Bir şey sormak istiyorum. Burdaki pek çok arkadaşımız pıhtılaşma ile ilgili iğne ilaç kullanıyor. Bunu doktor neye gore veriyor acaba ?yani önceki gebeliklere gore mi yoksa kan tahlili istiyor da orda bir şey görüyor falan mi.
Canım benim önceki gebeliğimden dolayı kan tahlili bile yaptırmadan keseyi görür görmez iğneye başladık. Sonra kalp atışını duymaya gittiğimde tahlil yapıldı ve iğneye rağmen pıhtılaşmamın olduğu söylendi. İlaç da yazdı pıhtılaşma için.
Kan veriyorsun 10dakkaya çıkıyor sonuçlar. 5-10 dk arası olması lazım pıhtılaşmanın. Benim 4dakka 46 saniyede pıhtılaşıyor iğneye rağmen
Degerlermin hepsi normal canim istahim mi acildi anlamadim ki normalde fazla bisey yemem yada psikolojik suan ne yesem bebis icin diyorum ama bunun icinde suam erken depolar bolsalcakmis gibi hissediyorum
İştahının açıldığı dönemlerdesin benim de öyleydi sürekli yiyordum ve doymak hissi yoktu hiç. Sofradan kalktıktan yarım saat sonra midem kazınıyordu günlerdir yememişim gibi. Çok normal.
kizlar ben simdi arastirdim da calisan gebeler dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi 8 hafta olarak 2 izin kullanabiliyomus ben zaten dogum sonrasi calisamam rabbim nasip ederde sag salim dogarsa bakan olmicak bebeme diyorum ki bu 8 haftayi simdi kullansam maasimdan herhabgi bi kesinti olcak mi hani rapor aldigimizda pttye yatiyoya rapor parasi bu da oyle birsey mi anlayan bilgilnedirirmi beni lutfen
Uyuyamıyorum bu saat oldu hala dönüyor çok korkuyorum tansiyon aleti sipariş ettim sürekli bakarım diye hala ne duruyorum hiç bilmiyorum off hastaneye mi gitsem
İştahının açıldığı dönemlerdesin benim de öyleydi sürekli yiyordum ve doymak hissi yoktu hiç. Sofradan kalktıktan yarım saat sonra midem kazınıyordu günlerdir yememişim gibi. Çok normal.
Ya canım benim birkaç arkadaş da başta biraz oldu ama fazla sürmedi kesildi bulantim 3 ay devam etmedi diyen çok ya.benim bugün de çok hafif yani yok gibi ilacı da bıraktım belki de bu kadar oldu bitti evet. Oglumda 3 ay sürmüştü ama böyle geçmemişti hemen farklı da olabiliyor
kizlar ben simdi arastirdim da calisan gebeler dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi 8 hafta olarak 2 izin kullanabiliyomus ben zaten dogum sonrasi calisamam rabbim nasip ederde sag salim dogarsa bakan olmicak bebeme diyorum ki bu 8 haftayi simdi kullansam maasimdan herhabgi bi kesinti olcak mi hani rapor aldigimizda pttye yatiyoya rapor parasi bu da oyle birsey mi anlayan bilgilnedirirmi beni lutfen
Bugün kendimi çok halsiz hissediyorum. Bi kaç kez teli elime aldım, cvp yazmadan geri bıraktım. İftar sofrası bile duruyo hala toplayamadım. İştahım da hiç yok. İftar için basit bi şey yapsam da geri yatsam.
Ben alerji ilacı içmiyordum hiç. Kaşınmam başladığında ya da gıcık tuttuğunda içiyordum bi tek. Onu da kesinlikle içme dedi. Benim birçok meyveye de alerjim var onları hiç tüketmiyorum. Hamile değildim ginekolog muayenesine gitmiştim. Beklerken bir hamile kadın da bekliyordu ama çok kaşınıyordu kolları kafası falan durmadan kaşıyordu. Neyse girdi çıktı bebeğin kalbi durmuş dedi. Tanımasam da yıkıldım o an o kadın için. Ve çok korktum artık azcık bi yerim kaşınsa hemen doktorumu arıyorum.
İnşallah canım. Kendime nazar mi değdirdim nedir. Şimdi iğneyi vurdum çıkarır çıkarmaz bir damla kan çıktı hiç kanamazdı. Galiba diğerinin üstüne denk geldi. Saplarken de ağrıdı çünkü
Kızlar ben geçen hafta 7+1 iken gebeliğim doktor sat a göre 2 hafta geriden demişti şimdi burda bakti doktor 8+5 olması gerekirken 9+4 cıktı doktora söyledim ölçümden ölçüme makinadan makinaya farkeder dedi 7+1 iken 18 mm idi şimdi 28 mm cıktı
Biraz iyiyim diye koltuk sildim perdeleri yikadim çamaşır sepetim doldu taştı hepsini yikadim astım ama pertim şimdiden. Saka gibi. Daha yerleri süpürüp silecektim. Temizlikçi çağırmak istemedim geçen sene ramazanda çağırdım içime dert oldu aç aç temizlik yaptılar bide yoruluyorlar enerji olmuyorki. Bidaha ramazanda cagirmam kimseyi dedim ama mecbur cagiricam bu gidisle. Yoksa evim çöp ev olacak.