- 29 Ekim 2020
- 2.491
- 7.308
- 108
- 33
Yok canım ateşi falan olmadı gayet iyiydi bebişim. Huzursuzlanmadı da şükür. Aşı yapılırken çok ağladı sadece verem aşısı çok ağlattı. Onun dışında problem olmadı. Doktorumuz bana rotayı 2-4 de menenjiti de 3-5-13. Aylarda önerdi. 3 dozmuş. İlla biz yapacağız diye tutturmadı da ister biz yapalım ister sağlık ocağına yaptır o sende dedi bana. Sana söylenen tarihlerin arası baya kısa bence de yine konuş ona göre ayarlattır ki ağır gelmesin bebişine.Dimi bana da çok kısa geldi arası. Bugün sağlık ocağındaki ebeyi aradım ama telefonu çekmiyordu olmadı yarın uğrar ona da sorarım. 3 ayda rota yaptıracağım o yüzden 4 şubatta verem aşısı olsa ay ortasında menenjit ay sonu da rota yapılır herhalde.
Buarada aşı sonrası nasıl geçti canım ateşi oldu mu bebişinin?
öyle bir ağlıyor ki diyorum bırakayım da çıplak kalsın o dereceBizimki ilk zamanlar çıplaklıktan korkuyordu üstünü çıkarırken bir yandan da elini tutuyordum şimdi de giyinmek istemiyorHatta dün giydirdikten sonra öyle bir ağladı ki altını geri çıkardım bişey mi batıyor, canı mı acıyor diye. Her gün yeni yeni huyları çıkıyor, giyinmeye de alışırlar zamanla
Canım sanırım parca parca yatacak 8 bıne yakın para yatması gerekıyor sgk asgariden yatıyorsaBendede 1400 -700-200 gozukuyor toplam 7 kusur bir sey yatmayi gerekiyor diye biliyorumda ay ay mi yatiyor biliyor musun
Memurlar zaten maasları yatmıyormuMemurlar alamıyor maalesef
Bende oyle biliyorum ama eksik yatinca emin olamadim tesekkurler canimCanım sanırım parca parca yatacak 8 bıne yakın para yatması gerekıyor sgk asgariden yatıyorsa
Kıyamam ben onaYok canım ateşi falan olmadı gayet iyiydi bebişim. Huzursuzlanmadı da şükür. Aşı yapılırken çok ağladı sadece verem aşısı çok ağlattı. Onun dışında problem olmadı. Doktorumuz bana rotayı 2-4 de menenjiti de 3-5-13. Aylarda önerdi. 3 dozmuş. İlla biz yapacağız diye tutturmadı da ister biz yapalım ister sağlık ocağına yaptır o sende dedi bana. Sana söylenen tarihlerin arası baya kısa bence de yine konuş ona göre ayarlattır ki ağır gelmesin bebişine.
Tahmim edebiliyorum kuzum ya inan benimki de öyle sanki çocuğun etini sıkıyorum öyle bir ağlamaöyle bir ağlıyor ki diyorum bırakayım da çıplak kalsın o derece
giyinme bitince de susuyor bu son 2 haftadır geldi bize de
Her tuvaletten sonra altını yıkıyorum ama pipiyi özellikle temizlemiyorum. Deriyi sıyırıp temizlemek mi gerekiyor acaba? Hiç bilmiyorum ki.
Evet canım deriyi sıyırmak gerekiyormuş sünneti de kolay oluyormuş böylelikle enfeksiyon da yapmıyormuş doktor öyle dedi
Gececi anneden selamlar kızlarBende hiç temizlememiştim daha doğrusu bilmiyordum şimdi sizler yazınca bakayım dedim. Temizlenmesi gerekiyormuş ya kıyamam üzüldüm öyle olmasına. Haftada bir temizlemek yeterli olur bence hassas yer sonuçta
Tabiki uyanıyor 2 saatte bir emziriyorm, tekrar uyuyor sonrasındaCanım gece 1 De uyuyor öğlen 1 De uyanıyorsa çok fazla uyumuyor mu bebeğin. 12 saat aralıksız mı. Yani arada süt vermiyormusun.
Ben bebeğimi emzirerek uyutuyorum nu arada. .ama benim kızımın 40 çıkmadı daha
Aslında tam tersi. Immun yetmezliği olan bebeklere mesela aşı yapılmaz. Çünkü bebeğin vücudu aşıyı kaldırabilecek güçte değildir. Ama aşısı olan hastalıkları kapmayacak diye bir şey yok, hatta immün yetmezlik olduğu için hastalıklara daha açık. Bu durumda bu bebekler asilanmayarak mı ölüme itilmiş olur aşılanırsa mı? Bu bebekler için cevap neyse malesef sağlıklı bebekler için de o.Herşeyin yapay ve katkılı olduğu bu zamanda bu kadar dikkat edebilmeniz gerçekten büyük bir emek gerektiriyor. Ben abur cubura 4 yaşına kadar karşı koyabildim. Aşı olayında o zaman şunu anlıyorum; eğer sizin gibi tamamen doğal beslenip katıksız yaşayamacaksak aşı yaptırmak mantıklı gibi
Haha bu konuda kiz bebek daha kolaymış:) zira kac kez o pipi bizi suladiHer tuvaletten sonra altını yıkıyorum ama pipiyi özellikle temizlemiyorum. Deriyi sıyırıp temizlemek mi gerekiyor acaba? Hiç bilmiyorum ki.
Bende de aşı sonrası ateş olmadı ama o gün huzursuzdu az emdi ertesi gün düZeldi ilk 2 aşıda omza ve sağ bacağa yapılanda ağlamadı ama 3. De bastı yaygarayı zaten hemşire de demişti bu yakar demiştiKıyamam ben onaaşı sonrası ateşi olmamasına çok sevindim canım umarım bizim de sorunsuz geçer sonrası yarın doktoru arayıp anlatırım durumu bakalım ona göre tarih belirleriz artık
Yaa kıyamam ben onaBende de aşı sonrası ateş olmadı ama o gün huzursuzdu az emdi ertesi gün düZeldi ilk 2 aşıda omza ve sağ bacağa yapılanda ağlamadı ama 3. De bastı yaygarayı zaten hemşire de demişti bu yakar demişti
Arama kismina sahis odemeleri sorgula yazarsan cikiyor canimKızlar e devlette nereden bakıyoruz paranın yatıp yatmadigina
Maşallah ne güzel bir düzen oluşturmuşsunuz. Aslında hepimizin yaşaması gereken Müslümana yakışan hayat tam bu şekilde olmalı. Eskiden büyük alimler de 2 öğünden fazla yemenin müsriflik olduğunu söylemişler. İhtiyacımız olandan fazla miktarda ve katkılı gıdalarla besleniyoruz maalesef.Bu kararı almanıza çok sevindim. Evladınız sağlıkla hayırla büyüsün. "Biz insanı mükemmel bir surette yarattık" kelamını tam kavradıktan sonra bağışıklığın dokunulmamış şekliyle halihazırda çok güçlü bir sistem olduğunu anladım ben. Kızımı doğal besliyorum, aburcubur, hazır gıda, basta börek çörek yoka yakın oldu hayatımızda. Oldu da bir ay bunlarda sınırı astigimizi düşünürsem hacamat yaptırıyoruz. Hacamatı, doğal yağları hiç eksik etmeyiz hayatımızdan. Iki öğün besleniriz ailecek. Sofrada tek çeşit yemek olur, bazen yanına salata bazen yoğurt. Bazen sadece salatayla öğün yaparız. Ekmek çok az yenir, zeytinyağ, tereyağ, kuyruk yağı dışında yağ kullanmayız. Evimize giren deterjan sadece ayda bir kere tuvalet temizliğinde kullandığım çamaşır suyudur. Onun da kokusu kızıma ulaşmasın diye elimden geleni yaparım, evi bol bol havalandırırim. Suni koku asla kullanmayız. Krem, losyon, dus jeli, şampuan kullanmayız. Doğal zeytinyağlı sabunu dus jeli, şampuan, sivi sabun ve bulaşık deterjanı olarak kullaniyorum. Camasira boron kullanırdım ama türkiyeden ayrıldık, mecburen karbonatla idare ediyorum yurda dönüş yapana kadar. Bulaşık makinesinde instagramda @glutensizdunyacom hesabının tarifi çok güzel. Hastalıklarda sujok yöntemlerini kullanıyoruz genelde. Doktora ihtiyacımız olduğunda bütüncül tıp hekimlerine güveniyoruz sadece.
Bunlara dikkat edince beden temiz kalıyor. Beden temiz kalınca bağışıklık doğal halinde yani çok güçlü oluyor.
Kızım 6. hastalık dışında hiçbir çocukluk çağı hastalığı geçirmedi. Doğru düzgün hasta da olmaz zaten şükürler olsun. Aşı yaptırmazsanız çocuğunuz acı içinde kıvranarak ölür diye korkuttukları siradan hastalıkları geçirirse yine bütüncül tıp doktorlarının tavsiyelerine göre hareket edeceğiz.
Ben aslında her zaman doğal yaşamaya yakın kimyasaldan uzak biri oldum çünkü alerjik biriyim. Parfüm kokusu, deterjan kokusu midemi ağrıtır, hatta insanların parfumlerinin tadını alırım. Nasip işte eşim de benim gibidir. Yine de mesela içerik araştırmadan aburcubur yerdim, hazır gıda tuketirdim, dışardan yemek yerdim ve ilaç kullanırdım.Maşallah ne güzel bir düzen oluşturmuşsunuz. Aslında hepimizin yaşaması gereken Müslümana yakışan hayat tam bu şekilde olmalı. Eskiden büyük alimler de 2 öğünden fazla yemenin müsriflik olduğunu söylemişler. İhtiyacımız olandan fazla miktarda ve katkılı gıdalarla besleniyoruz maalesef.
Peki bu düzeni oluşturma süreciniz nasıl oldu, nasıl nerden araştırdınız? Bir de bu durumda tek başına hareket etmek çabalamak pek mümkün değil gibi, eşlerin de destek olması lazım ki bu hayat düzeni beraber oturtulabilsin. Bu devirde organik yaşam da oldukça pahalı maalesef. Yumurtanın sütün meyve sebzenin bile en doğalına ulaşmak istesek normal gıda masrafımızın çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Yani insanın önünde bir çok engel çıkıyor daha da zorlaşıyor gibi böyle yaşamak
Yok canım hiç kafana takma sünnet 5 dk sürdü bizde girdik yanında sütünü verdik 120 cc bitmeden sünnet bitti baticon döküp pansuman günde 3 kez kremi var sürüyoruz 5 gün yıkamadık işte cumartesi yıkıcaz kendi çişisiyle ileşiyor doktor bol bol emzir çiş yapsın dedi pipisine karton bardağı ortadan kesip kapıyoruz bezi öyle bağlıyoruz popodan 8 satte bir fitil attık ilk gün 1 kez bile ağlamadı hep gülüyorMaşallahben de yenidoğan döneminde yaptricam kararliyim ama dediğiniz gibi ne kadar erken o kadar iyi. Lokal oldu dimi ne kadar sürdü eve gelince ekstra yapmaniz gereken bi şey oldu mu orayi nasil temizliyosunuz bezini degistirirken fAlan ben en cok bunlari dusunuyorum zarar veririm diye
Tamam canim acaba anne sutumün cok sagilacak bir tarafı yok mama ile versem de olur galibaCanım fındık büyüklüğünde sert zaten kırıyoruz içi de dışındaki kabuksu gibi bişey onu bıçak yardımıyla çok az rendeler gibi yapıyoruz bir kaşık anne sütüyle aristiriyoruz . Aslında iki yaşın altında zararliymis emziren hamilelerde ama dediğim gibi eskiden ilaç olmayınca bundan veriliyomus 12 saatte bir verilmesi önerildi ama ben şuan iki kez verdim o bile çok rahatlattı . Fazla vermiyorsun görüntü yaparken atarım belki yatarım olur diye paylaştım yapmak size kalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?