2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Her türlü her yerini temizliyorum

Tamam canim acaba anne sutumün cok sagilacak bir tarafı yok mama ile versem de olur galiba
Mamaylada bişey olmaz sanırım canım ben emzirme arasında kaşığı gogusume tutuyorum öyle sağma yapmıyorum çok yoğun hissetmedigim sürece insallah sende de ise yarar

Dogal yasam cok zor hele gecinmenin bile zor olduğu dönemde

Dogal yasam cok zor hele gecinmenin bile zor olduğu dönemde
Doğal yaşam ne zaman zor biliyor musunuz? Yeme içmede alıştığınız konfordan hiç ödün vermeden doğal yaşamak istediğinizde zor. Mesela kahvaltı sofranızda aynı anda sucuk olsun, bir kaç peynir çeşidi olsun, zeytin, tereyağ, bal, reçel olsun isterseniz dogal yaşamak çok zor. Akşam sofrada corbaniz olsun, ana yemeğiniz olsun, salatanız olsun ardindan tatlı gelsin, cayın yanina kuruyemiş gelsin derseniz o zaman çok zor. Misafir geldiğinde sofrayı 4 cesitle donatayim derseniz o zaman çok zor. Ben deterjana, kozmetige vereceğim parayı mutfagim için harcıyorum. Çalışmıyorum, memur maaşıyla geciniyoruz, iki çocuğum var ve birikim yapabiliyoruz. Yani aslinda dogal yasamak yetmiyor sade yaşamayı öğrenmek ve yetinmeyi bilmek gerekiyor. Bizim evde aksam cay yapayim yanına kuruyemişler koyayim, kurabiyeler yiyelim kültürü yoktur mesela. Bunları yemeyi canimiz cok isterse aksam yemegi yerine yeriz, ayrica yemek yapmam. Akşamları sadece corba sadece ballı yoğurt sadece salata sadece meyve yediğimiz çok olmuştur. O yüzden hiç bir dönem fazla harcamadık doğal yaşamak için.

Ah aynı duyguları paylaşıyoruz gözlerinden uyku akarken sanaldan uyuyamamasi... cok uzuyor beni cookk

Ben saf suyu temizleme pamugunu ıslatıp siliyorum her bez değişiminde doktor öyle yap dedi Banyolarda da yapıyorum zaten

Bız bu anlattiklarinizi. yapiyoruz mesela venim bahcem var cogu seyi evimde üretebikiyorum ama onda bile ilac kullanmadan bisiy yetişmiyor cunku en degerlimizz toprağımız kirlendi..çevremde malesef cok zor durumda olanlar var degil sade yasamaj aksama yemeği olmayan insanlar var bahsettgim afrika degil maeslef günümüz ülkeleri

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Elimde şuan yalnızca Gerçek Tıp kitabı var ama diğerlerini de mutlaka alıp okuyacağım.

Bende alerjik astım hastasıyım. Çocukluğum hastanelerde aldığım havalarla kortizonlu ilaçlarla geçti. Ne zamanki büyüdüm aklım ermeye başladı ilaçları kullanmaktan tiksindiğimi farkettim. Son bir kaç senedir tamamen bıraktım astım ilaçlarını artık daha az hastalanıyorum.

Evlendikten sonra 1 buçuk sene boyunca çocuğumuz olmadı, hacamat seanslarının sonunda hamile kalabildim. Olduğum aşılar, ilaçlar, paketli gıdalar hepsinin vücudumda biriken toksinler yüzünden olduğunu düşünüyorum. Çünkü görünürde hiçbir problemim yoktu sadece ultrasonda polikistik görüntü vardı ve hipotroidi olduğumu öğrenmiştim. Hacamat bana şifa oldu bir çok rahatsızlığım hafifledi troid değerim normale döndü çok şükür.

Şimdi bende çocuğumu nasıl sağlıklı ve doğal beslerim diye düşününce bu kadar sorgulamaya ve araştırmaya başladım. Bebeğimde şimdiye kadar alerjik bir reaksiyona rastlamadım çok şükür ama mizaç konusu ve sütümü doğru beslemem gerektiği dikkatimi çekti yazdıklarınız sayesinde. İnşallah sağlıkla bilinçle büyütmek nasip olur bize de

Yine sinirlerim bozuldu ya. Telefonda konusuyouz babannem diyo ki oglana birsey yediriyor musun diyo 43 gunluk bebege ne yedireceksem emziriyorum sadece dedim. Iyi buna da kizdaki gibi herseyi tikip durma dedi. Ne tikiyorum yiyen cocuk iyi olur napiyim yedirmiyim mi istiyodu yediriyodum dedim. Pisman olur ilerde.Kase kase corbalar yedirdin kilolu oldu diyo saglik ocagindakiler gelisimi gayet iyi normal dediler dedim. Ya 2500 kilo dogdu kizim meme reddi filan yasadim 13 gunlukken mama meme gittim kucuk kucuk dedi herkes iyice psikolojim bozulmustu buyutecegim diye ne cektim kimse bilmez Aileme gittigimde gizli sakli yediriyordum cok yediriyorsun diyip duruyorlardi zaten. Hicte kilolu da degil uzun boylu bir kizim var yasitlarina gore.

Belki bana da kızacaksınız ama Nescafe içmezsiniz mi acaba içerisinde kafein var
Sutle karisinca belki o kadar etkilemez diye düşünmüştüm ucu bir arada degil aslinda acik kahverengi olandan sutu de kahveyi de biraktim sakindi bu ara meme emerken huysuzlasiyor belki onlardandir diye

Maşallah ne güzel aslında kadını da daha az yoran bir sistem bu. Ama eşimi düşününce mümkün değil. Babası bile tek başına kaldığı halde kendine beş çeşit yemek yapıyor. Ben iki çeşit yapsam aaa göçmen ya anasından da görmemiş yemek yapmayı bilmiyo diye başlıyorlar eleştirmeye. Tek bildikleri günde beş kez sofra kur kaldır ye iç. Hastalıktan kurtulmuyorlar. Benim annemler de günde iki öğün yer ama maşallah 100 yaşına kadar yaşıyorlar. Ben bunlara gelin geldim ne şeker hastalığım kaldı ne migrenim. Bu gidişle 70i görmem

Bu yazdıklarınızı bende yapmak istiyorum ama alışkanlıklar var kıZımda ABur cümbür vermıcem dedim kv çikolata verdi biraz maddi nedenlerde var tabi doğal ürünler ateş pahası çalışan anneydim pratik şeylerine bazen mecbur yöneliyoruz ama Birgül sizin yaptığınız düzene geçmeyi isterim

Kızlar oğlumun kakasinda beyaz beyaz partiküller var tanecikli gibi sarı kıvamı normal sizlerde de oluyo mu var mı. Fotoğraf koymak istemiyorum yani belki bakmak istemeyen olur diye

Yaa evet benim eşim tarafı da öyle, kadınlığı yemek yapmakla eş tutuyorlar. Eşim de o kafada olsa çok zorlanırdım ben de sizin gibi. Eşim yanımda olduğu için ben her fırsatta o kadar yemeğin israf olduğunu, hastalık sebebi olduğunu, kadını işe güce esir edip cahil ve aslında ailesine karşı ilgisiz kalmaya zorladığını söyledim. Önceleri yaptıkları yemek cesitleriyle övünürlerdi benim olduğum ortamda, artık çekiniyorlar yemekten bahsetmeye. Ama inanir mısınız evlerine gittiğimde acıyorum hallerine, yemeye elim varmıyor o yemekleri. Sırf yemek ve temizlik için sabah kalkar kalkmaz işe koyuluyorlar ve yatana kadar koşuşturmaları bitmiyor. Ne kendilerine ne eşlerine ne çocuklarına vakit ayırıyorlar. Aileyle ilgilenmek açık büfe sunmak demek değil ki. Her yeri geldiğinde söyledim bunu usulünce. En azından beni rahat bıraktılar. Bilmiyorum belki sizde de işe yarar bu yöntem.

Ay aslında ne kadar mantıklı konuşuyosunuz ya düşünsenize bütün günümüz gerçekten mutfakta geciyo her şey boğaz için biz kadınlar yano en azından geneli her şeyi güzel güzel yemekler sunumlar yapmakta buluyoruz kendimizi çoluk çocuğumuzu unuttuk be. Ben kendime üzülüyorum valla ama benim eşim yemeği seviyo benim bu şekilde yaşamam çok zor. Ama fazlasiyla imrendim ne yalan soliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…