• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Umarım zamanla iner canım yoksa vay halime kimse inanmaz yeni olduğuna o kadar diyorum 😅

Tabi işin şakası bu sağlıklı olsun da ben kocaman göbeğimi de severim :anneadayı: :KK200:
benim ikinci gebeligim bu gorseniz 5 aylik sanirsiniz karnimi felaket sistim nasi bi gazdir bu turu cinsi nedir daha 10 haftalik ama 5 aylik gibi geziyorum 😀

Kızlar ben bugün çok halsizdim yediklerimi sayayım sabah 1 tost ekmeği ile tost 1 salatalık yedim pekmezli yoğurt yedim yayla çorbası içtim çıkardım akşam şimdi de salata ve ekmek yedim biraz . 3 kere çıkardım bugün bir sabah aç karnına çorbadan sonra birde az meyve yemiştim onlar gitti . Şimdi size sorum şu yediklerim az mı ya da hangi aşamada serum bağlanıyor doktor bşe yiyemezsen gel serum bağlayım demişti ben hangi aşamada gideceğim şimdi bugün çok çok halsizim hiç 3 kere çıkarmamıştım su da içemiyorum zaten

Çok iyi bir beslenme düzeni değil canım ne yazık ki bunda senin suçun yok ama hiç etten ya da bakliyattan protein alamıyorsun bu duruma göre :( kalsiyum bu haftalarda önemli süt yoğurt kefir gibi şeyleri tüketmek gerekiyor ama farkındayım için almıyor muhtemelen bence doktoruna haber ver ki takviye vs erken başlasın senin için. Geçmiş olsun tekrar...
Bu arada halen kusma ve bulantıyı sağlıklı hamilelik göstergesi olarak gören bazı arkadaşları gördükçe üzülüyorum ve inanın benim gibi birçok arkadaş belirtileri hafif geçiriyor ya da hiç belirti göstermiyor. Her doktora gidişimde bebeği sağlıklı görüyorum çok şükür 3. gidişim. Başından beri tek bir bulantım olmadı. Olmak zorunda da değil, lütfen bu bulantı meselesini bu kadar kutsal bi hale getirip bı durumu yaşamayanları bende mi sorun var düşüncesine sevk etmeyelim. Herkesi hamileliği bulantısı kendine özel. Kimi 1 hafta kimi aylarca yaşıyor. Sağlıklılık göstergesi de değil kesinlikle... bulantısı olup bebeği sağlıksız gelişen birçok arkadaşımız oldu burda siz de iyi biliyorsunuz. 9-12 hafta aradı azalarak bitecek genel kanı bu yönde. Lütfen hepimiz sağlıklı beslenmeye çalışıp güzel günlerde doğuralım ve bu süreçte stresten olabildiğince uzak kalalım.

Merhaba sorum olcak ben hast gittiğimde endokrine randevum vardı testimde pozitif çıkmıştı endokrin Dr na söyledim beta baknış ve 158.9 çıkmıştı kesinleşince kadın doğuma gittim tüm gebelik kanında alınanları aldı betaya bakmadı da bakması gerekmez miydi sağlıklı mı filan diyye acaba. 1 aya randevu verdi sonrada. 2hafta kaldı. Sağlık ocağına da kayıt yaptırmadım yarn yaptırcam betaya bakar mı acaba.
Hayırlı olsun saglikcala kucaginiza alin inşallah, kadın dogumcuya gittiniz de ultrasonla bakmıştır zaten keseyi felan görünce betaya gerek duymamıştır bende kadın doğuma gittiğimde betaya bakmadı doktorum

Kız sorma ya böyle tik gibi oldu benim ki biliyor musun 🤪 beni kızdırmak istediği zaman nereye saldıracağını biliyor 🤪🤪🤪 bebekler için katlanacağız ama ❤
Bebegimi sokarım orama herhlde emsin die zorlanirmiyim inan düşünmüyorum 😍😘❤ annesinin kuzusu

Ama böyle yazilinca benim gibi bulantisi kesilenlerin morali bozuluyor gerçekten :KK43:
Hiç alakası yok canım hiç düşünmeyin öyle ben tüm gebeliklerim de bulantıdan perişan olurum yine aynıyım ama bulantı kusma bilmeden bebekleri olan o kadar arkadaşım akrabam var ki siz çok şanslısınız bence hepimize Rabbim sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin

Benim midem bulanmıyor cok sukur de asiri yaniyor arkadaslar
ay o bende de var. biz yazin napcaz bu alevli halimizle blmiyorm. dusa girince kapiyi aciyorum artk hava girmiyor bunaldim diye. okadr istemiyorum sicagi
Ya bend3 buz tutuyorum inanin diz kapagima kadar pofidik yumus coraplar varya onlari giyip battaniye ortunuyorum uzerime ama banamisin demiyo ellerimi de eşim isitiyo bazen buz kesiliyorum. Bizim buralarda havalar isinmaya da basladi ege deyiz yani dusunun kombiyi acmak istiyorum o derece

benim ikinci gebeligim bu gorseniz 5 aylik sanirsiniz karnimi felaket sistim nasi bi gazdir bu turu cinsi nedir daha 10 haftalik ama 5 aylik gibi geziyorum 😀

Ya benim de öyle garip tarafı pek gaz da hissetmiyorum ama şişlik çok fazla. Ben regl öncesi de şişerdim sanki öyle bir şişlik var.

Tek derdimiz bu olsun 😊

Bugün kahvaltıdan sonra hicbirsey yiyemedim eşim bana pizza almış gelmiş seviyorum diye onuda zorla yedim iyi geldi aslında ama şuan sanki mideme inmedi tuhaf bir his anlatamıyorum..Bu bulantı kusmalar son bulsun artık ya..
İlk cocugumda hep eksi istedi canım erkek oldu suan dada erkek hissediyorum.bakalim ne olacak🤭bide beni ateş basıyor kizlar ya bildiğiniz cam açık uyuyorum eşim çok kızıyor ama imkan olsa sokakta yaticam veya balkonda o derece yani 😂
Ben ki çok üşüyen biri olarak benide ateş basiyor hatta bugün muhabbetini yaptık ilerleyen zamanlarda ben salonda yatarım klima için dedim 😄 cam açık yatiyorum yetmiyor .
bende geçen gün esim nobetciydi pizza söyleyeyim dedim 2 dilim yedim ama içimi yakti kavurdu sahaba kadar baharattan seninde olabilir boğazımda hissettim bütün yemeği

Ya benim de öyle garip tarafı pek gaz da hissetmiyorum ama şişlik çok fazla. Ben regl öncesi de şişerdim sanki öyle bir şişlik var.

Tek derdimiz bu olsun 😊
Canm şişkinlik bendede çok vardı hatırlıyorum gaz sık idrara çıkma hala gaz sancım varda eskisi kadar değil

ben de aşağı yukarı seninle aynı yiyorum. Çok sorun yaşamıyorum ama benim kusmam yok. Bence normal geçici bi dönem kendini çokk bitkin hissetmiyorsan seruma gerek yok. Tavsiyem arada salatalık ve havuç ye al eline tıkırdat hem de su ihtiyacını da bi nebze karşılar
Bende bir de gaz ortaya çıkıyor . Sürekli geğirme isteği geliyor o gelince de direk midem kalkıyor zaten kusmaktan kasıklarım Karnın ağrıdı 😔 elimde poşetle geziyorum

Hiç alakası yok canım hiç düşünmeyin öyle ben tüm gebeliklerim de bulantıdan perişan olurum yine aynıyım ama bulantı kusma bilmeden bebekleri olan o kadar arkadaşım akrabam var ki siz çok şanslısınız bence hepimize Rabbim sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin
amin canım, inşaallah... 2 gün önceye kadar vardı bulantım sabahlari istifra da ediyordum. Bu sabah itibariyle bulantim yok. Kafama takmak istemiyorum ama ister istemez 'acaba' diye düşünüyorum. Daha önce de kaybım olduğu için zaten başından beri tedirginlik var.

Canm şişkinlik bendede çok vardı hatırlıyorum gaz sık idrara çıkma hala gaz sancım varda eskisi kadar değil

Bol su içmeye çalışıyorum enfeksiyon olmasın diye o sebepten sürekli wc'ye gidip geliyorum 😅

Yüzüm de çok sivilcelendi regl tarihine yakın çıkmaya başladı hala yenileri çıkıyor.

Şikayet etmiyorum tabi, şükür hepsine 😍

benimkide kesildi canim ne gelirse allahtan diyorum moral bozmak yok 3 gun sinra kontrolum war we ben kendimi hic hamile gibi hissetmiyorum eski ben 🙄
Benim hiç moralim bozulmuyor ne güzel bulantisiz sıkıntısız hamilelik geçirmek varken, ark hepsi çok iyidi hiç mideleri bulanmadi bende genel olarak iyim 2.gebeligim mide bulantım bazen oluyor geçince şükrediyorum(ilk gebeliğim felaketti) birde dediğin gibi herşey Allah'tan akışına bırakalım 😍

Çok iyi bir beslenme düzeni değil canım ne yazık ki bunda senin suçun yok ama hiç etten ya da bakliyattan protein alamıyorsun bu duruma göre :KK43: kalsiyum bu haftalarda önemli süt yoğurt kefir gibi şeyleri tüketmek gerekiyor ama farkındayım için almıyor muhtemelen bence doktoruna haber ver ki takviye vs erken başlasın senin için. Geçmiş olsun tekrar...
Bu arada halen kusma ve bulantıyı sağlıklı hamilelik göstergesi olarak gören bazı arkadaşları gördükçe üzülüyorum ve inanın benim gibi birçok arkadaş belirtileri hafif geçiriyor ya da hiç belirti göstermiyor. Her doktora gidişimde bebeği sağlıklı görüyorum çok şükür 3. gidişim. Başından beri tek bir bulantım olmadı. Olmak zorunda da değil, lütfen bu bulantı meselesini bu kadar kutsal bi hale getirip bı durumu yaşamayanları bende mi sorun var düşüncesine sevk etmeyelim. Herkesi hamileliği bulantısı kendine özel. Kimi 1 hafta kimi aylarca yaşıyor. Sağlıklılık göstergesi de değil kesinlikle... bulantısı olup bebeği sağlıksız gelişen birçok arkadaşımız oldu burda siz de iyi biliyorsunuz. 9-12 hafta aradı azalarak bitecek genel kanı bu yönde. Lütfen hepimiz sağlıklı beslenmeye çalışıp güzel günlerde doğuralım ve bu süreçte stresten olabildiğince uzak kalalım.
Çok farkındayım ama elimde değil midem almıyor 😔 yarın sağlık ocağında tam kan tahlili verirsem ne eksik ne gedik çıkar sanırım doktora haber vereceğim sonra da 😖

Back
X