normal olabilir demişti ek gıdaya geçince yavaş yavaş düzeldi ya da hafifledi biz farketmedik 2,5 yaşında kreşe başlayana kadar
Sonra her kış bronşit bronşit orta kulak iltihapları bağırsak sorunları ile uğraştık
Maşallah 5 yaş sonrası azalarak geçti ama 5 yıl ne ilaçlar kullandı yavrum ne ameliyatlar oldu
2,5 yıldır yurtdışında yaşıyorum çocuğumun alerjisi nerdeyse geçti hacamat için kimseyi bulamam ama bentonit kilini araştıracağımAh yavrum, ameliyat olacak kadar mı kötüydü. Doktorların duyarsızlığı yüzünden olan yavrucaklara oluyor. 2 hafta diyet kaybolan 5 yılın yanında ne kadar da kolay bir tedbir oysa. Madem bebek bir şeylerden rahatsız, olur normal demek yerine neden anneye en zahmetsiz yöntem olan diyeti tavsiye etmiyorlar anlamıyorum. Anne 2 hafta denesin, işe yaramazsa bıraksın diyeti kim ne kaybeder?
Biz çocuk alerji bölümlerinde gezerken her yere yapıştırdıkları afişlerde yılda iki kereden fazla tekrar eden hastalıklarda mutlaka alerji araştırılmalı yazıyordu. Bunu nasıl bir çocuk doktoru bilemez, düşünemez anlamak çok zor.
Benim size tavsiyem, görünürde hastalık olmasa da detoksu ihmal etmeyin. Alerjiye sebep olan toksin yükü alerji geçse bile çocuğun vücudunda duruyor aslında. Sadece çocuğun bağışıklığı güçlendiği için daha fazla toksin yüküyle baş etme kapasitesi kazanıyor ve alerjik tepki verdirecek kadar stres yaşamıyor. Eğer yine aşı, ilaç, deterjan, kirli hava, kötü beslenme gibi toksin maruziyeti yaşamaya devam ederse yine bağışıklığı bir gün strese girebilir ve alerji bu sefer Allah korusun polen alerjisi, ürtiker, alerjik rinit gibi farklı boyutlarda karşınıza çıkabilir. Hacamattan çekiniyorsaniz bentonit kili de çok güçlü bir detoks aracı, onu araştırabilirsiniz. Ben medikil markasını güvenilir bulmuştum.
Gözün aydın canım. Allah analı babalı buyutmenizi nasip etsin. Bu ağrıların tek devası hastanede yaptıkları güçlü agrikesiciler. Benim basim agrimiyordu ama sezeryan agrilarima ancak iyle cozum bulabildiler.Hayirli sabahlar kızlar cuma günü spinal ile oğlumu kucağıma aldım cok sukur 3925 51 cm doğdu ismini talha koyduk hastaneden çıkarken ufak bi sarilikla ciktik biraz sariligimiz arttı ama benim sutumun gelmesi onun emme işi ogrenmesiyle sanki geriledi bakalım yarın ilk kontrolde belli olcak bu arada hastaneden 250 gr kayıpla çıktı
Gel gelelim ben sezeryanin etkisini üzerimden atamadim taburcu olacağım gün öğle yemeğinden sonra başlayan kulak ugultusu baş ağrısı ve tansiyon problemi hala devam ediyor başımı kesesim var o derece kısır bi donguye girdim resmen bana bi bilgi bişey biçare olacak olan varmi
İnşallah dualarımdasınız umarım daha fazla bekletmez annesini ve güzel bir şekilde gelir bebeğiniz41+6 bugün itibariyle42+3e kadar bekleyeceğiz Allah'ın izniyle her şey yolunda giderse. Dün akupunktur yaptırdım doğumu başlatmak için. Umarım işe yarar ve müdahalesiz doğal bir süreç geçiririz. Dua beklerim
Canim benim bebeğime detaylı taramada kalbinde ufurum var beyninde hasar olabilir dedi kelli felli bir profesör amniyosentez önerdi kendi yapıyormuş. Çocuğum herturlu kabulüm olduğu için riske girmemek adına yaptirmadim. Bebeğim doğdu ve şuan o uyurum yok çok şükür. 1 yılda maksimum geçiyormuş zaten hiç canını sıkma. Doktorlara o kadar güvenmiyorum ben artık.
Aynen bizimde öyle herkes heryerde çok yorgun ve uykusuzum. Dört gözle ilk 3 ayin geçmesini bekliyorum.
Emziriyomusun canım ayrıca? Bende artık 60 merhaba veriyorum 2 veya 3 saatte bir. Emince damla damla sütle doymuyo :/
Benimde bebeğim çok hickiriyo ama karnimdaykende çok hickiriyodu. Hepsi alerjik olmayadabilir bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?