Biz 6 aylıkken yaptıracağız peygamber sünnetli doğmuş benim oğlum. O yüzden doktorumuz onay verince yaptırabilirmisiz 6 ay civarı düşünüyorum dedi dün kontrolde. 1 yaşından önce yaptirmak istiyoruz bizde sorun çıkmazsa eğer.
Kızlar bebeğim 43 günlük oldu. 2 gündür kakasını tam yapamıyor yani miktarı baya azaldı. Altını açtığımda genelde gaz çıkarırken yaptığı çok az kaka oluyor. Çişide normalde 2 saatte çok dolu bez alırdım şimdi 4-5 saatte bile bezi o kadar ağırlaşmıyor. Bu bir sorun mudur, doktora gitmem gerekir mi yoksa büyüdüğü içim düzene mi giriyor?
Gaz ne kadar artarsa kaka yapmak o kadar zorlaşır. Aslında kakası var ama gazdan yeterince ikinamiyor ve kakası gaz sebebiyle boşluklu boşluklu duruyor bağırsakta. Iki günde bir serçe parmağınızı yağlayıp makatina saat yönünde masaj yapın, hafif bastırıp çekin. Kakası ya da gazı varsa makatini surekli kasıp gevşetir, farkedersiniz. Parmak yerine cam damlalık, derece ucu da kullanabilirsiniz. Bunları makata bir miktar sokmanizda sakınca yok ama mutlaka yağlayın, tahriş yapmasın. Çişin zamanla azalması normal.
Bu aralar daha kısa emiyor onun etkisi var mıdır acaba? Normalde 2 saat arayla en az 25 dk. emerdi şimdi yine 2 saatte bir emiyor ama gündüzleri 15 dk. falan sadece gece uykuya geçersen sürekli emmek istiyor geçen gün deneyeyim dedim çekmeden ne zaman bırakır diye 1 saat durdu memede. Olmadı doktorunu arayıp sorayım bakayım
Daha hızlı emiyorsa sürenin kısalması normal aslında. Emip kendi bırakıyor huzurlu oluyorsa doyuyor demektir. 1 saat boyunca uyanık halde mi durdu memede? Bir de bez numarası değiştirdiniz mi, daha büyük beze geçince daha az doluyormuş gibi gelebiliyor. Biz de 2den 3 numaraya geçtik bu bez daha büyük olduğu için diğeri kadar çok dolmuyor çişle
Genelde kendi bırakıyor, kilo alımı da iyi hatta biraz fazla kilo almış ama anne sütü olduğu için doktor bir sorun görmedi. 1 saat emdiği gün gözleri kapalı emiyordu muhtemelen uykudaydı. Bezi değiştireli 1 hafta falan oldu dediğin doğru olabilir canım ben o kısmı hiç düşünmemiştim
Gaz ne kadar artarsa kaka yapmak o kadar zorlaşır. Aslında kakası var ama gazdan yeterince ikinamiyor ve kakası gaz sebebiyle boşluklu boşluklu duruyor bağırsakta. Iki günde bir serçe parmağınızı yağlayıp makatina saat yönünde masaj yapın, hafif bastırıp çekin. Kakası ya da gazı varsa makatini surekli kasıp gevşetir, farkedersiniz. Parmak yerine cam damlalık, derece ucu da kullanabilirsiniz. Bunları makata bir miktar sokmanizda sakınca yok ama mutlaka yağlayın, tahriş yapmasın. Çişin zamanla azalması normal.
Evet bu aralar gaz sancısı çok fazla, ıkınmaları arttı dediğiniz gibi gazdan da kakasını yapamıyor olabilir. Az az yapıyor ama o da rahatlatmıyor demek ki. Poposuma krem sürerken üstten uyarıyorum biraz o zaman biraz daha fazla yapabiliyor ama eskise nazaran az hala. Bugün de bekleyeyim yapmazsa dediğiniz gibi yapayım, teşekkür ederim
40 çıkana kadar kesmeyin derler ama çok uzundu 20 günlükken kestim ben çok çabuk uzuyo çoğunlukla eldivenli geziyoruz hatta çorap takıyorum çünkü her an cikiyo o kadar hareketten eldivenleri çıkartıyorum bazen ısı değişimi olsa da motor gelişimi için onemliymis ama nedense ayak tırnakları kesilecek kıvama gelmedi
Genelde kendi bırakıyor, kilo alımı da iyi hatta biraz fazla kilo almış ama anne sütü olduğu için doktor bir sorun görmedi. 1 saat emdiği gün gözleri kapalı emiyordu muhtemelen uykudaydı. Bezi değiştireli 1 hafta falan oldu dediğin doğru olabilir canım ben o kısmı hiç düşünmemiştim
Bende numarayı değiştireli birkaç gün oluyor eskisinden de biraz kaldı ikisini birden dönüşümlü takıyorum aynı anda kullanınca farkettim doluluk farkı olduğunu :) muhtemelen seninki de ondan kaynaklıdır o zaman
Çok şükür sağlıkla büyüyor bebeklerimiz Allahım hepsini korusun
Biz ilk hafta düşünüyorduk ama nazlı bi bebek olunca 40’ı bekleyelim dedik. Geçen hafta doktor kontrolümüz vardı doktora sordum doktor direkt ne sünneti ya siz bari yapmayın, büyüdüğünde size niye beni sünnet ettirdiniz diye hesap sorarsa ne diceksiniz falan dedi biz şok tabi ben 3. ayı bitmeden yaptırmayı düşünüyorum tabi ama kıyamıyorum da
Pişik olabilir mi acaba? Bepanthol sensiderm bu tip kızarıklıklara iyi geliyor bebekler için de kullanımı uygun. Ben bebeğimin yüzünde çıkan kırmızı sivilcelere sürmüştüm geçirmişti. Tabi yine de bir doktora göstermek lazım. Bebeklerin enseleri boyunları koltuk altları ve diz arkaları hep kapalı olduğu için çok pişiyor, hava sıcaklığı da etkili bunda. Her gün losyon veya bebek yağıyla buraları nemlendirmek lazım
Arkadaşlar Bebeğimin 3 haftasında saç derisinde alnında minik kırmızı sivilceler çıkmaya başladı Şimdi ise yüzüne yanaklarından yayıldı.. sizde bu gibi bir durum oldu mu halk arasında süt yaramış diyorlar ama bir durum beni fazlasıyla rahatsız ediyor geçmesi için ne yapabilirim sizce