2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Aynı şeyi bende yapıyorum canım baby nest var beşiğin içinde arkasına battaniye yastık falan koyuyorum sırt üstü dönmesin diye ama o bir yolunu bulup yine de dönüyor ve yan yatırdığımda rahat etmiyor hemen uyanıyor sırt üstü daha rahat uyuyor. Doktor tam olarak niye dedi bilmiyorum kızım o ara çok ağlıyordu son anda çıkmadan sordum bunları ben. Nette araştırdığımda da yenidoğan bebeklerin kesinlikle sırt üstü yatmaları gerektiği yazıyor.
Doktoruna çok güveniyorum çünkü gerçekten çok tecrübeli biri söyledikleri fikirleri çok akıla yatkın o yüzden başka doktora sorma gereksinimi duymadım. Çok kusuyor dememe rağmen eğimli ve sırt üstü yatır dedi. Ben doktor diyene kadar hep yan yatırdım kızımı ama hiç rahat etmedi ne zaman yan yatırsam uyandı ağladı hala da aynı yan yatırınca uyanıyor pusetine yatırıyorum eğimli diye sırt üstü çok rahat uyuyor saatlerce. Yan yatırdığımda da hep kendi sırt üstü dönmeyi becerdi ufacık bebek dönemez dersiniz belki ama ne yapıp edip döndü hep. Sırt üstü yatınca sesi çıkmıyor o yüzden pazartesi günü reflü yatağı alacağım beşiğinde ben o eğimi sağlayamıyorum çünkü. Dikkat ettim hep bu zamana kadar yan yatmayı sevmiyor kızım. Ve nette de araştırdım yenidoğan bebeklerin sırt üstü yatmaları gerektiğini okudum. Doktora da by yüzden ısrarla sordum ebe yan yatır dedi dedim o da ısrarla eğimli sırt üstü dedi.

Kızlar 16 günlük oğlumun bezini açtığımda göbeğinde birazcık kurumuş kan gördüm. İlkinde geçer dedim. 3 kere oldu. Var mı başına böyle bişey gelen? Geçer mi acaba?
Canım o lekeden dolayı bize tekrardan k vitamini yapıldı sonrasında damla damla olursa tehlikeli diye biliyorum yinede doktora goturmende fayda var

kizlar bebeğim 10 günlük falan vücudunun her yerinde böyle kızarıklıklar var daha önce böyle bişey yaşayan yada bı bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar mustelanın çantalı setini kullanan var mı? Oradaki yağ ve losyonu bebelerimize şu anda kullanabilir miyiz acaba, hafif bir cilt kuruluğu var bebeğimde, kararsız kaldım

Çok az kişi kaldı doğum bekleyen Bende hergün girip bakıyorum emzirirken falan yoksa vakit olmuyor benim de ikinci çocuğum ama ilkine göre daha tecrübeliyim çok şükür Tabiki de yine de acemi davrandığımız oluyor oldun o kadar da diyorum moraller yerinde olsun yeter ki . Bende diğer oğlumla hiç ilgilenemiyorum desem yeridir üstelik hiç sabrım da yok kızıp bağırıyorum bazen sonrasında vicdan azabı çekiyorum özür diliyorum sonra oğlum aslında çok yoruldum senle alakası yok işlere yetişemediğim için canım sıkılıyor falan diyorum belki anlıyor ama sonuçta o ds dahs çocuk keşke hiç kızmasam hiç yorulmasam kendimi tutabilmem
Aslında sırt üstü yatma olayı sen böyle deyince mantıklı geldi csnım . Çünkü bende gündüz çoğunlukla pusete koyuyorum ve pusette bazen 3 -4 saat uyuyor. Ama yatakta asla . Yatakta hep yan yatırıyorum . Benim oğlumun reflüsü yok çok kusmuyor fazla emerse bazen fazlalığı çıkarıyor. Acabs yatırsam mı sırtüstü denesem m
Arkadaşlar mustelanın çantalı setini kullanan var mı? Oradaki yağ ve losyonu bebelerimize şu anda kullanabilir miyiz acaba, hafif bir cilt kuruluğu var bebeğimde, kararsız kaldım

ben set halinde almadım sadece pişik kremini ve şampuanını almıştım. Ama keşke set alsaymışım diyorum şimdi . Yağını da alacağım vücuduna sürmek masaj yapmsk için . Kardeşim bebeğine kullanıyor gayet de memnun

Kızlar bu arada gündüzleri uyuduğunda mesela üç saate yakın uyandırıyor musunuz? Mesela üç saat uyusa uyandırmak lazım mı? Gece uykusundan çalmıyor değil mi şu an? 20 günlük kadarız

sevgili gunebakan_ nasılsın bebeğin nasıl? Doğumun olmadı henüz sanırım . Hergün acaba bugün doğum oldu mu senin diye bakıyorum buraya
Çok teşekkür ederim İyiyiz ama hala bekliyoruz. Nişan geldi, açılma başladı, sancı da yokluyor ara ara ama hala benim delikanlı naz ediyor. Her şey yolunda gittiği için beklemeye devam etme kararı aldık. 42+3

Kızlar bu arada gündüzleri uyuduğunda mesela üç saate yakın uyandırıyor musunuz? Mesela üç saat uyusa uyandırmak lazım mı? Gece uykusundan çalmıyor değil mi şu an? 20 günlük kadarız
Ben uyandırmıyorum hatta geceleri de uyandırmıyorum kendisi uyanıyor artık. Biz de 28. Günün içindeyiz .
İyi maşallah yavaştan başlamış İnşallah güzel devsm eder güzel haberlerini alırız

İnşaallah o gün gelsin dağa taşa haykırabilirim sonunda doğurdum diye, o kadar yoruldum beklemekten. Dua beklerim

Son düzenleme:
Peki annesi ne kadar uyuyor en fazla? Gündüz uyandırmadığınızda mesela çok uyuduğunda gece uykusunu etkiliyor mu?
birde bir yerden duydum bu zamanlarda bebekler öyle gece uykusuna 8-9larda değil 11e doğru geçermiş doğru mu acaba

Yok canim ilk haftalar rahimde bir belirti gorme ihtimalin yok benim yazdigim yaklasik 15. Haftlarda falan umarim tutunmuştur bebegin hakkinda hayirliis olsun

4 saatte bile uyandirmiyorum ben o acikinca uyaniyor zaten sariligi yoksa ona birakin o kurulu saat gibi zaten kalkiyor

Fazla gelse kusardi diye düşünüyorum. Bebeğin kaç günlük ?

Ben kullandım canım losyon ve yağı, bizim bebişte de kuruluk var. Mustela ürünleri yenidoğan için uygun, herhangi bir problem olmadı bizde

Benim kızım acıkınca çok ağlıyor , öyle böyle değil yani. Emzirdikten bir müddet sonra mama veriyor, doyunca sakinlesiyor

Gündüz 4 saate genelde kalmıyor 3 saat uyursa ucuncu saatin sonunda uyandırıyorum. Gecefe 3 saat en fazla 4 saat sonunda uyandırıyorum yesin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…