Kızlar hamileliginizde bebeğin karninizda hickirdigini nasıl anliyodunuz
Ben tekme yi anliyodum yanlızca hıçkırık yazılmış da ben mi anlamadım acaba hickirinca
Kızlar hamileliginizde bebeğin karninizda hickirdigini nasıl anliyodunuz
Ben tekme yi anliyodum yanlızca hıçkırık yazılmış da ben mi anlamadım acaba hickirinca
Selam herkese uykusuz anneler nasılsınız? Sütünüz bol olsun inşallah Biz 9 günlük olduk bugün dünden beri daha kısa süre emiyor süt çoğaldığı kendi daha güçlü emdiği icinmidir? 5-10 dak sürüyor.Birde gece araları daha uzatmaya başladı bende artık uykusuzluktan alarmı duyamaz oldum 2 saatte kalkamıyorum bazen.Buldugum bütün anne çaylarından ve rezene,kimyon, anason,papatya içiyorum düzenli.Dut kurusu,hurma,tahin helvası,kuru incir yemeğe çalışıyorum
Sağol canım. O kulaktan ölçülen cihazda iki kulak bile farklı çıktı önce onla ölçtüler sonra kan verdik değer farklı çıktı. Hastanede yatınca da her tarafını deldiler kan alcaz diye artık son almada giremedim bile yanına ağlayasım geldi perişan oldu yavrum fototerapide hep ağlamalı çok zor geçti Allah her bebeğe sağlık versin ınşallah
Bizde de durum farklı değil canim yapacak bişey yok inşallah yarın ki sonucumuz güzel çıkar bulunsun sebebi diye tahliller sunduk ama iki aydan sonra asıl arastirma yapiliyomus da pek bişey cikmiyomus kendince sonrasında geciyomus. Normal doğum olduğuna çok sevinmişti bu viruste uğraşmamak için ama gel gör ki iki günde bir hastanedeyiz
kızlar dün doğum yaptım..bugün tam hastaneden çıkış yapılcaktı bebeğimi yenidoğan aldılar.kanında enfeksiyon çıkmış..başına böyle bişey gelen var mı??_birden oldu çok kötüyüm..
Karnınıza, özellikle karaciğeri ve tüm bağırsak bölgesini kapsayacak şekilde hint yağı(castor oil) sürün her gece. Kabızlığı bu çözmezse her gece aç karna yarım çay kaşığı sinameki tozu yutun, kabızlık geçene kadar. Sinameki yerine 1 tatlı kaşığı hint yağı da içebilirsiniz. Kalınbağırsak sol avuca şekildeki gibi yerleşir. Bu şekli vererek keten tohumu bantlayabilirsiniz gunde 8 saat kalmak şartıyla. Yada bağırsağın başlangıcından parmaklar arasına denk gelen anüse doğru olacak şekilde kalem arkası gibi sert bir şeyle masaj yapabilirsiniz gunde 3-4 kere 5-10 dakika. Bu da kabızlığa iyi gelir. Yara için pamuğa bolca kantaron yağı döküp makatta bekletin. Ağrı kesici olarak sağ elde orta parmakla yüzük parmak arasına karanfil yağı ile sertçe çimdikleyerek masaj yapın günde 3-4 sefer 5-10 dakika. Ele yapılan işlemler bir kaç günde sonuç vermeye başlar.
Ya ne güzel, benimki 2 saatte 1 kurulu saat gibi uyanıyor en az 25 dk. emiyor haliyle yorucu oluyor. Bugün 28 günlük oldu bu saat araları ne zaman uzar acaba
Kalkması daha iyi canım ben kendim kalkıp uyandırmaya çalışıyorum süreç uzuyor. Kendi de kalkıyor ama gecikiyor beslenmesi. Benim büyük kızım 1 aylıkken 5 saat falan uyurdu geceleri. Ama gündüz memeden çektiğim an uyanırdı gece acısını çıkarıyordu sanırım.
Endişelendirmek istemem ama çok hıçkırma da alerjik belirtidir. Alerjik belirtiyi mideden veren bebek bağırsaktan da verir muhtemelen. Gaza kötü koku, kakada yeşile dönük renk değişimi, pütürün azalması ya da yok olması, yumurta akı karışmış gibi parlak görüntü, sünen yapılar, ip ya da nokta gibi yer yer kahverengi, turuncu, kırmızı ya da siyah lekeler, kakayı bezin tamamen emmesi, hemen temizlemeye rağmen kakanın pişik yapması, pişiğin zor geçmesi gibi durumlar eşlik ederse diyete geç kalmayın. Belirtilerin hepsinin bir arada görülmesi gerekmez. Bebeğin bağırsağı ne kadar tahriş olursa o kadar geçirgen hale gelir ve alerjiyle başetmek o kadar zorlaşır. Geçirgen bağırsak yazıp aratabilirsiniz.
Büyük kızım çok hıçkırırdı bebekken kakası da tarif ettiğiniz gibi pütürsüz mukuslu yapardı. Doktor yüzüne bakınca alerjik bir bebeğe benziyor dedi birkaç defa ama kanda bakılan testlerde alerji çıkmamıştı ileriki dönemde kabızlık sorunu yaşadık. Ama alerji tanısı konulmadı ve bir tedavi almadık
kızlar dün doğum yaptım..bugün tam hastaneden çıkış yapılcaktı bebeğimi yenidoğan aldılar.kanında enfeksiyon çıkmış..başına böyle bişey gelen var mı??_birden oldu çok kötüyüm..
Büyük kızım çok hıçkırırdı bebekken kakası da tarif ettiğiniz gibi pütürsüz mukuslu yapardı. Doktor yüzüne bakınca alerjik bir bebeğe benziyor dedi birkaç defa ama kanda bakılan testlerde alerji çıkmamıştı ileriki dönemde kabızlık sorunu yaşadık. Ama alerji tanısı konulmadı ve bir tedavi almadık
Testler ciltte tepki vermeyen ve çok şiddetli olmayan alerjileri tespit edemiyor malesef. Benim kızım hem deri yama testinde hem kanda ige testinde negatifti ama alerji tanısı aldı ve rapor çıkarıldı. Çünkü şikayetler diyetle geçiyor, diyeti bırakınca yeniden başlıyordu. Alerji konusunda gerçekten ehil doktorlar testten önce eliminasyon diyetini bu yüzden öneriyor anneye.
Ben konuyu epeyce araştırdım alerji bölümüne gitmeden önce ve doktorun diyet önereceğini bildiğim için süreci biraz kısaltmak adına randevu tarihine iki hafta kala diyete başladım. Diyetin 4. günü tüm şikayetlerimiz kesildi. Doktora gittik test istedi, testlerde alerji tespit edilemedi tabi. Test sonucunu alacağımız gün tereyağla diyeti bozdum ve şikayetler geri döndü. Doktor başından savar gibi testlere bakıp alerji yok dedi. Diyet deneyimimi anlattım, aaa alerji hemen rapor çıkaralım dedi ve özel mama raporu çıkardılar. Mama kullanmadım ayrı ama ben işin peşine düşüp iyice irdelemesem mağdur edecekti güya koskoca doçent beni de yavrumu da. Alerjinin bir bebeğin ve annenin hayatını ne kadar zorlastirabilecegini bilmediklerinden çok üstünde durmuyorlar, fazla hafife aliyorlar. Bir daha da alerji konusunda hicbir doktora güvenmedim. Diyet yaptım yoluma baktım.