2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Yok canım ateşi falan olmadı gayet iyiydi bebişim. Huzursuzlanmadı da şükür. Aşı yapılırken çok ağladı sadece verem aşısı çok ağlattı. Onun dışında problem olmadı. Doktorumuz bana rotayı 2-4 de menenjiti de 3-5-13. Aylarda önerdi. 3 dozmuş. İlla biz yapacağız diye tutturmadı da ister biz yapalım ister sağlık ocağına yaptır o sende dedi bana. Sana söylenen tarihlerin arası baya kısa bence de yine konuş ona göre ayarlattır ki ağır gelmesin bebişine.

öyle bir ağlıyor ki diyorum bırakayım da çıplak kalsın o derece
giyinme bitince de susuyor bu son 2 haftadır geldi bize de

Kıyamam ben ona aşı sonrası ateşi olmamasına çok sevindim canım umarım bizim de sorunsuz geçer sonrası yarın doktoru arayıp anlatırım durumu bakalım ona göre tarih belirleriz artık

öyle bir ağlıyor ki diyorum bırakayım da çıplak kalsın o derece
giyinme bitince de susuyor bu son 2 haftadır geldi bize de
Tahmim edebiliyorum kuzum ya inan benimki de öyle sanki çocuğun etini sıkıyorum öyle bir ağlama hatta geçen eşime dedim yaza denk gelseydi bezle dolaştırırdım diye ama alışacaklar zamanla yapıcak bişey yok

Her tuvaletten sonra altını yıkıyorum ama pipiyi özellikle temizlemiyorum. Deriyi sıyırıp temizlemek mi gerekiyor acaba? Hiç bilmiyorum ki.

Evet canım deriyi sıyırmak gerekiyormuş sünneti de kolay oluyormuş böylelikle enfeksiyon da yapmıyormuş doktor öyle dedi

Bende hiç temizlememiştim daha doğrusu bilmiyordum şimdi sizler yazınca bakayım dedim. Temizlenmesi gerekiyormuş ya kıyamam üzüldüm öyle olmasına. Haftada bir temizlemek yeterli olur bence hassas yer sonuçta
Gececi anneden selamlar kızlar 8 buçukta kalktı akşam ve hala tüm denemelere rağmen uyumadı eşim deniyor şimdi de inşallah uyur

İlk zamanlarda vardı ama artmış baya birikmiş içerde sıyırınca baya belli oluyor temizlemek gerekiyor demek ki yarın banyo yaptırırken sıyırıp temizleyeyim inşallah @meyyke sen nasıl temizliyorsun canım doktorun temizleme şekli önerdi mi? Islak mendille sil dediler ama ben onla silmek istemedim

Aslında tam tersi. Immun yetmezliği olan bebeklere mesela aşı yapılmaz. Çünkü bebeğin vücudu aşıyı kaldırabilecek güçte değildir. Ama aşısı olan hastalıkları kapmayacak diye bir şey yok, hatta immün yetmezlik olduğu için hastalıklara daha açık. Bu durumda bu bebekler asilanmayarak mı ölüme itilmiş olur aşılanırsa mı? Bu bebekler için cevap neyse malesef sağlıklı bebekler için de o.

Aşıları dünya üzerinde fonlayan en büyük kuruluş bill&melinda gates fondation ve bu vakfın en büyük misyonu aşı destekciligi yapmak, acliktan olen cocuklar acliktan once belki hastaliktan ölür endisesiyle fakir afrika ulkelerine aşı yardımları duzenlemek. Diğer yandan yillar öncesinden bill gatesin doktorunun açıklamaları düştü haberlere, çocukları aşısız ve çok sağlıklı şeklinde. Aynı zamansa bill gatesin bir ted konuşması var, aşağı ekliyorum. Bu konuşmanın konusu sadece ne biliyor musunuz, "dünya kaynakları insan nüfusunun tamamına yetemeyecek kadar az, o yüzden nüfusu kontrol altına almalıyız." Konuşmasında aynen şöyle diyor "eğer üreme sağlığı hizmetlerini ve aşıları doğru kullanabilirsek dünya nüfusunu yuzde 15 azaltabiliriz." Ya kısırlık ya artan ölüm oranı olmadan dünya nüfusunu azaltmanın bir yolu yok. Aşılar hastalıktan koruyarak ölüm oranlarını düşürebiliyorsa nasıl olur da dunya nufusunun yuzde 15 yani 1 milyar azaltılmasında araç olarak kullanilabilir? Nüfusun artmasinda payı olması gerekmez miydi? Ve bu adam siradan biri değil, ted platformu da dur gelmisken iki kelam edeyim seklinde amatör bir platform değil. Hazırlanmış, üstüne düşünülmüş ve sunumlanmış bir konuşmada son derece bilinçli söylenmiş sözler bunlar. Ve bu adam şu an bütün covid aşılarını finanse eden kişi. Türkiyede ve dunyada ölüm istatistiklerinde gecen yillara kiyasla hiçbir artışa sebep olamamış bir sahte salgının sahte kahramanı. Çok üzülerek söylüyorum aşıların hizmet ettiği tek şey ilaç endüstrisine müşteri kazanmak ve ölüm oranlarını artırmak. Öyle bir sistem kurulmuş ki aşı farkındalığı olan her doktorun söylediği şey aynı, egitim mufredatinda sadece aşı olunmazsa ne olur sorusunun dramatik cevapları öğretilir, ne aşının içeriği ne aşı hasarı anlatılmaz, böylece aşılar sorgulanamaz birer dogma gibi benimsenir doktorlar tarafindan da.

Her tuvaletten sonra altını yıkıyorum ama pipiyi özellikle temizlemiyorum. Deriyi sıyırıp temizlemek mi gerekiyor acaba? Hiç bilmiyorum ki.
Haha bu konuda kiz bebek daha kolaymış:) zira kac kez o pipi bizi suladi bende üstten siliyorum sadece ama beyaz putur falan yok

Kıyamam ben ona aşı sonrası ateşi olmamasına çok sevindim canım umarım bizim de sorunsuz geçer sonrası yarın doktoru arayıp anlatırım durumu bakalım ona göre tarih belirleriz artık
Bende de aşı sonrası ateş olmadı ama o gün huzursuzdu az emdi ertesi gün düZeldi ilk 2 aşıda omza ve sağ bacağa yapılanda ağlamadı ama 3. De bastı yaygarayı zaten hemşire de demişti bu yakar demişti

Yaa kıyamam ben ona Aşı sonrası ateş olmamasına çok sevindim umarım bizimde böyle geçer

Maşallah ne güzel bir düzen oluşturmuşsunuz. Aslında hepimizin yaşaması gereken Müslümana yakışan hayat tam bu şekilde olmalı. Eskiden büyük alimler de 2 öğünden fazla yemenin müsriflik olduğunu söylemişler. İhtiyacımız olandan fazla miktarda ve katkılı gıdalarla besleniyoruz maalesef.
Peki bu düzeni oluşturma süreciniz nasıl oldu, nasıl nerden araştırdınız? Bir de bu durumda tek başına hareket etmek çabalamak pek mümkün değil gibi, eşlerin de destek olması lazım ki bu hayat düzeni beraber oturtulabilsin. Bu devirde organik yaşam da oldukça pahalı maalesef. Yumurtanın sütün meyve sebzenin bile en doğalına ulaşmak istesek normal gıda masrafımızın çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Yani insanın önünde bir çok engel çıkıyor daha da zorlaşıyor gibi böyle yaşamak

Arkadaslar devlet hastanelerinde ya da aile planlama merkezlerinde takilan spirallerde adet görmüş olmak mı gerekiyor bi bilginiz var mı bu konuda?

Ben aslında her zaman doğal yaşamaya yakın kimyasaldan uzak biri oldum çünkü alerjik biriyim. Parfüm kokusu, deterjan kokusu midemi ağrıtır, hatta insanların parfumlerinin tadını alırım. Nasip işte eşim de benim gibidir. Yine de mesela içerik araştırmadan aburcubur yerdim, hazır gıda tuketirdim, dışardan yemek yerdim ve ilaç kullanırdım.

Benim sağlıklı yaşamda miladım kızım oldu. Aşırı alerjik bir bebek olduğu için markette etiket okumadan hiçbir şey almadım, daha doğrusu etiket okumaya başlayınca marketten alınabilecek bir şey olmadığını farkettim. Kullanılan yağları bilemeyeceğim için dışardan yemek yemeyi yine kızımın alerjisi sebebiyle bıraktım. 7 aylık kadardı galiba, ateşlendi, çok telaşlandım, acile götürdüm calpol verdiler. Doktora kızımın çok geniş bir besin alerjisi olduğunu söyledim. Doktor şurubun ahududu aromalı olduğunu ama aromasız şurup olmadığını mecburen yazacağını söyledi. Eve geldim bir çay kaşığı verdim ve yarım saat sonra kızım ağlama krizine girdi. 1 saat hiç susmadan etini koparır gibi ağladı. Dün gibi yaşadığım çaresizlik ve korku. O gün kızım ilk ve son kez ilaç aldı. Artık kızıma ilaç bile veremeyeceğimi, her doktora guvenemeyecegimi anladım ve ilaçsız tedavileri o gün itibariyle araştırmaya koyuldum. Yolum Aidin Salih'e çıktı. Onun kitaplarıyla başladı hayatımızdaki gerçek sadeleşme. Gerçek tıp kitabını okudum, ardından Can Kemal Özer okumaya başladım. Bütüncül tıp doktorlarını sıkı takip ettim. Benim geçtiğim yollardan geçmiş blogger anneleri takip ettim. Ne nereden alınır, ucuzu nerede öğrendim yavaş yavaş. 3 senede epeyce bilgi ve tecrübe biriktirdim.

Ama hiç kaçak vermeden kafamdaki gibi yiyip icemiyoruz tabi ki. Mesela eşime göre marketteki tereyağın etiketi temizse o yağ temizdir ve alabiliriz. Ama bana göre o yağ da temiz değildir çünkü sütün kaynağını bilemem birincisi, ikincisi patent gizliliği yasası gereği etikete tüm içeriği yazmak zorunda değil firmalar. Ama eşim alıp geldiyse Allah'a sığınıp yiyorum o yağı. Eşimle aramızdaki uyumsuzluk bu yönde oluyor genelde. Ama ben sabırla okuduklarımı paylaştım eşimle, zamanla yavaş yavaş o da çok önemsemeye başladı gıda konusunu. Başlarda abarttigimi düşünürdü herkes, şimdi akraba çevresinde de kıymet veriliyor yaşam şeklimize.

Size fikir olması açısından bir kaç kitap, doktor ve blogger önermek istiyorum.
Gerçek tıp -aidin salih
Son söz 1-aidin salih
Son söz 2-aidin Salih
Şeytan ye diyor- Can Kemal Özer
Mizacını tanı-cevat Ali kuluptur
Geleneksel tıbbın temel kaideleri -fidan pesen
Otizm olarak bilinen belirtilerden kurtulmak -kerri rivera
Millerin Eleştirel aşı literatürü derlemesi

İnstagramda
@vitamingiller.hq
@glutensizdunyacom
@halilayar_10
@yedidegirmen
@erdedogaltarim
@drbekirtok
@hasanhusnueren
@drerencetin

Bazı hesapları yanlış yazmış olabilirim ama böyle de yazsanız bulursunuz sanirim.

Bu arada aburcubur alacaksam gimdes sertifikalı alıyoruz sadece.

Son düzenleme:
Yok canım hiç kafana takma sünnet 5 dk sürdü bizde girdik yanında sütünü verdik 120 cc bitmeden sünnet bitti baticon döküp pansuman günde 3 kez kremi var sürüyoruz 5 gün yıkamadık işte cumartesi yıkıcaz kendi çişisiyle ileşiyor doktor bol bol emzir çiş yapsın dedi pipisine karton bardağı ortadan kesip kapıyoruz bezi öyle bağlıyoruz popodan 8 satte bir fitil attık ilk gün 1 kez bile ağlamadı hep gülüyor

Tamam canim acaba anne sutumün cok sagilacak bir tarafı yok mama ile versem de olur galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…