- 19 Ocak 2020
- 1.512
- 1.913
- 133
- 41
Her türlü her yerini temizliyorumErkek bebeği olanlar pipi temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Temizlerken altını böyle aşağıya doğru çekiyorum beyaz beyaz pütürler var içinde temizlemeye korkuyorum zarar veririm diyesizinkiler de de var mı benimkinde mi bi sıkıntı var
Mamaylada bişey olmaz sanırım canım ben emzirme arasında kaşığı gogusume tutuyorum öyle sağma yapmıyorum çok yoğun hissetmedigim sürece insallah sende de ise yararTamam canim acaba anne sutumün cok sagilacak bir tarafı yok mama ile versem de olur galiba
Dogal yasam cok zor hele gecinmenin bile zor olduğu dönemdeMaşallah ne güzel bir düzen oluşturmuşsunuz. Aslında hepimizin yaşaması gereken Müslümana yakışan hayat tam bu şekilde olmalı. Eskiden büyük alimler de 2 öğünden fazla yemenin müsriflik olduğunu söylemişler. İhtiyacımız olandan fazla miktarda ve katkılı gıdalarla besleniyoruz maalesef.
Peki bu düzeni oluşturma süreciniz nasıl oldu, nasıl nerden araştırdınız? Bir de bu durumda tek başına hareket etmek çabalamak pek mümkün değil gibi, eşlerin de destek olması lazım ki bu hayat düzeni beraber oturtulabilsin. Bu devirde organik yaşam da oldukça pahalı maalesef. Yumurtanın sütün meyve sebzenin bile en doğalına ulaşmak istesek normal gıda masrafımızın çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Yani insanın önünde bir çok engel çıkıyor daha da zorlaşıyor gibi böyle yaşamak
Doğal yaşam ne zaman zor biliyor musunuz? Yeme içmede alıştığınız konfordan hiç ödün vermeden doğal yaşamak istediğinizde zor. Mesela kahvaltı sofranızda aynı anda sucuk olsun, bir kaç peynir çeşidi olsun, zeytin, tereyağ, bal, reçel olsun isterseniz dogal yaşamak çok zor. Akşam sofrada corbaniz olsun, ana yemeğiniz olsun, salatanız olsun ardindan tatlı gelsin, cayın yanina kuruyemiş gelsin derseniz o zaman çok zor. Misafir geldiğinde sofrayı 4 cesitle donatayim derseniz o zaman çok zor. Ben deterjana, kozmetige vereceğim parayı mutfagim için harcıyorum. Çalışmıyorum, memur maaşıyla geciniyoruz, iki çocuğum var ve birikim yapabiliyoruz. Yani aslinda dogal yasamak yetmiyor sade yaşamayı öğrenmek ve yetinmeyi bilmek gerekiyor. Bizim evde aksam cay yapayim yanına kuruyemişler koyayim, kurabiyeler yiyelim kültürü yoktur mesela. Bunları yemeyi canimiz cok isterse aksam yemegi yerine yeriz, ayrica yemek yapmam. Akşamları sadece corba sadece ballı yoğurt sadece salata sadece meyve yediğimiz çok olmuştur. O yüzden hiç bir dönem fazla harcamadık doğal yaşamak için.Dogal yasam cok zor hele gecinmenin bile zor olduğu dönemde
Tekrar haberleşelim ozamanBen bugün bir daha farklı bindoktora götürdüm bakar bakmaz süt ürünleri ve yumurta alerjisi dedi. Pazartesi alerji uzmanına gideceğim
Ah aynı duyguları paylaşıyoruz gözlerinden uyku akarken sanaldan uyuyamamasi... cok uzuyor beni cookkÖnemli değil canim her gün verilmez zaten ben iki sefer verdim çok faydasını gördüm yoksa ozellikle gece gazdan 4 saat uykusuz kaliyo içim aciyo tam dalacakken sancilanmasi en sonunda doğal bisey deneyim dedim çevremde de yeni doğum yapanlar kullanıyomus. Biz alttan üstten gaz çıkarınca bitti sanıyoruz oysaki asıl rahatsız eden halen bağırsaklarda olanmis çünkü diğerlerini bı sekilde açığa çıkarıyor gerçekten de öyle benim bir de gastiritim var oldum olası zaten yiyemem gaz yapıcı şeyler o yüzden bebeğimin böyle olmasi uzuyo beni yesem kim bilir ne olacak diyorum
Gaz olabilirBiz 3 gündür bitik durumdayız. Resmen 10 dk uyuyup uyanıyor. Oyalamanın imkanı yok. 2.atak haftası galiba bu. Ama bu daha fırtınalı geldi. Uykusuzluktan başım ağrıyor
Ben saf suyu temizleme pamugunu ıslatıp siliyorum her bez değişiminde doktor öyle yap dediGececi anneden selamlar kızlar8 buçukta kalktı akşam ve hala tüm denemelere rağmen uyumadı eşim deniyor şimdi de inşallah uyur
İlk zamanlarda vardı ama artmış baya birikmiş içerde sıyırınca baya belli oluyor temizlemek gerekiyor demek ki yarın banyo yaptırırken sıyırıp temizleyeyim inşallah @meyyke sen nasıl temizliyorsun canım doktorun temizleme şekli önerdi mi? Islak mendille sil dediler ama ben onla silmek istemedim
Bız bu anlattiklarinizi. yapiyoruz mesela venim bahcem var cogu seyi evimde üretebikiyorum ama onda bile ilac kullanmadan bisiy yetişmiyor cunku en degerlimizz toprağımız kirlendi..çevremde malesef cok zor durumda olanlar var degil sade yasamaj aksama yemeği olmayan insanlar var bahsettgim afrika degil maeslef günümüz ülkeleriDoğal yaşam ne zaman zor biliyor musunuz? Yeme içmede alıştığınız konfordan hiç ödün vermeden doğal yaşamak istediğinizde zor. Mesela kahvaltı sofranızda aynı anda sucuk olsun, bir kaç peynir çeşidi olsun, zeytin, tereyağ, bal, reçel olsun isterseniz dogal yaşamak çok zor. Akşam sofrada corbaniz olsun, ana yemeğiniz olsun, salatanız olsun ardindan tatlı gelsin, cayın yanina kuruyemiş gelsin derseniz o zaman çok zor. Misafir geldiğinde sofrayı 4 cesitle donatayim derseniz o zaman çok zor. Ben deterjana, kozmetige vereceğim parayı mutfagim için harcıyorum. Çalışmıyorum, memur maaşıyla geciniyoruz, iki çocuğum var ve birikim yapabiliyoruz. Yani aslinda dogal yasamak yetmiyor sade yaşamayı öğrenmek ve yetinmeyi bilmek gerekiyor. Bizim evde aksam cay yapayim yanına kuruyemişler koyayim, kurabiyeler yiyelim kültürü yoktur mesela. Bunları yemeyi canimiz cok isterse aksam yemegi yerine yeriz, ayrica yemek yapmam. Akşamları sadece corba sadece ballı yoğurt sadece salata sadece meyve yediğimiz çok olmuştur. O yüzden hiç bir dönem fazla harcamadık doğal yaşamak için.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Elimde şuan yalnızca Gerçek Tıp kitabı var ama diğerlerini de mutlaka alıp okuyacağım.Ben aslında her zaman doğal yaşamaya yakın kimyasaldan uzak biri oldum çünkü alerjik biriyim. Parfüm kokusu, deterjan kokusu midemi ağrıtır, hatta insanların parfumlerinin tadını alırım. Nasip işte eşim de benim gibidir. Yine de mesela içerik araştırmadan aburcubur yerdim, hazır gıda tuketirdim, dışardan yemek yerdim ve ilaç kullanırdım.
Benim sağlıklı yaşamda miladım kızım oldu. Aşırı alerjik bir bebek olduğu için markette etiket okumadan hiçbir şey almadım, daha doğrusu etiket okumaya başlayınca marketten alınabilecek bir şey olmadığını farkettim. Kullanılan yağları bilemeyeceğim için dışardan yemek yemeyi yine kızımın alerjisi sebebiyle bıraktım. 7 aylık kadardı galiba, ateşlendi, çok telaşlandım, acile götürdüm calpol verdiler. Doktora kızımın çok geniş bir besin alerjisi olduğunu söyledim. Doktor şurubun ahududu aromalı olduğunu ama aromasız şurup olmadığını mecburen yazacağını söyledi. Eve geldim bir çay kaşığı verdim ve yarım saat sonra kızım ağlama krizine girdi. 1 saat hiç susmadan etini koparır gibi ağladı. Dün gibi yaşadığım çaresizlik ve korku. O gün kızım ilk ve son kez ilaç aldı. Artık kızıma ilaç bile veremeyeceğimi, her doktora guvenemeyecegimi anladım ve ilaçsız tedavileri o gün itibariyle araştırmaya koyuldum. Yolum Aidin Salih'e çıktı. Onun kitaplarıyla başladı hayatımızdaki gerçek sadeleşme. Gerçek tıp kitabını okudum, ardından Can Kemal Özer okumaya başladım. Bütüncül tıp doktorlarını sıkı takip ettim. Benim geçtiğim yollardan geçmiş blogger anneleri takip ettim. Ne nereden alınır, ucuzu nerede öğrendim yavaş yavaş. 3 senede epeyce bilgi ve tecrübe biriktirdim.
Ama hiç kaçak vermeden kafamdaki gibi yiyip icemiyoruz tabi ki. Mesela eşime göre marketteki tereyağın etiketi temizse o yağ temizdir ve alabiliriz. Ama bana göre o yağ da temiz değildir çünkü sütün kaynağını bilemem birincisi, ikincisi patent gizliliği yasası gereği etikete tüm içeriği yazmak zorunda değil firmalar. Ama eşim alıp geldiyse Allah'a sığınıp yiyorum o yağı. Eşimle aramızdaki uyumsuzluk bu yönde oluyor genelde. Ama ben sabırla okuduklarımı paylaştım eşimle, zamanla yavaş yavaş o da çok önemsemeye başladı gıda konusunu. Başlarda abarttigimi düşünürdü herkes, şimdi akraba çevresinde de kıymet veriliyor yaşam şeklimize.
Size fikir olması açısından bir kaç kitap, doktor ve blogger önermek istiyorum.
Gerçek tıp -aidin salih
Son söz 1-aidin salih
Son söz 2-aidin Salih
Şeytan ye diyor- Can Kemal Özer
Mizacını tanı-cevat Ali kuluptur
Geleneksel tıbbın temel kaideleri -fidan pesen
Otizm olarak bilinen belirtilerden kurtulmak -kerri rivera
Millerin Eleştirel aşı literatürü derlemesi
İnstagramda
@vitamingiller.hq
@glutensizdunyacom
@halilayar_10
@yedidegirmen
@erdedogaltarim
@drbekirtok
@hasanhusnueren
@drerencetin
Bazı hesapları yanlış yazmış olabilirim ama böyle de yazsanız bulursunuz sanirim.
Bu arada aburcubur alacaksam gimdes sertifikalı alıyoruz sadece.
Sutle karisinca belki o kadar etkilemez diye düşünmüştüm ucu bir arada degil aslinda acik kahverengi olandan sutu de kahveyi de biraktim sakindi bu ara meme emerken huysuzlasiyor belki onlardandir diyeBelki bana da kızacaksınız ama Nescafe içmezsiniz mi acaba içerisinde kafein var
Valla bu gecede uyku yoktu heralde huy degistiriyo gazdan filan değil bu durumAh aynı duyguları paylaşıyoruz gözlerinden uyku akarken sanaldan uyuyamamasi... cok uzuyor beni cookk
Benimki de çatlayacak gibi oluyorBebeğiniz giyinirken deli gibi ağlıyor mu? Benim ki sanki dövüyormuşum gibi basıyor çığlığı
Maşallah ne güzel aslında kadını da daha az yoran bir sistem bu. Ama eşimi düşününce mümkün değil. Babası bile tek başına kaldığı halde kendine beş çeşit yemek yapıyor. Ben iki çeşit yapsam aaa göçmen ya anasından da görmemiş yemek yapmayı bilmiyo diye başlıyorlar eleştirmeye. Tek bildikleri günde beş kez sofra kur kaldır ye iç. Hastalıktan kurtulmuyorlar. Benim annemler de günde iki öğün yer ama maşallah 100 yaşına kadar yaşıyorlar. Ben bunlara gelin geldim ne şeker hastalığım kaldı ne migrenim. Bu gidişle 70i görmemDoğal yaşam ne zaman zor biliyor musunuz? Yeme içmede alıştığınız konfordan hiç ödün vermeden doğal yaşamak istediğinizde zor. Mesela kahvaltı sofranızda aynı anda sucuk olsun, bir kaç peynir çeşidi olsun, zeytin, tereyağ, bal, reçel olsun isterseniz dogal yaşamak çok zor. Akşam sofrada corbaniz olsun, ana yemeğiniz olsun, salatanız olsun ardindan tatlı gelsin, cayın yanina kuruyemiş gelsin derseniz o zaman çok zor. Misafir geldiğinde sofrayı 4 cesitle donatayim derseniz o zaman çok zor. Ben deterjana, kozmetige vereceğim parayı mutfagim için harcıyorum. Çalışmıyorum, memur maaşıyla geciniyoruz, iki çocuğum var ve birikim yapabiliyoruz. Yani aslinda dogal yasamak yetmiyor sade yaşamayı öğrenmek ve yetinmeyi bilmek gerekiyor. Bizim evde aksam cay yapayim yanına kuruyemişler koyayim, kurabiyeler yiyelim kültürü yoktur mesela. Bunları yemeyi canimiz cok isterse aksam yemegi yerine yeriz, ayrica yemek yapmam. Akşamları sadece corba sadece ballı yoğurt sadece salata sadece meyve yediğimiz çok olmuştur. O yüzden hiç bir dönem fazla harcamadık doğal yaşamak için.
Gaz olayımız var zaten. Onu ayırt edebilirum. 12. Gün başladı gaz. Azalmıştı. Bu atak döneminde geri gelebilirmişGaz olabilir
Bu yazdıklarınızı bende yapmak istiyorum ama alışkanlıklar var kıZımda ABur cümbür vermıcem dedim kv çikolata verdi biraz maddi nedenlerde var tabi doğal ürünler ateş pahası çalışan anneydim pratik şeylerine bazen mecbur yöneliyoruz ama Birgül sizin yaptığınız düzene geçmeyi isterimDoğal yaşam ne zaman zor biliyor musunuz? Yeme içmede alıştığınız konfordan hiç ödün vermeden doğal yaşamak istediğinizde zor. Mesela kahvaltı sofranızda aynı anda sucuk olsun, bir kaç peynir çeşidi olsun, zeytin, tereyağ, bal, reçel olsun isterseniz dogal yaşamak çok zor. Akşam sofrada corbaniz olsun, ana yemeğiniz olsun, salatanız olsun ardindan tatlı gelsin, cayın yanina kuruyemiş gelsin derseniz o zaman çok zor. Misafir geldiğinde sofrayı 4 cesitle donatayim derseniz o zaman çok zor. Ben deterjana, kozmetige vereceğim parayı mutfagim için harcıyorum. Çalışmıyorum, memur maaşıyla geciniyoruz, iki çocuğum var ve birikim yapabiliyoruz. Yani aslinda dogal yasamak yetmiyor sade yaşamayı öğrenmek ve yetinmeyi bilmek gerekiyor. Bizim evde aksam cay yapayim yanına kuruyemişler koyayim, kurabiyeler yiyelim kültürü yoktur mesela. Bunları yemeyi canimiz cok isterse aksam yemegi yerine yeriz, ayrica yemek yapmam. Akşamları sadece corba sadece ballı yoğurt sadece salata sadece meyve yediğimiz çok olmuştur. O yüzden hiç bir dönem fazla harcamadık doğal yaşamak için.
Yaa evet benim eşim tarafı da öyle, kadınlığı yemek yapmakla eş tutuyorlar. Eşim de o kafada olsa çok zorlanırdım ben de sizin gibi. Eşim yanımda olduğu için ben her fırsatta o kadar yemeğin israf olduğunu, hastalık sebebi olduğunu, kadını işe güce esir edip cahil ve aslında ailesine karşı ilgisiz kalmaya zorladığını söyledim. Önceleri yaptıkları yemek cesitleriyle övünürlerdi benim olduğum ortamda, artık çekiniyorlar yemekten bahsetmeye. Ama inanir mısınız evlerine gittiğimde acıyorum hallerine, yemeye elim varmıyor o yemekleri. Sırf yemek ve temizlik için sabah kalkar kalkmaz işe koyuluyorlar ve yatana kadar koşuşturmaları bitmiyor. Ne kendilerine ne eşlerine ne çocuklarına vakit ayırıyorlar. Aileyle ilgilenmek açık büfe sunmak demek değil ki. Her yeri geldiğinde söyledim bunu usulünce. En azından beni rahat bıraktılar. Bilmiyorum belki sizde de işe yarar bu yöntem.Maşallah ne güzel aslında kadını da daha az yoran bir sistem bu. Ama eşimi düşününce mümkün değil. Babası bile tek başına kaldığı halde kendine beş çeşit yemek yapıyor. Ben iki çeşit yapsam aaa göçmen ya anasından da görmemiş yemek yapmayı bilmiyo diye başlıyorlar eleştirmeye. Tek bildikleri günde beş kez sofra kur kaldır ye iç. Hastalıktan kurtulmuyorlar. Benim annemler de günde iki öğün yer ama maşallah 100 yaşına kadar yaşıyorlar. Ben bunlara gelin geldim ne şeker hastalığım kaldı ne migrenim. Bu gidişle 70i görmem
Ay aslında ne kadar mantıklı konuşuyosunuz ya düşünsenize bütün günümüz gerçekten mutfakta geciyo her şey boğaz için biz kadınlar yano en azından geneli her şeyi güzel güzel yemekler sunumlar yapmakta buluyoruz kendimizi çoluk çocuğumuzu unuttuk be. Ben kendime üzülüyorum valla ama benim eşim yemeği seviyo benim bu şekilde yaşamam çok zor. Ama fazlasiyla imrendim ne yalan soliyimYaa evet benim eşim tarafı da öyle, kadınlığı yemek yapmakla eş tutuyorlar. Eşim de o kafada olsa çok zorlanırdım ben de sizin gibi. Eşim yanımda olduğu için ben her fırsatta o kadar yemeğin israf olduğunu, hastalık sebebi olduğunu, kadını işe güce esir edip cahil ve aslında ailesine karşı ilgisiz kalmaya zorladığını söyledim. Önceleri yaptıkları yemek cesitleriyle övünürlerdi benim olduğum ortamda, artık çekiniyorlar yemekten bahsetmeye. Ama inanir mısınız evlerine gittiğimde acıyorum hallerine, yemeye elim varmıyor o yemekleri. Sırf yemek ve temizlik için sabah kalkar kalkmaz işe koyuluyorlar ve yatana kadar koşuşturmaları bitmiyor. Ne kendilerine ne eşlerine ne çocuklarına vakit ayırıyorlar. Aileyle ilgilenmek açık büfe sunmak demek değil ki. Her yeri geldiğinde söyledim bunu usulünce. En azından beni rahat bıraktılar. Bilmiyorum belki sizde de işe yarar bu yöntem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?