- 29 Ekim 2020
- 2.491
- 7.308
- 108
- 33
Aynı şeyi bende yapıyorum canım baby nest var beşiğin içinde arkasına battaniye yastık falan koyuyorum sırt üstü dönmesin diye ama o bir yolunu bulup yine de dönüyorDoktor neden sırtüstü yatır diyor? Ben yan yatırıyorum. Beşiğin içine Baby nest koydum içine de çocuğu koyuyorum yan yatırıp arkasına silindir haline getirdiğim bir battaniye koyuyorum ki sırtüstü dönemesin
Doktoruna çok güveniyorum çünkü gerçekten çok tecrübeli biri söyledikleri fikirleri çok akıla yatkın o yüzden başka doktora sorma gereksinimi duymadım. Çok kusuyor dememe rağmen eğimli ve sırt üstü yatır dedi. Ben doktor diyene kadar hep yan yatırdım kızımı ama hiç rahat etmedi ne zaman yan yatırsam uyandı ağladı hala da aynı yan yatırınca uyanıyor pusetine yatırıyorum eğimli diye sırt üstü çok rahat uyuyor saatlerce. Yan yatırdığımda da hep kendi sırt üstü dönmeyi becerdi ufacık bebek dönemez dersiniz belki ama ne yapıp edip döndü hep. Sırt üstü yatınca sesi çıkmıyor o yüzden pazartesi günü reflü yatağı alacağım beşiğinde ben o eğimi sağlayamıyorum çünkü. Dikkat ettim hep bu zamana kadar yan yatmayı sevmiyor kızım. Ve nette de araştırdım yenidoğan bebeklerin sırt üstü yatmaları gerektiğini okudum. Doktora da by yüzden ısrarla sordum ebe yan yatır dedi dedim o da ısrarla eğimli sırt üstü dedi.Bence bir kaç doktora daha danışın. Midenizin rahatsız olduğunu, mide bulantısı çektiğinizi düşünün, içgüdüsel olarak yan mı yatmayı tercih ederdiniz, sırt üstü mü? Mkde bağırsak rahatsızlığı yaşayan bebeklerin mutlaka yan yatırılması gerektiğini düşünüyorum. Ki bana doktorun tavsiyesi de o yönde oldu. Ama kızım kendi dönmeye başladığında ben nasıl yatırırsam yatırayım yüzükoyun yatmayı tercih etti. Hala yüzükoyun yatar. Gazlı bebeklerin en rahat ettiği, en kolay gaz çıkarabildiği pozisyon bu çünkü. Yüzükoyun yatma doğru bir yatma şekli değil kalp sağlığı açısından ama bağırsaktan hala sıkıntısı var müdahale etmiyorum yavrum rahat etsin diye.
Canım o lekeden dolayı bize tekrardan k vitamini yapıldı sonrasında damla damla olursa tehlikeli diye biliyorum yinede doktora goturmende fayda varKızlar 16 günlük oğlumun bezini açtığımda göbeğinde birazcık kurumuş kan gördüm. İlkinde geçer dedim. 3 kere oldu. Var mı başına böyle bişey gelen? Geçer mi acaba?
Çok az kişi kaldı doğum bekleyenDoğum yapanlara dogurdu ortadan kayboldular diyoduk hepimiz az biraz oyle olduk galibaen son ne zaman girdim ne yazdim ne okudum hic hatirlamiyorum:) insallah hepiniz iyisinizdir kizlar sanirim hepimizde ufak tefek de olsa sorunlar var gaziydi uykusuydu allah daha beterlerinden korusun benim 2. Olmasina ragmen sanki ilk cocugum gibi bazen tecrubesizligin dibine vuruyorum ilk 2 3 gun sutum cok gelmedi doktor mama takviyesi yapmam gerektigini soyledi sarilik baslamisti simdi de sutum var beyfendi memeye tenezzul etmez oldu bi emiyo bi emmiyo kafasina gore takiliyo ben de sagiyorum mecbur sutum gitmesin diye o sekilde veriyorum tamamen reddedmiyo da kotu gunlerde belki lazim olur diye arada aliyo memeyi sagolsun buyuk kizimla dogru duzgun ilgilenemiyorum ve bunun cok ciddi vicdan azabini yasiyorum babasi acigi kapatmaya calissa da cocugun anneye ihtiyaci var ve yetemiyorum umarim en kisa zamanda duzene sokarim her seyi bu arada dogurmayan kaldi mi aramizda kalmamistir heralde
Aslında sırt üstü yatma olayı sen böyle deyince mantıklı geldi csnım . Çünkü bende gündüz çoğunlukla pusete koyuyorum ve pusette bazen 3 -4 saat uyuyor. Ama yatakta asla . Yatakta hep yan yatırıyorum . Benim oğlumun reflüsü yok çok kusmuyor fazla emerse bazen fazlalığı çıkarıyor. Acabs yatırsam mı sırtüstü denesem mAynı şeyi bende yapıyorum canım baby nest var beşiğin içinde arkasına battaniye yastık falan koyuyorum sırt üstü dönmesin diye ama o bir yolunu bulup yine de dönüyorve yan yatırdığımda rahat etmiyor hemen uyanıyor sırt üstü daha rahat uyuyor. Doktor tam olarak niye dedi bilmiyorum kızım o ara çok ağlıyordu son anda çıkmadan sordum bunları ben. Nette araştırdığımda da yenidoğan bebeklerin kesinlikle sırt üstü yatmaları gerektiği yazıyor.
Doktoruna çok güveniyorum çünkü gerçekten çok tecrübeli biri söyledikleri fikirleri çok akıla yatkın o yüzden başka doktora sorma gereksinimi duymadım. Çok kusuyor dememe rağmen eğimli ve sırt üstü yatır dedi. Ben doktor diyene kadar hep yan yatırdım kızımı ama hiç rahat etmedi ne zaman yan yatırsam uyandı ağladı hala da aynı yan yatırınca uyanıyor pusetine yatırıyorum eğimli diye sırt üstü çok rahat uyuyor saatlerce. Yan yatırdığımda da hep kendi sırt üstü dönmeyi becerdi ufacık bebek dönemez dersiniz belki ama ne yapıp edip döndü hep. Sırt üstü yatınca sesi çıkmıyor o yüzden pazartesi günü reflü yatağı alacağım beşiğinde ben o eğimi sağlayamıyorum çünkü. Dikkat ettim hep bu zamana kadar yan yatmayı sevmiyor kızım. Ve nette de araştırdım yenidoğan bebeklerin sırt üstü yatmaları gerektiğini okudum. Doktora da by yüzden ısrarla sordum ebe yan yatır dedi dedim o da ısrarla eğimli sırt üstü dedi.
Arkadaşlar mustelanın çantalı setini kullanan var mı? Oradaki yağ ve losyonu bebelerimize şu anda kullanabilir miyiz acaba, hafif bir cilt kuruluğu var bebeğimde, kararsız kaldım
Süt yogurt vs çok tüketiyor musun cnm.Eki Görüntüle 2751728 kizlar bebeğim 10 günlük falan vücudunun her yerinde böyle kızarıklıklar var daha önce böyle bişey yaşayan yada bı bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim
Merhabalar ben yağı kullanıyorum iyi geliyor.Arkadaşlar mustelanın çantalı setini kullanan var mı? Oradaki yağ ve losyonu bebelerimize şu anda kullanabilir miyiz acaba, hafif bir cilt kuruluğu var bebeğimde, kararsız kaldım
Çok tüketmiyorum aslında günde bir bardak süt falan bı kase yoğurt belkiSüt yogurt vs çok tüketiyor musun cnm.
Çok teşekkür ederimsevgiligunebakan_ nasılsın bebeğin nasıl? Doğumun olmadı henüz sanırım . Hergün acaba bugün doğum oldu mu senin diye bakıyorum buraya
Ben uyandırmıyorum hatta geceleri de uyandırmıyorum kendisi uyanıyor artık. Biz de 28. Günün içindeyiz .Kızlar bu arada gündüzleri uyuduğunda mesela üç saate yakın uyandırıyor musunuz? Mesela üç saat uyusa uyandırmak lazım mı? Gece uykusundan çalmıyor değil mi şu an? 20 günlük kadarız
İyi maşallah yavaştan başlamışÇok teşekkür ederimİyiyiz ama hala bekliyoruz. Nişan geldi, açılma başladı, sancı da yokluyor ara ara ama hala benim delikanlı naz ediyor. Her şey yolunda gittiği için beklemeye devam etme kararı aldık. 42+3
İnşaallah o gün gelsin dağa taşa haykırabilirim sonunda doğurdum diye, o kadar yoruldum beklemekten. Dua beklerimBen uyandırmıyorum hatta geceleri de uyandırmıyorum kendisi uyanıyor artık. Biz de 28. Günün içindeyiz .
İyi maşallah yavaştan başlamışİnşallah güzel devsm eder güzel haberlerini alırız
Peki annesi ne kadar uyuyor en fazla? Gündüz uyandırmadığınızda mesela çok uyuduğunda gece uykusunu etkiliyor mu?Ben uyandırmıyorum hatta geceleri de uyandırmıyorum kendisi uyanıyor artık. Biz de 28. Günün içindeyiz .
İyi maşallah yavaştan başlamışİnşallah güzel devsm eder güzel haberlerini alırız
Yok canim ilk haftalar rahimde bir belirti gorme ihtimalin yok benim yazdigim yaklasik 15. Haftlarda falan umarim tutunmuştur bebegin hakkinda hayirliis olsunMerhaba, ben de tüp bebek transferi oldum, bugün 10. günüm henüz test yapmadım. Yazınızı görünce merak ettim. Ben de 5. günden sonra rahmimin sol yarafında gün boyunca seğirme oluyordu. Böyle ağrı ya da batma değil sanki gıdıklanma gibi. Sizin yazınızı görünce merak ettim. Onun dışında belirtim yok. Acaba ilk zamanlar mı oluyordu böyle?
Dus aldirin 2 3 gun ust uste gecer gecmis olsunEki Görüntüle 2751728 kizlar bebeğim 10 günlük falan vücudunun her yerinde böyle kızarıklıklar var daha önce böyle bişey yaşayan yada bı bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim
4 saatte bile uyandirmiyorum ben o acikinca uyaniyor zaten sariligi yoksa ona birakin o kurulu saat gibi zaten kalkiyorKızlar bu arada gündüzleri uyuduğunda mesela üç saate yakın uyandırıyor musunuz? Mesela üç saat uyusa uyandırmak lazım mı? Gece uykusundan çalmıyor değil mi şu an? 20 günlük kadarız
Fazla gelse kusardi diye düşünüyorum. Bebeğin kaç günlük ?Ben dün gece emzirme üzerine 50 cc mama verdim. Üç saat uyumadı acaba dedim fazla mı geldi. Bu sabahta emzirme üstüne 30 verdim. Üç saati geçti ancak ben kaldırdım. Sanırım 50 cc fazla geldi ona. Ondan sıkıntı yaptı uyumadı?
Ben kullandım canım losyon ve yağı, bizim bebişte de kuruluk var. Mustela ürünleri yenidoğan için uygun, herhangi bir problem olmadı bizdeArkadaşlar mustelanın çantalı setini kullanan var mı? Oradaki yağ ve losyonu bebelerimize şu anda kullanabilir miyiz acaba, hafif bir cilt kuruluğu var bebeğimde, kararsız kaldım
Benim kızım acıkınca çok ağlıyor , öyle böyle değil yani. Emzirdikten bir müddet sonra mama veriyor, doyunca sakinlesiyorSütün yeterli olmadığı nasıl anlaşılıyor ki.Mesela benim 45 dakika emiyor ama hemen acıkıyor Yetmiyor mu acaba .sabah iki kere emzirdim Az önce bezine baktım 2 kere 3 kere çiş yapmış belliki. Bezi epey ağırdı.
Gündüz 4 saate genelde kalmıyor 3 saat uyursa ucuncu saatin sonunda uyandırıyorum. Gecefe 3 saat en fazla 4 saat sonunda uyandırıyorum yesin diyeKızlar bu arada gündüzleri uyuduğunda mesela üç saate yakın uyandırıyor musunuz? Mesela üç saat uyusa uyandırmak lazım mı? Gece uykusundan çalmıyor değil mi şu an? 20 günlük kadarız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?