2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Her konuda olduğu gibi doğal yaşam konusunda da mükemmeli istemek insanı çok yoruyor. Ben bir anda gecmedim bu düzene. Yavaş yavaş oldu. Önce mesela hazir turşu, konserve misir, krem santi gibi hazir gıdaları kestik. Sonra sadece sampuan yerine sabun koyduk. Bir başka gün gimdes sertifikalı deterjan aldık. Derken derken zamanla bugüne geldik. Ve evet aburcubur benim kızım da yiyor. Mesela bir yere misafir gidiyoruz krem santili pasta geliyor, engellemiyorum kızımı. Eve geldigimizde krem santinin zararlı oldugunu ama her zaman yemediği için vücudunu hasta etmeyeceğini söylüyorum. Ya da babasi is yerine götürüyor insanlar ya seker ya cikolata veriyor. Üzülüyorum ama takılıp kalmıyorum o konuya, yine anlatıyorum kızıma ve o ay bu tür kaçamaklar çok olduysa hacamat yaptırıyoruz. Esnek olursanız uygulamak daha kolay gelir.

Annelik her şey gibi yolda öğrenilen bir şey. Ben de mizaç konusunu ikinci gebeliğimde öğrendim ve şu an geç kaldığımı farkediyorum. Özgürce yiyebilmek isterdim kızımda yaşadıklarımdan sonra. Daha erken öğrenseydim mizacımı gebelikte dengeleyebilirdim ve su an rahat ederdim. Ama malesef soğuk tek bir şey yesem bebeğim gazdan bes dakika uyuyamıyor. Yine bir diyetin içinde buldum kendimi. Şükür ki alerji değil bu sefer. Siz de bakin ne kadar şanslısınız, çocuğunuza hayatınızı etkileyecek hiçbir zarar gelmeden alınması zor bir karar aldınız ve yolun çok başında yaptınız bunu. Yerinizde olmayı isterdim, kim bilir kizimla ne güzel anılarımız olurdu o zaman. Şimdi oğlumun sarı kaka yapması bile kızımın bebekliğini hatırlatıyor ve ağlıyorum bazen. Tüm bebekler sağlıkla huzurla bilinçli ailelerde büyüsün inşaallah

Bir çok kadın bu durumda olduğu için farketmeleri zor oluyor bu durumu. Bazı arkadaşlar var, sürekli vatsap durumu atıyorlar yemeklerle, börek coreklerle. Ben bir cesit yapmak için mutfaga girsem kızım pacamdan ayrılmıyor, is yetissin telaşıyla ters davrandığım oluyor ve uzaklastieiyorum mutfaktan. Simdi kardesi de oldu haliyle anne baba ilgisi eskisinden daha az. Bugün kendi kendine bir oyun oynuyordu, oyunun kurgusu şöyle, bir çocuk varmış annesi mutfakta yemek yaptığı için hiç onunla oynayamiyormus. Ve ben doğru duzgun mutfakta zaman geciren biri degilim. Düşünüyorum sürekli yemek hikayesi atan annelerin cocuklari o sirada ne yapiyor, tablet mi annelik ediyor televizyon mu... Ben cocukken ne yediğimi hiç hatırlamıyorum ama bu yaşa geldim annemin ne kadar ilgisiz bir anne olduğunu hiç unutmadım.

Yavaş yavaş geçiş yapılabilir Aslında sağlıklı yaşan 2 Çoçuk annesi olunca daha önemli hale gelmeye başladı onların bana ihtiyacı var çünkü mesela bende eve hazır kek bisküvi aldırmam onun yerine kendim kek yaparım parça parça geçilebilir aslında bir kitabım geldin merakla okumayı bekliyorum
Hacamat konusunda birsey sormak istiyorum kızım doğduktan sonra yaklaşık 4 sene önce yaptırmıştım ama sonrasında 3 gün acısını çektim bebeğimi kucağıma Bile alamadım hacamat sonrası sirkeli su içilirmiş bana vermediler acaba ondan mı yoksa sırtıma atılan kesiklerden her halükarda canım yanacak mıydo
Şimdi dizime yaptırmak istiyorum acaba yaparlar mı
Çok soru sordum size kusura bakmayın

Estağfirullah neden kusur olsun. Hacamatın ağrısız olması gerekir aslında. Ben çok kere hacamat yaptırdım sadece ilk gün kıyafet sürtündükçe ince ince sızlıyor iç çamaşırı altında kalan yerler o kadar. Kesikler de 3-4 mm uzunluğunda oluyor. Belki özensiz biriydi yapan. Doktorda yaptırın bence yeniden, ağrı oluşursa belki yaşadığınız hastalığın doğasındandır, bunu da doktor soyler size, iciniz rahat eder.

Bir yorumunuzda yenidoğan bebeğinize yaptırdığınızı söylemiştiniz diye hatırlıyorum. İstanbulda bebeklere yapan tecrübeli bir doktor biliyor musunuz? Bende istiyorum ama bebek olduğu için biraz endişeliyim yapılırken nasıl durur nasıl yapılır. Bebeğim kalça ultrasonu çekilirken bile çok ağladı bunda hiç durmaz gibi geliyor

Bilgiler icin cok tesekkurler. Kizim haftalarca her gece agladi. Kolik deniliyor. Gaz yapan ne besin varsa hepsini biranda kestim ve arti olarak yumurta diyetine girdim. Simdi gaz sancilari azaldi makul seviyeye girdi ve uyuyablmeye basladi. Ama bukadr herseyi kesince hc beslenemez oldm. Muz haric hic bir meyveui yemorm sut ve yumurta urunleri yok. Kis sebzeleri ve bakliyatlarni yemiorm yicek hc bsey kalmadi anlicagnz. Yavas yavas esnetsemmi diyorm tekrar o kotu gunleri yasamaktan korkuyorm buseferde

Benim bebeğim irkilip kendini çekti vakum sırasında ama çizik atılırken hiç tepki vermedi. Kadın doktor seçip emzirirken yaptırın derim.

Instagramda @istanbulgetat @drderyaderincezorlu hesaplarına bir bakın. Bir de aşağıdaki siteden il seçip fonksiyonel tıp doktorlarının iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Muhtemelen hemen hepsi hacamat da yapıyordur.

Bebeğiniz alerjik miydi hatırlayamadım. Değilse bu kadar katı diyet yapmayın. Mesela meyve dokunan bebek için muz da çok alerjiktir. Bebeğiniz muza tepki vermiyorsa sıcak meyvelerden yemeye devam edin. Elma, armut, hurma, kuru üzüm, kuru erik, havuç yiyebilirsiniz. Sebze şu an ben de pek yemiyorum. Sıcak sebzelerden başlayıp 3 gunde bir yeni sebze ekleyin menünüze. Madem basta o kadar kötüydü durumunuz, asla her gün yeni bir sey yeme hatasına düşmeyin. Her 3 günde bir cesit deneyin. Koyun eti mutlaka yiyin. Süt ürünlerini bence 6 aydan önce denemeyin.

Neden koyun eti peki ? Yani henuz 2 aylik kusma dokuntu vb gbi bi alerji belrtsi vermedi ama her gece morarircasna aglio siz diyin 6 ben diim ,8 saat

Benimde dikkatimi cekti basimin ustune bakiyor hep sanki orda bisey varmis gibi:)
Aynen geceleri özellikle benim de kafamın üstüne bakıyor, bir şey varmış gibi takip ediyor falan bazen korkutuyor beni bütün bebişler yapıyor mu bunu acaba?

Merhabalar gunebakan_ sana bir şey sormak istiyorum. Sut ve süt ürünleri diyetine girdiğimizde merak ettiğim bir şey var. Mesela kek pogoca yayla çorbası falan yemek istiyoruz onlarında içerisinde sut yoğurt falan varsa bunlarida kesecek miyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…