2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Gözler açıkken beşiğe mi koyuyorsunuz sallıyor musunuz piş pişle kucakta mı uyutuyorsunuz? Ben ne güzel birkaç gün öncesine kadar bırakıyorsun uyuyordu kendi. Şimdi direniyor

Emerken gözleri gidiyor kapanıp be de yatağa koyuyorum . Bazen de kucağımda pişpişleyip gazını çıkarırken uyuyor. Hafif sallayarak uyutmayı denedim sevmedi gibi uyumuyor o şekilde.

Emerken gözleri gidiyor kapanıp be de yatağa koyuyorum . Bazen de kucağımda pişpişleyip gazını çıkarırken uyuyor. Hafif sallayarak uyutmayı denedim sevmedi gibi uyumuyor o şekilde.
Sürüm yetiyordu o zaman bende koyduğumda uyuyordu şimdi emdi durdu emdi durdu 30 mama verince kucağıma aldım. Poposına az pış pış ile uyuttum yerine koydum. Sanırım şu an doymuyor anne sütüyle.
bu arada mama veren anneler nekadar veriyorsunuz aşağı yukarı yani bir öğünde bebekleriniz kaç cc anne sütü ve mama alıyorlar ?

Çoğunlukla pış pış yaparak veya ninni soykeyerek kucakta uyutuyorum. Gözlerini kapatip 5dk bekleyip öyle koyuyorum besigine yoksa hemen uyanıyor. Tabi bu yüzden yakında bel fıtığı olucam galiba, sırt ağrılarımı saymıyorum bile.

Benim sütüm de tek başına yeterli değil maalesef. Ben her mama saatinde önce emzirip, gazını çıkarıp sonra mama veriyorum. Benim kızım 43 günlük, yaklaşık 3 saatte bir 90cc mama içiyor.

Benim sütüm de tek başına yeterli değil maalesef. Ben her mama saatinde önce emzirip, gazını çıkarıp sonra mama veriyorum. Benim kızım 43 günlük, yaklaşık 3 saatte bir 90cc mama içiyor.
Ben dün gece emzirme üzerine 50 cc mama verdim. Üç saat uyumadı acaba dedim fazla mı geldi. Bu sabahta emzirme üstüne 30 verdim. Üç saati geçti ancak ben kaldırdım. Sanırım 50 cc fazla geldi ona. Ondan sıkıntı yaptı uyumadı?

Yattığı yerden popisine hafif hafif vurarak pışpışlayarak uyuyor Benimki

Sütün yeterli olmadığı nasıl anlaşılıyor ki. Mesela benim 45 dakika emiyor ama hemen acıkıyor Yetmiyor mu acaba .sabah iki kere emzirdim Az önce bezine baktım 2 kere 3 kere çiş yapmış belliki. Bezi epey ağırdı.

Mesela çok uzun süre emmesi de sanırım doymamaya işaret olabilir canım. Doyan bebek bırakıyor çünkü. Artık emme gücü daha fazladır sanırım daha kısa sürede doyabilir. Gece hiç mama vermediysen çişi doluysa doymuştur sanırım

Evet ben kullanıyorum ortasına yatırıyorum kusarsa yana akıyor yan yatıyor sabit memnunum
Anladım canım bir kaç kişiden duydum da buraya Da sormak istedim. Doktor reflü yatağı gibi eğimli yerde yatır dedi çok kusuyor benimki. Ama sırt üstü yatacak kesinlikle yan yatırmak yok dedi. Sanırım reflü yatağı alıcam bu gidişle. Doktorun dediği o eğimi evde sağlayamıyorum çünkü

Bizde cumartesi sabah 4 te dogdu bi hafta olmadi bi kere yikadik gobegi de bugun dustu bana kalsa hergun yikarim
Anladım canım doğrudur doktor bana göbeği düştükten bir gün sonra yıkayabilirsin demişti. Benim kızıngöbeği 4. Gün düştü sonrasında yıkadım ilk. Bende sık yıkarım rahatlasın diye ama eşim işte üşür diye aklı gidiyo

Ya bende hergun bikerede olsa seğirme olurdu rahim bolgemde anlardim. Son 2 3 gundur olmuyo acaba genişledik ondanmıdır sizlerde hergun oluyormu seğirme
Merhaba, ben de tüp bebek transferi oldum, bugün 10. günüm henüz test yapmadım. Yazınızı görünce merak ettim. Ben de 5. günden sonra rahmimin sol yarafında gün boyunca seğirme oluyordu. Böyle ağrı ya da batma değil sanki gıdıklanma gibi. Sizin yazınızı görünce merak ettim. Onun dışında belirtim yok. Acaba ilk zamanlar mı oluyordu böyle?

Anladım canım benim yok reflü yatağım ama alacağım. Sağlık ocağındaki ebe yan yatır dedi. Doktoru ise sırt üstü yatacak kesinlikle yan yatırmak yok dedi ama eğimli yerde yatacak reflü yatağı gibi dedi. Evde o eğimi sağlayamıyorum haliyle. Doktor sırt üstü yatacak diyesiye kadar hep yan yatırdım yastıkla destekledim bi bakıyordum sırt üstü dönmüş oluyordu benimki de. Şimdi sırt üstü yatırıyorum o zaman da emdikleri ağzına geliyor uyuyamıyor. Pusetine koyunca rahat uyuyor eğimli olunca. Sağol canım.
Evet canım benim de öyle ağzına geliyor öksürüyor veya tıkanıyor bende rahat olamıyorum haliyle. Alayım pazartesi günü bende. Sağol kuzum.
Sen de ben gibiymişsin iki beşik var bi birinde bi birinde benimki de bende öyle yastıkla destekliyordum olmuyordu benimki dönüyor illa ki. Doktor da sırt üstü yatacak dedi çok kusuyor dedim eğimli yerde yatacak dedi. Öyle olunca alıcam yatak bende artık. Onun kafasını yerimmben annesi Tatlı Lidya ne kadarlık oldu şimdi?

Doktor neden sırtüstü yatır diyor? Ben yan yatırıyorum. Beşiğin içine Baby nest koydum içine de çocuğu koyuyorum yan yatırıp arkasına silindir haline getirdiğim bir battaniye koyuyorum ki sırtüstü dönemesin

Bence bir kaç doktora daha danışın. Midenizin rahatsız olduğunu, mide bulantısı çektiğinizi düşünün, içgüdüsel olarak yan mı yatmayı tercih ederdiniz, sırt üstü mü? Mkde bağırsak rahatsızlığı yaşayan bebeklerin mutlaka yan yatırılması gerektiğini düşünüyorum. Ki bana doktorun tavsiyesi de o yönde oldu. Ama kızım kendi dönmeye başladığında ben nasıl yatırırsam yatırayım yüzükoyun yatmayı tercih etti. Hala yüzükoyun yatar. Gazlı bebeklerin en rahat ettiği, en kolay gaz çıkarabildiği pozisyon bu çünkü. Yüzükoyun yatma doğru bir yatma şekli değil kalp sağlığı açısından ama bağırsaktan hala sıkıntısı var müdahale etmiyorum yavrum rahat etsin diye.

sevgili gunebakan_ nasılsın bebeğin nasıl? Doğumun olmadı henüz sanırım . Hergün acaba bugün doğum oldu mu senin diye bakıyorum buraya

Doğum yapanlara dogurdu ortadan kayboldular diyoduk hepimiz az biraz oyle olduk galiba en son ne zaman girdim ne yazdim ne okudum hic hatirlamiyorum:) insallah hepiniz iyisinizdir kizlar sanirim hepimizde ufak tefek de olsa sorunlar var gaziydi uykusuydu allah daha beterlerinden korusun benim 2. Olmasina ragmen sanki ilk cocugum gibi bazen tecrubesizligin dibine vuruyorum ilk 2 3 gun sutum cok gelmedi doktor mama takviyesi yapmam gerektigini soyledi sarilik baslamisti simdi de sutum var beyfendi memeye tenezzul etmez oldu bi emiyo bi emmiyo kafasina gore takiliyo ben de sagiyorum mecbur sutum gitmesin diye o sekilde veriyorum tamamen reddedmiyo da kotu gunlerde belki lazim olur diye arada aliyo memeyi sagolsun buyuk kizimla dogru duzgun ilgilenemiyorum ve bunun cok ciddi vicdan azabini yasiyorum babasi acigi kapatmaya calissa da cocugun anneye ihtiyaci var ve yetemiyorum umarim en kisa zamanda duzene sokarim her seyi bu arada dogurmayan kaldi mi aramizda kalmamistir heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…